W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sesyjka wrote:Emi ja chodzę do CM Chodźki, w Warszawie byliśmy 2x ale tam są nastawieni od razu na in vitro, nie widzieli potrzeby żeby je od razu nas robić robić.
A tak to sami dużo wyeliminowaliśmy, trochę moze z nakierowaniem novum. Jak widzisz w stopce mój mąż po operacji poprawił nasienie, a w cm Chodźki na drożności lekarz zobaczył u mnie polipa i jestem świeżo po usunięciu więc liczymy, że lada moment się uda. Myślę, że on mógł być sporą przeszkodą.
Staracie się o pierwsze?
Też jestem ciekawa z tym zelazem, mam dość niska ferrytyna.
Sesyjka czy histeroskopie mialas wykonywana ze znieczuleniem?
-
Lolka997 wrote:Mój ma dzisiaj i przeżywa jak mrówka okres 🥴
Lolka997 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Domi_naturelover wrote:Nie ma opcji, będziemy Ci tu krzyczeć za parę dni „SIKAJ MILIXX” 😂❤️❤️❤️
Uhhh, nadrobiłam Was Ja zaczynam właśnie długi weekend!
Jedziemy odpocząć i się zresetować w góry i na narty 😊Po weekendzie odstawiam dupka, czekam na 🐒 i lecimy z pierwszą stymulacją 💪🏼
Wiem, że będziecie kusić 😈 nie dam się 🤣
Domi udanego wypadu 😊 Też by mi się taki relaks przydał tylko nie ma kiedy 😔 -
Milixx wrote:Ale Ty wierzysz we mnie 🤣 Sama sobie nie wierzę 😂 Jednak nadzieje mam, że wytrzymam ❌😄
W pierwszej fazie cyklu byłam mega zawzięta i no way jakieś testowanko przed terminem, ale z biegiem czasu, im bliżej do terminu 🐵 tym wicie co z moimi postanowieniami… 😂 dobrze ze mam tylko 5 testów w domu
No to dziewczyny który najczulszy i pokaże wczesna ciąże? 😃Milixx lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Domi_naturelover wrote:
Uhhh, nadrobiłam Was Ja zaczynam właśnie długi weekend!
Jedziemy odpocząć i się zresetować w góry i na narty 😊Po weekendzie odstawiam dupka, czekam na 🐒 i lecimy z pierwszą stymulacją 💪🏼
Ooo tez jade na narty 💙⛷ na weekend
Gdzie szusujecie? ☺️ My w tym roku pierwszy raz do Krynicy, zawsze albo Białka albo zagranica
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
nick nieaktualnyOla1988 wrote:u mnie dzis 7 dpo ovitrelle i miałam zrobic bete, oczywiscie wiem ze jest sfałszowana., ale to bardziej wynik dla mojej lekarz. Podejrzewam, że jak będzie wynik wyższy to znak, żeby mnie obstawić jeszcze bardziej lekami.
Ale nie o tym teraz - w ramach doświadczenia siknęłam sobie z rana (ale nie z pierwszego siku) na 2 testy , jeden 10miu - nasz ulubiony ultra czuły pink , przebija ale cień dosłownie.
Natomiast drugi - no name 25miu - tu krecha widoczna, nie żaden tam cień cienia.
Zachodze w głowe o co chodzi i czy te ULTRA czułe testy nie są po prostu ULTRA ściemą...
Zastrzyki typu Ovitrelle utrzymują "ciążowy" poziom HCG w moczu i we krwi do 10-14 dni po zastrzyku, więc ta beta i testy niestety totalnie nie mają sensu tak wcześnie... Beta wyjdzie Ci dodatnia, a ciąży może nie być (trzymam oczywiście kciuki, aby była!). U mnie 11 dni po zastrzyku wychodziły dwie kreski, a potem nic z tego...Wojcinka lubi tę wiadomość
-
kropka_123 wrote:Sesyjka czy histeroskopie mialas wykonywana ze znieczuleniem?
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
MystifyMe wrote:Zastrzyki typu Ovitrelle utrzymują "ciążowy" poziom HCG w moczu i we krwi do 10-14 dni po zastrzyku, więc ta beta i testy niestety totalnie nie mają sensu tak wcześnie... Beta wyjdzie Ci dodatnia, a ciąży może nie być (trzymam oczywiście kciuki, aby była!). U mnie 11 dni po zastrzyku wychodziły dwie kreski, a potem nic z tego...
halko... stop. Proszę czytajcie ze zrozumieniem.
ja nie pytam sie na forum czy to moze byc ciaza, bo wiem ze ovitrelle falszuje, nie jest to moj pierwszy raz z tym zastrzykiem. Moja lekarka kazala mi to zrobic teraz, wiem ze wie co robi ale to zupełnie nie o tym teraz.
