Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Zażywał ktoś Bromocorn? Macie jakieś doświadczenia? Sporo się naczytałam o możliwych skutkach ubocznych. Zaczynam brać tabletki i zastanawiam się co może mnie czekać...
    Ja biore od jakiegos 1,5 roku, codziennie pol tabletki. Najpierw bralam Bromergon teraz Bromocorn. Na poczatku mialam lekki bol glowy, ale biore go zawsze na noc wiec w zasadzie szybko przestal mi doskwierac. Generalnie nie mam obecnie chyba zadnyck skutkow ubocznych.

Little_s lubi tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Fantastyczna wiadomość!! Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko się udało! ❤️

A mogę zapytać, czy poleciłabyś mi jakiegoś dobrego lekarza? Niekoniecznie tego profesora, bo w tym momencie zależy mi na samej diagnostyce - większość lekarzy, do których chodziłam robiło mi USG dosłownie minutę 🤦 długo by opowiadać ;) W każdym razie szukam lekarza, który USG robi tak dokładnie, że blagasz już żeby skończył 😁
    Oj niestety ja to mam pecha do ginów... Myślałam, że aktualny jest ok, ale zaczęło mnie denerwować, że na każdej wizycie zmieniał się plan działania i zamiast dawać samą receptę na wykup leków to dawał od razu leki, które były droższe niż jakbym sama je kupiła i już pyk był paragon, zanim się obejrzałam :P Jestem w trakcie przeprowadzki, więc dobrze się składa, że będę szukać innego lekarza, mam już jednego "na oku".

Lolka997 wrote:
    Domi! Trzymam kciuki! Musi być dobrze! ❤️
    Jako krakowianka chyba wiem o kim mowa, więc jesteś zdecydowanie w najlepszych rękach!
    Jej, teraz oby to był ten sam lekarz 😂 Kogo masz na myśli?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Pięknie! ☺️ Gratulacje :-* ile dpo jesteś?
    13dpo

Patinka.k, Marchewka lubią tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Ja biore od jakiegos 1,5 roku, codziennie pol tabletki. Najpierw bralam Bromergon teraz Bromocorn. Na poczatku mialam lekki bol glowy, ale biore go zawsze na noc wiec w zasadzie szybko przestal mi doskwierac. Generalnie nie mam obecnie chyba zadnyck skutkow ubocznych.

Moja ginekolog właśnie mówiła mi żeby brać najlepiej na noc, zacząć od mniejszej dawki, czyli 1/4 tabletki przez 4 dni, kolejne dni 1/2 tabletki i później dopiero całą. Taki tryb przyjmowania leku minimalizuje skutki uboczne według niej 🙂

Póki co dostałam leki na lekko ponad miesiąc i po 2 miesiącach mam sprawdzić czy wyniki się zmieniły. Masz jakąś obserwacje u siebie po jakim czasie była poprawa?

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Hej dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące betujace za wszystkie ovu i wizyty.✊✊✊

Domi kciuki za wizytę ✊✊✊ cieszę się że u ciebie lepiej i jest plan.

U mnie znowu jest źle z pęcherzem ☹️ byłam dzisiaj u nefrologa i mam antybiotyk na dwa miesiące i do tego szczepionkę UroVaxom na 3 miesiące albo raczej do momentu kiedy nie zajdę w ciążę bo wtedy muszę wszystko odstawić i ewentualnie przejść na Duomox który można w ciąży ☹️
    Niestety przy antybiotyku będę miała od razu infekcje intymną mimo brania probiotyków.
    Dopiero zdążyłam się wyleczyć 😢
    Niestety jeśli nie przeleczę tego porządnie to nie przestanie wracać 😢

Ciagle coś, ciągle pod górkę, mam nadzieję że w usg po 🐒 będzie wszystko ok i ta dziwna zmiana sama się wyniesie razem z 🐒🙏

Mam dosyć, chce mi się płakać i nie wierzę że będzie dobrze i że uda mi się zajść w szczęśliwa ciążę...

Pisałyście o wieku... Mnie za chwilę stuknie 40 lat...
    Raaany, bardzo współczuję tych nawracających problemów... Kurczę, gdzieś musi być przecież źródło :( Rozczytywałaś może jak zgłębić diagnostykę i się tego pozbyć? :c

Tulę w tych ciężkich chwilach :( <3

Koteczka82 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Ja musiałam odinstalować apke i zainstalować na nowo 🙂

U mnie zadziałał ten sposób na rozwiązanie problemu 🙂 Dzięki Natka2 za podpowiedź 😀

Natka2 lubi tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    U mnie zadziałał ten sposób na rozwiązanie problemu 🙂 Dzięki Natka2 za podpowiedź 😀
    Spoko, też się trochę nawkurzalam 😂

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Spoko, też się trochę nawkurzalam 😂

Próbowałam zaradzić instalacją aktualizacji, bo akurat mi się pojawiła. Ale gdzie tam 😁 Twój sposób okazał się być niezawodny!

