W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodecka szczerze nie wiem co na ten moment jeszcze mogę zrobić mąż powtórzy badania nasienia w tym cyklu, czytam o tych wszystkich ziołach ojca sroki, NAC i takich tam, ale ja mam cykle regularne, owu dobre, nie wiem naprawdę co jest przyczyną, że jeszcze się nie udaje, chyba tylko brak szczęścia
Natt.yo moja koleżanka miała identyczną sytuację, miała anginę we wczesnej ciąży i musiała być na antybiotyku, ostatnio urodziła pięknego, zdrowego chłopca, więc nie przejmuj się za bardzo zdarza się i tak, zdrowiej szybko ❤️Natt.yo. lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Jagodecka szczerze nie wiem co na ten moment jeszcze mogę zrobić mąż powtórzy badania nasienia w tym cyklu, czytam o tych wszystkich ziołach ojca sroki, NAC i takich tam, ale ja mam cykle regularne, owu dobre, nie wiem naprawdę co jest przyczyną, że jeszcze się nie udaje, chyba tylko brak szczęścia
Tez miałam dobre wyniki, hormony, tarczyca, usg, super regularne cykle, owulacja itd. Ale udało się w 1 cyklu brania Ovarin, nie wiem czy to przypadek ale nie zaszkodzi na pewno spróbowaćJagodecka, Kasia111 lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Aś wyniki piękne ! Niech się dzieje magia!💫💫
aśś lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!! Przepraszam ze wbijam ale są II kreski!!
Powiedzcie, co robić? Ja brałam dupka na wywołanie okresu i odstawiłam w piątek.. czy ja mam jechsc do apteki i błagać o opakowanie? Boję się, że jak ni gwałtownie próg spadnie to się nie utrzyma.. dzisiaj jest 53dc, owu najwyraźniej mi się przesunęła.Paula29, MiaSakura, Jagodecka, Kasia111, Miczka, Wron Kraa, Olalee, Rybeńka, Pusshka, Rosalia_, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula wrote:Dziewczyny!! Przepraszam ze wbijam ale są II kreski!!
Powiedzcie, co robić? Ja brałam dupka na wywołanie okresu i odstawiłam w piątek.. czy ja mam jechsc do apteki i błagać o opakowanie? Boję się, że jak ni gwałtownie próg spadnie to się nie utrzyma.. dzisiaj jest 53dc, owu najwyraźniej mi się przesunęła.Bezula lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Jadę z samego rana, ale chciałabym już dzisiaj jechać do apteki, żeby tego dupka wziąć 🙈1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Palinkaaa wrote:W Norwegii ciąże prowadzi lekarz rodzinny lub położna albo jedno i drugie równocześnie.
To lepiej niż w Szwecji, bo tutaj tylko położna i jedno USG gdzie jest kontakt z lekarzem.. 😑 Chociaż, może gdyby coś złego się działo byłoby inaczej.
@Kasia1111 a jak długo sie staracie, jeśli mogę spytać? Robiłaś drożność? Masz monitoring i zastrzyk na pęknięcie? Ja chciałabym dodać NAC w przyszłym cyklu i chociaż przeczytałam cały internet na ten temat to jeszcze porozmawiam z lekarzem, bo jakoś wciąż nie czuję się przekonana na sto procent czy to może pomóc.
@Bezula Gratulacje 😍 ale dupek nie jest na receptę? Może zapytaj na forum, czy któraś z dziewczyn nie jest z twoich okolic i nie mogłaby Ci odstąpić kilka sztuk 😊Palinkaaa, Bezula lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:To lepiej niż w Szwecji, bo tutaj tylko położna i jedno USG gdzie jest kontakt z lekarzem.. 😑 Chociaż, może gdyby coś złego się działo byłoby inaczej.