Moje rozmyslanie dotyczy zupelnie czegos innego. Po prostu uważałam , że testy o czulosci 10mui są z reguły bardziej czułe i np teraz jak jeszcze mam jakies ilosci bhcg druga kreska na teście 10miu powinna byc lepiej widoczna niz na tescie 25 miu, a tak nie jest. Chcialam po prostu obalić mit super czułego pinka 10miu, który mam wrazenie, ze czasem na forach jest jak świety gral.
i nie, po raz kolejny to napisze - nie pytam się czy to może być ciąża...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 15:12
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Milixx wrote:Wiem, że będziecie kusić 😈 nie dam się 🤣
Domi udanego wypadu 😊 Też by mi się taki relaks przydał tylko nie ma kiedy 😔
😔 My oboje mamy wolny piątek, to zapewne ostatni taki wypad w najbliższym czasie, bo zaraz przeprowadzka i czasu będzie 0. Może za to Tobie wtedy się trochę poluzuje, może będzie możliwość by gdzieś wyskoczyć Chociaż zakładam, że z dwójką Maluchów łatwo może nie byćtylko_czytam wrote:Ooo tez jade na narty 💙⛷ na weekend
Gdzie szusujecie? ☺️ My w tym roku pierwszy raz do Krynicy, zawsze albo Białka albo zagranica
Za granicą jeszcze nie byliśmy - oboje nauczyliśmy się jeździć dopiero 3 lata temu 😃 ⛷Milixx lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
U mnie negatyw
Ola, tak, to kicz. Znacznie ładniejsza kreska pokazywała mi się na bobo teście, facelle paskowym, doz. Na 10 (typu pink strumieniowy, płytkowy superczuly) takie kreski były później.
Madzi, gratuluję
Ola1988 lubi tę wiadomość
-
Mojej amh to 2.1 więc chyba dobrze jak na mój wiek. Jak moj zrobi to badania i i niego będzie ok to zostaje jeszcze drożność sprawdzić.
Narty to nie dla mnie. Ja będąc w górach skręciłam nogę i to na parkingu pod hotelem.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Nati94 wrote:U mnie negatyw
Ola, tak, to kicz. Znacznie ładniejsza kreska pokazywała mi się na bobo teście, facelle paskowym, doz. Na 10 (typu pink strumieniowy, płytkowy superczuly) takie kreski były później.
Madzi, gratuluję
no wlasnie o to mi chodzilo!
nie wiem, mam wrazenie ze miliony wydalam juz na pinki, bo sa super czułe a tu dupa, jak jest ciaza to i na noname 25 miu za 2 zł pokaze. od dziś buntuje się na pinki z roska!Nati94 lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Madżi jest kropek! Niech się trzymam mamusi i rośnie zdrowo!
Aneta działamy działamy 🙂
Milixx nie wytrzymasz, my Cię tu namówimy 😈 ja też zamierzam 10dpo testowac jak owu będzie, koniecznie chce w urodziny syna 😁
Ola jak widać 10 przereklamowane...Milixx, Aneta2506 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
W tym miesiącu będziemy też działać, ale kolejne testowanie raczej na początku lutego. Będę miała dość duże zaskoczenie przy II tuż po powrocie do pracy w razie czego 🤦 ale trudno, postanowiłam nie przerwać starań że względu na pracę, bo równie dobrze może nam się zejść kilka miesięcy
-
Nati94 wrote:W tym miesiącu będziemy też działać, ale kolejne testowanie raczej na początku lutego. Będę miała dość duże zaskoczenie przy II tuż po powrocie do pracy w razie czego 🤦 ale trudno, postanowiłam nie przerwać starań że względu na pracę, bo równie dobrze może nam się zejść kilka miesięcy1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Ola1988 wrote:a to wracasz teraz po pracy po przerwie?
-
Małż już dzielnie czeka na badanie.
Biedny, tak przeżywał, że jak tylko wyzdrowieję to będę mu musiała jakąś tą traumę „wynagrodzić” 😂😈😎
Akuratnie wpadniemy w dni płodne, zero przypadków 😂😂😂Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Madżi88 wrote:Beta 20.50 .. 😱😱 a w sumie nawet nie wiem który jest dzień po owu bo z testu wynika 10 a po temp że 8..
Oo wow co za wiadomości 🥳 rośnijcie zdrowo 🍀Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