W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Bluesky mój mąż robił w klinice, myśle ze w takim miejscu bardziej komfortowo niż alab 🤔
Uzywalyscie może testów owulacyjnych z doz? Sprawdzają się ?
Ja używam tylko owulacyjnych z Dozu i jestem mega zadowolona, bardzo fajnie się wybarwiaja👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:Ja używam tylko owulacyjnych z Dozu i jestem mega zadowolona, bardzo fajnie się wybarwiaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 12:35
-
KarolinaAnastazja wrote:@Palinkaaa- rozkładam namiocik🏕 przed WC🤞🤞
Jak nastawienie?🤗😁
Haha takie sobie 😜
Ale zawsze pełna nadziei 🤪
Wczoraj wyszedł negatywny.
Nie wiem czy nie poczekam jeszcze do soboty bądź niedzieli bo ovu zmienił mi dzień rozpoczęcia się miesiączki nie wiadomo czemu 🤣
Teraz sama nie wiem . Albo poczekam albo od jutra codziennie będę robić z ciekawości 🤣🤣🤣 aż do @
Miłego dnia dla was kobitki 😘KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Myślałam.. ale w pewnym momencie mąż mnie przystopował. Zmieniłam lekarza na takiego,który się zajmuje poronieniami nawracającymi i teraz robię badania po kolei, zgodnie z jego schematem
Bardzo dobre podejście. Mam nadzieję, że traficie ma rzeczowego lekarza, który Was pokieruje i znajdzie przyczynę, ktora szybko pokonacie. Ważne właśnie, żeby wybrać się ginekologa, który specjalizuje sie w niepłodności, rozrodczości albo właśnie poronieniami.
Jakie badanie Ci zlecił? Byłaś już na wizycie? -
Dzień dkbry dziewczyny z pięknej słonecznej Albanii! W hotelu byliśmy już o 6, lot mieliśmy o 2 więc cała noc nie przespana. Mieliśmy straszny start lotu, przez pierwsze 30 min straszne turbulencje. W jednym momencie samolot pociągnął w dół było uczucie spadania. Nie mile doświadczenie jak na 1 lot samolotem.
Ale później już lot przebiegł super.
Dzisiaj lezing na leżaczkach przy basenie. Przesyłam Wam zdjęcie widoku z naszego balkonu z pokoju. Buzka dziewczyny! 💟
Paucia, Rybeńka, Niesia90, Lipcowa, Wron Kraa, Angi90 , Milcia2397, Bluesky, Beige, Ominoki, Aśka, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Hach wrote:Bardzo dobre podejście. Mam nadzieję, że traficie ma rzeczowego lekarza, który Was pokieruje i znajdzie przyczynę, ktora szybko pokonacie. Ważne właśnie, żeby wybrać się ginekologa, który specjalizuje sie w niepłodności, rozrodczości albo właśnie poronieniami.
Jakie badanie Ci zlecił? Byłaś już na wizycie?
Byłam u niego akurat w 4dc, zlecił lh, FSH, estradiol, AMH. Udalo mi się zrobić na drugi dzień te badania (bo do 5dc) ale mężowi nie udało się zrobić seminogramu i chromatyny plemnikowej. A mieliśmy wrócić z kompletem badań w 8dc żeby podglądnąć jajniki plus jeszcze USG piersi, ostatnia cytologia. Z tego co potrzebował. Moje wyniki są ok. Ale poczekam do przyszłego cyklu jeżeli się nie uda, żeby przyjść wtedy kiedy chciał. Tak czy siak mamy się starać
Seminogram już mieliśmy zrobiony, bo zmusilam męża kiedyś ale było to dla niego bezużyteczne bez chromatyny.Hach lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Byłam u niego akurat w 4dc, zlecił lh, FSH, estradiol, AMH. Udalo mi się zrobić na drugi dzień te badania (bo do 5dc) ale mężowi nie udało się zrobić seminogramu i chromatyny plemnikowej. A mieliśmy wrócić z kompletem badań w 8dc żeby podglądnąć jajniki plus jeszcze USG piersi, ostatnia cytologia. Z tego co potrzebował. Moje wyniki są ok. Ale poczekam do przyszłego cyklu jeżeli się nie uda, żeby przyjść wtedy kiedy chciał. Tak czy siak mamy się starać
Seminogram już mieliśmy zrobiony, bo zmusilam męża kiedyś ale było to dla niego bezużyteczne bez chromatyny.
Mam małe pytanko czy AMH robi się z krwi? i czy to badanie można robić w dowolnym dniu cyklu??
w 3 DC robiłam podobne badania, jeszcze kilka dodatkowych, ale niestety nie mam jeszcze wszystkich wyników. 10 sierpnia mam wizytę u ginka, ciekawa jestem czy będzie wszystko dobrze.
Cukruś współczuję Ci takich przeżyć w samolocie... nie chciałabym czegoś takiego przeżyć lecąc 1 raz w życiu... Najważniejsze, że dolecieliście szczęśliwie! Teraz tylko relax, smażing i plażing
Palinkaaaa trzymam kciuki za testowanko Rozumiem Twoje zniecierpliwienie xD
Mój organizm w zeszłym cyklu też powinien dotać oskara za wszystkie objawy jakie miałam xD Ale tak szczerze to nawet się zastanawiam czy nie przeszłam ciąży biochemicznej...
Cukruś lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Rybeńka wrote:Mam małe pytanko czy AMH robi się z krwi? i czy to badanie można robić w dowolnym dniu cyklu??
w 3 DC robiłam podobne badania, jeszcze kilka dodatkowych, ale niestety nie mam jeszcze wszystkich wyników. 10 sierpnia mam wizytę u ginka, ciekawa jestem czy będzie wszystko dobrze.
Cukruś współczuję Ci takich przeżyć w samolocie... nie chciałabym czegoś takiego przeżyć lecąc 1 raz w życiu... Najważniejsze, że dolecieliście szczęśliwie! Teraz tylko relax, smażing i plażing
Palinkaaaa trzymam kciuki za testowanko Rozumiem Twoje zniecierpliwienie xD
Mój organizm w zeszłym cyklu też powinien dotać oskara za wszystkie objawy jakie miałam xD Ale tak szczerze to nawet się zastanawiam czy nie przeszłam ciąży biochemicznej...
Tak, z krwi. Można wykonać w dowolnym dniu cyklu, nie trzeba być na czczoRybeńka lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Cukrus piekne widoki 🤩 odpoczywaj i przywieź trochę słonka ze sobą! 😁
Cukruś lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
pandzia 🐼 wrote:Byłam u niego akurat w 4dc, zlecił lh, FSH, estradiol, AMH. Udalo mi się zrobić na drugi dzień te badania (bo do 5dc) ale mężowi nie udało się zrobić seminogramu i chromatyny plemnikowej. A mieliśmy wrócić z kompletem badań w 8dc żeby podglądnąć jajniki plus jeszcze USG piersi, ostatnia cytologia. Z tego co potrzebował. Moje wyniki są ok. Ale poczekam do przyszłego cyklu jeżeli się nie uda, żeby przyjść wtedy kiedy chciał. Tak czy siak mamy się starać
Seminogram już mieliśmy zrobiony, bo zmusilam męża kiedyś ale było to dla niego bezużyteczne bez chromatyny.
Rozumiem. A mąż robił tez podstawowe badania nasienia? Komputerowe CASA, ktore wykazuje tez liczebność, żywotność, ruchliwość, morfologie, lepkość itp? Sako to badanie też Wam już powie o stanie jego nasienia.
Usg piersi to na spokojnie można zrobić, to nie jest jakiś mega priprytet w tym momencie, ale ważne żeby sobie to kontrolować.
Może patrząc patrząc wasze badania da Wam stymulacje hormonalna (znaczy bardziej tobie) I monitoring cyklu. Będzie dobrze. Glowa do góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 15:59
-
Hach, Miczka, Erdene, Angi90 , EwelinaWer19, ELka, KarolinaAnastazja, Pingwinek, Lipcowa, Incognitka, Ominoki, Lani, iskierka✨, olail, Aśka, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Cukruś! Ale pięknie 🤩 Pakuj tam to słońce w walizę od razu, bo człowieku...tu tego nie ma 🤣🙈 Cudownego odpoczynku 🌴🍹🔥
WronKraa super przyrost! Gratuluję 😘Cukruś, Wron Kraa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Miczka wrote:Dziękuję bardzo ❤️
Niestety niezmiennie biel.. 🤷 czekam na 🐒 -
Niesia90 wrote:Witam!
Ogarnęłam głowę i wróciłam. Dalej w trybie wakacyjnym bo źle sypiam i nie mierze temperatury.
Dziś 7dc, proszę o wpisanie 30.08
Nie wiem jak dużo mnie tutaj będzie bo od następnego Tygodnia mamy maraton odwiedzin, więc będę spędzała czas z gośćmi 😃
Chociaż wróć di Nas na sikańca 😄 -
Cukruś wrote:Dzień dkbry dziewczyny z pięknej słonecznej Albanii! W hotelu byliśmy już o 6, lot mieliśmy o 2 więc cała noc nie przespana. Mieliśmy straszny start lotu, przez pierwsze 30 min straszne turbulencje. W jednym momencie samolot pociągnął w dół było uczucie spadania. Nie mile doświadczenie jak na 1 lot samolotem.
Ale później już lot przebiegł super.
Dzisiaj lezing na leżaczkach przy basenie. Przesyłam Wam zdjęcie widoku z naszego balkonu z pokoju. Buzka dziewczyny! 💟
Mam nadzieję, że pogoda i klimat Ci zrekompensują turbulencję 🌴
Udanych Wakacji 🌻 -
Palinkaaa wrote:Haha takie sobie 😜
Ale zawsze pełna nadziei 🤪
Wczoraj wyszedł negatywny.
Nie wiem czy nie poczekam jeszcze do soboty bądź niedzieli bo ovu zmienił mi dzień rozpoczęcia się miesiączki nie wiadomo czemu 🤣
Teraz sama nie wiem . Albo poczekam albo od jutra codziennie będę robić z ciekawości 🤣🤣🤣 aż do @
Miłego dnia dla was kobitki 😘
Wiec czekamy na wieści Kochana 🤞😊 -
Lipcowa wrote:Cukrus piekne widoki 🤩 odpoczywaj i przywieź trochę słonka ze sobą! 😁
-
Wron Kraa wrote:
Ale pięknie!
Bubuś rośnie 🤰👶🏻👶🏻👶🏻Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
Hejka jestem nowa mam 27 lat i dwoje dzieci 10 i 7 lat 😁 po 7 latach cięliśmy spróbować jescze raz zostać rodzicami . To jest nasz pierwszy cykl ☺️ 19.07 ostani okres dziś 16dc chce testować za 10 dni czy znajdę tu wsparcie ? ❤️🖐️
Jagodecka, iskierka✨, KarolinaAnastazja, MarzycielkaMadzik, alauda lubią tę wiadomość