@Kasia1111 a jak długo sie staracie, jeśli mogę spytać? Robiłaś drożność? Masz monitoring i zastrzyk na pęknięcie? Ja chciałabym dodać NAC w przyszłym cyklu i chociaż przeczytałam cały internet na ten temat to jeszcze porozmawiam z lekarzem, bo jakoś wciąż nie czuję się przekonana na sto procent czy to może pomóc.
@Bezula Gratulacje 😍 ale dupek nie jest na receptę? Może zapytaj na forum, czy któraś z dziewczyn nie jest z twoich okolic i nie mogłaby Ci odstąpić kilka sztuk 😊
Staramy się od początku tego roku. Nie sądzę, żebym potrzebowała jakichś zastrzyków. Pełnego monitoringu nie robiłam, ale dwa razy byłam u gina na USG zaraz przed owu, a potem tempka i progesteron po 7 dniach wskazywały na owulację, więc nie mam powodu sądzić, że coś jest nie tak.
Bezula gratulacje 😍 trzymam kciukiBezula lubi tę wiadomość
-
Bezula, ale zwrot akcji! Ja się aż tak nie znam, ale myślę, że jeśli jeden wieczór nie weźmiesz, a jutro dostaniesz receptę to chyba się nie powinno nic stać 🙏 a możesz napisać do lekarza? Bądź dobrej myśli ❤️ ale się cieszę 🙂
Bezula lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Staramy się od początku tego roku. Nie sądzę, żebym potrzebowała jakichś zastrzyków. Pełnego monitoringu nie robiłam, ale dwa razy byłam u gina na USG zaraz przed owu, a potem tempka i progesteron po 7 dniach wskazywały na owulację, więc nie mam powodu sądzić, że coś jest nie tak.
Ok 😊 Myślałam ze masz w stopce ze 8 cykl stymulowany i się już długo staracie. Trzymam kciuki wiec żeby szczęście was nie omijało tylko na dłużej zostało ☀️Kasia111 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Kasia111 wrote:Staramy się od początku tego roku. Nie sądzę, żebym potrzebowała jakichś zastrzyków. Pełnego monitoringu nie robiłam, ale dwa razy byłam u gina na USG zaraz przed owu, a potem tempka i progesteron po 7 dniach wskazywały na owulację, więc nie mam powodu sądzić, że coś jest nie tak.
Bezula gratulacje 😍 trzymam kciukiKasia111 lubi tę wiadomość
Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Bezula, NatalaDzD, Beige, Olalee, aśś, MiaSakura, Rybeńka, Kasia111, Pusshka, Paula29, Incognitka, Miczka, Wron Kraa, bialy_wilczek, Jagodecka, Eniana, Lipcowa, Aśka, Angi90 lubią tę wiadomość
🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23 -
Gratuluję i trzymam kciuki żeby beta ładnie rosła23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
ASiA91- krecha piękna, czekamy na betę ! 😍
Bezula- co za historia! Opowiadaj kochana, bo jak dobry serial historia u Ciebie ! 😊☘️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak odróżnić ból cyckow na ciążę, a od takie przed okresem, od progesteronu? Mam zawsze tkliwe piersi jakies 7 dbi od owu, wzrost proga. Ale w tym cyklu wydaje mi sie że jest inaczej. Siedzę nieruchomo i mnie pieką, bolą, przy ruchach ręki, dotknąć ich nie mogę, są jakby gorące, napeczniale.
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny jak odróżnić ból cyckow na ciążę, a od takie przed okresem, od progesteronu? Mam zawsze tkliwe piersi jakies 7 dbi od owu, wzrost proga. Ale w tym cyklu wydaje mi sie że jest inaczej. Siedzę nieruchomo i mnie pieką, bolą, przy ruchach ręki, dotknąć ich nie mogę, są jakby gorące, napeczniale.
Każda z kobiet ma inne odczucia dotyczące bólu piersi. Niektóre dziewczyny odczuwały też mrowienia sutków.
Możliwe, że jak czujesz, że "jest inaczej" to organizm Ci może podpowiada już pierwsze objawy 😊