W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Incognitka jak kawa u teściowej? 🙃
A tak ogólnie to nie odrzuciło Cię od kawy? 🙃
Ja wypije raz na jakiś czas i to w sumie bardziej pachnąca, zabarwiona wodę niż prawdziwa kawę, a jak poczuje z ekspresu to od razu mnie odrzuca 😅 my też czujemy się dobrze 😊 energia powoli wraca z czego jestem zadowolona 😊 za to wstaje na siku co noc po 2-3 razy dziennie 😵
Mąż cieszy się na córkę chociaż mówi, że nie składa jeszcze broni i do upadłego będzie starał się o syna 🤣😅 co do włosków to u siebie nie zauważyłam 😊
Wron Kraa co za wulkan energii 🙃😁
Dajesz nadzieję na ten drugi trymestr 😁
Ja też muszę wziąć się za porządki ale odkładam to tak z dnia na dzień 😉 z dodatkowych mebli pod malucha to planujemy komodę z przewijakiem i szafę jakaś mniejsza 🙃 no i oczywiście łóżeczko, wózek, fotelik, wanienkę (chyba na stojaku), dostawkę do Naszego łóżka, leżaczek-bujaczek i mate edukacyjna 🙃 no i bramki na schody 😊
W sumie ja przyjaciół oglądałam tylko na wyrywki więc to dobry pomysł ale też zaczac 😁 a oglądasz na netflixie? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Incognitka jak kawa u teściowej? 🙃
Ja wypije raz na jakiś czas i to w sumie bardziej pachnąca, zabarwiona wodę niż prawdziwa kawę, a jak poczuje z ekspresu to od razu mnie odrzuca 😅 my też czujemy się dobrze 😊 energia powoli wraca z czego jestem zadowolona 😊 za to wstaje na siku co noc po 2-3 razy dziennie 😵
Mąż cieszy się na córkę chociaż mówi, że nie składa jeszcze broni i do upadłego będzie starał się o syna 🤣😅 co do włosków to u siebie nie zauważyłam 😊
Ja też muszę wziąć się za porządki ale odkładam to tak z dnia na dzień 😉 z dodatkowych mebli pod malucha to planujemy komodę z przewijakiem i szafę jakaś mniejsza 🙃 no i oczywiście łóżeczko, wózek, fotelik, wanienkę (chyba na stojaku), dostawkę do Naszego łóżka, leżaczek-bujaczek i mate edukacyjna 🙃 no i bramki na schody 😊
W sumie ja przyjaciół oglądałam tylko na wyrywki więc to dobry pomysł ale też zaczac 😁 a oglądasz na netflixie? 😊
Oj, widzę że masz listę wyprawkowa już przygotowana!
Też się rozglądam za lozeczkiem-dostawką. Problem jest tylko taki że mamy wyrko bez nóżek i nie każde jakie mi się podoba pasuje. Pewnie i tak kupię z drugiej ręki.
Przyjaciół oglądam na CDA, są wszystkie odcinki z lektorem.
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Ja czasem nieśmiało przeglądam rzeczy na Vinted ale tak ze strachem, a myślicie o takich rzeczach jak monitor oddechu ? Znałam maluszka który odszedł z powodu nagłej śmierci łóżeczkowej. Kosz Mojżesza bym jeszcze chciała. Planujecie kupić detektor tętna ?
-
Wron Kraa tak powoli planuję co kupić żeby przygotować się na wydatki 🤣 ale zakupy raczej po nowym roku dopiero 🙃
Ja mam zamiar łóżeczko, dostawke i wózek kupić z drugiej ręki 🙃
Jamini ja też przeglądam rzeczy na vinted, a nawet sporo mam w obserwowanych 🙃 przed zakupem wstrzymuje mnie fakt, że chce poczekać do polowkowych żeby upewnić się co do płci 🙃
Ja z detektorem jeszcze się waham ale monitor oddechu na pewno będzie 😉 i elektroniczna niania 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Wron Kraa tak powoli planuję co kupić żeby przygotować się na wydatki 🤣 ale zakupy raczej po nowym roku dopiero 🙃
Jamini ja też przeglądam rzeczy na vinted, a nawet sporo mam w obserwowanych 🙃 przed zakupem wstrzymuje mnie fakt, że chce poczekać do polowkowych żeby upewnić się co do płci 🙃
Ja z detektorem jeszcze się waham ale monitor oddechu na pewno będzie 😉 i elektroniczna niania 😉
Ja tez jestem za tym żeby z drugiej ręki, oprócz fotelika samochodowego to tylko nowy z atestami dobrany pod auto. Pewnie koło 20tc będę już tak serio Vinted przeglądać nad jakimiś okazjami -
Lipcowa wrote:Wron Kraa tak powoli planuję co kupić żeby przygotować się na wydatki 🤣 ale zakupy raczej po nowym roku dopiero 🙃
Ja z detektorem jeszcze się waham ale monitor oddechu na pewno będzie 😉 i elektroniczna niania 😉
Ja tez jestem za tym żeby z drugiej ręki, oprócz fotelika samochodowego to tylko nowy z atestami dobrany pod auto. Pewnie koło 20tc będę już tak serio Vinted przeglądać nad jakimiś okazjami -
Lipcowa wrote:Incognitka jak kawa u teściowej? 🙃
W sumie ja przyjaciół oglądałam tylko na wyrywki więc to dobry pomysł ale też zaczac 😁 a oglądasz na netflixie? 😊
Za to dziś dostałam taką ochotę na ciasto, że robiłam drożdżówkę z kruszonką😅 na siusiu wstaję raz w nocy ale o 7 już pęcherz już znów pełny 😆
