W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, trochę Was podczytuje.Blondyna.B wrote:Ja i tak wiem, że to wcześnie ale ze względu na heparynę muszę jak najszybciej wyłapać ciążę jeśli jest ☺️
Hematolog nie chce podawać heparyny w przypadku pozamacicznej itd -
No i masz, właśnie przyszedł 🧔 i pyta się co ja taka dzisiaj dziwna, smutna... I mnie przytulił.
Nie wytrzymałam i poleciała mi łezka, rozkleilam się 🤦♀️
Powiedziałam mu, i trochę był zły - może nie zły, zmartwił się ze znowu to sobie robię i testuje tak wcześnie,a obiecałam mu i kryje się po kątach...
Bo mimo wszystko My Staraczki, mówimy ze jest wszystko ok, mówimy - następnym razem się uda itp. ale tak na prawdę głęboko gdzieś, kolejne ciosy i rozczarowania i każda na pewno przeżywa to w sobie...
Pani Ciasio, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Blondyna.B jak się uda to kiedy włączacie heparyne? Mi lekarz mówił żebym przyszła sprawdzić czy jest pęcherzyk w macicy. To chyba przy becie ponad 1000?
Hematolog nie chce podawać heparyny w przypadku pozamacicznej itd -
Kluska95 wrote:Mi też można wpisać 🍹 i starania mamy wstrzymać na minimum 3 miesiące, więc bede wam kibicować 😍 nie było u mnie zastrzyku, wychodzę dziś do domu. Nic nie znaleźli, beta chyba przestała rosnąć , więc podejrzewają poronienie trąbkowe. Za tydzień kontrola bety i jeśli wrosnie, to szpital wtedy.
Poronienie trąbkowe - pierwszy raz usłyszałam takie hasło i jak sobie wygooglałam to wychodzi że to jednak pozamaciczna? 😬 Trzymam kciuki żeby nie trzeba było żadnej farmakologii
-
Moonlight wrote:Cześć dziewczyny!
Trochę odpoczywam od forum, ale staram się być na bieżąco z naszym wątkiem. Nie zawsze się da🙈
Irma, witaj 💥
Przykro mi z powodu bieluskich testów, ale mam nadzieję, że może jednak się owu poprzesuwały 🤭🤭
W ramach ciekawostki zrobiłam dziś betę i przyrosty mam ok. Dla naszych naukowych i porównawczych celów wrzucę tu:
5/01- 45.12
7/01- 139.35
13/02- 2414,04
W poniedziałek wizyta o 9:15, mam sporą nadzieję usłyszeć bicie serduszka. Proszę o Wasze kciuki. Są niezastąpione. Dam znać co mi powie lekarz.Moonlight lubi tę wiadomość
👱♀️-39
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Blondyna.B wrote:No jakoś udało się i akurat wtedy kiedy teoretycznie była owulacja - oczywiście to ja musiałam wszystko robić 😅
A co to za badanie? Czarna magia dla mnie...
