Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Odpowiedz

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem chcemy powiedzieć wszystkim o ciąży dopiero po usg jak będę miała pewność że tym razem nie ma pustego jaja ale obawiam się, że nie ukryje ciąży tak łatwo. Właśnie jesteśmy na obiedzie u rodziny a mi niedobrze. Obawiam się że sami się wszyscy zorientują 🤢

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Pięknie będzie jak będzie wszystko dobrze i zobaczę serduszko ♥️

Zobaczysz Kochana! Ja to wiem !!!♡♡♡♡

JaMiNi lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrii wrote:
    Tym razem chcemy powiedzieć wszystkim o ciąży dopiero po usg jak będę miała pewność że tym razem nie ma pustego jaja ale obawiam się, że nie ukryje ciąży tak łatwo. Właśnie jesteśmy na obiedzie u rodziny a mi niedobrze. Obawiam się że sami się wszyscy zorientują 🤢

A kiedy macie wizytę, żeby potwierdzić?

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a czy u Ciebie był jakoś stymulowany cykl?
    Ja przy staraniach pierwszych nie miałam za bardzo, aż w końcu, gdy wzięłam się za diagnostykę, to akurat się pojawiła i zaskoczyło. Teraz znowu to samo, na pół roku, miałam chyba tylko dwa razy. Na razie żaden lekarz nie chce mi stymulować cyklu, bo karmię, a poreszta, raz na jakiś czas mam swoją, to po co 🤷 i sama nie wiem, co lepiej... Teraz mam nową lekarkę i na razie też odradzała stymulację, nawet jeśli nie będę karmić. A mnie chyba w tych staraniach najbardziej dobija to, że nie wiem kiedy i czy w ogóle ta owulacja będzie...

Jamini, Incognitka Gratuluję dwóch kreseczek! ❤️

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • EwelinaWer19 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tu się wstawia zdjęcia ? 🤣 chciałabym coś przesłać a nie umiem ...

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaWer19 wrote:
    Dziewczyny jak tu się wstawia zdjęcia ? 🤣 chciałabym coś przesłać a nie umiem ...

Zerknij na pierwszy post, tam to zostało wyjaśnione ☺️

Cukruś, EwelinaWer19, Niaha, Ominoki lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zainspirowana Waszymi pięknymi kreseczkami dzisiaj kupiłam przed chwilą dwa testy facelle na jutro 🥹 będzie to 11 dpo i jeżeli temperatura będzie wysoko zatestuje.
    Mąż wyjeżdżą w poniedziałek na 2 tygodnie więc chciałabym wiedzieć czy są dobre wieści czy nie 🥹

Także trzymajcie kciuki za jutrzejsze testowanko 😊🥹
    Jeżeli będzie biel, przyjmę ją na klatę.

Lani, JaMiNi, Bluesky, Wron Kraa, Miczka, olail, MiaSakura, Incognitka, Angi90 , EwelinaWer19, Kasia111, Rybeńka, Niaha, Niereanimuj , Ominoki, Beige, Putka2022 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś🤞🤞🤞

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, trzymam kciuki! Ja w ogóle Was podziwiam, że czekacie z testowaniem. Ja niestety nie umiem wytrzymać i mój rekord to 5dpo 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 22:33

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, trzymam kciuki ✊️ będę czekać pod kibelkiem😊
    Ja jutro moje drogie zaczynam się kłuć, na razie co drugi dzień 😱 idziemy długim protokołem, właściwą stymulacje zaczynam 01.09. Mam nadzieję, że wyhoduje dorodne jajka 🥚😅 przewidywana punkcja, jeżeli wszystko będzie szło zgodnie z planem, ma być pomiędzy 11.09 a 16.09.
    Także wstrzelimy się idealnie bo 11.09 urodziny męża, a 18.09 nasza druga rocznica ślubu 🤣 świętować będziemy później, mam nadzieję 🤞

Wron Kraa, MiaSakura, Bezula lubią tę wiadomość

• Kaskaaa. Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , dawno mnie tu nie było.
    U mnie 24 dc , apka wyznaczyła owu na 11 dc .
    Przez te pogody czuje się fatalnie choć zawsze uwielbiam upały.
    Od tygodnia bolą mnie piersi , mam dziwne sny ( ostatnio mi się śniło że rodziłam) znów wróciła bezsenność, budzę się w nocy po kilka razy . Dziś miałam jakieś takie dziwne uderzenia gorąca. Jestem ciekawa ile będzie trwał ten cykl

