W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Czy wy też jesteście takie nerwowe przed owulacją?
Dzisiaj mam 12dc i oczywiście ze starym powinnismy się brać za starania a niestety wczoraj oczywiście się pokłóciliśmy i humory są takie że się nie odzywamy. Mam wrażenie że zawsze jak się kłócimy to w momencie kiedy powinniśmy się starać.
Z takim humorem to mi się nawet nie chce brać za te starania w tym cyklu.
Tak mnie mąż denerwuje w tych dniach około owulacyjnych, po prostu wyrzuca mi jakieś rzeczy na które naprawdę nie miałam czasu bo pracowałam i byłam bardzo mało dni w lipcu w domu. Tym bardziej zamiast doceniać że zarabiam bo zbieramy kasę na wkład własny i wiadomo że każdy grosz się liczy to pretensje o jakieś bzdurne rzeczy, że nie zadzwoniłam po dezynsekcje, bo akurat robią u nas w budynku.nie to żeby coś ale ja byłam na wyjeździe i mógł zadzwonić sam. No i takie to starania mam w tym cyklu
jeszcze w sobotę idziemy na wesele, atmosfera taka że lepiej uciekać.
Musiałam się wyżalić…
U mnie podobnie w tym cyklu, udało się podzialać ze 3 razy, ale mam wrażenie że dość wcześnie przed owulacją, a na te dwa kluczowe dni mieliśmy beznadziejny humor 😆 Oczywiście teraz jest dobrze, ale już po ptakach w tym cyklu. Jeśli się uda będę bardzo zaskoczona...
Myślę też, że ta presja działania w bardzo konkretnych dniach wpływa na nasz nastrój i nerwowość93👩🏼& 89👨
6cs ⏳ -
Malineczka wrote:Kiki z tego co pamiętam to chodzisz do Feminature?
Ja dzisiaj idę na monitoring ale do innej lekarki, bo właśnie doktor jest na urlopie, a ktoś mi musi ocenić kiedy mam podać sobie Ovitrelle..
szczerze mówiąc chyba umówię się też na kolejny tydzień żeby sprawdzić czy owulacja była wgl..Na razie nie umiem ocenić czy jestem z dr Drobniaka zadowolona, bo miałam u niego dziwną wizytę po ostatniej cb, ale zobaczymy jak podejdzie do tej sytuacji i najwyżej zmienię lekarza jeśli zobaczę, że się nie zaangażuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 09:33
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:I jestem mega zdziwiona, że jeszcze nie zaczęłam krwawić, bo w maju przy becie 300 praktycznie za chwilę zaczęło się krwawienie, a tutaj przy becie 9 kilka dni temu, dalej nic. Nawet mnie dzisiaj już całkowicie przestał boleć brzuch, dalej mam dużo śluzu.
Jakieś to dziwne wszystko tym razem.👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Standardowo, hormony buzują i po owulacji jest więcej progesteronu więc czujemy się lepiej.Seabird wrote:U mnie podobnie w tym cyklu, udało się podzialać ze 3 razy, ale mam wrażenie że dość wcześnie przed owulacją, a na te dwa kluczowe dni mieliśmy beznadziejny humor 😆 Oczywiście teraz jest dobrze, ale już po ptakach w tym cyklu. Jeśli się uda będę bardzo zaskoczona...
Myślę też, że ta presja działania w bardzo konkretnych dniach wpływa na nasz nastrój i nerwowość09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Hej dziewczyny,
Napisałam taki dluuuugi post i okazało się, że wysłałam go w złym wątku 🤣 wiec może napiszę tutaj.
Byłam wczoraj u ginekologa w Luxmedzie, ogólnie lekarz z super ocenami. I chyba muszę się zastanowić nad jakimiś wizytami prywatnymi, bo ci ginekolodzy luxmedowi są spoko na jakieś takie rutynowe rzeczy, ale jak już coś się dzieje i chciałabym bardziej kompleksowej opieki to czuję niedosyt. Ogólnie pytań ze strony lekarza żadnych, małe zainteresowanie.
