W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Little_s wrote:Zażywał ktoś Bromocorn? Macie jakieś doświadczenia? Sporo się naczytałam o możliwych skutkach ubocznych. Zaczynam brać tabletki i zastanawiam się co może mnie czekać...
Little_s lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Pani Ciasio wrote:Fantastyczna wiadomość!! Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko się udało! ❤️
A mogę zapytać, czy poleciłabyś mi jakiegoś dobrego lekarza? Niekoniecznie tego profesora, bo w tym momencie zależy mi na samej diagnostyce - większość lekarzy, do których chodziłam robiło mi USG dosłownie minutę 🤦 długo by opowiadać W każdym razie szukam lekarza, który USG robi tak dokładnie, że blagasz już żeby skończył 😁
Lolka997 wrote:Domi! Trzymam kciuki! Musi być dobrze! ❤️
Jako krakowianka chyba wiem o kim mowa, więc jesteś zdecydowanie w najlepszych rękach!💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ulalala wrote:Pięknie! ☺️ Gratulacje :-* ile dpo jesteś?
Patinka.k, Marchewka lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Ola1988 wrote:Ja biore od jakiegos 1,5 roku, codziennie pol tabletki. Najpierw bralam Bromergon teraz Bromocorn. Na poczatku mialam lekki bol glowy, ale biore go zawsze na noc wiec w zasadzie szybko przestal mi doskwierac. Generalnie nie mam obecnie chyba zadnyck skutkow ubocznych.
Moja ginekolog właśnie mówiła mi żeby brać najlepiej na noc, zacząć od mniejszej dawki, czyli 1/4 tabletki przez 4 dni, kolejne dni 1/2 tabletki i później dopiero całą. Taki tryb przyjmowania leku minimalizuje skutki uboczne według niej 🙂
Póki co dostałam leki na lekko ponad miesiąc i po 2 miesiącach mam sprawdzić czy wyniki się zmieniły. Masz jakąś obserwacje u siebie po jakim czasie była poprawa? -
Koteczka82 wrote:Hej dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące betujace za wszystkie ovu i wizyty.✊✊✊
Domi kciuki za wizytę ✊✊✊ cieszę się że u ciebie lepiej i jest plan.
U mnie znowu jest źle z pęcherzem ☹️ byłam dzisiaj u nefrologa i mam antybiotyk na dwa miesiące i do tego szczepionkę UroVaxom na 3 miesiące albo raczej do momentu kiedy nie zajdę w ciążę bo wtedy muszę wszystko odstawić i ewentualnie przejść na Duomox który można w ciąży ☹️
Niestety przy antybiotyku będę miała od razu infekcje intymną mimo brania probiotyków.
Dopiero zdążyłam się wyleczyć 😢
Niestety jeśli nie przeleczę tego porządnie to nie przestanie wracać 😢
Ciagle coś, ciągle pod górkę, mam nadzieję że w usg po 🐒 będzie wszystko ok i ta dziwna zmiana sama się wyniesie razem z 🐒🙏
Mam dosyć, chce mi się płakać i nie wierzę że będzie dobrze i że uda mi się zajść w szczęśliwa ciążę...
Pisałyście o wieku... Mnie za chwilę stuknie 40 lat...
Tulę w tych ciężkich chwilachKoteczka82 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Little_s wrote:U mnie zadziałał ten sposób na rozwiązanie problemu 🙂 Dzięki Natka2 za podpowiedź 😀👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Little_s wrote:Moja ginekolog właśnie mówiła mi żeby brać najlepiej na noc, zacząć od mniejszej dawki, czyli 1/4 tabletki przez 4 dni, kolejne dni 1/2 tabletki i później dopiero całą. Taki tryb przyjmowania leku minimalizuje skutki uboczne według niej 🙂
Póki co dostałam leki na lekko ponad miesiąc i po 2 miesiącach mam sprawdzić czy wyniki się zmieniły. Masz jakąś obserwacje u siebie po jakim czasie była poprawa?
Hm w sumie od razu? To baaaardzo szybko zbija prolaktyne. Ja mialam tez rezonans przysadki robiony pod katem gruczolakow, ale nic nie wykazal na cale szczescie.
Razem z prolaktyna mialam tez badany kortyzol, prolaktyna rosnie mocno przy stresujacej pracy.Little_s lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
nick nieaktualny
-
Ola1988 wrote:Hm w sumie od razu? To baaaardzo szybko zbija prolaktyne. Ja mialam tez rezonans przysadki robiony pod katem gruczolakow, ale nic nie wykazal na cale szczescie.
Razem z prolaktyna mialam tez badany kortyzol, prolaktyna rosnie mocno przy stresujacej pracy.
Mam nadzieję, że mi się to unormuje szybko.
A w kwestii stresu... jeśli miała bym popatrzeć na siebie to byłoby to bardzo możliwe, ostatnie 3-4 miesiące roku były dla mnie zdecydowanie bardziej stresujące w pracy. Na to też zrzucałam przyczynę rozregulowania moich cykli, wydłużyły się. W badaniu wyszło, że prolaktyna za wysoko, jak też podejrzewała ginekolog. Jakoś układa mi się to w całość. -
Magdak wrote:Ola1988 widze, ze znowu testujemy w ten sam dzien! 😁 oby tym razem sie udalo, trzymam za nas kciuki i za reszte testujacych niedlugo! U mnie 4dpo.
