W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Poprosze o wpisanie na testowanie na 28.08. W tym cyklu okres mi się opóźnił o 3 dni, wiec testuję 3 dni po terminie kiedy mam mieć okres. Nie wcześniej, bo znów przeżyje nadzieje i się załamie. A jak okres przyjdzie w terminie, to tym lepiej 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 14:39
KarolinaAnastazja, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Ja nie wytrzymałam i z ciekawości zrobiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano oba negatywne. Wydawało mi się ze wczoraj widziałam jakiś cień, ale dzisiejszy wyszedł biały 🙄 dziś według ovu 8dpo myślicie ze są jakieś szanse ?
Owulacja potwierdzona testami w 14dc
Ale w 12 i 13 wyszedł mi pozytywny test owulacyjnych czy w takim razie potwierdzona owulacja w 14 jest okej ? 14 miałam już negatywny test owulacyjny.
Mam zwykle tanie testy ciążowe w paczce po 10 🙃 czułość 25mlU/ml wiec jak podejrzewam w jakości nie powala 😂 w szafce czeka blu, ale na bardziej pewna chwile 🤣
Mam dziwne skurcze w podbrzuszu i jakby takie skurcze jajników naprzemiennie stronami, ale może to na okres 🙄
Co miesiąc, kiedy zbliża się termin okresu wyszukuje u siebie objawów, podekscytowana 🤣 pewnie polowe wymyślam 😂😂😂
Miłego dnia dla was 🙂🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 16:42
-
Erdene wrote:Zazdroszczę, moi znajomi niedawno byli w Gruzji i bardzo im się podobało. W której części jesteś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 16:38
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
KarolinaAnastazja wrote:I ja się przywitam z Wami - Dzień Dobry Kochane! 🤗
Dzisiaj u mnie środa jak sobota, masa pracy do zrobienia, jeszcze na 9:00 wyruszam na rzęsiska👁👁 i jutro z rana lecimy na weekend Nad deszczowe Morze of kors 😂😂
Ale Nam zawsze PADA😅😅😅
Nie wiem , w które rejony jedziecie, ale weekend w okolicy Trójmiasta nie zapowiada się deszczowo 😀 -
Justa986 wrote:Nie wiem , w które rejony jedziecie, ale weekend w okolicy Trójmiasta nie zapowiada się deszczowo 😀
Pobierowo Kochana jadę odwiedzić, pierwszy raz w życiu. Ostatnio 10lat temu byłam 😆 -
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Ja nie wytrzymałam i z ciekawości zrobiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano oba negatywne. Wydawało mi się ze wczoraj widziałam jakiś cień, ale dzisiejszy wyszedł biały 🙄 dziś według ovu 8dpo myślicie ze są jakieś szanse ?
Ale w 12 i 13 wyszedł mi pozytywny test owulacyjnych czy w takim razie potwierdzona owulacja w 14 jest okej ? 14 miałam już negatywny test owulacyjny.
Mam zwykle tanie testy ciążowe w paczce po 10 🙃 czułość 25mlU/ml wiec jak podejrzewam w jakości nie powala 😂 w szafce czeka blu, ale na bardziej pewna chwile 🤣
Mam dziwne skurcze w podbrzuszu i jakby takie skurcze jajników naprzemiennie stronami, ale może to na okres 🙄
Co miesiąc, kiedy zbliża się termin okresu wyszukuje u siebie objawów, podekscytowana 🤣 pewnie polowe wymyślam 😂😂😂
Miłego dnia dla was 🙂🙂Palinkaaa lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Witaminka D z muśniętej opalenizny jak najbardziej będzie wskazana Kochana 😊
♥️♥️😊👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
meniulka wrote:Hej dziewczynki czy miałyście przypadek że facell strumieniowy pokazywał wqm cienie ?
Chyba ma forum były już takie przypadki 🤔👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Angi90 wrote:Cześć dziewczyny!
Cukruś!😱 Ale emocje!💥 Najważniejsze, że wszystko w porządku, lecicie razem! Utulaj Mamusie, niech już się nie martwi i włączy tryb WAKACJE 🏝️ Spokojnej podróży dla Was😘
Ominoki, mam jak Ty😁 Torty robię dla rodziny, nie uważam się za Master żeby je sprzedawać, poza tym u mnie w okolicy bardzo dużo kobiet sprzedaje torty "z domu" i myślę, że ciężko byłoby mi się przebić, choć ostatnio robiłam ciasto dla koleżanki mamy z pracy i bardzo chwaliła 😊
Erdene, owu była bardzo ładnej jakości, nic więcej sobie nie dopowiadaj 😉 Też miałam raz proga ponad 18 (przy normie do 15) i szalałam 🙈 Bez potrzeby 🤷🏼♀️
Iskierka, jakby co to pamiętaj, że progesteron można zbadać o każdej porze dnia, nie musisz być na czczo. Natomiast jeżeli chcesz porównywać sobie cykl do cyklu to dobrze byłoby badać go w tym samym dniu po owulacji i plus minus tej samej godzinie, ponieważ prog wydziela się skokowo 😊
Olail, testowe potrafią popsuć wszystko 😑 Ale póki nie ma @ piłka w grze!🤞🍀
KarolinaAnastazja, mimo wszystko życzę Ci udanego wyjazdu 🥰 A nóż widelec zaświeci słońce ☀️ Tego Ci życzę 😘
Ja dziewczynki wstałam dziś o 11-tej🫣 Masakra, chyba potrzebowałam wyspać się porządnie... Biorę się w końcu za jakąś pracę😅 Życzę Wam udanego dnia! I pamiętajcie.... dziś ŚRODA!🍦🔥
Tematyczne, przesyłam Pana Marchewę z mojego ogródka 🤭
https://ibb.co/t4LD0Jf💏 2014
👦2015
💔2017 poronienie samoistne
🧑2019
Starania o 3 maleństwo 💖 (od 7.2022)
💁♀️ 28
-niedoczynność tarczycy
- poza tym wszystko ok
*letrox 75, vita-miner prenatal -
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Miłego dnia dla was 🙂🙂
8dpo to jeszcze naprawdę bardzo wcześnie i mogło jeszcze nawet nie dojść do implantacji. A beta w moczu startuje później niż w krwi, więc mogło Ci wyjsc negatywny. Powtórz 12 dpo albo w dniu spodziewanej 🐒 dopóki nie ma okresu, jest nadzieja.
