Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata97 wrote:
    Nie, nie brałam żadnych leków, bo wcześniejsza lekarka od razu na początku starań o 👶 odesłała mnie do kliniki niepłodności, ale się uparłam to skonsultować z kimś innym. Ta mi powiedziała, że jak dostarczę wyniki to wtedy wdroży leki, żeby wiedzieć co stymulować najbardziej. Dała nam 6 miesięcy na stymulacje, jak się nie uda to wtedy klinika leczenia niepłodności już nas nie ominie 😪
    I nic nie mówiła, żeby te badania zrobić do 6 dc, mówila, że bez znaczenia kiedy, to już teraz sama nie wiem, bo obecnie jestem 14 dc, a miesiączki na bank nie dostanę samoistnie bez wywołania...

Conte, a jakie miałaś amh? I ile pęcherzyków na jajnikach? Bo ja na jednym około 15, na drugim około 10, dość sporych.. A amh 13.45 ng/mI
    Nie wiem jakie amh ale na pewno na samych pęcherzykach na jajnikach nie można stwierdzić PCOS. Muszą potwierdzić to badania. Z tym, że lekarz na NFZ powiedział starać się dalej mimo podejrzenia pcos. Nie kazał się diagnozować. Stwierdzil, że mój wąsik nie wygląda na meski zarost a włoski na brodzie i brzuchu to normalna sprawa. Więc... Zmieniłam lekarza, kazał zrobić badania i z nimi przyjść na wizyte z usg właśnie do 6dc. Ja miałam 20 na prawym i 29 na lewym jajniku. Mój gin powiedział, że żeby postawić diagnozę pcos muś być conajmniej 25 sztuk.
    I jeszcze raz zaznaczam, że jeśli tego badania pod kątem pcos to do 6dc, ja przynajmniej miałam takie zalecenie.

Abrakadabra, z tego co pamiętam to lekarz mówił, że przypisuje metformine na owulacje, które rzadko występowały ze względu na pcos bo cykle trwały raz 35 raz 49 dni. No ale nie wiem, może to Ty byłaś za mnie na wizycie 🤨🙄 oprócz pcos i IO mam też hiperandrogenizm a metformna to taki "złoty lek" dzisiejszych czasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:07

Agata97 lubi tę wiadomość

• Landrynkaaaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka odnośnie tego co napisałaś to powiem Wam, że mam koleżankę, która jest pielęgniarka na ginekologii. Mówi, że jest MNÓSTWO dziewczyn, które będąc w ciąży idą dopiero PIERWSZY RAZ do ginekologa… A co dopiero endokrynolog, badania, przygotowania… Mówi, że to są codzienne sytuacje… Dopóki mi tego nie powiedziała to chyba bym nie uwierzyła :( Tez mam wrażenie ze najszybciej w ciąże zachodzą dziewczyny mało świadome, takie, które rzadko albo wcale nie chodzą do lekarza… Może tutaj czynnikiem jest „luzackie” podejście, brak stresu?
    Oczywiście nikogo nie oceniam i nie mówię ze tak jest zawsze i wszedzie, to tylko taka moja myśl…

👩🏼 26 l.

04.2021 histeroskopia 🩺

Starania od 07.2021❤️

08.2021 ciąża biochemiczna 💔

Hashimoto - uregulowane ✅
    USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅

11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅

28.12.21 cień ⏸
    01.01.22 ⏸
    03.01.22 beta 131 🥰
    05.01.22 beta 333 🥰
    cudzie trwaj 🥰
    czekamy na płeć 👧👶
    11.04.22 Chłopiec 💙🚙

06.09.22 Wiktor 💙💙
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie suple pojedynczo czy w zestawie, jak np. pregna start? Ja od kilku miesięcy biorę tylko folik i Wit D, ale brałam folik nieregularnie od 2 lat, nawet jak w ogóle nie planowaliśmy, żeby mieć czyste sumienie jakby przypadkiem się udało 🙈 i teraz nie wiem, czy dołożyć np kompleks Wit B czy przejść na takie suplementy gotowe w jednej tabletce. Czy warto jeszcze coś brać?

U nas na razie 2cs więc żadnych badań nie było, myślę, że jak nie zaskoczy do 6 miesięcy to zaczniemy się badać. U mnie przy kontrolnych wizytach u gina wszystko zawsze było ok z owulacją itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:12

07.23 Misia 🩷👶
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dziewczyny, bierzecie suple pojedynczo czy w zestawie, jak np. pregna start? Ja od kilku miesięcy biorę tylko folik i Wit D, ale brałam folik nieregularnie od 2 lat, nawet jak w ogóle nie planowaliśmy, żeby mieć czyste sumienie jakby przypadkiem się udało 🙈 i teraz nie wiem, czy dołożyć np kompleks Wit B czy przejść na takie suplementy gotowe w jednej tabletce. Czy warto jeszcze coś brać?

