W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, ostatnio zadawałam podobne pytanie ale może najpierw pokrótce opiszę dokładniej moją sytuację.
Cykle mam różne 28- 34 dni zależy jak przypadnie. Owulacji nie badam. Ostatnio byłam na wizycie ginekolog mówiła że wszystko jest w najlepszym porządku, dużo jajeczek itd.
Na codzień mieszkam w szwecji. Beta tutaj to koszt około 200 zł 🫣😅
W tym cyklu 27dc dnia wieczorem dostałam plamienie (raz brązowe raz różowe) skończyło się 30 dc rano.
Wczoraj wyplyneal ze mnie ogromną ilość tak jakby płodne śluzu (jak bialko jaja ) jednorazowo.
Dziś 32 dc lekkie brązowe plamki w śluzie ( na prawdę znikome )
Zrobiłam test po południu ( rano nie miałam żadnego na stanie ) w szwecji 86% testów to clear blue
Robiłam go też dwa dni temu i sytuacja podobna
Ta kreska pojawiła się po około minucie.
Zastanawia mnie czy to fabryczna czy coś jest na rzeczy.
https://ibb.co/TrYJQ26
To ten najczulszy clearblue
Inne firmy to w większości czułość 25ml.
Mam 2 na rano ale nie daje mi to spokoju. Czy ktoś może wie czy te clear blue mają to do siebie ze te cienie zawsze wychodzą?
Dla przykładu test z przed 2 dni
https://ibb.co/mNk4r8g
Obydwa były robione po południu 🫣 wiem że powinny być rano ale nie miałam możliwości -
KarolinaAnastazja wrote:Lipcowa co tam słychać? Jak się czujesz? 😊😊
Dziękuję, że pytasz - czuję się dobrze 😊 wróciła mi energia do dzialania ale piersi zrobiły się bolesne 😊🙃 czekam na rozwój sytuacji, póki co jestem niestabilna emocjonalnie - po tym progesteronie dzisiaj jestem straszna płaczka 😂Hach, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Dziękuję, że pytasz - czuję się dobrze 😊 wróciła mi energia do dzialania ale piersi zrobiły się bolesne 😊🙃 czekam na rozwój sytuacji, póki co jestem niestabilna emocjonalnie - po tym progesteronie dzisiaj jestem straszna płaczka 😂
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie badania nasienia.
Nie wiem czy tylko na mnie tak działa ta pochmurna pogoda, ale cały tydzień tak mi się fatalnie wstaje do pracy, że masakra 🙈 wczoraj nawet położyłam się wcześniej z myślą, że będzie łatwiej wstać, ale nic z tego.
A w związku z niedawnym awansem raczej by się przydała "otwarta" głową 😉 -
Bluesky gratuluję awansu 🙃
Ja jestem strasznie zależna od pogody i jeszcze jak rano pada to chętnie zaszyłabym się w łóżku aż do południa 🥰Bluesky lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Cześć dziewczynki 💕 dopiero teraz witam się w nowym miesiącu, ze względu na pogrzeb i powrót do domu. Jest chu*owo ale stabilnie.
KarolinaAnastazja możesz mnie zapisać na 28 sierpnia na testowanie, o ile wytrzymam 🙄 trzymam kciuki za klątwę prowadzącej 🤭
Gratulacje wszystkim pierwszym ⏸️ Wron Kraa piękny początek miesiąca 😍🤩 spokojnej ciąży!
Wron Kraa, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:
Gratulacje wszystkim pierwszym ⏸️ Wron Kraa piękny początek miesiąca 😍🤩 spokojnej ciąży!
