W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Asia, dziękuję że pytasz. Myślałam, że już nikt tu nie zagląda 🤭 W nocy miałam skurcze, całkiem mocne tak między 21 a północą i już myślałam, żeby może jechać ale chwilę po zmalały i potem cisza.
W niedzielę stawiam się na indukcję, jeśli nic się nie ruszy.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Hej Kochane 🌸🏵️🌼🌷
Witam się z Wami świeżo po spacerku - u Nas wiosna na pełnej, jest pieknie 🌞
Mamusie co u Was słychać? 😊
Jak maluchy? 😊
Czy tylko mi dni uciekają jak godziny czy to w pierwszych tygodniach normalne? 🙈
EwelinaWer gratulacje! 🥰
Byłaś bardzo dzielna ❤️
Dobrze, że to już za Wami - jak pierwsze dni w domku? 😊
MiaSakura, Bezula trzymam za Was kciuki najmocniej 🍀✊🏻
Jeszcze trochę i będziecie miały swoje Skarby przy sobie ❤️ lekarz przedstawił Wam plan indukcji?
Sara DZIĘKUJĘ ❤️
Twoje słowa - szczególnie, że znając Twoją historie wiele dla mnie znaczą ❤️
To wspaniałe jak bezinteresownie jesteś gotowa pomóc ❤️ podziwiam Cię za każdym razem, tym bardziej z taką gromadką maluchów 😁
Pozwolę sobie odezwać się do Ciebie po otrzymaniu wyników jakie by nie były - póki co zaklinam rzeczywistość 🧚🏻♀️ że ma być tylko dobrze 🍀Bezula, Sara30 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
MiaSakura wrote:Hej hej,
ja tylko szybciutko piszę już z oddziału i proszę o kciuki, zaczęliśmy wywoływanie 🤞🏼
Kciuki na pokładzie 🍀🤞🏻🍀🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
MiaSakura wrote:Hej hej,
ja tylko szybciutko piszę już z oddziału i proszę o kciuki, zaczęliśmy wywoływanie 🤞🏼
Lipcowa u nas też czas goni jak szalony 🫣Lipcowa lubi tę wiadomość
-
MiaSakura trzymam kciuki! 🤞❤️
U Nas też ucieka dzień za dniem, strasznie szybko. Mikołaj skończył wczoraj 5 tygodni 🙈 majówkę spędziliśmy prawie cały czas na zewnątrz, brałam go do domu tylko na karmienie i przebranie pampera, teraz też chodzimy na spacerki bo pogoda dopisuje.
Dziewczyny wychodziłyście już gdzieś same bez bobasa? ja jak na razie bez dziecka się nie ruszam 😅Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Jamini jak u Was codzienność? 😊
Natt.yo super, że tak spędziliście majówkę - mi właśnie brakowało tego, bo nie odważyłam się na dłużej niż 20-30 min spacery 😅 ale czekam aż skończy miesiąc i stanie się bardziej "mobilna" 😁
My odhaczylismy juz randkę z Mężem, gdy moja mama została z Małą ale nie mogłam się na niej skupić, bo ciągle myślałam co u niej 😅
I dwa razy byłam sama na mieście załatwić kilka spraw ale to dosłownie na godzinkę 😊
Planujecie gdzieś wakacje z maluchami? 😊Natt.yo. lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Bezula wrote:Hej Asia, dziękuję że pytasz. Myślałam, że już nikt tu nie zagląda 🤭 W nocy miałam skurcze, całkiem mocne tak między 21 a północą i już myślałam, żeby może jechać ale chwilę po zmalały i potem cisza.
W niedzielę stawiam się na indukcję, jeśli nic się nie ruszy.Bezula lubi tę wiadomość
🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23 -
Lipcowa, a karmisz piersią? Bo Mikołaj tylko na piersi, a laktatora jeszcze nie używałam żeby jakieś zapasy odciągnąć i tez nie wiem czy by zaakceptował butle 🙈
My planujemy początkiem września polecieć do Turcji, ale to z całym moim rodzeństwem i ich rodzinami 😊 a Ty coś planujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:14
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
MiaSakura bardzo mocno trzymam kciuki, być może już jesteś ze swoim maleństwem? 🩵🥹
Ja Wam powiem, że mi trudno było zaakceptować myśl o indukcji, bardzo chciałabym, żeby to jednak natura zdecydowała i marzyłam o tej chwili, gdzie powiem do męża że to już czas, jedziemy, szczególnie, że planujemy tylko i wyłącznie jedno dziecko. To się raczej nie uda, bo indukcja w niedzielę a ja skurczy nie mam już wcale. Jedyne epizody to w zeszły weekend i w środę a od tej pory cisza.
Trudno, koniec końców, najważniejsze, żebyśmy obie były bezpieczne i zdrowe.
Lipcowa, plan mam taki, że w niedzielę jest przyjęcie (mam prywatną położną i zorganizowała mi przyjęcie przez konkretną lekarkę na IP). Będzie zakładany balonik a potem zobaczymy. Pewnie oxy albo przebicie pęcherza.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula wrote:MiaSakura bardzo mocno trzymam kciuki, być może już jesteś ze swoim maleństwem? 🩵🥹
Ja Wam powiem, że mi trudno było zaakceptować myśl o indukcji, bardzo chciałabym, żeby to jednak natura zdecydowała i marzyłam o tej chwili, gdzie powiem do męża że to już czas, jedziemy, szczególnie, że planujemy tylko i wyłącznie jedno dziecko. To się raczej nie uda, bo indukcja w niedzielę a ja skurczy nie mam już wcale. Jedyne epizody to w zeszły weekend i w środę a od tej pory cisza.