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula, jestem tutaj nowa, ale prześledziłam troszkę do tyłu i widzę, że masz podobna sytuacje w tym cyklu jak ja! U mnie coprawda ostatnie lata nie było żadnej regularności, ale zawsze trafnie rozpoznawałam owulację. W tym cyklu akurat jak mąż był na delegacji byłam pewna, że ją mam, ale na wizycie okazało się że wciąż jestem przed. To już był około 45 dc. Pojechaliśmy na wakacje i uznałam że mam w nosie obserwacje i starania i się nie przejmuje. Zaraz po wakacjach trafiłam z dzieckiem do szpitala i też nie miałam głowy do tematu. Po wyjściu kilka dni później mialam wizytę, a tu lekarka mówi że była owulacja i że w ogóle mam bardzo ładne, ciążowe endometrium. Ech, akurat jak przestałam myśleć i trochę odpoczęłam to się znowu nakręciłam. Oczywiście beta negatywna a okresu brak więc dostałam douphaston. I tak, brałam go tydzień do kolejnej wizyty, gdzie dalej na USG było widać ciałko żółte i ładne endometrium. Ale miałam odstawić od środy i dziś już dostałam okres. W każdym razie rozumiem emocje bo myślałam do dzisiaj że mnie coś trafi. Z jednej strony tyle czasu zmarnowanego, z drugiej może jest jeszcze nadzieja skoro nie ma okresu, a z trzeciej już wolałam go dostać...masakra. najlepsze że w ciągu ostatnich 7 miesięcy owulację miałam 3 razy w tym dwa razy jak wylądowałam z dzieckiem w szpitalu. Nie wiem czy to u mnie działa jakoś tak że jak mam to już zupełnie w nosie czy będzie ta owulacja to ona akurat się pojawia 😄

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙃, ponownie tutaj. Nieśmiało jeszcze w sierpniu, myślałam ze dołączę we wrześniu, ale dzisiaj zaznaczyłam pierwsze dane w aplikacji 🫣.

Nastał ten czas i po kilku miesięcznej przerwie wracamy do gry.
    Lekarz ostatnio interpretował wyniki męża, ponoć są Ok :). Niestety moje cykle rozjechane przez PCO, ale co ma być to będzie 😊.

Beige lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Bezula, jestem tutaj nowa, ale prześledziłam troszkę do tyłu i widzę, że masz podobna sytuacje w tym cyklu jak ja! U mnie coprawda ostatnie lata nie było żadnej regularności, ale zawsze trafnie rozpoznawałam owulację. W tym cyklu akurat jak mąż był na delegacji byłam pewna, że ją mam, ale na wizycie okazało się że wciąż jestem przed. To już był około 45 dc. Pojechaliśmy na wakacje i uznałam że mam w nosie obserwacje i starania i się nie przejmuje. Zaraz po wakacjach trafiłam z dzieckiem do szpitala i też nie miałam głowy do tematu. Po wyjściu kilka dni później mialam wizytę, a tu lekarka mówi że była owulacja i że w ogóle mam bardzo ładne, ciążowe endometrium. Ech, akurat jak przestałam myśleć i trochę odpoczęłam to się znowu nakręciłam. Oczywiście beta negatywna a okresu brak więc dostałam douphaston. I tak, brałam go tydzień do kolejnej wizyty, gdzie dalej na USG było widać ciałko żółte i ładne endometrium. Ale miałam odstawić od środy i dziś już dostałam okres. W każdym razie rozumiem emocje bo myślałam do dzisiaj że mnie coś trafi. Z jednej strony tyle czasu zmarnowanego, z drugiej może jest jeszcze nadzieja skoro nie ma okresu, a z trzeciej już wolałam go dostać...masakra. najlepsze że w ciągu ostatnich 7 miesięcy owulację miałam 3 razy w tym dwa razy jak wylądowałam z dzieckiem w szpitalu. Nie wiem czy to u mnie działa jakoś tak że jak mam to już zupełnie w nosie czy będzie ta owulacja to ona akurat się pojawia 😄