Ogólnie poszłam do tego lekarza z wynikami prolaktyny (ok na czczo, wystrzelona w kosmos po obciążeniu). Dostałam od niego zalecenie preparatu z niepokalankiem, hiperprolaktynemia ukryta. Ok, zobaczymy. Szkoda że endokrynolog, która widziała moje poprzednie wyniki, też mega wysokie po obciążeniu, nie powiedziała że warto zbijać.
Co do plamień, powiedział że może przez tą prolaktyne, a potem na badaniu coś mi pogrzebał, udało mu się wywołać krwawienie z szyjki i powiedział mi, że te plamienia to od szyjki i że mogę mieć „polipka”. Dostałam skierowanie na usg. Oczywiście w luxmedzie nie robią na wizytach, tylko trzeba iść osobno. Mam się wybrać w drugiej połowie cyklu, no to pójdę. Nie dostałam od niego żadnych informacji jakie mogą być powody albo konsekwencje tego „polipka”. Zalecił badania nasienia u partnera. Ale wydaje mi się, że to trochę jeszcze wcześnie, tylko no ten lekarz w ogóle o nic nie pytał i chyba myślał, że staramy się już duuuuzo dłużej niż to robimy. No więc nie chcę mojego męża na nie za szybko wysyłać, szczególnie że nie mamy jakichś powodów, żeby myśleć że u niego jest problem, a ja chodzę po tych lekarzach głównie po to, żeby unormalnić mój cykl.29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL -
Ja właśnie jestem ciekawa jakie ma dla mnie propozycję działania po 4 stymulacjach.. bo jestem w trakcie 4 teraz ale szczerze straciłam nadzieję że się cokolwiek uda, więc mam też problem w głowie.
kikix0o wrote:Tak, dokładnieNa razie nie umiem ocenić czy jestem z dr Drobniaka zadowolona, bo miałam u niego dziwną wizytę po ostatniej cb, ale zobaczymy jak podejdzie do tej sytuacji i najwyżej zmienię lekarza jeśli zobaczę, że się nie zaangażuje
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
kindzaaaa wrote:Cześć dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Od pewnego czasu was nieśmiało podczytuję i postanowiłam dołączyć. Coś o mnie, 26 lat partner 27, 7 cykl starań.
Odkąd zaczęliśmy się starać pojawiły mi się plamienia między miesiączkowe, hormony w normie. 3 ginekolodzy że taka moja uroda, w tym miesiącu wybraliśmy się do kliniki bocian i ginekolog zleciła badania na ureaplasme, chlamydię itp i powiedziała że mogę mieć polipa. Któraś z dziewczyn miała zakażenie lub polipa i też brązowe plamienia?
Owulacje występują książkowo,
Okres regularny 28/29 dni
Ja nie miałam ani zakażenia, ani polipa, a co miesiąc plamienia w środku cyklu praktycznie od początku starań. Ginekolodzy mówili, że to widocznie wynik owulacji.kindzaaaa lubi tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
@Remedios moim zdaniem 5cs to nie za wcześnie na badanie nasienia. Takie podstawowe badanie nie jest takie drogie, a pokazuje sytuację po stronie męskiej. Trzeba pamiętać, że jeśli nasienie jest kiepskie, to na efekty dowolnych zmian (suple/dieta/ruch/nieprzegrzewanie jajek) trzeba później czekać co najmniej 3 miesiące
Jupiter, mon08kow, ŚWIEŻYNKA97, Belia, Mika1992, ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm | MTHFR homo | PAI-1 homo
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
✨️08.08 7 cykl stymulowany
🔎19.08 monitoring -
White1 wrote:@Remedios moim zdaniem 5cs to nie za wcześnie na badanie nasienia. Takie podstawowe badanie nie jest takie drogie, a pokazuje sytuację po stronie męskiej. Trzeba pamiętać, że jeśli nasienie jest kiepskie, to na efekty dowolnych zmian (suple/dieta/ruch/nieprzegrzewanie jajek) trzeba później czekać co najmniej 3 miesiące
Popieram w 100%Starania od 12/23
3/25 CB
Badania
Ona:
Suplementacja:
On:
Suplementacja:
White1 wrote:@Remedios moim zdaniem 5cs to nie za wcześnie na badanie nasienia. Takie podstawowe badanie nie jest takie drogie, a pokazuje sytuację po stronie męskiej. Trzeba pamiętać, że jeśli nasienie jest kiepskie, to na efekty dowolnych zmian (suple/dieta/ruch/nieprzegrzewanie jajek) trzeba później czekać co najmniej 3 miesiące
Dzięki za radę! Mój mąż już zaczął trochę działać w tym zakresie, bierze suplementy i zmienił bokserki na luźne. Pewnie wybierzemy się na badania nasienia na jesień, jeżeli kolejny cykl/dwa nie pykną - jak już wrócimy z urlopu który mamy za 2 tygodnie.29 lat
5 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
Ja miałam plamienia tak gdzieś koło 10-11 dnia cyklu. Dwie lekarki mówiły że to normalne, a trzeci ogarnął ze to może być przewlekle zapalenie endometrium (no i bylo)
Też uważam że badanie ogólne nasienie warto zrobić, jest tanie a daje sporo informacji dodatkowo jest kompletnie nieinwazyjne zero szans powikłań. Dla przykładu lekarz mi powiedział że nie zrobi badania drożności póki nie zrobimy seminogramu, bo nie będzie mnie męczył jeśli nie ma pewności że nasienie jest w miarę ok.
