W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
@Landrii wykorzystaj te chwile na zebranie sił! Może jakiś zaległy film pomoże ci się rozluźnić? Grunt że jesteś pod kontrolą i w dobrych rękach. Nawet jeśli zostaniesz tylko pod obserwacją na kilka dni.
@Bezula zdrówka, oby się szybko zagoiła!
PS. Idziecie na wybory? Właśnie czekam w komisji, a mój miły poszedł na spacer z mała. Zaraz się wymienimy.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Robili mi ktg, co mnie trochę bawi to miałam podobno skurcze na poziomie 70-80 ale ich nawet nie czułam. Byłam w łazience to mam dużo śluzu podbarwionego na brązowo, rozwarcia mi jeszcze dzisiaj nie sprawdzali ale kazali do obchodu nic nie jeść. No i jedna rzecz mnie niepokoi - tętno małej skakało momentami do 170-186Zostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Cześć, witam się po intensywnym weekendzie 🌼
Mam nadzieję, że Was też od rana tak rozpieszcza pogoda 🧚🏻
Za mną szalone dni - całą sobotę randkowaliśmy z Mężem mając z tyłu głowy, że to być może ostatni weekend tylko we dwoje 😉
A w niedziele przyjaciółki zrobiły mi niespodziankowy Baby Shower 🤭😍
W połączeniu z pogodą na zewnątrz było przepięknie 😉 z tych wszystkich emocji odeszły mi wszystkie dolegliwości i bóle i zastanawiam się czy to dobrze 😅🤣
Wron Kraa my też zaliczyliśmy wybory 💪🏻
Klara była grzeczna? 😉
Claire jaki cudowny avatar 😍😍
Landrii bardzo dobrze, że pojechałaś do szpitala - pamiętaj, że lepiej o raz za dużo niż za mało 🤞🏻
A teraz odpoczywaj w domku, wielki dzień już tuż tuż 🙃MiaSakura lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa masz rację, i tak bym jechała te plamienie sprawdzić. Lekarka jest przekonana że na dniach będę rodzic, mówi że może to być nawet kwestia godzin jak mi wody odejdą ale jak to powiedziała "szkoda pogody na siedzenie w szpitalu". No nie powiem, liczyłam że wyjdę stąd z maleństwem no ale trudno się mówi, kwestia dni pewnieZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Landrii rozumiem, że chciałabyś mieć to już za sobą ale widocznie Mała potrzebuje jeszcze trochę czasu 😊 spróbuj zrelaksować się przez ten czas 🍀🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
My od soboty w domku, wczoraj byliśmy pół godziny na zewnątrz, dziś pewnie też wyjdziemy ogólnie Mikołaj jest mega spokojnym dzieckiem, coś płacze tylko przy przebieraniu i wczoraj miał pierwszą kąpiel to chyba też mu się nie spodobała, a tak poza tym to dużo śpi 😍 mi za to od porodu dokucza kość ogonowa, wczoraj wieczorem ból się nasilił, mega ciężko mi wstać, siedzieć i chodzić. Dziś dzwoniłam do mojej prowadzącej to mówiła że ibuprofen i paracetamol mi został bo nawet jakby się okazało że jest pęknięta to i tak nic nie zrobią, więc odpoczywam w miarę możliwości
MiaSakura, Bezula, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Natt.yo cieszę się, że jesteście już w domku, jednak co u siebie to u siebie 😊 i pogoda na pierwsze spacery idealna 🤩 daj sobie czas i powoli dochodź do siebie 😘 współczuję bólu 😐 jak to pęknięta? 😳🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa, niestety jest taka możliwość, ta kość się odgina przy porodzie i jest możliwość pęknięcia. Nie wiem czy akurat u mnie tak się stało, ale ból przy wstawaniu i siadaniu czasami nie do zniesienia 😏👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Natt.yo o kurcze, o tym nie słyszałam 😳
Trzymam kciuki żeby z każdym dniem ból był coraz mniejszy 🤞🏻może zimny albo ciepły okład pomógłby trochę? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa, czytałam Twój post i tam był fragment '' z tych wszystkich emocji odeszły mi.. '' i już byłam pewna, że wody! A tu jednak dolegliwości 😅
Ja jednak wizytę mam jutro późnym wieczorem, przełożyli mi. Proszę o kciuki!