Hej kochana, widzę ze masz PCOS jak ja 🫢 miałam tak samo z owulacją przychodziła kiedy chciała.
    Zaczelam pic Fertistim i zioła ojca Sroki na pobudzenie jajników i myśle ze to pomogło. Od stycznia miałam 3 owulacje i za 3 się udało. A No i jeszcze brałam metformine, gin przepisała podobno dobre przy PCOS. Życzę powodzenia trzymam kciuki ✊🏻

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi, gratuluję ❤️ ale super!
    Od dwóch miesięcy piję inofem, chyba ma ten skład co fertistim, jeszcze popatrzę 🙂
    Glucophage dostałam od poprzedniej lekarki, ale jednak się nie zdecydowałam żeby wziąć bo wyniki cukrów miałam ok i też jestem na diecie dla osób z IO 🤷 nowa lekarka stwierdziła że na razie odradza, skoro mam dobre wyniki... Zobaczymy co dalej! Ale chyba zioła ojca sroki zamówię 😄

Rozzzzi lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • Justa986 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Justa, a czy u Ciebie był jakoś stymulowany cykl?
    Ja przy staraniach pierwszych nie miałam za bardzo, aż w końcu, gdy wzięłam się za diagnostykę, to akurat się pojawiła i zaskoczyło. Teraz znowu to samo, na pół roku, miałam chyba tylko dwa razy. Na razie żaden lekarz nie chce mi stymulować cyklu, bo karmię, a poreszta, raz na jakiś czas mam swoją, to po co 🤷 i sama nie wiem, co lepiej... Teraz mam nową lekarkę i na razie też odradzała stymulację, nawet jeśli nie będę karmić. A mnie chyba w tych staraniach najbardziej dobija to, że nie wiem kiedy i czy w ogóle ta owulacja będzie...

Jamini, Incognitka Gratuluję dwóch kreseczek! ❤️

Pierwsza ciąża była 3 miesiące po badaniu drożności w 3 cyklu stymulowanym - poronina, po kolejnych 3 miesiącach kolejna ciąża, tym razem ze szczęśliwym zakończeniem.
    Stymulacja wg mnie jest ok, nigdy nie miałam regularnych cykli a teraz przynajmniej wiem kiedy spodziewać się okresu. Po porodzie bez stymulacji znów miałam nieregularne cykle, a lekarz stwierdził że nie ma pomysłu co ze mną jest nie tak. Ważne, że moje leczenie jest skuteczne. Nie mam PCOS, tylko lekka IO, a waga w dolnej granicy normy.

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny zainspirowana Waszymi pięknymi kreseczkami dzisiaj kupiłam przed chwilą dwa testy facelle na jutro 🥹 będzie to 11 dpo i jeżeli temperatura będzie wysoko zatestuje.
    Mąż wyjeżdżą w poniedziałek na 2 tygodnie więc chciałabym wiedzieć czy są dobre wieści czy nie 🥹

Także trzymajcie kciuki za jutrzejsze testowanko 😊🥹
    Jeżeli będzie biel, przyjmę ją na klatę.
    🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞

Daj znać Kochana, czekam!!!😊

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Cukruś, trzymam kciuki ✊️ będę czekać pod kibelkiem😊
    Ja jutro moje drogie zaczynam się kłuć, na razie co drugi dzień 😱 idziemy długim protokołem, właściwą stymulacje zaczynam 01.09. Mam nadzieję, że wyhoduje dorodne jajka 🥚😅 przewidywana punkcja, jeżeli wszystko będzie szło zgodnie z planem, ma być pomiędzy 11.09 a 16.09.
    Także wstrzelimy się idealnie bo 11.09 urodziny męża, a 18.09 nasza druga rocznica ślubu 🤣 świętować będziemy później, mam nadzieję 🤞

Z takimi datami, musi się udać Kochana!

Mało bolących igieł Ci życzę ♡

olail lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem 6/7dpo
    Mam kucie w jajniku a dokładnie w jajowodzie z tego jajnika ci była owu i bardzo duzooo śluzu
    Nie liczę na wiele przy morfo 0% mojego męża ale nakręcam się jak staraczka 😄😂😁🤪

Beige, JaMiNi, Palinkaaa, MiaSakura lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało, progesteron okresowy. Także czekam na okres🙂

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