No i tak jak dziewczyny mowia, jak coś wyjdzie słabo to min 3 miesiące na poprawę więc z 5 cyklów starań robi się 8Belia lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Dziś byłam ponownie na pobraniu, ciekawe jak przyrosty... Przede mną najdłuższe 4h oczekiwania na wynik
Remedios, Martt95, Locus, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
Badania
Ona:
Suplementacja:
On:
Suplementacja:
mon08kow wrote:Dziś byłam ponownie na pobraniu, ciekawe jak przyrosty... Przede mną najdłuższe 4h oczekiwania na wynik
Trzymam mocno kciuki!mon08kow lubi tę wiadomość
29 lat
5 cs o pierwszą 🤰
Odnośnie plamień, zastanawia mnie jedna rzecz zawsze zabezpieczaliśmy się prezerwatywami ( wtedy 0 plamien ) a od 2 cyklu starań zaczęły mi się plamienia, raz cykl są raz kolejny cykl nie ma, więc może coś jest faktycznie na rzeczy i jakaś chlamydia czy coś jednak przenoszona. No nic czekam na wyniki, ponoć do 4 tygodni trzeba czekać.
-
Monia• wrote:Może sprawdź jeszcze raz betę😀 ale by były jaja jakby ciąża się rozwijała jednak 😀
mon08kow, Gnom, Belia, ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Nie mam jeszcze progesteronu, ale już mam betę... we wtorek 14dpo było 311, a dziś 16 dpo 928
W przyszłym tygodniu wizyta...
Dziewczyny, do kiedy powinnam badać betę i progesteron? Czy któraś z Was może wie?
Edit: mam wynik proga: >41Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 12:38
Remedios, Locus, Martt95, Monia•, Yoanne, kleopatr4, Mamacita, assialbnn lubią tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
Badania
Ona:
Suplementacja:
On:
Suplementacja:
mon08kow wrote:Nie mam jeszcze progesteronu, ale już mam betę... we wtorek 14dpo było 311, a dziś 16 dpo 928
Dziewczyny, do kiedy powinnam badać betę i progesteron? Czy któraś z Was może wie?👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm | MTHFR homo | PAI-1 homo
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
✨️08.08 7 cykl stymulowany
🔎19.08 monitoring -
mon08kow wrote:Nie mam jeszcze progesteronu, ale już mam betę... we wtorek 14dpo było 311, a dziś 16 dpo 928
Dziewczyny, do kiedy powinnam badać betę i progesteron? Czy któraś z Was może wie?
GratulacjeJa bym już więcej nie badała, szkoda stresu i kłucia.
mon08kow lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Pięknie ❤️❤️❤️🤞🏻✊🏼
Ja w sumie już bym nie badałam, rośnie idealnie. Najważniejsza teraz wizyta i serduszko koło tego 6/7tc 🥹❤️mon08kow lubi tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
siesiepy wrote:No jaja to by były ale raczej nie byłyby pozytywne, bo to by oznaczało że coś jest mocno nie tak. Lepiej liczyć na to że beta grzecznie spada.👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️