Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Odpowiedz

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moczka ja też z testujących dużo i zbyt wcześnie 🤷 za kazdym razem zastanawiam się po co sobie to robię 🥺

Bezula - ja jakoś ostatnio nie mam PMS przed okresem, ale teraz po duphastonie to mnie dość delikatnie wzięło a kiedyś miałam silny ból brzucha i dopiero wtedy okres, a teraz się zdziwiłam na miesiączkę mimo że już bardzo czekałam. Okres normalny, choć u mnie przy takich długich cyklach to by była powódź totalna 🤷

Bezula lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa się melduje 😁 Powiem Wam, że wczoraj miałam karuzelę emocji. Płakałam cały dzień i to z najmniejszego powodu. Dzisiaj wracam do żywych 😅 Ale mam do nadrobienia! Jeden dzień mnie nie było 😱 Dzisiaj byłam na drugiej becie, wyniki wieczorem 😊

Miczka, nick nieaktualny, Beige, Kasiasiasia, Ominoki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    Dziewczyny, jak odstawiacie dupka to te wszystkie objawy później wam szybko schodzą, wzdęty brzuch i pryszcze? I @ przychodzi w warunkach takich jak zawsze czyli np. jakieś bóle podbrzusza czy nagle się zalewacie? Ja pierwszy raz biorę i wczoraj skończyłam.

To już mój 5 cykl z Duphastanem. Okres przychodzi zawsze 2 dni po odstawieniu, jak w zegarku i bez żadnych niemiłych objawów na szczęście. Wdęty brzuch też się zmniejsza, ale dopiero na trzeci dzień miesiączki dochodzi do swojego naturalnego stanu 😁

Bezula lubi tę wiadomość

• Landrii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po umówieniu wizyty szybciej prywatnie to się chyba jeszcze bardziej stresuje. Zanim zasnę to analizuje każdy czarny scenariusz i przez to się nie cieszę z ciąży bo mam wrażenie, że znowu będzie coś źle i nie zostanę mamą. Dzisiaj 5+3, od wczoraj mam lekkie bóle brzucha i oczywiście przez to mam schizy że coś nie tak

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam w tym cyklu duphaston i @ przyszla 2 dni po odstawieniu. Czytalam ze to nie jest taki zwykly okres tylko krwawienie po odstawieniu. Podczas brania dupka nie mialam zadnych objawow typu wzdety brzuch czy pryszcze. Natomiast 🐒 byla dosyc bolesna pierwszego dnia i sporo sie lało, ale bez skrzepow.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrii wrote:
    Ja po umówieniu wizyty szybciej prywatnie to się chyba jeszcze bardziej stresuje. Zanim zasnę to analizuje każdy czarny scenariusz i przez to się nie cieszę z ciąży bo mam wrażenie, że znowu będzie coś źle i nie zostanę mamą. Dzisiaj 5+3, od wczoraj mam lekkie bóle brzucha i oczywiście przez to mam schizy że coś nie tak
    Miałam zawsze dokładnie to samo... i niestety w wiekszości przypadków te najgorsze scenariusze sawały się realne. W lisopadzie odpuściłam chciałam cieszyć się ciążą i tak nic to nie dało bo przestała sie rozwijać. I czy się stresuję, denerwuję czy wyluzuję to nie ma to znaczenia bo los i tak ma już dla mnie wyznaczoną drogę. Wiec chyba z 2 dwóch opcji wolę ą drugą, cieszyć sie puki jest mi to dane... nie jest to łatwe jak juz sie przeżyło stratę :(
    Wczoraj na teście cień cienia, i plamienia wiec nie zostawiam sobie nadziei :/ po raz kolejny.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Malinowa, Kasiasiasia ja mam mega podobnie bo dzisiaj 28 dc czyli wychodzi 4 tydzień 🥰

Jeśli chodzi o objawy to tez podobnie 😁 ból piersi (ale inaczej niż zawsze), zmiana smaków (nie smakuje mi to co zwykle) no i pobolewanie w podbrzuszu.

W sumie to intuicja mnie tknęła żeby zrobić test, poza tym objawy bardzo podobne do PMS 🤣

Trzymam kciuki za przyrosty betki ☝🏼🙏🏼

macie umówione już pierwsze wizyty? Na kiedy?

O proszę! Witamy w klubie 😁 Dopiero mogę nadrobić wszystkie wiadomości, bo dopiero włączyli prąd w mieście 🥲 A miałaś jeszcze jakieś objawy?

U mnie beta wzrosła o 170%! Z 32 dziś jest 90 🥳

Ja mam kuzynkę ginekolog, więc na razie ona mi podpowiada co i jak :) Powiedziała, że w przyszłym tygodniu zrobi usg, bo może akurat coś zobaczymy, ale niekoniecznie. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do lekarza, bo i tak chcę mieć prowadzącego w konkretnym szpitalu, więc zobaczymy kiedy wyznaczą wizytę 😊

A u Ciebie jak beta? I kiedy wizyta? Jeśli już pisałaś, a ja nie zauważyłam, to wybacz 😇

MiaSakura lubi tę wiadomość

• ZielonyPomidor Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak z buta wchodzę na wątek, ale tylu ekspertek w jednym miejscu nie znajdę nigdzie indziej i liczę, że mi doradzicie 🙂
    Staramy się z Mężem od 1,5 roku - w tym czasie mieliśmy mnóstwo stresu, więc wszystkie niepowodzenia tłumaczyłam niesprzyjającymi warunkami. Jednak od pół roku, pomimo spokojniejszego trybu życia, nadal nam się nie udaje. Ustaliliśmy z lekarzem, że od września ruszamy ze stymulacją, ale Mąż niestety się rozchorował i zaczął brać antybiotyk 😢 wiem, że antybiotyki wpływają negatywnie na parametry nasienia i teraz nie wiem, czy jest sens faszerowac się hormonami skoro nasienie będzie osłabione? Moja lekarka twierdzi, że w obecnych czasach "antybiotyki to jak cukierki" i nie ma sensu czekać. Jak myślicie, faktycznie wpływ jest taki znikomy czy lepiej poczekać kolejne 3 miesiące?

👩 32 lata
    PCOS
    starania od 05.022
    Suplementy: inofem, wit. D, magnez, Q10, femibion 0
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PyziaOla gratulacje! I tak forum ovufriend, a raczej dziewczyny mają bardzo dużą wiedzę i idzie się dużo dowiedzieć. 😊

Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w ten sobotni późny wieczór właśnie przed chwilą zarezerwowałam mi i mężowi 3 dniowy wypad do Kołobrzegu do SPA na relaks. Z moją nową pracą, ktora mialam zaczynac niestety się nie udalo więc skorzystamy z tego, że mąż będzie miał wolne w tygodniu 😊
    Także wrześniowy wątek powstanie nad naszym pięknym Polskim morzem. Kocham nasz baltyk 💟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:00

Beige, Paula29, Paula29, PyziaOla lubią tę wiadomość

Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙
    age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde1iVpCQdM3XaZcyPs1Sqa6YVqDPOYO56qv2agSn_ICNvUjA/viewform?usp=sf_link

Wklejam link do głosowania na tytul wątku wrześniowego jakby ktoś jeszcze chciał 😊

2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonyPomidor wrote:
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że tak z buta wchodzę na wątek, ale tylu ekspertek w jednym miejscu nie znajdę nigdzie indziej i liczę, że mi doradzicie 🙂
    Staramy się z Mężem od 1,5 roku - w tym czasie mieliśmy mnóstwo stresu, więc wszystkie niepowodzenia tłumaczyłam niesprzyjającymi warunkami. Jednak od pół roku, pomimo spokojniejszego trybu życia, nadal nam się nie udaje. Ustaliliśmy z lekarzem, że od września ruszamy ze stymulacją, ale Mąż niestety się rozchorował i zaczął brać antybiotyk 😢 wiem, że antybiotyki wpływają negatywnie na parametry nasienia i teraz nie wiem, czy jest sens faszerowac się hormonami skoro nasienie będzie osłabione? Moja lekarka twierdzi, że w obecnych czasach "antybiotyki to jak cukierki" i nie ma sensu czekać. Jak myślicie, faktycznie wpływ jest taki znikomy czy lepiej poczekać kolejne 3 miesiące?

Po pierwsze czy Ty masz porobione wszystkie badania typu TSH, LH, FSH, Prolaktyne, estradiol, amh, homocysteine,testosteron ?
    Mąż powinien zrobić badanie nasienia po 3 miesiącach od antybiotyku, antybiotyki wpływają na jakość nasienia.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • ZielonyPomidor Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Po pierwsze czy Ty masz porobione wszystkie badania typu TSH, LH, FSH, Prolaktyne, estradiol, amh, homocysteine,testosteron ?
    Mąż powinien zrobić badanie nasienia po 3 miesiącach od antybiotyku, antybiotyki wpływają na jakość nasienia.

Tak, tak, badania mam zrobione, wszystko jest ok.

Mama_Hanuszki lubi tę wiadomość

👩 32 lata
    PCOS
    starania od 05.022
    Suplementy: inofem, wit. D, magnez, Q10, femibion 0
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonyPomidor wrote:
    Tak, tak, badania mam zrobione, wszystko jest ok.

Chodzisz na monitoring cyklu? Jeśli mąż nie miał badania nasienia to warto je zrobić... Jeśli wyjdzie kiepsko to za jakiś czas powtórzyć... Tak było u Nas.. Ponadto po 3 stymulacjach robimy drożność żeby nie faszerować się hormonami.

Chodzisz do Kliniki czy zwykłego gina?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Kasiasiasia Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa92 wrote:
    O proszę! Witamy w klubie 😁 Dopiero mogę nadrobić wszystkie wiadomości, bo dopiero włączyli prąd w mieście 🥲 A miałaś jeszcze jakieś objawy?

U mnie beta wzrosła o 170%! Z 32 dziś jest 90 🥳

Ja mam kuzynkę ginekolog, więc na razie ona mi podpowiada co i jak :) Powiedziała, że w przyszłym tygodniu zrobi usg, bo może akurat coś zobaczymy, ale niekoniecznie. W przyszłym tygodniu będę dzwonić do lekarza, bo i tak chcę mieć prowadzącego w konkretnym szpitalu, więc zobaczymy kiedy wyznaczą wizytę 😊

A u Ciebie jak beta? I kiedy wizyta? Jeśli już pisałaś, a ja nie zauważyłam, to wybacz 😇

Super przyrost! U mnie wczoraj 140% (beta 179, wcześniejsza 75). Nie mam już zleceń na kolejne, mam grzecznie czekać na wizytę z usg, ale nie wiem czy dam rade. 😬 Jednak ciągle z tyłu głowy mam stres czy na pewno wszystko jest w porządku. A jak u Was? Też macie z tym problem? Jak objawy? 😇 U mnie w dalszym ciągu piersi, fale „okresowego” bólu podbrzusza plus pojawiają się takie kłujące bóle. Nastrój też zmienia mi się co 5 minut, raz chce mi się płakać bez powodu, a za chwile jestem bardzo szczęsliwa i pełna energii. 🤷🏻‍♀️

• Landrii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia ma chyba radar ciążowy w oczach. Dzisiaj co chwilę mówiła że ja chyba w ciąży jestem i uwaga - nie zgadła ani po wymiotach ani po awersji do zapachów. Stwierdziła że coś mam brzuch okrągły, powiedziałam że się najadłam i dlatego. Kilkanaście minut później znowu to samo, że na pewno jestem w ciąży bo ten brzuch jakiś okrągły od dołu. No to się przyznałam, chociaż planowaliśmy najszybciej mówić za miesiąc od 8/10 tygodnia. Nie mam pojęcia skąd moja babcia wiedziała, przecież po brzuchu to za szybko - dopiero 5+3
    No chyba, że moja babcia ma ultra dobrą intuicję. Mam nadzieję że jak się domyśliła jakoś, że jestem w stanie błogosławionym, to znak że wszystko będzie dobrze tym razem. Teraz wytrzymać do czwartku 🙂 oszaleje przez tyle dni

Cukruś, KarolinaK, MamaGai, EwelinaWer19, KarolinaAnastazja, Beige, Bluesky, Ominoki, Putka2022, Lipcowa, Aśka, nick nieaktualny, Jagodecka, Emimo lubią tę wiadomość

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrii wrote:
    Moja babcia ma chyba radar ciążowy w oczach. Dzisiaj co chwilę mówiła że ja chyba w ciąży jestem i uwaga - nie zgadła ani po wymiotach ani po awersji do zapachów. Stwierdziła że coś mam brzuch okrągły, powiedziałam że się najadłam i dlatego. Kilkanaście minut później znowu to samo, że na pewno jestem w ciąży bo ten brzuch jakiś okrągły od dołu. No to się przyznałam, chociaż planowaliśmy najszybciej mówić za miesiąc od 8/10 tygodnia. Nie mam pojęcia skąd moja babcia wiedziała, przecież po brzuchu to za szybko - dopiero 5+3
    No chyba, że moja babcia ma ultra dobrą intuicję. Mam nadzieję że jak się domyśliła jakoś, że jestem w stanie błogosławionym, to znak że wszystko będzie dobrze tym razem. Teraz wytrzymać do czwartku 🙂 oszaleje przez tyle dni

Ale kochana Babcia 💟 na pewno będzie wszystko dobrze 💟

2 FET 09/06/2025

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zielonypomidor dziewczyny cie podpytaja, może coś wynajdą. Ale skorzystaj z naszej pierwszej strony, tam masz fajnie rozpisane kroki co robić no i Badanie nasienia męża.

@Landri, fajnie mieć taką babcie, co ma skaner w oczach 😀

@Cukrus miłego wypoczynku nad morzem w takim razie

@Malinowa, no nadrabiaj nadrabiaj zaległości 😊

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    PyziaOla gratulacje! I tak forum ovufriend, a raczej dziewczyny mają bardzo dużą wiedzę i idzie się dużo dowiedzieć. 😊

Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w ten sobotni późny wieczór właśnie przed chwilą zarezerwowałam mi i mężowi 3 dniowy wypad do Kołobrzegu do SPA na relaks. Z moją nową pracą, ktora mialam zaczynac niestety się nie udalo więc skorzystamy z tego, że mąż będzie miał wolne w tygodniu 😊
    Także wrześniowy wątek powstanie nad naszym pięknym Polskim morzem. Kocham nasz baltyk 💟
    Cudownie, szefowa odwiedzi moje miasto, może przyniesie mi szczęście.

Cukruś lubi tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Beige Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonyPomidor wrote:

Dziwne to stwierdzenie… 🤔 antybiotyki to czasem niezłe świństwo. Długo siedzi w organizmie. Jeśli się da oczywiście to wole unikać jak ognia. Nie wiem jak tam wasze podejście 🙃 ale „jak cukierki….” 🤔🤔🤔 No dziwnie 😅

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Cudownie, szefowa odwiedzi moje miasto, może przyniesie mi szczęście.

Przywiozę dużo magii 💫💫💫💫

2 FET 09/06/2025

age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