Bardzo dziękuję, tego mi właśnie trzeba! ❤️Jagodecka lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Olka27 wrote:Hejka jestem nowa mam 27 lat i dwoje dzieci 10 i 7 lat 😁 po 7 latach cięliśmy spróbować jescze raz zostać rodzicami . To jest nasz pierwszy cykl ☺️ 19.07 ostani okres dziś 16dc chce testować za 10 dni czy znajdę tu wsparcie ? ❤️🖐️
Witaj 👋🏻 cieszymy się, ze do nas dołączyłas 😊 oby się udało w pierwszym cyklu 👍🏻
@Doris98 wiem to się wypowiem 😁 clearblue nie jest jedynym z czułością 10 mlU/ml. Kup sobie RFSU testa tidigt, na szwedzkich forach jest najbardziej polecany i podobno nie przekłamuje. Co do tych testów co zrobiłaś to dziwnie ta kreska szara 🤔 w której czesci Szwecji mieszkasz? Bo ja zrobiłam zapas facelle w Polsce to mogę sie podzielić.
Apropo beta hcg kosztuje około 420 kr to jakieś 150 zł wiec jak na tutajsze warunki to wcale nie tak drogo 😉🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Jagodecka wrote:Witaj 👋🏻 cieszymy się, ze do nas dołączyłas 😊 oby się udało w pierwszym cyklu 👍🏻
@Doris98 wiem to się wypowiem 😁 clearblue nie jest jedynym z czułością 10 mlU/ml. Kup sobie RFSU testa tidigt, na szwedzkich forach jest najbardziej polecany i podobno nie przekłamuje. Co do tych testów co zrobiłaś to dziwnie ta kreska szara 🤔 w której czesci Szwecji mieszkasz? Bo ja zrobiłam zapas facelle w Polsce to mogę sie podzielić.
Apropo beta hcg kosztuje około 420 kr to jakieś 150 zł wiec jak na tutajsze warunki to wcale nie tak drogo 😉
Oo hejka 🥰
Fakt po teraźniejszym kursie jest troszkę mniej 😅
Ja mieszkam w Uppsali a ty ?
Tak na zdjęciach niby szare ale jak na nie patrze to widzę jakby błękit.
Nie nakręcam się jakoś bo mega mi nie zależy akurat. Dlatego nie wiem czy to moje zwidy czy faktycznie 🤣
Pierwszy raz kupuje tu testy ( mieszkam tu nieco ponad rok ) i wszędzie widzę clear blue I takie pomarańczowe (czułość 25 mlU) ale w sumie nie szukałam może dlatego nie widzę 🤣Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Oj to trochę za daleko 🙃 ja mieszkam na południu, niedaleko Halmstad.
To pewnie te pomarańczowe tez firmy RFSU, tylko te mniej czule. Te bardziej czule są fioletowe o tu sobie zobacz: https://www.apotea.se/rfsu-graviditetstest-testa-tidigt-1-st?gclid=EAIaIQobChMIsYa7wKHBgAMVkAcGAB36EwUoEAQYAiABEgJ_P_D_BwE
Ja ze starym się staramy już prawie dwa lata, a od 10 mieszkam w Szwecji, wiec jak masz jakieś pytania to się nie krępuj 😅🤍Doris98 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Lipcowa ból piersi mówisz… 😈 dobry znak! Trzymam bardzo mocno kciuki 🫶🏻
Lipcowa lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Jagodecka wrote:Oj to trochę za daleko 🙃 ja mieszkam na południu, niedaleko Halmstad.