Immunofenotyp inaczej. To już na grubo, w immunologię wchodzę troszkę. Ale już więcej nie będę badać nic. Już od 3 miesięcy mówię że kończymy ze staraniami a jednak wciąż się badam i szukam. Ale serio koniec z tym, mnóstwo kasy i nerwów... -
tylko_czytam wrote:Można mi wpisać 🍹, @pelna gębą
Już trzymam w łapce kieliszek winiacza na otarcie łez
Plus jest taki ze owu wypada jeszcze w styczniu wiec jak dobrze pójdzie w walentynki będę testowac ❤️
W lutym tez minie mi rok na forum 😘 dzięki wam jestem ten rok do przodu, gdyby nie ogrom wiedzy ktora od was dostałam w życiu nie wybrałabym się na monitoring i pewnie do tej pory nie wiedziałabym ze mam bezowulacyjne cykle 🤷🏻♀️Asiiiiiik89 lubi tę wiadomość
👱♀️-39
5 lat starań
Kariotyp✅ -
tylko_czytam wrote:Można mi wpisać 🍹, @pelna gębą
Już trzymam w łapce kieliszek winiacza na otarcie łez
Plus jest taki ze owu wypada jeszcze w styczniu wiec jak dobrze pójdzie w walentynki będę testowac ❤️
W lutym tez minie mi rok na forum 😘 dzięki wam jestem ten rok do przodu, gdyby nie ogrom wiedzy ktora od was dostałam w życiu nie wybrałabym się na monitoring i pewnie do tej pory nie wiedziałabym ze mam bezowulacyjne cykle 🤷🏻♀️
Nie lubię... 😓
A co do pomocy to fakt, nieoceniona...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
nick nieaktualnyIzet wrote:a od kiedy pijesz te ziola? Jak dobrych pare lat temu jak mialam cykle bezowulacyjne po 3 miesiacach regularnego picia tych ziol wyregulowalam sobie calkowicie cykl tak, ze byl idealny. Od tamtego czasu zadnych problemach z owu, takze mi chyba pomogly dlatego ja akurat te moge polecic ale tych na 2 czesc cyklu jeszcze nie probowalam.
Ja pije od początku tego cyklu tj. od 20 dni, a w 12 dc byłam u ginekologa i ani jednego pęcherzyka nie było -
Lolka997 wrote:Tak 🥺
Tu wyniki morfologii:
https://naforum.zapodaj.net/7a4b2009e42a.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/755ff895ee2e.jpg.html
Ale to są wyniki samej morfologii, budowy plemników itp. a macie resztę? Ilość, koncentracja, ruchliwość, lepkość...
Izet wrote:Czesc dziewczyny,
Poza tym... moze glupie pytanie... ale hmm... czy kochacie sie z waszymi partnerami w jakis okreslony sposob, zeby poprawic jakos ruchliwosc plemnikow? Gdzies czytalam, ze plemniki maja najlepsza ruchliwosc po 5 dniach i dlatego najlepiej kochac sie mniej wiecej 5 dni przed owu, pozniej zrobic przerwe i pozniej znowu dzien przed i w dniu owulacji sex
My nie stosujemy takich technik, ale też o tym słyszałam i podpytałam ginekologa, to powiedział że najnowsze badania mówią że im częściej seks tym lepsze nasienie. Ale to chyba trochę naciągana teoria bo już 3 razy dziennie niekoniecznie będzie dobrze dla tych plemników.
Aaaa nie sorry, teraz ostatnie Wiecie moze jaki powinien byc optymalny poziom progesteronu w II fazie cyklu dla utrzymania ciazy? Jakis czas temu robilam badania i w 21 dc mialam cos okolo 2,6 - niby w normie ale w dolnej granicy i zastanawiam sie czy to nie za malo....
Ten sam gin co wyżej powiedział mi że dobrze jakby był chociaż 15. Ja mam zwykle ok 12 i dał mi na to duphaston po owulacji przez 10 dni. -
jo_ana wrote:Aneta wiem, że to raczej nie będzie dobra wiadomość, ale czytałam, że podwyższony poziom bety, obserwuje się m.in. w przebiegu raka jajnika, raka trofoblastu czy raka jąder u mężczyzn. Ale nie ma co gdybać, bo przecież po poronieniu miałaś usg, więc lekarz na pewno by tam zauważył gdyby coś się działo, może zbadaj poziom bety?
Oczywiście nie chcę nikogo straszyć.👱♀️-39
5 lat starań
Kariotyp✅ -
milam wrote:Ten sam gin co wyżej powiedział mi że dobrze jakby był chociaż 15. Ja mam zwykle ok 12 i dał mi na to duphaston po owulacji przez 10 dni.