U nas na razie 2cs więc żadnych badań nie było, myślę, że jak nie zaskoczy do 6 miesięcy to zaczniemy się badać. U mnie przy kontrolnych wizytach u gina wszystko zawsze było ok z owulacją itd.

Ja nie biorę suple, leków typu b complex, bo zwyczajnie ich nie badalam. Mam zamiar teraz w styczniu, a mój lekarz mi zabronił brac bez zbadania. Badalam witaminę D w marcu która leżała i biorę lek - witaminę D 5000, i pregna Start właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:26

Kluska95 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Livka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Mi ginekolog kazalt wyrzuć folik i zacząć brać actifolin. Ma dwie formy kwasy foliowego, w razie jakby kobieta miała mutacje kwasu foliowego to actifolin lepiej się przyswaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:29

Kluska95, czarneniebo lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki magnez bierzecie, o ile bierzecie? Ja zaczęłam od miesiąca - Magne B6 forte 2x1 i biorę właśnie Pregna Start która też ma B6 w sobie..
    To nie za dużo?
    Magnez muszę brać bo mam straszne skurcze łydek w nocy...

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha90 jednak 🙄 może w następnym cyklu będziemy razem się cieszyć 🤞🏻🍀

Cicha90 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Ja wciągam inozytol, kwas foliowy, dzięgiel chiński (tylko do owu), NAC (na początku cyklu) :)
    Na Twoim miejscu zrobiła badania i wzięła to, gdzie są niedobory.

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • Agata97 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nie wiem jakie amh ale na pewno na samych pęcherzykach na jajnikach nie można stwierdzić PCOS. Muszą potwierdzić to badania. Z tym, że lekarz na NFZ powiedział starać się dalej mimo podejrzenia pcos. Nie kazał się diagnozować. Stwierdzil, że mój wąsik nie wygląda na meski zarost a włoski na brodzie i brzuchu to normalna sprawa. Więc... Zmieniłam lekarza, kazał zrobić badania i z nimi przyjść na wizyte z usg właśnie do 6dc. Ja miałam 20 na prawym i 29 na lewym jajniku. Mój gin powiedział, że żeby postawić diagnozę pcos muś być conajmniej 25 sztuk.
    I jeszcze raz zaznaczam, że jeśli tego badania pod kątem pcos to do 6dc, ja przynajmniej miałam takie zalecenie.

Abrakadabra, z tego co pamiętam to lekarz mówił, że przypisuje metformine na owulacje, które rzadko występowały ze względu na pcos bo cykle trwały raz 35 raz 49 dni. No ale nie wiem, może to Ty byłaś za mnie na wizycie 🤨🙄 oprócz pcos i IO mam też hiperandrogenizm a metformna to taki "złoty lek" dzisiejszych czasów.

Ja te badania mam zrobić, żeby sprawdzić jakie leki zastosować w celu wywołania owulacji. PCOS ona dziś od razu stwierdziła po moich badaniach wcześniejszych (głównie po amh, bo niby turbo wysokie) obrazie jajników, braku naturalnych miesiączek i owulacji.
    Nie wiem, jestem dziś trochę podłamana, mamy problem żeby załatwić badanie nasienia, mieszkamy w głuszy, do najbliższego miasta z laboratorium 60 km, więc nie ma opcji dowieźć samodzielnie, a terminy żeby oddać próbkę na miejscu na połowę lutego...

💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
    👩‍🦰 - 24 l.
    starania o pierwsze 👶 od 07.2021
    ❌ PCO ➡️ PCOS
    ❌ AMH - 13.45 ng/mI
    ❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
    ❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
    1. wizyta - USG tarczycy - idealne
    kolejna wizyta marzec 2022 r.
    ❌ testosteron - 48,66 ng/dl
    ❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
    ✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
    ✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
    ✔️ glukoza - 74 mg/dL
    ✔️ ATPO - 34,90 U/ml
    ✔️ SHBG - 64 nmol/l
    ❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
    Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3

🧑 - 30 l.
    ✔️ morfologia - 4%
    ✔️ ruchliwość
    ❌ ilość - 9,8 mln/ml
    od 02.2022 - FertilMan Plus

stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie

marzenia o 👨‍👩‍👧‍👦 🙏
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Dziewczyny a jaki magnez bierzecie, o ile bierzecie? Ja zaczęłam od miesiąca - Magne B6 forte 2x1 i biorę właśnie Pregna Start która też ma B6 w sobie..
    To nie za dużo?
    Magnez muszę brać bo mam straszne skurcze łydek w nocy...

