W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Moczka ja też z testujących dużo i zbyt wcześnie 🤷 za kazdym razem zastanawiam się po co sobie to robię 🥺
Bezula - ja jakoś ostatnio nie mam PMS przed okresem, ale teraz po duphastonie to mnie dość delikatnie wzięło a kiedyś miałam silny ból brzucha i dopiero wtedy okres, a teraz się zdziwiłam na miesiączkę mimo że już bardzo czekałam. Okres normalny, choć u mnie przy takich długich cyklach to by była powódź totalna 🤷
Bezula lubi tę wiadomość
-
Malinowa się melduje 😁 Powiem Wam, że wczoraj miałam karuzelę emocji. Płakałam cały dzień i to z najmniejszego powodu. Dzisiaj wracam do żywych 😅 Ale mam do nadrobienia! Jeden dzień mnie nie było 😱 Dzisiaj byłam na drugiej becie, wyniki wieczorem 😊
Miczka, Pusshka, Beige, Kasiasiasia, Ominoki lubią tę wiadomość
-
Bezula wrote:Dziewczyny, jak odstawiacie dupka to te wszystkie objawy później wam szybko schodzą, wzdęty brzuch i pryszcze? I @ przychodzi w warunkach takich jak zawsze czyli np. jakieś bóle podbrzusza czy nagle się zalewacie? Ja pierwszy raz biorę i wczoraj skończyłam.
To już mój 5 cykl z Duphastanem. Okres przychodzi zawsze 2 dni po odstawieniu, jak w zegarku i bez żadnych niemiłych objawów na szczęście. Wdęty brzuch też się zmniejsza, ale dopiero na trzeci dzień miesiączki dochodzi do swojego naturalnego stanu 😁Bezula lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Ja po umówieniu wizyty szybciej prywatnie to się chyba jeszcze bardziej stresuje. Zanim zasnę to analizuje każdy czarny scenariusz i przez to się nie cieszę z ciąży bo mam wrażenie, że znowu będzie coś źle i nie zostanę mamą. Dzisiaj 5+3, od wczoraj mam lekkie bóle brzucha i oczywiście przez to mam schizy że coś nie takZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Ja bralam w tym cyklu duphaston i @ przyszla 2 dni po odstawieniu. Czytalam ze to nie jest taki zwykly okres tylko krwawienie po odstawieniu. Podczas brania dupka nie mialam zadnych objawow typu wzdety brzuch czy pryszcze. Natomiast 🐒 byla dosyc bolesna pierwszego dnia i sporo sie lało, ale bez skrzepow.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Landrii wrote:Ja po umówieniu wizyty szybciej prywatnie to się chyba jeszcze bardziej stresuje. Zanim zasnę to analizuje każdy czarny scenariusz i przez to się nie cieszę z ciąży bo mam wrażenie, że znowu będzie coś źle i nie zostanę mamą. Dzisiaj 5+3, od wczoraj mam lekkie bóle brzucha i oczywiście przez to mam schizy że coś nie tak
Wczoraj na teście cień cienia, i plamienia wiec nie zostawiam sobie nadziei po raz kolejny.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
MiaSakura wrote:Malinowa, Kasiasiasia ja mam mega podobnie bo dzisiaj 28 dc czyli wychodzi 4 tydzień 🥰
Jeśli chodzi o objawy to tez podobnie 😁 ból piersi (ale inaczej niż zawsze), zmiana smaków (nie smakuje mi to co zwykle) no i pobolewanie w podbrzuszu.
W sumie to intuicja mnie tknęła żeby zrobić test, poza tym objawy bardzo podobne do PMS 🤣
Trzymam kciuki za przyrosty betki ☝🏼🙏🏼
macie umówione już pierwsze wizyty? Na kiedy?
O proszę! Witamy w klubie 😁 Dopiero mogę nadrobić wszystkie wiadomości, bo dopiero włączyli prąd w mieście 🥲 A miałaś jeszcze jakieś objawy?
