W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karpan45 wrote:Hej ja też mam skurcze przepowiadające kilka już mnie złapało przy pierwszym się przestraszyłam. Mój mały zmienił pozycję i jego ruchy nie są już bolesne 😉
Ułożył się już główka w dół? 😊
Długo trwają te skurcze u Ciebie? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Ułożył się już główka w dół? 😊
Długo trwają te skurcze u Ciebie? 😊
Tak jest główka w dół w sumie cały czas był ale wcześniej nogi miał w bok 😝 a teraz już w górze. Skurcze max 2 min 2 razy takie bardzo bolesne teraz już mniej, ale też bardziej się oszczędzam ☺️ najgorzej boli jak stuka sobie głową w szyjkę 🤷♀️Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Landrii ta szyjka jest jeszcze w normie także postaraj się nie stresować bo to też dobrze nie wpływa, trzymaj się 😘
Bezula oj biedna pewnie się najadłaś strachu ale cieszę się że jednak wszystko dobrze 🥰 na szczęście więcej si stresu najemy niż to warte ale dobrze że sprawdziłaś, będziesz spokojniejsza.
Polczi przytulam 🫂 wiem co to znaczy zmagać się z depresją i nerwicą. Mam nadzieję że masz z kim o tym porozmawiać. Psychiatra w ciąży musi Cię przyjąć bez skierowania w ciągu 7 dni, może warto spróbować, czasem zrzucenie z siebie tego i jedna rozmowa potrafią pomóc. 🥰
Ja sama mam już na wadze 2cyfrówke na plusie, ale wierzę że tak ma być dla dobra dzidzi. ☺️
Lipcowa ja po tych bólach i wizycie na IP pewnie nieźle bym się wystraszyła więc dobrze że o tym piszesz 😳 ja jeszcze nie miałam takich skurczy, i dobrze bo panikara ze mnie 😅
Karpan moja akrobatka też już głowa w dół, wieczorem wali po żebrach ale czasem tak jak piszesz głowa albo ręka w szyjkę lub pęcherz 😅
Dziewczyny daje znać że szkoła rodzenia online od zaufaj położnej w promocji za 80 zł ☺️
Ciekawe co u Jamini. 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 10:42
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Karpan u mnie też dzisiaj spokój 😊
W żebra jeszcze nie dostaje ale za to jak w pęcherz to aż prąd przejdzie 🙈
Niezbyt komfortowe ale pewnie będę jeszcze za tym tęskniła 😁
MiaSakura słyszałam, że teraz takie przepowiadające będą coraz częściej 😊
Co do bóli i panikowania bądź nie 😉 to mój gin mówił, że w razie odczuwania skurczów to mam położyć się i wziąć magnez lub nospe, w razie gdy nie przejdzie to po godzinie znowu - jeśli nie przejdzie po dwóch godzinach lub skurcze wzmocnią się lub będą coraz częściej to wtedy na IP 😉 ale wiadomo - teoria swoją drogą, a życie swoją 😁
Super, że dajesz znać o promce - ostatnio zastanawiałam się nad tym więc chętnie wykupie 🙃 niestety nie mogłam chodzić na normalną, a teraz przez cały marzec ma nie być Męża więc chętnie skorzystam z tej opcji 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Od czasu skracania szyjki mam bardzo dużo wydzieliny, lekarz stwierdził że fizjologiczna ale zwiększona ilość i jest ok. Od wczoraj to aż pływam, dużo gęstego białego śluzu. Dzisiaj się nachodziłam po sklepach, łącznie 3 godziny i pojawił się ból podbrzusza, twardnienie i ból lędźwiowy. Dopiero dzisiaj udało mi się kupić luteinęZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Zapowiada się bardzo wiosenny weekend:) jakie macie plany? 🌷☀️
My randkujemy:) na dzisiaj zaplanowałam mały wypad w góry, ale taki bez szaleństw, a w poniedziałek idziemy na Diune 2! Już się nie mogę doczekać, ale nie przepadam za kinem w weekendy (za dużo ludzi).
Ps. W Netto są pieluchy sensitive 1+1 gratis jeszcze dzisiaj.Karpan45, MiaSakura lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Natt.yo super, że w planach macie randkę - w sumie to już ostatnie chwile tylko we dwoje na dłuższy czas także warto wykorzystać ❤️
Ja właśnie ogarniam domek 😊
Później mam spotkanie z przyjaciółkami na mieście, po powrocie mam zamiar odpalić szkole on-line, która wykupiłam wczoraj - udało się właśnie za 80 zł - w pakiecie 10 godzin więc moim zdaniem spoko opcja 😊
Ale ogólnie jestem zła, bo nie wiem czy korzystacie z tt ale ja kręciłam sobie pamiątkowy filmik z odliczaniem od 10 i teraz okazało się, że już tego dźwięku jako podkładu nie ma 🤬 i tak z zaplanowanej pięknej pamiątki zatrzymam się na 33 tc 🙄🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa chodziło Ci pewnie o Wron Kraa, bo ja jeszcze nie zdradzałam swoich planów na weekend ale tak się składa że My też mamy w planach randkę z Mężem, ale najpierw zakupy 😊
I również dziękuję za informację o promocji na szkołę rodzenia, bo też kupiłam 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 14:06
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Landrii mam nadzieję że wszystko się dobrze skończyło 😘
Co za weekend 🌷☀️🌿 Staram się korzystać z pogody i aktywnie odpoczywać.
Mam nadzieję że miałyście miłe randki 🥰 Ja się też wybieram z mężem ale dopiero dzisiaj.