Trudno, koniec końców, najważniejsze, żebyśmy obie były bezpieczne i zdrowe.
Lipcowa, plan mam taki, że w niedzielę jest przyjęcie (mam prywatną położną i zorganizowała mi przyjęcie przez konkretną lekarkę na IP). Będzie zakładany balonik a potem zobaczymy. Pewnie oxy albo przebicie pęcherza.
Bezula, tak bardzo Ciebie rozumiem, czuję żal że właśnie jestem w szpitalu i wczoraj popłakałam się że właśnie tak się to potoczyło,. Masz jednak jeszcze chwilę więc liczę na to, ze u Ciebie uda się tak jak byś tego chciała. Ale też tak tak jak piszesz, ważne żeby wszystko odbyło się bezpiecznie a tak właśnie jest w szpitalu ☺️ Najważniejsze że wkrótce zobaczymy nasze córeczki.
Mnie dzisiaj czeka ciąg dalszy 🫣
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Mam tak samo, te same uczucia, jakiś taki żal i rozczarowanie. Płacz sobie, pozwól na wszystkie emocje ale wierzę, że już niedługo będzie to płacz ze szczęścia, jak zobaczycie swoją małą istotkę 🩷
Jaki macie plan teraz? Oksytocyna? Miałaś balonik?
Trzymam kciuki! 🥹1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Natt.yo karmię piersią i jeśli chodzi o wyjścia to zawsze wyskakuje świeżo po nakarmieniu 😊
Przed randka odciągałam cały dzień żeby był zapas na porcje, bo nie wiedziałam kiedy będzie chciała jeść jak Nas nie będzie 😊 zjadła z butli ładnie, a później nie miała problemu żeby znowu jeść z piersi ale położna mówiła, że są dzieci, które jak raz zjedzą z butli tak już pierś może dla nich bei istnieć 😬 także zostawiamy butle tylko na awaryjne sytuacje 😁
Fajnie, że lecicie z taką ekipa 😊 na pewno będziesz czuła się pewniej? 😊
My w planach mieliśmy Czarnogóre we wrześniu ale słyszałam, że tam kiepsko z wózkami 😉 wiec polujemy na Włochy 😊 ale jeszcze temat otwarty, bo Mąż ma sporo wątpliwości co do podróży z Maluchem 😊
MiaSakura jak się czujesz? 😘
Trzymam kciuki za dzisiaj ✊🏻
Bezula, MiaSakura rozumiem doskonale Wasze emocje. Mi też marzył się poród naturalny, z Mężem u boku, byłam gotowa chłonąć te doświadczenie całą sobą żeby zapamiętać je na zawsze, przygotowywałam się do tego tygodniami a skończyło się na szybkim cc, gdzie Mąż nie zdążył dojechać nawet na kangurowanie. I jak leżałam na stole i pokazali mi Małą na chwilę, a później zabrali to było mi przykro, że to tak "chłodno", że nie tak miało być, że nie ma w tym nic magicznego. Ale jak już Lili była z Nami byłam wdzięczna, że jest bezpieczna i że dałam radę. Przebieg porodu nie jest zależny od Nas, mimo najlepszych chęci nie mamy na to wpływu. Obojętnie jaką formą urodzicie - pamiętajcie, że dałyście z siebie wszystko, wydałyście na świat nowe życie i tylko to się liczy ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 09:56
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej, my już razem 🥹 udało się po indukcji urodzić drogami natury. Jesteśmy całe i zdrowe chociaż był mały momencik grozy.
Bezula trzymam ogromnie za Was kciuki i podziwiam Was wszystkie mamusie które już urodziły bo poród to był dla mnie mega mocne doświadczenie 😳
Mimo że nie do końca było tak jak wymarzyłam to uczucie że już możemy być razem - nie do opisania. 🥹
Walczymy o laktację teraz 🍼Lipcowa, Natt.yo. lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
MiaSakura moje gratulacje 🥰 bardzo się cieszę, że jesteście już razem, to najważniejsze. Opowiedz w wolnej chwili jak było, jeśli będziesz miała ochotę się podzielić. Chłońcie czas razem. Gratulacje mamo 🥹
Lipcowa, dziękuję za te słowa. To naprawdę wspierające i dziękuję, że się z nami dzielisz choć dla Was również to nie było takie doświadczenie o jakim marzyliście. Jak się teraz czujesz, psychicznie? Jest lepiej? Udało się Wam skorzystać z pięknej pogody?
Ja stawiam się jutro na oddziale. Proszę o kciuki 🍀 Może moja mała dziewczyna naprawdę chce przyjść na świat w urodziny mamy.Lipcowa lubi tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
ASiA91 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie jak jest z waszym krwawieniem? Po pierwszym porodzie miałam bardzo duże i bardzo długo. Teraz jestem zaskoczona bo jest dość małe i nie wiem czy to dobrze.
Z każdym kolejnym porodem macica zwykle obkurcza się szybciej i boleśniej. Ja rekordowo krótko krwawilam po 3. Ok 5 dni -
Sara30 wrote:Z każdym kolejnym porodem macica zwykle obkurcza się szybciej i boleśniej. Ja rekordowo krótko krwawilam po 3. Ok 5 dni🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23