Landrii, pozostała chyba tylko cierpliwość i spokój. Mała najwyraźniej potrzebuje jeszcze trochę czasu.
Natt.yo bardzo współczuję bólu.. to musi być naprawdę bolesne. Cieszę się jednak, że jesteście już w domu, w komplecie z cudownym maleństwem ❤️Lipcowa, MiaSakura, Natt.yo. lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula zaciśnięte kciuki na pokładzie 🤞🏻🍀🤞🏻
Haha w sumie mogłyby wtedy odejść wody to byłoby co wspominać 🤭Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Bezula kciuki za wizytę 🤞🏼
Lipcowa, super że tak korzystacie z ciepłych dni, ja na ten weekend też zaplanuję coś z mężem chociaż czuję że to nie ostatni we 2 🫣
Wron Kraa oczywiście, wybory obowiązkowo!
Natt.yo polubiłam post za to że jesteście już razem w domu 🥰 i że Mikołaj jest spokojny. W brzuszku też taki był? Jestem ciekawa czy moja teoria się sprawdza. 🤭
Mam nadzieję że dolegliwości szybko miną.
A ja się witam z donoszonej ciąży 🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 07:31
Wron Kraa, Bezula, Lipcowa lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
@Natt.yo wiem co czujesz z tą kością, miałam stłuczona/podejrzenie pęknięcia kilka lat temu, niby taka mała kość a tyle bólu! Pomógł mi ibuprofen w masci, ale nie wiem czy możesz to teraz stosować.
Gratulacje dla donoszonych ciąż! Oby teraz raz dwa się zaczęło:) 🤞 za wizytę Bezula!
Nie mogę uwierzyć że to już 3 tyg jak mała jest na świecie. Aktualnie ma etap wiszenia na 🍈🍈 , ale to w sumie miłe, można z nią poleniuchować, nadrobić książki, a Miły nas rozpieszcza:) Moje sutki się już też po mału przyzwyczaiły do ciągłego żucia - choć jeden lepiej, drugi gorzej.
Wyskoczyłam teraz na 🩸 bo to żelazo w sorbiferze mnie wykańcza, mam nadzieję że hemoglobina skoczyła i lekarz mi to odstawi. Oby! 🤞🤞👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Bezula daj znać po wizycie 🙃
Jestem ciekawa co nowego u Was 🍀🤞🏻
MiaSakura gratulacje 🥳🥳
I jak, masz już jakiś plan na wspólny weekend? 😊
Wron Kraa masz już wyniki? 🤞🏻
Klara zrobiła się takim małym przytulaskiem? 😁
Grunt, że odnajdujesz w tym dobre strony 🤞🏻🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej dziewczyny!
Jestem po wczorajszej wizycie, mała nie szykuje się narazie do wyjścia. Wagę już mamy ponad 2800, rozwarcie na opuszek ale szyjka twarda i długa. Mam za tydzień odstawić całkowicie magnez i dostałam zielone światło od doktorka żeby od 37+0 wdrożyć metody przyspieszające 😅
Było mi tylko smutno z powodu komentarza dotyczącego wagi. Może nie był tak bezpośredni jak lekarz u naszej Polczi, ale stwierdził, że te 14 kilo go martwi i mam zdrowiej i mniej jeść 🤡 Chciałabym zaznaczyć, że jem zdrowo i nawet co jakiś czas liczę i sprawdzam kalorie! Ja jestem dietetykiem z wykształcenia i naprawdę wiem co i ile jeść.. Ostatnio widzę, że bardzo zatrzymała mi się woda, przez te ciepłe dni. Czy Wy też macie zbliżone kilogramy na liczniku? 🥲 Jak się z tym czujecie? Nie chodzi mi o to, żebym się porównywała, ale poczułam się trochę jak jakaś foka 🦭
Trochę mi to zepsuło moment po prostu cieszenia się tym, że mała rośnie i ma się dobrze. Ale trudno, jeszcze trochę!