Ja miałam w cyklu w którym zaszłam 10.8 proga po owulacji jakos kilka dni potem zaczol rosnąć sam 15..18 po luteinie ostatnio byl 26🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Izet wrote:Czesc dziewczyny,
no u mnie niestety przyszla @ takze nici z dzidziusia i w tym miesiacu...
sluchajcie mam do Was pare pytan...
Po pierwsze, czy stosuje moze ktoras ziola? Ja wlasnie stwierdzilam, ze wyciagam ciezka artylerie i zamowilam jakas mieszanke na 2 faze cyklu coby podrasowac troche funkcjonania cialka zoltego
Poza tym... moze glupie pytanie... ale hmm... czy kochacie sie z waszymi partnerami w jakis okreslony sposob, zeby poprawic jakos ruchliwosc plemnikow? Gdzies czytalam, ze plemniki maja najlepsza ruchliwosc po 5 dniach i dlatego najlepiej kochac sie mniej wiecej 5 dni przed owu, pozniej zrobic przerwe i pozniej znowu dzien przed i w dniu owulacji sex
I ostatnie pytanie: jak sie rozpoznaje taka ciaze biochemiczna? Skad wiecie, ze bylyscie w ogole w takiej ciazy? Po prostu robiliscie testy ciazowe przed @ ktore wyszly pozytywne czy moze to jakos potwierdza gin?
Aaaa nie sorry, teraz ostatnie Wiecie moze jaki powinien byc optymalny poziom progesteronu w II fazie cyklu dla utrzymania ciazy? Jakis czas temu robilam badania i w 21 dc mialam cos okolo 2,6 - niby w normie ale w dolnej granicy i zastanawiam sie czy to nie za malo....
Ten progesteron wydaje mi się mały ja miałam wynik 9,15 i to nadal jest mało, powinno być powyzej 10 optymalnie powyżej 18 (tak wyczytałam na forum), ale sprawdź jakie masz jednostki.
Parę dni temu przeżywałam tu małą dramę w związku z moim wynikiem proga, ale po dniu nerwów widzę to inaczej- znam problem i będę go leczyć. Wczoraj pojawiło się u mnie brązowe plamienie, także za 2 tygodnie idę do lekarza i mam nadzieję, że tym razem nie zbagatelizuje sprawy👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
milam wrote:Poronienie trąbkowe - pierwszy raz usłyszałam takie hasło i jak sobie wygooglałam to wychodzi że to jednak pozamaciczna? 😬 Trzymam kciuki żeby nie trzeba było żadnej farmakologii
Tak tak, pozamaciczna. 3 lekarzy na USG widziało tylko płyn w poszerzonym jajowodzie i nie było nigdzie pęcherzyka. No i beta byla za mała - niecałe 300, a dziś byłby 7 tydzień już. Możliwe, że w poniedziałek jajowód się w jakimś stopniu zaczął oczyszczać, bo miałam takie lekkie krwawienie ze skrzepami.
Nie chcą na siłę podawać metotreksatu, a tym bardziej żadnych zabiegów. Mam zmierzyć poziom bety po 7 dniach i wtedy do kontroli.milam lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Anetka 😘 Tule.
Angelaaa a coś więcej wiadomo? 😞 Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko w porządku..
Ja też nic dzisiaj nie jadłam z nerwów.. coś ten dzień jest masakryczny. -
czarneniebo wrote:Anetka 😘 Tule.
Angelaaa a coś więcej wiadomo? 😞 Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko w porządku..
Ja też nic dzisiaj nie jadłam z nerwów.. coś ten dzień jest masakryczny.
Lekarka nic nie chciała mówić pewnie żeby mnie nie martwić.. tak to było że ma większą główkę ale że się wyrówna za jakiś czas a nagle że jest za duża.. ehh jedyny plus taki że już jutro jest badanie i będę wiedzieć.. ale chyba umrę z nerwów .
Liczę na to że jutro będzie szczęśliwy dzień, a was proszę o ✊✊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny