X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynko, też jestem ciekawa czy masz już za sobą jakieś badania?

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Miałam zrobić później, ale wiecie jak jest 😅 ciemnieje 🥹
    IMG-20250810-072727.jpg
    Szalejecie ostatnio dziewczyny 😅❤️
    Powolutku gratuluję ❤️❤️🤞

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    szatynka nie koniecznie z racji wieku... Ja niby mloda 🍑 a tez owulacje słabej jakości zawsze miałam... cicho wierzę że może właśnie z wiekiem coś tam sie naprawiło i tym razem szybciej zaskoczy 🫣

Ja tak myślę że z racji wieku bo kiedyś nie miałam problemu z zajściem w ciążę. Obaj synowie z 2cs. A trzecia nieudana ciąża z 1cs. Ale to było ponad 8 i 15 lat temu. I wtedy miałam innego partnera (męża). A teraz staram się z innym partnerem.

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Nie poddawaj się :) a robiłaś badania? Morfologię itd.? Może tu jednego puzzelka brakuje :)
    kleopatr4 wrote:
    Szatynko, też jestem ciekawa czy masz już za sobą jakieś badania?

Morfologia ta podstawowa ok. Prolaktyna ok.
    W tym roku miałam badanie drożności jajowodów i oba drożne. W lutym tego roku usunięto mi 3 polipy endometrionalne. Kilka wizyt u ginekologa ... usg dopochwowe i wszystko ok. Owulki potwierdzone albo monitoringiem lub z krwi. Endometrium też dobre. AMH 0.89 ale na obrazie usg oba jajniki o budowie pęcherzykowej co ginek stwierdził że to dobry znak. Owulki dość mocne. Teraz tylko tsh mi podskoczyło, jest w górnej normiem. Jutro mam zamiar umówić sie do endokrynologa. Mam niedoczynność hashimoto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 12:08

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę aż się nasuwa żeby wybrać się z partnerem na badania. Myślę że nie ma co zwalać na wiek, bo tyle cudów się wydarza, że można się miło zaskoczyć.
    Pogłębiłabym jeszcze diagnostykę. Na pewno nie masz co czekać tak jak mówią że do roku czasu bla bla. Działaj już teraz ale z planem. Masz dobrego ginekologa i endokrynologa? Trzeba mieć dobre flow ze swoimi prowadzącymi, żeby im zaufać.

Truskawkowykompot, Świeżynka97, mon08kow lubią tę wiadomość

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Morfologia ta podstawowa ok. Prolaktyna ok.
    W tym roku miałam badanie drożności jajowodów i oba drożne. W lutym tego roku usunięto mi 3 polipy endometrionalne. Kilka wizyt u ginekologa ... usg dopochwowe i wszystko ok. Owulki potwierdzone albo monitoringiem lub z krwi. Endometrium też dobre. AMH 0.89 ale na obrazie usg oba jajniki o budowie pęcherzykowej co ginek stwierdził że to dobry znak. Owulki dość mocne. Teraz tylko tsh mi podskoczyło, jest w górnej normiem. Jutro mam zamiar umówić sie do endokrynologa. Mam niedoczynność hashimoto.

Ferrytyna, Wit B12, kwas foliowy, homocysteina,D3, lipidogram itd? Badałaś, jak wyniki?

• Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Ja tak myślę że z racji wieku bo kiedyś nie miałam problemu z zajściem w ciążę. Obaj synowie z 2cs. A trzecia nieudana ciąża z 1cs. Ale to było ponad 8 i 15 lat temu. I wtedy miałam innego partnera (męża). A teraz staram się z innym partnerem.
    A partner ma już dzieci? I w jakim wieku jest? Nie patrz na siebie aż tak krytycznie. Jeśli owulacje są to winy u Ciebie nie widzę. Kurczę to na nas zawsze zwala się wiek, ale prawda jest taka że z wiekiem u mężczyzn też spada jakość nasienia i ruchliwość...

mon08kow, Jupiter lubią tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Kiki - jak sie czujesz ? Trochę się martwię tym, że pisałaś ze mocno boli Cie brzuch 🥺

Q10 najlepiej w formie ubichinolu - 100-200mg dziennie (a nawet 400 gdy niskie amh). Mozna przestać brać jakoś w okresie implantacji np. 4-5 dni po owulacji bo MOŻE ją utrudniać. W kazdym razie w klinikach sugerują odstawić po transferze.
    Dobrze gdyby tabletka była w formie żelowej kapsułki.
    Dziękuje że pytasz ❤️ Dzisiaj jak na razie lepiej, czuję go, ale nie jest źle :) Byłam dzisiaj na kolejnej becie i muszę wytrwać do wyników 😀 A jak u Ciebie? :)

mon08kow, krolik, Remedios lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    czas na diagnostykę 💉
    · · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziękuje że pytasz ❤️ Dzisiaj jak na razie lepiej, czuję go, ale nie jest źle :) Byłam dzisiaj na kolejnej becie i muszę wytrwać do wyników 😀 A jak u Ciebie? :)

O której można się spodziewać wyników? Kciuki zaciśnięte!
    W niedzielę to chyba tylko w szpitalu można zrobić badania?

kikix0o lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb

AMH 0,66 ❌️
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
    3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
    Helicobacter Pyroli ✅️

