W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny orientujecie się jak to jest z robieniem rzes w ciąży? Robicie? Ja miałam zrobione i dzisiaj zdjęłam bo na ten moment bym nie wylezala tyle i mimo wszystko w 1 trymestrze nie chce ryzykować, ale po fakcie się zastanowiłam czy ten remover do ściągnięcia rzes jest bezpieczny
-
Lipcowa wrote:Cześć Kochane 🥰
Ostatnio troszkę mnie nie było ale po prostu praktycznie przespałam te kilka dni 😅
Senność mam straszną 😴 i pęcherz chyba wielkości orzeszka, bo ciągle latam siku ale za to mdłości odeszły póki co ☺️
Cieszę się, że Wasze wizyty przyniosły same pozytywne wieści 🥰 trzymam kciuki za kolejne i aktualizuje Nasze kalendarze 🤭
MiaSakura jak u Ciebie z plamieniami? ☺️
Asia dziwna sytuacja z tą mnoga ciąża - nie wiem jak ona stwierdziła to bez usg na tak wczesnym etapie 😁
Bezula ja mam Hashi ale póki co bez leków, a w ciąży tarczyca póki co ładnie spadła 💪🏻
Te mdłości i wymioty przeszły właśnie na mnie 😅Lipcowa lubi tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Incognitka wrote:Te mdłości i wymioty przeszły właśnie na mnie 😅
Incognitka przepraszam 🤭😅🤣🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Dziewczyny, a myślałyście już o sesji ciążej? ☺️
W jaki okres celujecie? ☺️🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Dziewczyny, a myślałyście już o sesji ciążej? ☺️
W jaki okres celujecie? ☺️
Zapomniałam wcześniej dopisać 😋 miło cię widzieć ❣️❣️❣️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 20:30
Lipcowa lubi tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizyte i było widać już zarodek i bijące serduszko 🥹 Pani doktor oceniła na 6+1 (wg apki 6+5 więc troszkę różnica), 0,41 cm. Powiedziała, że narazie wszystko wygląda w porządku. ♥️
Wron Kraa, Incognitka, Lipcowa, MiaSakura, Malinowa92 lubią tę wiadomość
-
Kasiasiasia cieszę się, że widziałaś serduszko ❤️
Lipcowa, Jamini ja podobnie nie wybiegam w przyszłość w ogóle; myślę, że będę cieszyła się tak naprawdę koło 10 tygodnia, jak już to ryzyko faktycznie spadnie.Lipcowa, MiaSakura lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Incognitka dziękuję ❤️
Mi marzy się jesienna sesja, bo kocham jesień ale obawiam się, że na zdjęciach nie będzie widać za dobrze brzucha 🤣 chociaż zastanawiam się czy nie zrobić i jesiennej i zimowej - w końcu co pamiątka to pamiątka 😁
Kasiasiasia super, że wszystko ok ☺️ kiedy kolejna wizyta? ☺️ Masz już wyliczony termin porodu? ☺️🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Polczi jak po wczorajszej wizycie? ☺️
Bezula, Karpan macie już daty porodu? ☺️
Jeśli mi umknęły to przepraszam ale powoli wracam do żywych 🧐🤭🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Dziewczyny, a myślałyście już o sesji ciążej? ☺️
W jaki okres celujecie? ☺️
Na razie myślę o fotkach brzuszka przez miesiące, zaczynając od 3:) chciałam zacząć od 2 ale nic poza wzdęciem nie widać, haha:)
Dostałam wczoraj od Miłego książkę
Jest śmieszna, wykreślanki, kolorowanki, poczułam się jak w podstawówce.MiaSakura, Lipcowa lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Lipcowa wrote:
MiaSakura jak u Ciebie z plamieniami? ☺️
Lipcowa świetnie Cię widzieć, dobrze ze jesteś! 🥰 spij ile wlezie, później już nie pospisz 🤣
Dziękuje z pytasz, występują nadal, chociaż w malutkiej ilości, ale ciagle biorę dupka i wierze ze to dlatego ze rozciąga się macica 🙈 chyba Kasiasiasia tez miałaś ciagle plamienia?
Na razie na usg wszystko wyglądało ok łącznie z serduszkiem wiec czekam na kolejna wizytę, którą znowu przełożyłam, tym razem na 18, mam nadzieje ze dostanę w końcu kartę ciąży i będę mogła się bardziej cieszyć 😌
Tym razem idę do innej lekarki bo z tej nie byłam zadowolona, wszystko na szybko i nawet nie oceniła wieku zarodka, w sumie to nie powiedziała za wiele poza tym że jest zarodek z sercem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 08:23
Lipcowa lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Wron Kraa ale fajna! 😁 Polecasz? ☺️
Dobrze, że Miły dba o Twoje samopoczucie 🤗
Ja robię zdjęcia co tydzień ale nie widzę chyba żadnej różnicy, oprócz wzdęć właśnie 😅 a już nie mogę doczekać się aż brzuch zacznie rosnąć - jakoś paradoksalnie będę czuła się wtedy bezpieczniej 😅
MiaSakura właśnie mam wrażenie, że tylko chodzę do pracy i śpię 😅 no i jem, bo odkąd mdłości odpuściły mam turbo apetyt 😜 jutro zważę się i zobaczę jak to wpływa na wagę 😉
Plamienia w ciąży zdarzają się, dobrze, że jesteś zabezpieczona progiem 😘 jeśli nie boli Cię brzuch to nie masz czym się martwić, wszystko będzie dobrze 🤗 masz rację żeby zmienić lekarza skoro Ci nie odpowiada ☺️ ja mam zamiar poszukać i zapisać się do położnej - koleżanki już dały mi kilka sprawdzonych namiarów ☺️🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
MiaSakura wrote:Lipcowa świetnie Cię widzieć, dobrze ze jesteś! 🥰 spij ile wlezie, później już nie pospisz 🤣
Dziękuje z pytasz, występują nadal, chociaż w malutkiej ilości, ale ciagle biorę dupka i wierze ze to dlatego ze rozciąga się macica 🙈 chyba Kasiasiasia tez miałaś ciagle plamienia?
Na razie na usg wszystko wyglądało ok łącznie z serduszkiem wiec czekam na kolejna wizytę, którą znowu przełożyłam, tym razem na 18, mam nadzieje ze dostanę w końcu kartę ciąży i będę mogła się bardziej cieszyć 😌
Tym razem idę do innej lekarki bo z tej nie byłam zadowolona, wszystko na szybko i nawet nie oceniła wieku zarodka, w sumie to nie powiedziała za wiele poza tym że jest zarodek z sercem.
Tak, u mnie pojawiają się plamienia - taki brązowy śluz, jednego dnia jest np. raz po podtarciu, następnego nie ma w ogóle. Mówiłam o tym wczoraj pani doktor, kazała mi zwiększyć dupka do 3 razy dziennie (do tej pory miałam 2 razy). Powiedziała, że nie ma znaczenia ilość, plamienie to plamienie, ale najważniejsze, że jest serduszko, więc powinno być wszystko dobrze i tak staram się myśleć😊 Kolejną wizytę mam 21.09 już u swojego lekarza, porobie przed nią wszystkie badania z karty ciąży, która wczoraj została założona. 🍀
MiaSakura lubi tę wiadomość
-
Kasiasiasia wrote:Tak, u mnie pojawiają się plamienia - taki brązowy śluz, jednego dnia jest np. raz po podtarciu, następnego nie ma w ogóle. Mówiłam o tym wczoraj pani doktor, kazała mi zwiększyć dupka do 3 razy dziennie (do tej pory miałam 2 razy). Powiedziała, że nie ma znaczenia ilość, plamienie to plamienie, ale najważniejsze, że jest serduszko, więc powinno być wszystko dobrze i tak staram się myśleć😊 Kolejną wizytę mam 21.09 już u swojego lekarza, porobie przed nią wszystkie badania z karty ciąży, która wczoraj została założona. 🍀
Mam kochana dokładnie tak samo, i tez dostałam zwiększenie dawki do 3. Najwidoczniej taka nasza uroda 😌 Czytalam że sa osoby które płaciły cały 1 trymestr a dzidzia zdrowa. Musi być dobrze 🍀🤞🏼
A miałaś badany prog? Ja miałam 70 przy becie 45 wiec wydaje mi się ze to nie jest przyczyna no ale jak lekarz każe brać to biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 08:51
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Lipcowa - nie, jeszcze nie bo narazie było tylko echo zarodka i u mnie jak wiecie ten cykl był szalony, różnica między USG a OM to będzie 4 tygodnie! Termin poznam pewnie 20.09 i może założą już kartę ciąży 🥹
WronKraa - jeju, te wzdęcia! ja mam takie ogromne, że na luzie wygląda to na 4 miesiąc. Jeansów nie zapnę a były za duże 3 tygodnie temu
MiaSakura - pewnie, jeśli nie czujesz się dobrze u danego lekarza, to na tym etapie warto zmienić
Mi doktorek kazał powtórzyć betę ( nie wiem po co w sumie) i proga. Czekam na wyniki. Trzymajcie kciuki za tego proga nieszczęsnego! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 08:58
Lipcowa, MiaSakura lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻
Kurcze to za Tobą szalony cykl 😁 ale najważniejsze, że szczęśliwy 🍀😁Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
MiaSakura wrote:Mam kochana dokładnie tak samo, i tez dostałam zwiększenie dawki do 3. Najwidoczniej taka nasza uroda 😌 Czytalam że sa osoby które płaciły cały 1 trymestr a dzidzia zdrowa. Musi być dobrze 🍀🤞🏼
A miałaś badany prog? Ja miałam 70 przy becie 45 wiec wydaje mi się ze to nie jest przyczyna no ale jak lekarz każe brać to biorę.
Nie, nie miałam proga badanego, może mój lekarz mi zleci jak pójdę na wizytę 21.09. Też już przeczytałam wszystko co możliwe na ten temat i wszędzie się powtarzało, że w pierwszym trymestrze może tak być, że to zmiany hormonalne, rozciąganie się macicy, pękanie naczynek krwionośnych i jeśli nie ma silnych skurczów brzucha i dużej ilości krwi to raczej nic groźnego. 👍
Oby plamienia się już nie powtarzały dla naszego spokoju!😌MiaSakura lubi tę wiadomość
-
Orientujecie się jak jest z powrotem do pracy np po 2 msc bycia na L4 w ciąży? Jestem już prawie msc na L4 ale chciałabym wrócić do pracy, szczególnie ze pracuje w budżetówce mamy nagrody opodatkowane plus będą podwyżki a z tego co czytałam jak się ciągnie l4 do porodu a w trakcie się dostanie podwyżkę to ona nie ma znaczenia a macierzyński liczy się od kwoty l4
-
Jamini ja słyszałam, że wraca się wtedy do pracy normalnie ☺️ ogólnie nie trzeba l4 ciągnąć aż do dnia porodu - teoretycznie można wrócić po każdym zakończeniu zwolnienia zamiast je przedłużać ☺️
MiaSakura lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