Lipcowa ja nie korzystam z tt więc niestety nie pomogę ☹️
Dziewczyny jak wasze samopoczucie? Mi jest coraz ciężej spać 🙈 do tego czuję się taka spowolniona w myśleniu 😅22.08.23 ⏸️🙏🏼
MiaSakura Czasami mam skurcze podbrzusza i pleców jednocześnie ale szyjka chyba siedzi w miejscu. Denerwuje mnie ze po braniu luteiny bieliznę bym mogła zmieniać 3x dziennie.
Nie wiem czy też tak macie ale mnie żebra bolą w nocy 🤕Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Natt.yo faktycznie 😊 ale cieszę się, że obie miałyście udane randki 🥰
MiaSakura miłego czasu z Mężem 🥰
Ja na lepszy sen polecam spanie wyżej niż zwykle - mi pomaga odkąd dołożyłam jeszcze poduszkę 😊
Oczywiście co 2-3 godziny latam siku i nie mam na to złotej rady 🙈
Ogólnie muszę jeszcze bardziej podkręcić picie wody, bo czuje jak puchnę coraz bardziej 😶 np na buzi, dłonie, stopy. Już coraz bliżej ale będę tęskniła za tym brzuszkiem 🙃
Landrii ja przy luteinie stosowałam wkładki 🙃
Dziewczyny czy Wasze myśli też coraz częściej krążą wokół porodu? Moje z taką częstotliwością, że zastanawiam się czy to nie jakaś nerwica już 🙈🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Odkąd położna mi powiedziała że urodzić każda urodzi, ale karmić piersią nie każda się nauczy, to jakoś poród przestał mnie zajmować. Ale zaczęłam czytać o karmieniu właśnie. Zielona jestem, bo nigdy nie trzymałam w rękach tak małego dziecka, oby wszystko wyszło naturalnie:)
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa ja też chciałabym karmić piersią przynajmniej pierwsze pół roku, a od wielu znajomych słyszałam, że nie jest to jednak takie proste. Jednak wierzę, że u Nas natura zrobi swoje i będziemy mogły cieszyć się tym bez komplikacji 😊 przygotowujesz się jakoś konkretnie do tego? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Landrii przybijam wirtualna piątkę, bo mam tak samo, a najgorzej rano po obudzeniu 😊 niby większa ilość wody i chłodne okłady pomagają 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa ja mimo że mam teoretycznie dalej do porodu to ostatnio też bardzo często o tym myślę. Ale o karmieniu podobnie, ostatnio mi się to śniło i właśnie nawet w śnie było bardzo trudno 🤣
Ja czuję puchnięcie głównie właśnie na dłoniach i nogi pod koniec dnia. Piję 3l wody 🫣 więc chyba zostaje nam to wytrzymać, nie wiem czy coś pomaga, ja nie zauważyłam.22.08.23 ⏸️🙏🏼
Hej przyszłe Mamusie 🌼
Jakie plany na ten tydzień? 😊
Z marcowymi wizytami czekamy do czwartku 🌹
U Nas dzisiaj zapowiada się piękna, wiosenna pogoda 🌺 i mam zamiar wykorzystać ją na świeżym powietrzu 😊
Wczoraj wyparzyłam butelki, smoczki, laktator itp i muszę dopakować do walizki 😊
Ogólnie podzieliłam sobie rzeczy na walizkę i mniejsza torbę - walizkę mam zamiar zostawić na czas po porodzie, a mniejsza torbę mieć przy sobie na porodówce pod ręką 😊
Tylko jeszcze muszę przemyśleć czy dobrze posegregowałam rzeczy 🤔
Miłego dnia 🌷MiaSakura lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej dziewczyny! No u mnie też coraz częściej myśli krążą wokół porodu. Jak sobie radzicie ze strachem? Czy się nie boicie? Ja samego porodu chyba nie, ale bardziej komplikacji, czy nie daj Boże, chorób, których się nie dało wykryć. To mnie mocno stresuje 😔
Lipcowa, ja robię tak samo jak Ty, dwie torby - jedna na salę porodową, druga na później.
Co do puchnięcia, to jeszcze nie puchnę, ale na to pomaga pokrzywa. Pytanie, czy można w ciąży?1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Landrii może to skurcze przepowiadające 😘
Bezula co do pokrzywy to czytałam, że można do max 2 filiżanek dziennie.
Co do dwóch toreb - to do której pakujesz ręczniki dla siebie? 🙈
Od wczoraj nad tym rozmyślam, bo jak wszystko będzie ok to jak najszybciej po porodzie chciałabym wziąć prysznic, a nie wiem czy wtedy będę jakiś czas na porodówce czy przewiozą mnie na docelowa sale? 🤔
Ale dokupiłam sobie też mały czarny ręcznik typowo do porodu żeby wytrzeć pot czy łzy 😅😂
Ogólnie samego porodu nie boję się, myślę, że to naturalny proces i poradzę sobie obojętnie czy sn czy cc. Ale bardzo boję się o Małą w czasie porodu. Czy właśnie nie będzie komplikacji, czy położna lub lekarz będą odpowiednio dbać o jej bezpieczeństwo, czy na finiszu tej drogi coś pójdzie nie tak. Nie pomaga też to, że jestem control freakiem i dopóki siedzi grzecznie w brzuszku to wydaje mi się bezpieczna, a przy porodzie będę miała wpływ na niewiele rzeczy 🤷🏻♀️
No ale mam zamiar przetrzepać szkole rodzenia online, różne webinary, wykuć na blachę swoje prawa w trakcie porodu i musi być dobrze 😂🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