Si! U mnie tez 4 dpo, a 6ty po ovitrelle. Generalnie ostatecznie zdecydowalam sie, ze 31.01 zrobie niezobowiązującego sikanca, czyli-> jesli cos bedzie widac to stosuje inne leki. Jesli nie, to nie. Bete robie dopiero 3.02, bo wtedy chyba powinnam miec okres. Mowie chyba, bo mam ten cykl z aromkiem, wiec wszstko sie dzieje jakos szybciej.
Co do experymentu Lolki - tez zrobilam owulaka teraz i tak, tez mam pozytyw, ale to kwestia pozostalosci po ovitrelleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 21:33
Magdak lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Little_s wrote:Mam nadzieję, że mi się to unormuje szybko.
A w kwestii stresu... jeśli miała bym popatrzeć na siebie to byłoby to bardzo możliwe, ostatnie 3-4 miesiące roku były dla mnie zdecydowanie bardziej stresujące w pracy. Na to też zrzucałam przyczynę rozregulowania moich cykli, wydłużyły się. W badaniu wyszło, że prolaktyna za wysoko, jak też podejrzewała ginekolog. Jakoś układa mi się to w całość.Little_s, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
nick nieaktualnyHaha, u mnie tak samo, nie wiem czy to ziola, czy przez to ze zdrowiej sie odzywiam i jem wiecej warzyw, owocow, orzechow i pestek lub czy po biochemicznej tak jest, ale mialam owulacje 14/15 dnia cyklu! We wczesniejszych cyklach tak nie mialam, w ostatniom mialam 22dc. Nie mniej jednak mam podobne plany odnosnie testowania w tym miesiacu😁 teraz obecnie jem dupaston dwa razy dziennie oraz wszyztkie inne witaminy.
-
🦠🦠🦠🦠🦠🦠 przesyłam moc twinsow hihi zaczęłam czuć ruchy delikatne szmyranie a brzuch już mam ciążowy 11tc w piątek zaczynam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Ola1988, Paulina666, Little_s, Milixx, Marchewka, Angelaaaa, malinowamamba95, Lolka997, Agata97, blackdeer, Ona30on32, pluto_nova, Koteczka82, ALICE, Patinka.k, Pani Ciasio, Moonlight lubią tę wiadomość
-
malinowamamba95 wrote:Mam wyniki bety!
124,7 mlU/ml, progesteron 20,8. 💪🏻💪🏻💪🏻
Swoją droga chce was przestrzec przed testowaniem paskowymi testami fecelle. W moim przypadku mocno nadszarpnęły moje nerwy- od kilku dni wychodziły tak samo blade, wgl nie ciemnialy. Za to strumieniowe jak wyżej. A beta urosła!👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Ola1988 wrote:Ja sobie rok temu zrobilam prezent i zmienilam pracę z perspaktywy czasu, doswiadczenie bardzo dobre, bo w tej pracy od roku nikt mi nie wszedl na glowe i przesypiam bez problemu cale noce,w poprzedniej bylo duuuuzo gorzej.
Dobra zmiana 🙂 nie ma nic gorszego niż po nocach myśleć o pracy.
U mnie specyfika jest taka, że część roku bez większego stresu, a cześć generalnie gorsza. Byłoby inaczej, ale sytuacja się zmieniła, bo osoba która zajmowała się koordynowaniem działania zaszła w ciążę, po kilku miesiącach okazało się, że jej zastępczyni też jest w ciąży. Z racji, że byłam trzecia w nazwijmy to kompetencjach, przypadła mi ta funkcja. Najśmieszniejsze jest to, że większość obstawiała, że za chwilę ja też będę w ciąży. Szczerze teraz sobie tego życzę 😂Ola1988, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
-
Magdak wrote:Haha, u mnie tak samo, nie wiem czy to ziola, czy przez to ze zdrowiej sie odzywiam i jem wiecej warzyw, owocow, orzechow i pestek lub czy po biochemicznej tak jest, ale mialam owulacje 14/15 dnia cyklu! We wczesniejszych cyklach tak nie mialam, w ostatniom mialam 22dc. Nie mniej jednak mam podobne plany odnosnie testowania w tym miesiacu😁 teraz obecnie jem dupaston dwa razy dziennie oraz wszyztkie inne witaminy.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Koteczka82 wrote:Hej dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące betujace za wszystkie ovu i wizyty.✊✊✊
Domi kciuki za wizytę ✊✊✊ cieszę się że u ciebie lepiej i jest plan.
U mnie znowu jest źle z pęcherzem ☹️ byłam dzisiaj u nefrologa i mam antybiotyk na dwa miesiące i do tego szczepionkę UroVaxom na 3 miesiące albo raczej do momentu kiedy nie zajdę w ciążę bo wtedy muszę wszystko odstawić i ewentualnie przejść na Duomox który można w ciąży ☹️
Niestety przy antybiotyku będę miała od razu infekcje intymną mimo brania probiotyków.
Dopiero zdążyłam się wyleczyć 😢
Niestety jeśli nie przeleczę tego porządnie to nie przestanie wracać 😢
Ciagle coś, ciągle pod górkę, mam nadzieję że w usg po 🐒 będzie wszystko ok i ta dziwna zmiana sama się wyniesie razem z 🐒🙏
Mam dosyć, chce mi się płakać i nie wierzę że będzie dobrze i że uda mi się zajść w szczęśliwa ciążę...
Pisałyście o wieku... Mnie za chwilę stuknie 40 lat...
Probowalas lactovaginal w czasie antybiotekoterapii? Mnie zawsze pomagal, reszta nie.Koteczka82 lubi tę wiadomość
17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.