Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Odpowiedz

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • ASiA91 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula A jak sytuacja u Ciebie? Jak się czujesz?

🙎‍♀️32
    🙎‍♂️34
    👶 2020

Projekt rodzeństwo od 01.23
    Cb 04.23
  • Bezula Autorytet

Wysłany: 9 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asia, dziękuję że pytasz. Myślałam, że już nikt tu nie zagląda 🤭 W nocy miałam skurcze, całkiem mocne tak między 21 a północą i już myślałam, żeby może jechać ale chwilę po zmalały i potem cisza.

W niedzielę stawiam się na indukcję, jeśli nic się nie ruszy.

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    15.09 beta 14440, prog 69
    25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
    27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
    22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
    16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.
    Leki: Hashimoto - Letrox 175
    Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane 🌸🏵️🌼🌷
    Witam się z Wami świeżo po spacerku - u Nas wiosna na pełnej, jest pieknie 🌞

Mamusie co u Was słychać? 😊
    Jak maluchy? 😊
    Czy tylko mi dni uciekają jak godziny czy to w pierwszych tygodniach normalne? 🙈

EwelinaWer gratulacje! 🥰
    Byłaś bardzo dzielna ❤️
    Dobrze, że to już za Wami - jak pierwsze dni w domku? 😊

MiaSakura, Bezula trzymam za Was kciuki najmocniej 🍀✊🏻
    Jeszcze trochę i będziecie miały swoje Skarby przy sobie ❤️ lekarz przedstawił Wam plan indukcji?

Sara DZIĘKUJĘ ❤️
    Twoje słowa - szczególnie, że znając Twoją historie wiele dla mnie znaczą ❤️
    To wspaniałe jak bezinteresownie jesteś gotowa pomóc ❤️ podziwiam Cię za każdym razem, tym bardziej z taką gromadką maluchów 😁
    Pozwolę sobie odezwać się do Ciebie po otrzymaniu wyników jakie by nie były - póki co zaklinam rzeczywistość 🧚🏻‍♀️ że ma być tylko dobrze 🍀

Bezula, Sara30 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

ja tylko szybciutko piszę już z oddziału i proszę o kciuki, zaczęliśmy wywoływanie 🤞🏼

Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość

22.08.23 ⏸️🙏🏼

10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Hej hej,

ja tylko szybciutko piszę już z oddziału i proszę o kciuki, zaczęliśmy wywoływanie 🤞🏼

Kciuki na pokładzie 🍀🤞🏻🍀

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Hej hej,

Trzymam kciuki !
    Lipcowa u nas też czas goni jak szalony 🫣

Lipcowa lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Natt.yo. Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura trzymam kciuki! 🤞❤️

U Nas też ucieka dzień za dniem, strasznie szybko. Mikołaj skończył wczoraj 5 tygodni 🙈 majówkę spędziliśmy prawie cały czas na zewnątrz, brałam go do domu tylko na karmienie i przebranie pampera, teraz też chodzimy na spacerki bo pogoda dopisuje.
    Dziewczyny wychodziłyście już gdzieś same bez bobasa? :) ja jak na razie bez dziecka się nie ruszam 😅

👩- 24lat 🧑- 27lat
    - endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
    - 20.08.2022 💒
    - starania od września 2022

- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
    - 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
    - 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️

- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini jak u Was codzienność? 😊

Natt.yo super, że tak spędziliście majówkę - mi właśnie brakowało tego, bo nie odważyłam się na dłużej niż 20-30 min spacery 😅 ale czekam aż skończy miesiąc i stanie się bardziej "mobilna" 😁
    My odhaczylismy juz randkę z Mężem, gdy moja mama została z Małą ale nie mogłam się na niej skupić, bo ciągle myślałam co u niej 😅
    I dwa razy byłam sama na mieście załatwić kilka spraw ale to dosłownie na godzinkę 😊

Planujecie gdzieś wakacje z maluchami? 😊

Natt.yo. lubi tę wiadomość

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

age.png
  • ASiA91 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    Hej Asia, dziękuję że pytasz. Myślałam, że już nikt tu nie zagląda 🤭 W nocy miałam skurcze, całkiem mocne tak między 21 a północą i już myślałam, żeby może jechać ale chwilę po zmalały i potem cisza.

W niedzielę stawiam się na indukcję, jeśli nic się nie ruszy.
    Trzymam kciuki żeby zaczęło się jednak samo!

Bezula lubi tę wiadomość

🙎‍♀️32
    🙎‍♂️34
    👶 2020

Cb 04.23
  • ASiA91 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Hej hej,

Trzymam kciuki!

🙎‍♀️32
    🙎‍♂️34
    👶 2020

Cb 04.23
  • Natt.yo. Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lipcowa, a karmisz piersią? Bo Mikołaj tylko na piersi, a laktatora jeszcze nie używałam żeby jakieś zapasy odciągnąć i tez nie wiem czy by zaakceptował butle 🙈
    My planujemy początkiem września polecieć do Turcji, ale to z całym moim rodzeństwem i ich rodzinami 😊 a Ty coś planujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:14

👩- 24lat 🧑- 27lat
    - endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
    - 20.08.2022 💒
    - starania od września 2022

- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
    - 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
    - 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️

- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

age.png
  • Bezula Autorytet

Wysłany: 10 maja, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura bardzo mocno trzymam kciuki, być może już jesteś ze swoim maleństwem? 🩵🥹

Ja Wam powiem, że mi trudno było zaakceptować myśl o indukcji, bardzo chciałabym, żeby to jednak natura zdecydowała i marzyłam o tej chwili, gdzie powiem do męża że to już czas, jedziemy, szczególnie, że planujemy tylko i wyłącznie jedno dziecko. To się raczej nie uda, bo indukcja w niedzielę a ja skurczy nie mam już wcale. Jedyne epizody to w zeszły weekend i w środę a od tej pory cisza.

Trudno, koniec końców, najważniejsze, żebyśmy obie były bezpieczne i zdrowe.

Lipcowa, plan mam taki, że w niedzielę jest przyjęcie (mam prywatną położną i zorganizowała mi przyjęcie przez konkretną lekarkę na IP). Będzie zakładany balonik a potem zobaczymy. Pewnie oxy albo przebicie pęcherza.

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    MiaSakura bardzo mocno trzymam kciuki, być może już jesteś ze swoim maleństwem? 🩵🥹

Ja Wam powiem, że mi trudno było zaakceptować myśl o indukcji, bardzo chciałabym, żeby to jednak natura zdecydowała i marzyłam o tej chwili, gdzie powiem do męża że to już czas, jedziemy, szczególnie, że planujemy tylko i wyłącznie jedno dziecko. To się raczej nie uda, bo indukcja w niedzielę a ja skurczy nie mam już wcale. Jedyne epizody to w zeszły weekend i w środę a od tej pory cisza.

Trudno, koniec końców, najważniejsze, żebyśmy obie były bezpieczne i zdrowe.

Lipcowa, plan mam taki, że w niedzielę jest przyjęcie (mam prywatną położną i zorganizowała mi przyjęcie przez konkretną lekarkę na IP). Będzie zakładany balonik a potem zobaczymy. Pewnie oxy albo przebicie pęcherza.

Bezula, tak bardzo Ciebie rozumiem, czuję żal że właśnie jestem w szpitalu i wczoraj popłakałam się że właśnie tak się to potoczyło,. Masz jednak jeszcze chwilę więc liczę na to, ze u Ciebie uda się tak jak byś tego chciała. Ale też tak tak jak piszesz, ważne żeby wszystko odbyło się bezpiecznie a tak właśnie jest w szpitalu ☺️ Najważniejsze że wkrótce zobaczymy nasze córeczki.

Mnie dzisiaj czeka ciąg dalszy 🫣

22.08.23 ⏸️🙏🏼

• Bezula Autorytet

Wysłany: 10 maja, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo, te same uczucia, jakiś taki żal i rozczarowanie. Płacz sobie, pozwól na wszystkie emocje ale wierzę, że już niedługo będzie to płacz ze szczęścia, jak zobaczycie swoją małą istotkę 🩷

Jaki macie plan teraz? Oksytocyna? Miałaś balonik?

Trzymam kciuki! 🥹

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt.yo karmię piersią i jeśli chodzi o wyjścia to zawsze wyskakuje świeżo po nakarmieniu 😊
    Przed randka odciągałam cały dzień żeby był zapas na porcje, bo nie wiedziałam kiedy będzie chciała jeść jak Nas nie będzie 😊 zjadła z butli ładnie, a później nie miała problemu żeby znowu jeść z piersi ale położna mówiła, że są dzieci, które jak raz zjedzą z butli tak już pierś może dla nich bei istnieć 😬 także zostawiamy butle tylko na awaryjne sytuacje 😁
    Fajnie, że lecicie z taką ekipa 😊 na pewno będziesz czuła się pewniej? 😊
    My w planach mieliśmy Czarnogóre we wrześniu ale słyszałam, że tam kiepsko z wózkami 😉 wiec polujemy na Włochy 😊 ale jeszcze temat otwarty, bo Mąż ma sporo wątpliwości co do podróży z Maluchem 😊

MiaSakura jak się czujesz? 😘
    Trzymam kciuki za dzisiaj ✊🏻

Bezula, MiaSakura rozumiem doskonale Wasze emocje. Mi też marzył się poród naturalny, z Mężem u boku, byłam gotowa chłonąć te doświadczenie całą sobą żeby zapamiętać je na zawsze, przygotowywałam się do tego tygodniami a skończyło się na szybkim cc, gdzie Mąż nie zdążył dojechać nawet na kangurowanie. I jak leżałam na stole i pokazali mi Małą na chwilę, a później zabrali to było mi przykro, że to tak "chłodno", że nie tak miało być, że nie ma w tym nic magicznego. Ale jak już Lili była z Nami byłam wdzięczna, że jest bezpieczna i że dałam radę. Przebieg porodu nie jest zależny od Nas, mimo najlepszych chęci nie mamy na to wpływu. Obojętnie jaką formą urodzicie - pamiętajcie, że dałyście z siebie wszystko, wydałyście na świat nowe życie i tylko to się liczy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 09:56

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

age.png
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już razem 🥹 udało się po indukcji urodzić drogami natury. Jesteśmy całe i zdrowe chociaż był mały momencik grozy.

Bezula trzymam ogromnie za Was kciuki i podziwiam Was wszystkie mamusie które już urodziły bo poród to był dla mnie mega mocne doświadczenie 😳

Mimo że nie do końca było tak jak wymarzyłam to uczucie że już możemy być razem - nie do opisania. 🥹

Walczymy o laktację teraz 🍼

Lipcowa, Natt.yo. lubią tę wiadomość

22.08.23 ⏸️🙏🏼

• Bezula Autorytet

Wysłany: 11 maja, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura moje gratulacje 🥰 bardzo się cieszę, że jesteście już razem, to najważniejsze. Opowiedz w wolnej chwili jak było, jeśli będziesz miała ochotę się podzielić. Chłońcie czas razem. Gratulacje mamo 🥹

Lipcowa, dziękuję za te słowa. To naprawdę wspierające i dziękuję, że się z nami dzielisz choć dla Was również to nie było takie doświadczenie o jakim marzyliście. Jak się teraz czujesz, psychicznie? Jest lepiej? Udało się Wam skorzystać z pięknej pogody?

Ja stawiam się jutro na oddziale. Proszę o kciuki 🍀 Może moja mała dziewczyna naprawdę chce przyjść na świat w urodziny mamy.

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png
  • ASiA91 Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie jak jest z waszym krwawieniem? Po pierwszym porodzie miałam bardzo duże i bardzo długo. Teraz jestem zaskoczona bo jest dość małe i nie wiem czy to dobrze.

🙎‍♀️32
    🙎‍♂️34
    👶 2020

Cb 04.23
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASiA91 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie jak jest z waszym krwawieniem? Po pierwszym porodzie miałam bardzo duże i bardzo długo. Teraz jestem zaskoczona bo jest dość małe i nie wiem czy to dobrze.

Z każdym kolejnym porodem macica zwykle obkurcza się szybciej i boleśniej. Ja rekordowo krótko krwawilam po 3. Ok 5 dni :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • ASiA91 Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Z każdym kolejnym porodem macica zwykle obkurcza się szybciej i boleśniej. Ja rekordowo krótko krwawilam po 3. Ok 5 dni :)
    Fakt, macica bolała strasznie. Teraz jest już ok. Krwawienie malutkie. Nic w sumie mnie nie boli. Jestem równo tydzień po porodzie. Rozumiem że na razie mam nie panikowac?

🙎‍♀️32
    🙎‍♂️34
    👶 2020

Cb 04.23
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