Ja już w zadne skurcze, bóle, mdlosci nie wierzę, bo odkąd się staramy mój każdy jeden cykl tak ma. Bo dopiero teraz tak naprawdę bardziej się obserwuje. I zarówno pms jak i objawy ciąży są podobne 🤷♀️ nie wierze im. A ostatnio okres spóźniał mi się 3 dni i również miałam nadzieję. Qz płakałam na widok ⚪Ominoki lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:8dpo to jeszcze naprawdę bardzo wcześnie i mogło jeszcze nawet nie dojść do implantacji. A beta w moczu startuje później niż w krwi, więc mogło Ci wyjsc negatywny. Powtórz 12 dpo albo w dniu spodziewanej 🐒 dopóki nie ma okresu, jest nadzieja.
Ja już w zadne skurcze, bóle, mdlosci nie wierzę, bo odkąd się staramy mój każdy jeden cykl tak ma. Bo dopiero teraz tak naprawdę bardziej się obserwuje. I zarówno pms jak i objawy ciąży są podobne 🤷♀️ nie wierze im. A ostatnio okres spóźniał mi się 3 dni i również miałam nadzieję. Qz płakałam na widok ⚪
Masz racje ❤️
Ale tak ciężko wytrzymać nie testując 🥲 ciekawość mnie zżera i ta nadzieja ze tum razem się udało 😅😅
Faktycznie pewnie tak jest ze odkąd się obserwuje dostrzegam wszystkie możliwe symptomy 🤪
Spróbuje wytrzymać ovu pokazuje ze @ ma być w środę a inna apka ze w poniedziałek 😆 i bądź tu mądry 😜
Trzymam kciuki za następne ❤️
-
Palinkaaa wrote:Masz racje ❤️
Ale tak ciężko wytrzymać nie testując 🥲 ciekawość mnie zżera i ta nadzieja ze tum razem się udało 😅😅
Faktycznie pewnie tak jest ze odkąd się obserwuje dostrzegam wszystkie możliwe symptomy 🤪
Spróbuje wytrzymać ovu pokazuje ze @ ma być w środę a inna apka ze w poniedziałek 😆 i bądź tu mądry 😜
Każda z nas tak ma, że ciekawość jest silna. Najgorsze jest to oczekanie od ovu do tego okresu. Każda z nas robila test 7dpo, 8dpo, potem 9, 10...itp. przechodzimy wszystkie to samo i to jest normalne.
Ja po prostu mam dość rozczarowań i osobiście uważam, że takie wcześniejsze testowanie wzbudzą jedynie niepotrzebnie fałszywa nadzieję.
Teraz po prostu obserwujemy nasze organizmy, wsłuchujemy się w nie głębiej. Dostrzegamy każde ukłucie jajnika, wzdęcie, gazy, mdlosci. Ja to wszystko mam jako pms, a w początkowych miesiącach starań mój mozg co miesiąc był w ciąży 🤣🤣 nakręcałam się niepotrzebnie. Teraz sie uspokoiłam. I czekam na okres. Jak nie przyjdzie bo się spoznia, robię test. I jest mi dobrze z tym. Ale czy tobie też będzie? Nie wiem. Wsłuchaj się w siebie 😊Palinkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja sobie postanowiłam, że nie będę testować przed terminem miesiączki i próbuję to osiągnąć nie kupując testów na zapas 😆. Zobaczymy, jak to wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 21:22
Hach, Palinkaaa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi doświadczeniami, jeśli chodzi o progesteron . Tak naprawdę mam tylko nadzieję, że to nie torbiel, bo dwa dni po owulacji bolało mnie prawe biodro... Na prawym jajniku mam już torbiel endometrialną i jakieś takie mam podejrzenie, że przez to coś tam jest skopane. Tak czy siak w tym miesiącu planowałam udać się do ginekologa na coroczny przegląd, to się dowiem co i jak.
-
Trzymam kciuki 🤞🤞
Ja mam tak samo choć 1 cykl gdzie przy zblizjacej się owulce mam tak twarde sutki że to szok. Zaraz będę szukać objawów ciąży 🤣Palinkaaa lubi tę wiadomość