Sprawdź jaka dawka w tym magnesie tego B6, w pregnie jest raczej już wystarczająca dawka, więc może lepiej kupić magnez bez dodatków.

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata97 wrote:
    Ja te badania mam zrobić, żeby sprawdzić jakie leki zastosować w celu wywołania owulacji. PCOS ona dziś od razu stwierdziła po moich badaniach wcześniejszych (głównie po amh, bo niby turbo wysokie) obrazie jajników, braku naturalnych miesiączek i owulacji.
    Nie wiem, jestem dziś trochę podłamana, mamy problem żeby załatwić badanie nasienia, mieszkamy w głuszy, do najbliższego miasta z laboratorium 60 km, więc nie ma opcji dowieźć samodzielnie, a terminy żeby oddać próbkę na miejscu na połowę lutego...

Na połowę lutego prywatnie?

Agata97 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Powiem Wam Dziewczynki, że życie nie jest fair…
    Przyjaciółka właśnie wysłała mi screena z jej grupy ciążowej na FB, że Babeczka 27.09 urodziła dziecko i właśnie wyszedł jej pozytywny test ciążowy. I że ona w sumie nie wie jak to się stało bo tylko dwa razy od tamtej pory ❤️ bez zabezpieczenia 🥴🤯
    Kuuuurde, chucham, dmucham, badam się, analizuję, teraz jeszcze ta cholerna angina, węzły chłonne i migrena, a taka nie wie skąd się dzieci biorą. Niepokalane poczęcie 🥴🤦🏽‍♀️
    Ja zawsze powtarzam że jak ktoś mówi że "wpadl" to pytam jakim cudem??? Tutaj chcesz i nie ma a tutaj ktoś raz czy dwa ❤ i pykło...no i tak życie trochę w tej kwesti jest niesprawiedliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:48

Landrynkaaaa, Lolka997 lubią tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Sprawdź jaka dawka w tym magnesie tego B6, w pregnie jest raczej już wystarczająca dawka, więc może lepiej kupić magnez bez dodatków.

No kochana właśnie dlatego proszę o radę co używacie bo zależy mi żeby to był lek a nie suplement 😊. I co fajnie się przyswaja, bo suplementy brałam ale skurcze dalej miałam...

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

No właśnie oprócz pcos masz tez inne problemy i dlatego dostałaś mete, ale mety nie przepisuje sie na pcos, pierwsze słyszę takie brednie 😅 Przy pcos jesli nie ma owulacji własnych to właśnie dlatego sie stymuluje jajniki :)

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Ja biorę inozytol, D3, metylowany B complex i kwas foliowy ze względu na mutacje.
    Jeśli chciałabyś typowe suple dla kobiet starających się i w I trymeście polecam pueria uno, jest to co potrzeba oraz kwasy dha, a cena przestępna.

Kluska95 lubi tę wiadomość

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Livka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Na połowę lutego prywatnie?
    Jak małe miasto to może tak być. . Ja dzisiaj nie mogłam znaleźć chirurga stomatologa (prywatnie!) z terminem szybszym niż marzec...

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka wrote:
    Mi ginekolog kazalt wyrzuć folik i zacząć brać actifolin. Ma dwie formy kwasy foliowego, w razie jakby kobieta miała mutacje kwasu foliowego to actifolin lepiej się przyswaja.

Mój gin mi nic nie mówił, że folik jest zły, z resztą też teściowa mi go podrzuca systematycznie, bo jest farmaceutką 😉 w tym acti widzę, że jest większa dawka, bo 0.8 - nadmiar kwasu foliowego jest chyba wydalany moczem, tak? Gdzieś tam czytałam.

A jeśli wezmę pregna i dodatkowo ten actifolin, to ma to sens, skoro już w pregnie jest kwas foliowy? Mi się wydaje, że już będzie za dużo. Kończę ten folik i nie wiem, co kupić 🤷‍♀️

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Ja biorę inozytol, D3, metylowany B complex i kwas foliowy ze względu na mutacje.
    Jeśli chciałabyś typowe suple dla kobiet starających się i w I trymeście polecam pueria uno, jest to co potrzeba oraz kwasy dha, a cena przestępna.

Dzięki za polecenie 😉

07.23 Misia 🩷👶
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Ja biorę tylko kwas foliowy i Wit D...Wit c lewoskretna w herbacie...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka wrote:
    Jak małe miasto to może tak być. . Ja dzisiaj nie mogłam znaleźć chirurga stomatologa (prywatnie!) z terminem szybszym niż marzec...

Jestem w szoku 🙈.

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