U mnie beta wzrosła o 170%! Z 32 dziś jest 90 🥳
Ja mam kuzynkę ginekolog, więc na razie ona mi podpowiada co i jak Powiedziała, że w przyszłym tygodniu zrobi usg, bo może akurat coś zobaczymy, ale niekoniecznie. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do lekarza, bo i tak chcę mieć prowadzącego w konkretnym szpitalu, więc zobaczymy kiedy wyznaczą wizytę 😊
A u Ciebie jak beta? I kiedy wizyta? Jeśli już pisałaś, a ja nie zauważyłam, to wybacz 😇MiaSakura lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak z buta wchodzę na wątek, ale tylu ekspertek w jednym miejscu nie znajdę nigdzie indziej i liczę, że mi doradzicie 🙂
Staramy się z Mężem od 1,5 roku - w tym czasie mieliśmy mnóstwo stresu, więc wszystkie niepowodzenia tłumaczyłam niesprzyjającymi warunkami. Jednak od pół roku, pomimo spokojniejszego trybu życia, nadal nam się nie udaje. Ustaliliśmy z lekarzem, że od września ruszamy ze stymulacją, ale Mąż niestety się rozchorował i zaczął brać antybiotyk 😢 wiem, że antybiotyki wpływają negatywnie na parametry nasienia i teraz nie wiem, czy jest sens faszerowac się hormonami skoro nasienie będzie osłabione? Moja lekarka twierdzi, że w obecnych czasach "antybiotyki to jak cukierki" i nie ma sensu czekać. Jak myślicie, faktycznie wpływ jest taki znikomy czy lepiej poczekać kolejne 3 miesiące?👩 32 lata
PCOS
starania od 05.022
Suplementy: inofem, wit. D, magnez, Q10, femibion 0 -
PyziaOla gratulacje! I tak forum ovufriend, a raczej dziewczyny mają bardzo dużą wiedzę i idzie się dużo dowiedzieć. 😊
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w ten sobotni późny wieczór właśnie przed chwilą zarezerwowałam mi i mężowi 3 dniowy wypad do Kołobrzegu do SPA na relaks. Z moją nową pracą, ktora mialam zaczynac niestety się nie udalo więc skorzystamy z tego, że mąż będzie miał wolne w tygodniu 😊
Także wrześniowy wątek powstanie nad naszym pięknym Polskim morzem. Kocham nasz baltyk 💟Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:00
Beige, Paula29, Paula29, PyziaOla lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde1iVpCQdM3XaZcyPs1Sqa6YVqDPOYO56qv2agSn_ICNvUjA/viewform?usp=sf_link
Wklejam link do głosowania na tytul wątku wrześniowego jakby ktoś jeszcze chciał 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
ZielonyPomidor wrote:Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak z buta wchodzę na wątek, ale tylu ekspertek w jednym miejscu nie znajdę nigdzie indziej i liczę, że mi doradzicie 🙂
Staramy się z Mężem od 1,5 roku - w tym czasie mieliśmy mnóstwo stresu, więc wszystkie niepowodzenia tłumaczyłam niesprzyjającymi warunkami. Jednak od pół roku, pomimo spokojniejszego trybu życia, nadal nam się nie udaje. Ustaliliśmy z lekarzem, że od września ruszamy ze stymulacją, ale Mąż niestety się rozchorował i zaczął brać antybiotyk 😢 wiem, że antybiotyki wpływają negatywnie na parametry nasienia i teraz nie wiem, czy jest sens faszerowac się hormonami skoro nasienie będzie osłabione? Moja lekarka twierdzi, że w obecnych czasach "antybiotyki to jak cukierki" i nie ma sensu czekać. Jak myślicie, faktycznie wpływ jest taki znikomy czy lepiej poczekać kolejne 3 miesiące?
Po pierwsze czy Ty masz porobione wszystkie badania typu TSH, LH, FSH, Prolaktyne, estradiol, amh, homocysteine,testosteron ?
Mąż powinien zrobić badanie nasienia po 3 miesiącach od antybiotyku, antybiotyki wpływają na jakość nasienia.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Frutellka wrote:Po pierwsze czy Ty masz porobione wszystkie badania typu TSH, LH, FSH, Prolaktyne, estradiol, amh, homocysteine,testosteron ?
Mąż powinien zrobić badanie nasienia po 3 miesiącach od antybiotyku, antybiotyki wpływają na jakość nasienia.
Tak, tak, badania mam zrobione, wszystko jest ok.Mama_Hanuszki lubi tę wiadomość
👩 32 lata
PCOS
starania od 05.022
Suplementy: inofem, wit. D, magnez, Q10, femibion 0 -
ZielonyPomidor wrote:Tak, tak, badania mam zrobione, wszystko jest ok.
Chodzisz na monitoring cyklu? Jeśli mąż nie miał badania nasienia to warto je zrobić... Jeśli wyjdzie kiepsko to za jakiś czas powtórzyć... Tak było u Nas.. Ponadto po 3 stymulacjach robimy drożność żeby nie faszerować się hormonami.
Chodzisz do Kliniki czy zwykłego gina?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Malinowa92 wrote:O proszę! Witamy w klubie 😁 Dopiero mogę nadrobić wszystkie wiadomości, bo dopiero włączyli prąd w mieście 🥲 A miałaś jeszcze jakieś objawy?
U mnie beta wzrosła o 170%! Z 32 dziś jest 90 🥳
Ja mam kuzynkę ginekolog, więc na razie ona mi podpowiada co i jak Powiedziała, że w przyszłym tygodniu zrobi usg, bo może akurat coś zobaczymy, ale niekoniecznie. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do lekarza, bo i tak chcę mieć prowadzącego w konkretnym szpitalu, więc zobaczymy kiedy wyznaczą wizytę 😊
A u Ciebie jak beta? I kiedy wizyta? Jeśli już pisałaś, a ja nie zauważyłam, to wybacz 😇
Super przyrost! U mnie wczoraj 140% (beta 179, wcześniejsza 75). Nie mam już zleceń na kolejne, mam grzecznie czekać na wizytę z usg, ale nie wiem czy dam rade. 😬 Jednak ciągle z tyłu głowy mam stres czy na pewno wszystko jest w porządku. A jak u Was? Też macie z tym problem? Jak objawy? 😇 U mnie w dalszym ciągu piersi, fale „okresowego” bólu podbrzusza plus pojawiają się takie kłujące bóle. Nastrój też zmienia mi się co 5 minut, raz chce mi się płakać bez powodu, a za chwile jestem bardzo szczęsliwa i pełna energii. 🤷🏻♀️
-
Moja babcia ma chyba radar ciążowy w oczach. Dzisiaj co chwilę mówiła że ja chyba w ciąży jestem i uwaga - nie zgadła ani po wymiotach ani po awersji do zapachów. Stwierdziła że coś mam brzuch okrągły, powiedziałam że się najadłam i dlatego. Kilkanaście minut później znowu to samo, że na pewno jestem w ciąży bo ten brzuch jakiś okrągły od dołu. No to się przyznałam, chociaż planowaliśmy najszybciej mówić za miesiąc od 8/10 tygodnia. Nie mam pojęcia skąd moja babcia wiedziała, przecież po brzuchu to za szybko - dopiero 5+3
No chyba, że moja babcia ma ultra dobrą intuicję. Mam nadzieję że jak się domyśliła jakoś, że jestem w stanie błogosławionym, to znak że wszystko będzie dobrze tym razem. Teraz wytrzymać do czwartku 🙂 oszaleje przez tyle dniCukruś, KarolinaK, MamaGai, EwelinaWer19, KarolinaAnastazja, Beige, Bluesky, Ominoki, Putka2022, Lipcowa, Aśka, Pusshka, Jagodecka, Emimo lubią tę wiadomość
Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Landrii wrote:Moja babcia ma chyba radar ciążowy w oczach. Dzisiaj co chwilę mówiła że ja chyba w ciąży jestem i uwaga - nie zgadła ani po wymiotach ani po awersji do zapachów. Stwierdziła że coś mam brzuch okrągły, powiedziałam że się najadłam i dlatego. Kilkanaście minut później znowu to samo, że na pewno jestem w ciąży bo ten brzuch jakiś okrągły od dołu. No to się przyznałam, chociaż planowaliśmy najszybciej mówić za miesiąc od 8/10 tygodnia. Nie mam pojęcia skąd moja babcia wiedziała, przecież po brzuchu to za szybko - dopiero 5+3
No chyba, że moja babcia ma ultra dobrą intuicję. Mam nadzieję że jak się domyśliła jakoś, że jestem w stanie błogosławionym, to znak że wszystko będzie dobrze tym razem. Teraz wytrzymać do czwartku 🙂 oszaleje przez tyle dni
Ale kochana Babcia 💟 na pewno będzie wszystko dobrze 💟👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
@Zielonypomidor dziewczyny cie podpytaja, może coś wynajdą. Ale skorzystaj z naszej pierwszej strony, tam masz fajnie rozpisane kroki co robić no i Badanie nasienia męża.
@Landri, fajnie mieć taką babcie, co ma skaner w oczach 😀
@Cukrus miłego wypoczynku nad morzem w takim razie
@Malinowa, no nadrabiaj nadrabiaj zaległości 😊 -
Cukruś wrote:PyziaOla gratulacje! I tak forum ovufriend, a raczej dziewczyny mają bardzo dużą wiedzę i idzie się dużo dowiedzieć. 😊
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w ten sobotni późny wieczór właśnie przed chwilą zarezerwowałam mi i mężowi 3 dniowy wypad do Kołobrzegu do SPA na relaks. Z moją nową pracą, ktora mialam zaczynac niestety się nie udalo więc skorzystamy z tego, że mąż będzie miał wolne w tygodniu 😊
Także wrześniowy wątek powstanie nad naszym pięknym Polskim morzem. Kocham nasz baltyk 💟Cukruś lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
ZielonyPomidor wrote:Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak z buta wchodzę na wątek, ale tylu ekspertek w jednym miejscu nie znajdę nigdzie indziej i liczę, że mi doradzicie 🙂
Staramy się z Mężem od 1,5 roku - w tym czasie mieliśmy mnóstwo stresu, więc wszystkie niepowodzenia tłumaczyłam niesprzyjającymi warunkami. Jednak od pół roku, pomimo spokojniejszego trybu życia, nadal nam się nie udaje. Ustaliliśmy z lekarzem, że od września ruszamy ze stymulacją, ale Mąż niestety się rozchorował i zaczął brać antybiotyk 😢 wiem, że antybiotyki wpływają negatywnie na parametry nasienia i teraz nie wiem, czy jest sens faszerowac się hormonami skoro nasienie będzie osłabione? Moja lekarka twierdzi, że w obecnych czasach "antybiotyki to jak cukierki" i nie ma sensu czekać. Jak myślicie, faktycznie wpływ jest taki znikomy czy lepiej poczekać kolejne 3 miesiące?
Dziwne to stwierdzenie… 🤔 antybiotyki to czasem niezłe świństwo. Długo siedzi w organizmie. Jeśli się da oczywiście to wole unikać jak ognia. Nie wiem jak tam wasze podejście 🙃 ale „jak cukierki….” 🤔🤔🤔 No dziwnie 😅
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Eniana wrote:Cudownie, szefowa odwiedzi moje miasto, może przyniesie mi szczęście.
Przywiozę dużo magii 💫💫💫💫👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs