X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, obstawiam ze trzeba bedzie poczekac minimum do poniedziałku, moze nawet do srody i sie wyjasni czy tam cos jest czy to tylko ślad po przejsciu barwnika.

Tak, że czekam na wrześniowy wątek :)

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Promyczek39 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai trzymam kciuki by spełniło się Twoje Marzenie ❤️🤞

Ounai lubi tę wiadomość

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs ) Nasz mały cud ❤️

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 5 cs
    Czekamy na nasz drugi cud
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Ps: nikt nie zakłada wrześniowego wątku? :D
    Tak sie nikt nie spieszył więc chyba ja zakładam.

Podsyłam jeszcze raz link do głosowania na wrzesniowy tytuł 🍁🍁🍁

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemUZnUWiPDMjO_H3-TBxFxqQYNRyvkPOYzmLbgyAtF3Xe3_g/viewform?usp=preview

Ounai, Promyczek39, Fox, A-6 lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, niech to będzie Twój szczęśliwy miesiąc.

A-6 jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? To już 2 trymestr

Paula., A-6 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie tutaj tylko wpadnę i wypadnę (ale podczytuję Was of kors - bo ja nie umiem bez forum wytrzymać :D)
    I przy okazji gratuluję bet i II <3

Chciałam ponarzekać na testy facelle. Wiem, że są paskowe i kosztują grosze, ale muszę wrócić do pinków. Robiłam je do tej pory 3cs i robią mi kuzynów cienia. Dużo z Was tak z nimi ma ?

To jest np. foto z dziś (bez kontrastu i z coraz mocniejszym kontrastem). Jestem 12dpo (ale to nie było z porannego moczu, tylko po porannej kawie). I wkurzają mnie te cienie - evapy. Co prawda fotki robiłam jakieś 30-40 min od zrobienia testu i pewnie wysechł, ale z pinkami tak nie mam :( Ciąży i tak nie ma - bo poprzednie testy facelle były podobne (nie wiem czy aż tak mocne, jednak coś na nich migało). No i dodatku byłam wczoraj u gin i mam torbiel więc pewnie owulacji nie było.

Chciałam się tylko wyżalić i ostrzec przed facelle :( I tak wiem - producent sam mówi żeby odczytywać do 5 min, ale kurczę - chyba każda z nas tak ma że sprawdza po czasie xD I rozbudza mikronadzieje :D

OUNAI - trzymam kciuki <3 wg mnie kreska jest dość widoczna

IMG-20250830-202935-296.jpg

ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Promyczek39 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk1991 przyznam, że zrobiłam kilka testów facelle i nigdy żadnych cieni, nawet po czasie były białe. Nie chce Ci rozbudzać żadnych nadziei, ale faktycznie też patrzę po czasie i nigdy tak nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 21:31

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

• Fox Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem, dlaczego facelle skojarzyła mi sie od razu z OneStep !

20250830-214109.jpg

cukrzyk1991, Ounai lubią tę wiadomość

♀️91' ♂️93'

30.08.2025 cień ⏸️ 9dpo | beta 7,5 mlU/ml 🤞
    01.09 prog 25,88 ng/mL | beta 43,70 mIU/ml
    03.09 tłuste ⏸️ na clearblue | beta 179,7mlU/ml
    07.2025 💔 5+2 chybione
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek39 wrote:
    Cukrzyk1991 przyznam, że zrobiłam kilka testów facelle i nigdy żadnych cieni, nawet po czasie były białe. Nie chce Ci rozbudzać żadnych nadziei, ale faktycznie też patrzę po czasie i nigdy tak nie miałam

Nieee - nie bój się - nie rozbudzisz żadnych moich nadzieji ;) Ja na poprzednich facelle też coś widziałam - zwłaszcza na ostatnim. Z tym że zawsze to widzę po czasie - gdy test zaczyna wysychać. Ale już mnie to wkurza więc wrócę do pinków - zwłaszcza przy ivf.

Nie rozbudzisz moich nadziei bo ja skutecznie je zgasiłam sama. Za dużo za mną łez i bieli - nie umiem już nawet UWIERZYĆ w to, że mogę zajść naturalnie. I może to wydawać się śmieszne - przecież staram się "dopiero" 14 cykli. Podziwiam osoby, które widzę na tiktoku i mówią że starają się 3-4-5 lat i wciąż robią testy ... Nie miałabym chyba tyle cierpliwości. A one jeszcze w dodatku zawsze mają taką nadzieję w oczach jakby to miał być "ten cykl".

Ja ten cykl próbowałam potraktować na luzie. Staraliśmy się tylko 2 razy bo a) tak się złożyło i b) zaraz ma ruszyć stymulacja ivf. W momencie owulacji czułam się super - miałam naprawdę fajne dni z rodzinką. A kilka dni po owulacji zaczęły się dziwne objawy : miałam straszną ochotę wygarnąć wszystko mężowi, w sumie ryczałam przez byle powód, bolały mnie znowu plecy, dostałam rewolucji jelitowych (wzdęcia i biegunka 2 dni temu - a ja rzadko ją mam). No i lekkie ćmienie brzucha takie 8-10dpo. Ale i tak studziłam brajana mocno, bo ja naprawdę już nie wierzę w siebie. Wczoraj się dowiedziałam, że mam 4cm torbielke i jest czynnościowa - czyli pewnie owulacji nie było. Poza tym nie bolą mnie piersi - ani nie są większe, ani tkliwe.

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Mamacita Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziękuję dziewczyny, obstawiam ze trzeba bedzie poczekac minimum do poniedziałku, moze nawet do srody i sie wyjasni czy tam cos jest czy to tylko ślad po przejsciu barwnika.

Tak, że czekam na wrześniowy wątek :)

Trzymam kciuki 🤞🏻
    Ja też czekam na wrześniowy wątek, zagłosowałam na tytuły

Ounai lubi tę wiadomość

💃🏼32🕺🏻30

Starania o 1 👶🏻od 08/25

IO
    Insulina 10.5 - cel 5
    LH/FSH - 1,23
    Ferrytyna 44 - cel 60
    Wit D 27 - cel 50
    Magnez 0.78 - cel 0,95
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie znalazłam informacje, ze niezaleznie od tego ile trwala ciaza (rowniez pozamaciczna) kobiecie przysluguje 8 tyg macierzynskiego z prawem do zasilku, rowniez pogrzebowego. I nie trzeba oznaczac plci. Nie moglo to wejsc w życie miesiąc temu? Siedziałabym na płatnym macierzyńskim a nie darmowym wychowawczym :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Promyczek39 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Nieee - nie bój się - nie rozbudzisz żadnych moich nadzieji ;) Ja na poprzednich facelle też coś widziałam - zwłaszcza na ostatnim. Z tym że zawsze to widzę po czasie - gdy test zaczyna wysychać. Ale już mnie to wkurza więc wrócę do pinków - zwłaszcza przy ivf.

Nie rozbudzisz moich nadziei bo ja skutecznie je zgasiłam sama. Za dużo za mną łez i bieli - nie umiem już nawet UWIERZYĆ w to, że mogę zajść naturalnie. I może to wydawać się śmieszne - przecież staram się "dopiero" 14 cykli. Podziwiam osoby, które widzę na tiktoku i mówią że starają się 3-4-5 lat i wciąż robią testy ... Nie miałabym chyba tyle cierpliwości. A one jeszcze w dodatku zawsze mają taką nadzieję w oczach jakby to miał być "ten cykl".

Ja ten cykl próbowałam potraktować na luzie. Staraliśmy się tylko 2 razy bo a) tak się złożyło i b) zaraz ma ruszyć stymulacja ivf. W momencie owulacji czułam się super - miałam naprawdę fajne dni z rodzinką. A kilka dni po owulacji zaczęły się dziwne objawy : miałam straszną ochotę wygarnąć wszystko mężowi, w sumie ryczałam przez byle powód, bolały mnie znowu plecy, dostałam rewolucji jelitowych (wzdęcia i biegunka 2 dni temu - a ja rzadko ją mam). No i lekkie ćmienie brzucha takie 8-10dpo. Ale i tak studziłam brajana mocno, bo ja naprawdę już nie wierzę w siebie. Wczoraj się dowiedziałam, że mam 4cm torbielke i jest czynnościowa - czyli pewnie owulacji nie było. Poza tym nie bolą mnie piersi - ani nie są większe, ani tkliwe.
    Bardzo Ci życzę by spełniło się Twoje Marzenie. Sama staram się dopiero 4 cykle i już myślę że to długo no i wiek też nie sprzyja, ale staram się mieć pozytywne nastawienie bo wiem że ono naprawdę dużo robi. Świat jest dużo lepszy mimo iż testy wciąż białe. Trzymam za Ciebie mocno kciuki by droga która obraliście dała Wam upragnione Maleństwo ❤️🤞

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, a ja jednak mam nadzieję, że do ivf już nie doczekacie :* Ja w pozamacicznej tez kilka dni po owulacji chcialam zabic meza. Z corka tez tak bylo, sprawdzalam w notatkach. A z synem nie wiem bo mialam inna apke

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Fox Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Po tym co napisałaś... miałabym tylko ochotę Cie przytulić 🥺
    Mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczysz. Jak nie tym cyklem to procedurą 🍀

Tez mega podziwiam ludzi, którzy starają sie po kilka lat i nie tracą nadziei.