Z zakupami dla maluszka jeszcze się wstrzymuję. Ale kto wie jak będzie po najbliższej wizycie 😏18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Jamini elektroniczna nianie 😊 wiem, że to stres od wizyty do wizyty ale będzie tylko dobrze 🥰
Widzę w stopce, że macie już sporego syna - jak on na wiadomość o rodzeństwie? 😊
Incognitka te zachcianki to jednak robią swoje 🙃
Oj tak, wizyty nakręcają na zakupowe szaleństwa 😁
Ja już kompletuje ciążowe zestawy, bo brzuszek odstaje i np w spodnie i spódnice już nie wchodzę więc wjeżdżają ciążowe spodnie i leginsy albo sukienki 😁Incognitka lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Jamini elektroniczna nianie 😊 wiem, że to stres od wizyty do wizyty ale będzie tylko dobrze 🥰
Widzę w stopce, że macie już sporego syna - jak on na wiadomość o rodzeństwie? 😊
Incognitka te zachcianki to jednak robią swoje 🙃
Oj tak, wizyty nakręcają na zakupowe szaleństwa 😁
Ja już kompletuje ciążowe zestawy, bo brzuszek odstaje i np w spodnie i spódnice już nie wchodzę więc wjeżdżają ciążowe spodnie i leginsy albo sukienki 😁
-
@JaMiNi piszesz o foteliku, do mnie w sumie niedawno dotarło że będę potrzebowała takiego jakiegoś mimo braku auta:) Nie mamy samochodu z wyboru - mieszkamy w dobrze skomunikowanym mieście, chociaż prawko mam od 18 roku życia.
Tyle rzeczy trzeba zgłębić, myślę że pół roku nie wystarczy, a i tak nas coś zaskoczy!
@Lipcowa to 💗 nie jest jeszcze u was pewna? Ostatnio w poczekalni słyszałam historie ze babce w 8 miesiącu dopiero wypatrzyli że to jednak chłopak:)
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Jamini no to ciekawe przeżycie przed Wami 😁
Trzymam kciuki żeby poszło gładko 🤞🏻
Wron Kraa teoretycznie jest pewna, a w praktyce wolę się upewnić właśnie ze względu na różne historie 😁😁🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Asia wynik trochę zbyt wysoki - skonsultowałabym to na pewno z lekarzem. Do tego czasu ograniczyłabym wapno w diecie 😘🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
ASiA91 wrote:Hej dziewczyny. Czy badałyście w ciazy witaminę d3? Wyszła mi 96 pg/ml, a zakres referencyjny to 19,9 -79,3. Dodam ze nie suplemantuje witaminy d3. Wiecie czy to bardzo zly wynik??
-
Dziewczyny podpowiecie dobrą radą? Myślicie, że jak tydzień temu Bobo miał 2.3cm to w środę mogę jechać na prenatalne? Boję się, że będzie jeszcze za małe 🥴
Edit.
Zmienić terminu nie mogę, bo lekarz wraca z urlopu dopiero 22 listopada. Więc za późno. Wizytuję w środę o 17.40Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 15:21
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Incognitka wrote:Dziewczyny podpowiecie dobrą radą? Myślicie, że jak tydzień temu Bobo miał 2.3cm to w środę mogę jechać na prenatalne? Boję się, że będzie jeszcze za małe 🥴
Edit.
Zmienić terminu nie mogę, bo lekarz wraca z urlopu dopiero 22 listopada. Więc za późno. Wizytuję w środę o 17.40 -
JaMiNi wrote:Trudno mi powiedzieć, teoretycznie maluch rośnie 1mm na dobę a do prenatalnych minimum musi mieć 45mm, a to robisz prywatnie czy na NFZ? Nie możesz w innym miejscu zrobić? U mnie maluch miał 3,3cm w tamten poniedziałek a wizytę mam 16 to wychodzi ze tak prawie 5 cm powinien mieć. Prenatalne są chyba przez brzuch a np u mnie różnica w wielkości malucha na usg dopochwowego a przez brzuch była 0,5cm ( przez brzuch mniejszy wymiar)
Liczę na to, że bobas zaczął pięknie nadrabiać ☺️❤️JaMiNi lubi tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Jak tam minął Wam poniedziałek? 😊
Niby jaki początek tygodnia taki cant tydzień 🙊
Asia, Malinowa jak nastroje przed wizytami? 😊Malinowa92 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Incognitka maluch musi mieć minimum 4,5 cm także obawiam się, że badanie może po prostu nie udać się w tym terminie 😶🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Ja dziś byłam oddać krew do badań genetycznych także teraz czas płynie na oczekiwaniach 🤞🏼
Na USG genetycznym mam już nadzieje mieć wyniki z veragene żeby być spokojniejsza. Pappa zrobię bo mma w pakiecie ale naczytałam się że często jest fałszywie dostania więc tym bardziej nie żałuje że zrobiłam NIPT.
Nie mogę się doczekać 2 trymestru bo mam już dość mdłości i braku sił 😩 bardzo bym chciała wrócić do aktywności fizycznej.22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️