To pewnie te pomarańczowe tez firmy RFSU, tylko te mniej czule. Te bardziej czule są fioletowe o tu sobie zobacz: https://www.apotea.se/rfsu-graviditetstest-testa-tidigt-1-st?gclid=EAIaIQobChMIsYa7wKHBgAMVkAcGAB36EwUoEAQYAiABEgJ_P_D_BwE
Ja ze starym się staramy już prawie dwa lata, a od 10 mieszkam w Szwecji, wiec jak masz jakieś pytania to się nie krępuj 😅🤍
My teoretycznie od 6 lat bea zabezpieczeń i nigdy nic nie pyklo , w polsce wyszły staremu słabe wyniki nasienia. Ale w szwecji ginekolog mówiła że tam wyniki czasem nie są miarodajne, 21 sierpnia mamy wizytę razem i będą badania więc się okaże 😅
Oo to już długo jeśli 10 lat ☺️ w moich stacjonarnych aptekach nie ma tego fioletowego więc pozostaje przez internet 😊
Na rano mam clear blue tygodniowy i ten pomarańczowy 25mlU więc zobaczę na tych jak nie to odczekam parę dni. Chociaż przez te drażniące uczucie w brzuchu i pachwinach nie mogę przestać o tym myśleć 😂 -
Miczka wrote:Dziękuję bardzo ❤️
Niestety niezmiennie biel.. 🤷 czekam na 🐒
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘. Tulę za biel i życzę żeby w końcu 🐒 się nie pojawiła tylko ⏸️ na teście.Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Olka27 wrote:Hejka jestem nowa mam 27 lat i dwoje dzieci 10 i 7 lat 😁 po 7 latach cięliśmy spróbować jescze raz zostać rodzicami . To jest nasz pierwszy cykl ☺️ 19.07 ostani okres dziś 16dc chce testować za 10 dni czy znajdę tu wsparcie ? ❤️🖐️
Jasne, zapraszamy do Naszego Sierpniowego grona 🍀
Wpisuje na 13.08? -
Jagodecka wrote:Cześć dziewczynki 💕 dopiero teraz witam się w nowym miesiącu, ze względu na pogrzeb i powrót do domu. Jest chu*owo ale stabilnie.
KarolinaAnastazja możesz mnie zapisać na 28 sierpnia na testowanie, o ile wytrzymam 🙄 trzymam kciuki za klątwę prowadzącej 🤭
Kochans już jedyes na liście
Dzięki za kciuki na klątwę ale unie szanse jak morgologia-0% na chwilę obecną -
Cześć dziewczyny
Ja po testowaniu
Jest cień nadziei 🥰
Ja i mój mąż dostrzegliśmy bardzo jaśniutka linie
Test słabej jakości 25 . Jestem w 10dpo.
Sprawdzę jutro czy to była zmyłka 😏😏🥰😜
https://ibb.co/Kqt5bvV
Widzicie coś ? 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 07:12
Beige lubi tę wiadomość
-
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny
Ja po testowaniu
Jest cień nadziei 🥰
Ja i mój mąż dostrzegliśmy bardzo jaśniutka linie
Test słabej jakości 25 . Jestem w 10dpo.
Sprawdzę jutro czy to była zmyłka 😏😏🥰😜
https://ibb.co/Kqt5bvV
Widzicie coś ? 🙄🙄🙄
Ja nie widzę nic, ale jutro powtórz na innym teście z lepszą czułością 😉 -
Dziewczyny! Nie wiem co się tu dzieje, nie wierzę w to. Okres mi się spóźnia 1 dzień i postanowiłam że zrobię sobie test bo mam jeden i tu takie coś, nie wierzę. Nie jestem wpisana na testowanie bo mieliśmy dopiero zacząć leczenie w poradni niepłodności.
Jestem w totalnym szoku
https://ibb.co/tBK0KWWpandzia 🐼, Margo2023, Marikamb, EwelinaWer19, Biedronka@, Hach, Angi90 , Natala26, Milcia2397, Paucia, Erdene, klaudia_23, Czekajac_nacud, Kasia111, Wron Kraa, Bluesky, Miczka, iskierka✨, Paula29, Niesia90, Lipcowa, Rybeńka, KarolinaAnastazja, aśś, Ominoki, Lani, ELka, Miśka., Niezapominajka95, Jagodecka, Cukruś lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Natt.yo. wrote:Dziewczyny! Nie wiem co się tu dzieje, nie wierzę w to. Okres mi się spóźnia 1 dzień i postanowiłam że zrobię sobie test bo mam jeden i tu takie coś, nie wierzę. Nie jestem wpisana na testowanie bo mieliśmy dopiero zacząć leczenie w poradni niepłodności.
Jestem w totalnym szoku
https://ibb.co/tBK0KWWNatt.yo. lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'