WronKraa obyś mogła to już odstawić, jeśli Ci nie służy! Ale ten czas leci, już tyle czasu z małą 😘
A miałam właśnie pytać, czy u Ciebie coś na ostatniej wizycie przed porodem wskazywało, że może się zacząć, czy ot po prostu odeszły Ci wody, bez żadnych znaków ostrzegawczych?
MiaSakura witam Cię w donoszonej ciąży, gonimy Cię z Wandą! 🩷
Lipcowa, kciuki za wizytę trzymam 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 06:49
Lipcowa lubi tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Hej dziewczyny ja znów w szpitalu… wczoraj poczułam dużo wilgoci i założyłam tą wkładkę co ma czułość na wody płodowe i trochę się zabarwiła więc przyjechałam na izbę. Zrobili mi test na wyciek wód ale wyszed niejednoznaczny więc zostawili mnie. W piątek mam indukcję jestem ciekawa czy dziś mnie wypuszczą czy już zostanę do piątku🤷♀️ jeszcze pani dr przyjmująca pomyliła dawkę tabletek na nadciśnienie 🫣 zamiast 3x2 i 2x1 wpisała 4x2Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Bezula wrote:Hej dziewczyny!
Jestem po wczorajszej wizycie, mała nie szykuje się narazie do wyjścia. Wagę już mamy ponad 2800, rozwarcie na opuszek ale szyjka twarda i długa. Mam za tydzień odstawić całkowicie magnez i dostałam zielone światło od doktorka żeby od 37+0 wdrożyć metody przyspieszające 😅
Było mi tylko smutno z powodu komentarza dotyczącego wagi. Może nie był tak bezpośredni jak lekarz u naszej Polczi, ale stwierdził, że te 14 kilo go martwi i mam zdrowiej i mniej jeść 🤡 Chciałabym zaznaczyć, że jem zdrowo i nawet co jakiś czas liczę i sprawdzam kalorie! Ja jestem dietetykiem z wykształcenia i naprawdę wiem co i ile jeść.. Ostatnio widzę, że bardzo zatrzymała mi się woda, przez te ciepłe dni. Czy Wy też macie zbliżone kilogramy na liczniku? 🥲 Jak się z tym czujecie? Nie chodzi mi o to, żebym się porównywała, ale poczułam się trochę jak jakaś foka 🦭
Trochę mi to zepsuło moment po prostu cieszenia się tym, że mała rośnie i ma się dobrze. Ale trudno, jeszcze trochę!
WronKraa obyś mogła to już odstawić, jeśli Ci nie służy! Ale ten czas leci, już tyle czasu z małą 😘
A miałam właśnie pytać, czy u Ciebie coś na ostatniej wizycie przed porodem wskazywało, że może się zacząć, czy ot po prostu odeszły Ci wody, bez żadnych znaków ostrzegawczych?
MiaSakura witam Cię w donoszonej ciąży, gonimy Cię z Wandą! 🩷
Lipcowa, kciuki za wizytę trzymam 🍀
Poza tym kobiety potrafią przytyć 20-30 kg i wydaje ki się że to jest problem.
Dzi3wczyhy czy was też tak boli kość ogonowa? Od trzech dni to jakaś masakra u mnie.🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23 -
Bezula 14kg to tak normalnie przecież, wiadomo że woda się gromadzi a teraz jeszcze upały. Zobaczysz że jak urodzisz to ci wszystko zejdzie u mnie na liczniku +10kg od wagi wyjściowej ale patrząc na to że w 1 trymestrze schudłam to będzie jakieś +12kg
ASiA91 tak, najgorzej jak chodzę albo za długo siedzę, wtedy daje popalićZostałam mamą 25.04.2024 💓