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Moja ginekolog właśnie mówiła mi żeby brać najlepiej na noc, zacząć od mniejszej dawki, czyli 1/4 tabletki przez 4 dni, kolejne dni 1/2 tabletki i później dopiero całą. Taki tryb przyjmowania leku minimalizuje skutki uboczne według niej 🙂

Póki co dostałam leki na lekko ponad miesiąc i po 2 miesiącach mam sprawdzić czy wyniki się zmieniły. Masz jakąś obserwacje u siebie po jakim czasie była poprawa?

Hm w sumie od razu? To baaaardzo szybko zbija prolaktyne. Ja mialam tez rezonans przysadki robiony pod katem gruczolakow, ale nic nie wykazal na cale szczescie.
    Razem z prolaktyna mialam tez badany kortyzol, prolaktyna rosnie mocno przy stresujacej pracy.

Little_s lubi tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    Rozjechane cytokiny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 widze, ze znowu testujemy w ten sam dzien! 😁 oby tym razem sie udalo, trzymam za nas kciuki i za reszte testujacych niedlugo! U mnie 4dpo.

Ola1988 lubi tę wiadomość

• Little_s Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Hm w sumie od razu? To baaaardzo szybko zbija prolaktyne. Ja mialam tez rezonans przysadki robiony pod katem gruczolakow, ale nic nie wykazal na cale szczescie.
    Razem z prolaktyna mialam tez badany kortyzol, prolaktyna rosnie mocno przy stresujacej pracy.

Mam nadzieję, że mi się to unormuje szybko.

A w kwestii stresu... jeśli miała bym popatrzeć na siebie to byłoby to bardzo możliwe, ostatnie 3-4 miesiące roku były dla mnie zdecydowanie bardziej stresujące w pracy. Na to też zrzucałam przyczynę rozregulowania moich cykli, wydłużyły się. W badaniu wyszło, że prolaktyna za wysoko, jak też podejrzewała ginekolog. Jakoś układa mi się to w całość.

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Ola1988 widze, ze znowu testujemy w ten sam dzien! 😁 oby tym razem sie udalo, trzymam za nas kciuki i za reszte testujacych niedlugo! U mnie 4dpo.

Si! U mnie tez 4 dpo, a 6ty po ovitrelle. Generalnie ostatecznie zdecydowalam sie, ze 31.01 zrobie niezobowiązującego sikanca, czyli-> jesli cos bedzie widac to stosuje inne leki. Jesli nie, to nie. Bete robie dopiero 3.02, bo wtedy chyba powinnam miec okres. Mowie chyba, bo mam ten cykl z aromkiem, wiec wszstko sie dzieje jakos szybciej.
    Co do experymentu Lolki - tez zrobilam owulaka teraz i tak, tez mam pozytyw, ale to kwestia pozostalosci po ovitrelle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 21:33

Magdak lubi tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    Rozjechane cytokiny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Mam nadzieję, że mi się to unormuje szybko.

A w kwestii stresu... jeśli miała bym popatrzeć na siebie to byłoby to bardzo możliwe, ostatnie 3-4 miesiące roku były dla mnie zdecydowanie bardziej stresujące w pracy. Na to też zrzucałam przyczynę rozregulowania moich cykli, wydłużyły się. W badaniu wyszło, że prolaktyna za wysoko, jak też podejrzewała ginekolog. Jakoś układa mi się to w całość.
    Ja sobie rok temu zrobilam prezent i zmienilam pracę :) z perspaktywy czasu, doswiadczenie bardzo dobre, bo w tej pracy od roku nikt mi nie wszedl na glowe i przesypiam bez problemu cale noce,w poprzedniej bylo duuuuzo gorzej.

Little_s, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    Rozjechane cytokiny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, u mnie tak samo, nie wiem czy to ziola, czy przez to ze zdrowiej sie odzywiam i jem wiecej warzyw, owocow, orzechow i pestek lub czy po biochemicznej tak jest, ale mialam owulacje 14/15 dnia cyklu! We wczesniejszych cyklach tak nie mialam, w ostatniom mialam 22dc. Nie mniej jednak mam podobne plany odnosnie testowania w tym miesiacu😁 teraz obecnie jem dupaston dwa razy dziennie oraz wszyztkie inne witaminy.

• KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠 przesyłam moc twinsow hihi zaczęłam czuć ruchy delikatne szmyranie a brzuch już mam ciążowy 11tc w piątek zaczynam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Ola1988, Paulina666, Little_s, Milixx, Marchewka, Angelaaaa, malinowamamba95, Lolka997, Agata97, blackdeer, Ona30on32, pluto_nova, Koteczka82, ALICE, Patinka.k, Pani Ciasio, Moonlight lubią tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Mam wyniki bety!
    124,7 mlU/ml, progesteron 20,8. 💪🏻💪🏻💪🏻

Swoją droga chce was przestrzec przed testowaniem paskowymi testami fecelle. W moim przypadku mocno nadszarpnęły moje nerwy- od kilku dni wychodziły tak samo blade, wgl nie ciemnialy. Za to strumieniowe jak wyżej. A beta urosła!
    🤞🤞🤞💚🤗

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Ja sobie rok temu zrobilam prezent i zmienilam pracę :) z perspaktywy czasu, doswiadczenie bardzo dobre, bo w tej pracy od roku nikt mi nie wszedl na glowe i przesypiam bez problemu cale noce,w poprzedniej bylo duuuuzo gorzej.

Dobra zmiana 🙂 nie ma nic gorszego niż po nocach myśleć o pracy.

U mnie specyfika jest taka, że część roku bez większego stresu, a cześć generalnie gorsza. Byłoby inaczej, ale sytuacja się zmieniła, bo osoba która zajmowała się koordynowaniem działania zaszła w ciążę, po kilku miesiącach okazało się, że jej zastępczyni też jest w ciąży. Z racji, że byłam trzecia w nazwijmy to kompetencjach, przypadła mi ta funkcja. Najśmieszniejsze jest to, że większość obstawiała, że za chwilę ja też będę w ciąży. Szczerze teraz sobie tego życzę 😂

Ola1988, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Haha, u mnie tak samo, nie wiem czy to ziola, czy przez to ze zdrowiej sie odzywiam i jem wiecej warzyw, owocow, orzechow i pestek lub czy po biochemicznej tak jest, ale mialam owulacje 14/15 dnia cyklu! We wczesniejszych cyklach tak nie mialam, w ostatniom mialam 22dc. Nie mniej jednak mam podobne plany odnosnie testowania w tym miesiacu😁 teraz obecnie jem dupaston dwa razy dziennie oraz wszyztkie inne witaminy.
    Ja mialam 12 dc, wiec idealnie - nie bylam na monicie, ale czulam silny bol, a u mnie tak sie to objawia. Od dzis prograf, luteina, heparyna (z ta z kolei jakos wyjatkowo dzis łaskawie nie bolalo). Duzo osob skarzy sie na skutki uboczne encortonu - u mnie zupelnie brak jakichkolwiek, az sie zastanawiam czy dziala 😀

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    Rozjechane cytokiny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Hej dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące betujace za wszystkie ovu i wizyty.✊✊✊

Domi kciuki za wizytę ✊✊✊ cieszę się że u ciebie lepiej i jest plan.

U mnie znowu jest źle z pęcherzem ☹️ byłam dzisiaj u nefrologa i mam antybiotyk na dwa miesiące i do tego szczepionkę UroVaxom na 3 miesiące albo raczej do momentu kiedy nie zajdę w ciążę bo wtedy muszę wszystko odstawić i ewentualnie przejść na Duomox który można w ciąży ☹️
    Niestety przy antybiotyku będę miała od razu infekcje intymną mimo brania probiotyków.
    Dopiero zdążyłam się wyleczyć 😢
    Niestety jeśli nie przeleczę tego porządnie to nie przestanie wracać 😢

Ciagle coś, ciągle pod górkę, mam nadzieję że w usg po 🐒 będzie wszystko ok i ta dziwna zmiana sama się wyniesie razem z 🐒🙏

Mam dosyć, chce mi się płakać i nie wierzę że będzie dobrze i że uda mi się zajść w szczęśliwa ciążę...

Pisałyście o wieku... Mnie za chwilę stuknie 40 lat...

Probowalas lactovaginal w czasie antybiotekoterapii? Mnie zawsze pomagal, reszta nie.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Marchewka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Nadrabiam-gratuluję dwóch kresek i wspaniałych bet.
    Ja się totalnie rozchorowała rozchorowałam zacelam się martwić czy takie przexiebienie może mieć wpływ na 4/5 tydzien...

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