♀️91' ♂️93'

07.2025 💔 5+2 chybione
  • White1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wlasnie znalazłam informacje, ze niezaleznie od tego ile trwala ciaza (rowniez pozamaciczna) kobiecie przysluguje 8 tyg macierzynskiego z prawem do zasilku, rowniez pogrzebowego. I nie trzeba oznaczac plci. Nie moglo to wejsc w życie miesiąc temu? Siedziałabym na płatnym macierzyńskim a nie darmowym wychowawczym :P
    Ja mam screena z takiej informacji, którego zrobiłam 6.08, więc wydaje mi się, że mogłabyś się załapać

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
    ✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
    ❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    ❌️MTHFR homo | PAI-1 homo

7 cykl stymulowany
  • Fox Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja mam screena z takiej informacji, którego zrobiłam 6.08, więc wydaje mi się, że mogłabyś się załapać

Dokładnie! 06.08 weszla w życie ta ustawa - wiec po tej dacie bez wyjątku, każdej kobiecie jesli została potwierdzona ciąża należy sie ten skrócony macierzyński.

Nie mam natomiast pojęcia jak to moze wyglądać w praktyce?

♀️91' ♂️93'

07.2025 💔 5+2 chybione
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W praktyce trzeba miec zaświadczenie od lekarza o ciazy.
    Ale u Ounai to jeszcze dochodzi kwestia tego, ze z wychowawczego nie da sie zrezygnować z dnia na dzien, a przynajmniej nie bez zgody pracodawcy.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PA Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    A ja tak sobie tutaj tylko wpadnę i wypadnę (ale podczytuję Was of kors - bo ja nie umiem bez forum wytrzymać :D)
    I przy okazji gratuluję bet i II <3

Chciałam ponarzekać na testy facelle. Wiem, że są paskowe i kosztują grosze, ale muszę wrócić do pinków. Robiłam je do tej pory 3cs i robią mi kuzynów cienia. Dużo z Was tak z nimi ma ?

To jest np. foto z dziś (bez kontrastu i z coraz mocniejszym kontrastem). Jestem 12dpo (ale to nie było z porannego moczu, tylko po porannej kawie). I wkurzają mnie te cienie - evapy. Co prawda fotki robiłam jakieś 30-40 min od zrobienia testu i pewnie wysechł, ale z pinkami tak nie mam :( Ciąży i tak nie ma - bo poprzednie testy facelle były podobne (nie wiem czy aż tak mocne, jednak coś na nich migało). No i dodatku byłam wczoraj u gin i mam torbiel więc pewnie owulacji nie było.

Chciałam się tylko wyżalić i ostrzec przed facelle :( I tak wiem - producent sam mówi żeby odczytywać do 5 min, ale kurczę - chyba każda z nas tak ma że sprawdza po czasie xD I rozbudza mikronadzieje :D

OUNAI - trzymam kciuki <3 wg mnie kreska jest dość widoczna

IMG-20250830-202935-296.jpg
    Koleżance przy torbieli beta rosła, trzymali ją w szpitalu, żeby potwierdzić czy to przez torbiel czy ciąża( ona była pewna, że nie jest bo się nie starają i wtedy chyba nawet nie dzialali). Tylko to była jakaś torbiel krwotoczna jeśli dobrze pamiętam.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
    09/25 lametta+ ovaleap
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Do poronienia musi dojsc po 6.08. Jesli poronienie bylo przed tym dniem to niestety nic sie nie nalezy

Ksiegowa, u mnie nie byloby problemu. Moja HR business menager powiedziala ze jak potrzebuje to przerwa mi od razu. Zaswiadczenie z tego co czytalam moze wydac nawet internista na podstawie wypisu ze szpitala chocby nawet. Nie jest wymagany akt urodzenia.
    Swoja droga mysle ze dobrze ze to sie zmienia. Nielatwo dojsc do siebie po stracie, wiele osob chce zrobic pogrzeb a nie stac ich na oznaczenie plci dziecka.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • aszin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Do poronienia musi dojsc po 6.08. Jesli poronienie bylo przed tym dniem to niestety nic sie nie nalezy

Ksiegowa, u mnie nie byloby problemu. Moja HR business menager powiedziala ze jak potrzebuje to przerwa mi od razu. Zaswiadczenie z tego co czytalam moze wydac nawet internista na podstawie wypisu ze szpitala chocby nawet. Nie jest wymagany akt urodzenia.
    Swoja droga mysle ze dobrze ze to sie zmienia. Nielatwo dojsc do siebie po stracie, wiele osob chce zrobic pogrzeb a nie stac ich na oznaczenie plci dziecka.
    Moim zdaniem, powinny być konkretne wytyczne, bo przy becie 8 też znajdzie się lekarz, który bedzie dawał zaświadczenie i kobieta będzie korzystała z macierzyńskiego. Możecie mnie zlinczować, ale dla mnie to jest nadużycie 🫣

White1, siesiepy, MMM123 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Oligoteratozoospermia
    ✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
    ⏳ CFTR, AZF

♂ Clostilbegyt + suple 💊
    🔜 badanie nasienia (11.2025)

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, trudno mi oceniac, moze byc beta 8 i ciaza PM ktora trwa juz dlugo, albo jakas spadajaca beta u kobiety ktora nie jest tego swiadoma. Na wczesnym etapie bete 8 wykryje raczej tylko osoba swiadonie starajaca sie a dla niej moze to byc na tyle trudne przezycie ze ten urlop sie jej przyda. To trudny temat jest

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