On: morfo 1%, koncentracja 66mln, ruch a+b 40,5
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    O której można się spodziewać wyników? Kciuki zaciśnięte!
    W niedzielę to chyba tylko w szpitalu można zrobić badania?
    Na szczęście jest u nas w niedzielę otwarty punkt diagnostyki :) Powiedzieli mi, że 15/18 albo i później ze względu na niedzielę, ale oby były jak najszybciej, bo streeees 🫣

Maalwii lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    czas na diagnostykę 💉
    · · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Na szczęście jest u nas w niedzielę otwarty punkt diagnostyki :) Powiedzieli mi, że 15/18 albo i później ze względu na niedzielę, ale oby były jak najszybciej, bo streeees 🫣

Wiem jak bardzo się czas dłuży w oczekiwaniu na betę, a szczególnie jak się już zdarzyło, że ta beta szybko zaczęła spadać 🫤
    Nie będę pisać, że będzie dobrze, bo tego nikt nie jest w stanie przewidzieć. Ale mam ogromną nadzieję, że przyrost będzie prawidłowy 🙂

kikix0o, kleopatr4 lubią tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb

AMH 0,66 ❌️
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
    3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️
    Helicobacter Pyroli ✅️

On: morfo 1%, koncentracja 66mln, ruch a+b 40,5
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

U mnie w sumie nic nowego 😊 Jutro jedziemy do invimedu na wizyte kwalifikacyjną. Trzymam kciuki za przyrost 🤞🤞🤞🩷

Belia, krolik, Promyczek39, PA, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Belia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, powodzenia jutro na wizycie. Daj koniecznie znać co ustalicie i jakie dalsze kroki. 🙂

cukrzyk1991, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Kciuki ✊

• Maalwii Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Czekam z niecierpliwością razem z Tobą ❤️

• szatynka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Kurczę aż się nasuwa żeby wybrać się z partnerem na badania. Myślę że nie ma co zwalać na wiek, bo tyle cudów się wydarza, że można się miło zaskoczyć.
    Pogłębiłabym jeszcze diagnostykę. Na pewno nie masz co czekać tak jak mówią że do roku czasu bla bla. Działaj już teraz ale z planem. Masz dobrego ginekologa i endokrynologa? Trzeba mieć dobre flow ze swoimi prowadzącymi, żeby im zaufać.

Partner nie ma dzieci. I nigdy nie badał nasienia. Była między nami rozmowa na ten temat, powiedział że zbada. A tu temat ucichł. A też nie chcę go naciskać. Nie wiem czy boi się tych badań a czy faktycznie jest tak jak mówił zanim zaczęliśmy starania, że fajnie jakbyśmy mieli dziecko ale jeśli się nie uda to najważniejsze że mamy siebie. Dodał że skoro przez 35 lat żyje bez dzieci to i przez kolejne lata też może tak żyć. Ginekologa myślę, że mam dobrego.
    U endokrynologa ostatni raz byłam kilka miesięcy po narodzinach młodszego syna który w czerwcu skończył 8 lat. Po porodzie moja dr endokrynolog spytała czy planuję więcej dzieci a ja odp że nie. Na co ona stwierdziła, że skoro tsh w normie to odstawiamy euthyrox który brałam w czasie starań i przez całą ciążę (niedoczynność hashimoto).
    W poniedziałek zadzwonię to mojego poprzedniego endokrynologa który pod względem tarczycy prowadził moje leczenie w czasie starań i ciąży z pierwszym synem. Umówię się na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 13:24

kleopatr4 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ferrytyna, Wit B12, kwas foliowy, homocysteina,D3, lipidogram itd? Badałaś, jak wyniki?

Tych badań akurat nie robiłam.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    A partner ma już dzieci? I w jakim wieku jest? Nie patrz na siebie aż tak krytycznie. Jeśli owulacje są to winy u Ciebie nie widzę. Kurczę to na nas zawsze zwala się wiek, ale prawda jest taka że z wiekiem u mężczyzn też spada jakość nasienia i ruchliwość...

Nie ma dzieci. Początkiem miesiąca skończył 35 lat. Nigdy nie badał nasienia o czym pisałam w poprzednim mojej wiadomości.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ounai planuje jutro rano przed pracą zrobić :)

Martt95 zaciskam kciuki za owocne 24h 😁

Kiki jak u Ciebie?
    Bede zagladac zeby zobaczyc wynik, czyli jak wyjdzie dodatnia to w srode razem na bete pojdziemy, ja z nadzieja na duzy spadek a Ty wzrost :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny te badania są bardzo ważne.

ja zrobiłam B12 i miałam nisko, witamina D nisko...

poszlam do lekarza i dal mi zastrzyki na B12 ( będę brać przez 6 tygodnie raz w tygodniu i potem raz w miesiącu) i dostałam witaminę D w aptece mega dawkę żeby nadrobić 50.0000.

tak naprawdę trochę nawet się ciesze ze nie udało mi się zajść w ciąże z takimi niskimi wynikami bo z tego co czytam niskie wyniki prowadza do poronień albo do wad rozwojowych. wiec teraz robie wszystko żeby uzupełnić i może akurat mi się uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 14:52

Dżozu, Treaclynat, kleopatr4, Kociara_96 lubią tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