X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    @Delfi tulę za biel 🫂

@Loraa póki @ nie ma to może się wszystko wydarzyć. Nie pamiętam ze względu na dzienną ilość wiadomości, robiłaś owulaki? Owu była? Może pryszcz wychodzi na zmiany hormonalne..chociaż jak to Twój typowy objaw na małpę to rozumiem, że nie chcesz sobie robić zbędnych nadziei.

Ja się jakoś dziwnie czuję, osłabiona, czuję lekko podbrzusze, źle mi się spało. Oby to nie jakiś wirus.
    Kurczę, obyś się szybko wykurowała 🤞

Tak, robiłam owulaki, temp też w końcu wzrosła i śluz miałam taki mega rozciągliwy i było go dużo, jak za starych dobrych czasów przed staraniami. 😂 Więc dlatego narobiłam sobie nadziei. Mam dziś białe spodnie, może nie wywołam nimi @ za szybko 😂

Nayeli lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny. Mnie tu ostatnio mniej bo żyję moim najlepszym życiem na 100%, więc wiem że wybaczycie.

Darrika, Edka, Hania ogromnie gratuluję i trzymam za Was kciuki!

Ja się cieszę, bo mąż zrobił badania krwi. 800zl nie nasze, ale oznaczył wszystko co mamy na pierwszej stronie plus coś mu dopisałam od siebie. Wszystko wygląda bardzo dobrze więc mamy mały sukces. Widzę jaki kamień spadł mu z serca 🤭
    Ja dziś 9dc i gdyby poprzednia małpa nie była mocna i ze skrzepami, to myślałabym że jestem w ciąży.
    Ostatnie trzy dni ogromny ból żołądka, ciągło mnie na wymioty, nie mogłam nic jeść. Dieta sucharkowa. Plus jakieś kłucia w podbrzuszu ale to myślę że od jelit.
    Jakaś jelitówka mnie złapała, dzięki Bogu zaraz po małpie.
    Gdyby była po owu to mur beton myślałabym że jestem w ciąży, a staraczkowy brain by cierpiał 😅
    Miłego dnia dziewczyny !
    Super, że wyniki męża wyszły dobre 😀

Ogólnie ostatnio jakiś wirusa jelitówki krąży po ludziach, my w pracy po kolei.

Ja wczoraj też dziwne mdłości miałam, ale już przeszło.

Siasi, Haniaxoxo lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Wczoraj ostatni dzień dupka…
    Ajjjj, mam nadzieję, że się u Ciebie szybko wyjaśni temat i może jednak ten pryszcz to skutek skoków progesteronu? Oby tak bylo! Dopóki nie ma 🐒, dwie kreski są w grze, bądźmy dobrej myśli ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 10:57

Loraa lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Powder Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się obiema rękami za robieniem czegoś dla siebie! Inaczej można zwariować.
    Mi też się chyba znowu przyda kosmetyczka, bo mimo tego, że byłam relatywnie niedawno, to po tej owulacji mnie tak wysypało, że ostatni raz to wyglądałam tak nie pamietam nawet kiedy 😂 z chyba pozytywnych rzeczy, to tempka z watcha skoczyła dzisiaj do 35,99 więc coś tam się dzieje. Wychodzina to, że była niska w dniu owilacji, potem wzrosła, na jeden dzień spadła i znowu jest wysoko. Zapewnia odpowiednią dawkę stresu mojemu staraczkowemu krejzi brainowi. 🤪
    W poniedziałek strzelę sobie proga, żeby zobaczyć gdzie się plasuje 7dpo.

Marzycielka94, SanderkaA, Katarena, White1, Nadzieja32, kasialinkaa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice

Wysłany: 14 marca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny. Mnie tu ostatnio mniej…
    Siasi, dobrze, że jesteś, brakowało Cię tutaj, a lubię Twoje mimo wszystko pozytywne wpisy 😁
    Jelitówka to chyba najgorsze co może być, trzymaj się dzielnie i niech żołądek wraca na dobre tory. Od siebie polecam colę, u mnie naprawdę pomaga! No i nospa max rozkurczowo, co by żołądek trochę odciążyć. Dużo zdrówka !❤️
    Ps no i super, że wyniki dobrze wyszły, małymi kroczkami do celu ❤️

Siasi lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, co sobie pomyślałam, od razu uśmiech pojawia mi się na twarzy :)
    Dla tych, które już są po lub w trakcie @, oraz tych, które czują @ za rogiem - kolejny cykl też będzie piękny.
    Maluszki z kolejnego cyklu będą grudniowe, pięknie byłoby najbliższe Święta spędzać w powiększonym gronie ☺️ ta myśl trochę mi poprawia humor, czekam więc na nowy cykl i nowe nadzieje :D

Katarena, Marzycielka94, Loraa, Powder, SanderkaA, Nayeli, Darrika, DreamBee, Olisska, Meggi_**, kasialinkaa, Motylek93, assialbnn, Belia, dailydamn, Kaliope lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Przytulam za biel .
    Tak masz rację , o siebie trzeba też zadbać ;) ja właśnie po poronieniu mam taką zmęczona i pozbawiona blasku cerę :(
    Też muszę się zapisać na jakiś zabieg kosmetyczny żeby przywrócić jej ładniejszy wygląd . Może poczuje lepiej ❤️

Kasiu jak tylko czujesz taką potrzebę aby lepiej się poczuć to jak najbardziej. Najlepiej aby operator zabiegu doradził w pełni jaki najlepiej zabieg. Ja zapisałam się na przyszły tydzień na konsultację kompletną z beauty planem + z obejrzeniem moich wyników badań, przeanalizowanie mojej dotychczas pielęgnacji domowej. Zobaczymy co z tego będzie.
    Powiem szczerze że od kiedy się staramy o ciążę to troszkę zapomniałam o sobie estetycznie, w mojej głowie było „aa lepiej oszczędzić pieniążki na badania albo odłożyć do skarbonki jak się pojawią dwie kreski bo będzie więcej wydatków” ale wczoraj na szczęście stwierdziłam że koniec z tym. Wraca dawna silna Sanderka, będę się starać ale będę dbała o swój wygląd i samopoczucie. Dzisiaj rozpisuje w excelu oferty wakacyjne na wczasy i porównamy sobie która najlepiej wypada żeby coś zarezerwować. Odpoczynek też musi być 🥰😁
    Bo jeśli chodzi o wczasy, to powiem szczerze że tutaj już wtrąca się „organizacja administracyjna zawodowo”; muszę zawsze dopiąć na ostatni guziczek, najlepszą opcję pod względem cenowym itd 🤣 Mój partner to by wybrał pewnie pierwsze lepsze i już 😅

Katarena, Powder lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/05:
    Prolaktyna : 11 ✅
    USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳

➡️ 23/06 :
    Prolaktyna : 10 ✅
    USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
    MUCH : czysto ✅
    Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.

➡️ Badanie drożności jajowodów?
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Kurczę, obyś się szybko wykurowała 🤞

Tak, robiłam owulaki, temp też w końcu wzrosła i śluz miałam taki mega rozciągliwy i było go dużo, jak za starych dobrych czasów przed staraniami. 😂 Więc dlatego narobiłam sobie nadziei. Mam dziś białe spodnie, może nie wywołam nimi @ za szybko 😂

Najlepsze dla mnie na wywołanie są białe spodnie, test ciążowy albo wakacje, na których dobrze byłoby mieć siłę do życia albo możliwość paradowania w kostiumie kąpielowym 😆
    Oby Cię nie złapało, ani dzisiaj, ani w kolejnych dniach a najlepiej już nie w tym roku 😁

Katarena, Powder, emciak lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Dla tych, które już są po lub w trakcie @, oraz tych, które czują @ za rogiem - kolejny cykl też będzie piękny.
    Maluszki z kolejnego cyklu będą grudniowe, pięknie byłoby najbliższe Święta spędzać w powiększonym gronie ☺️ ta myśl trochę mi poprawia humor, czekam więc na nowy cykl i nowe nadzieje :D
    To ja się nastawiam zaś zupełnie inaczej, bo u mnie 9 dc, że jak się nie uda w tym cyklu, to przynajmniej nie będzie grudniowe 🤣 bo dla mnie grudzień jest najgorszy - nie dość, że bobo by było zawsze najmłodsze w klasie itp. to jeszcze święta na dochodzeniu do siebie, problem później z urodzinami, bo nikt nie ma czasu przez zbliżające się święta, a do tego w grudniu są urodziny męża, mojej mamy, dziadka i szwagra 🫣

Katarena, Marzycielka94, Meggi_**, Monnie lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    Ja od miesiąca czułam dużą potrzebę wyłączenia się na chwilę z forum, ale już powoli wracam do Was. Potrzebowałam tego czasu, w międzyczasie robiliśmy badania etc. - niestety mam podejrzenie Hashimoto + ureaplasma po 1 leczeniu nie została wybita, więc dostaliśmy kolejny antybiotyk... :| A miałam w kolejnym cyklu iść na drożność i muszę to wszystko przesunąć. Do tego po owulacji złapała mnie jakaś infekcja gardła, od 3 dni ledwo mówię.
    Przytłoczyło mnie to wszystko, ale chyba już sobie poukładałam w głowie i mam plan działania.

Miłego dnia Wam życzę, a przede wszystkim trzymam kciuki za rosnące bety i pozytywne testy 🤞🌻

PS. U mnie na wywołanie okresu idealna jest świeżo zakupiona piżamka, najlepiej w jasnym kolorze - wtedy w nocy mur beton dostaję 🩸😆

Katarena, Nayeli, Loraa lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    13 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
    MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
    Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    2017 - wycięcie guzów na obu jajnikach

Badanie nasienia, posiew, USG ✅
  • Katarena Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Kasiu jak tylko czujesz taką potrzebę aby lepiej się poczuć to jak najbardziej. Najlepiej aby operator zabiegu doradził w pełni jaki najlepiej zabieg. Ja zapisałam się na przyszły tydzień na konsultację kompletną z beauty planem + z obejrzeniem moich wyników badań, przeanalizowanie mojej dotychczas pielęgnacji domowej. Zobaczymy co z tego będzie.
    Powiem szczerze że od kiedy się staramy o ciążę to troszkę zapomniałam o sobie estetycznie, w mojej głowie było „aa lepiej oszczędzić pieniążki na badania albo odłożyć do skarbonki jak się pojawią dwie kreski bo będzie więcej wydatków” ale wczoraj na szczęście stwierdziłam że koniec z tym. Wraca dawna silna Sanderka, będę się starać ale będę dbała o swój wygląd i samopoczucie. Dzisiaj rozpisuje w excelu oferty wakacyjne na wczasy i porównamy sobie która najlepiej wypada żeby coś zarezerwować. Odpoczynek też musi być 🥰😁
    Bo jeśli chodzi o wczasy, to powiem szczerze że tutaj już wtrąca się „organizacja administracyjna zawodowo”; muszę zawsze dopiąć na ostatni guziczek, najlepszą opcję pod względem cenowym itd 🤣 Mój partner to by wybrał pewnie pierwsze lepsze i już 😅

My wczoraj na spontanie zaklepaliśmy wyjazd za 10 dni 😆 mam nadzieję będzie już po owulce, więc czas oczekiwania na testowanie zleci w nieco przyjemniejszych warunkach 😁 ale żeby nie było tak kolorowo - mam tylko kilka dni żeby znaleźć jakieś sandały dla młodego, a w marcu jak się okazuje to wcale nie jest takie proste 😅

Marzycielka94, SanderkaA lubią tę wiadomość

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

04.2025 9 cs "let the dream come true"

30.04 ⏸️🥹
    05.05 15dpo beta 261 prog 25 🥳
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • Katarena Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    To ja się nastawiam zaś zupełnie inaczej, bo u mnie 9 dc, że jak się nie uda w tym cyklu, to przynajmniej nie będzie grudniowe 🤣 bo dla mnie grudzień jest najgorszy - nie dość, że bobo by było zawsze najmłodsze w klasie itp. to jeszcze święta na dochodzeniu do siebie, problem później z urodzinami, bo nikt nie ma czasu przez zbliżające się święta, a do tego w grudniu są urodziny męża, mojej mamy, dziadka i szwagra 🫣

Znam ten ból, ja też jestem z grudnia 🤣 ale teraz już mi to wisi w jakim miesiącu się urodzi, ważne żeby wreszcie się pojawiło 🥰

White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

04.2025 9 cs "let the dream come true"

30.04 ⏸️🥹
    05.05 15dpo beta 261 prog 25 🥳
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

To też jest dobra myśl, właśnie zależy, kto w jakim momencie teraz cyklu jest. U mnie byłby albo grudzień, albo styczeń (mam jeszcze trochę nieregularne cykle, bo karmię piersią). No ale nie będę wybrzydzać, po prostu chcę zobaczyć dwie kreski, a potem żeby ciąża przebiegała prawidłowo :)

White1, Marzycielka94, Loraa, Powder, Katarena lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wracam i powoli godzę się z tym co mnie spotkało. Chyba nastąpiła jakaś kumulacja bo jednak ostatnie cykle były tak dopieszczone, że nie potrafię sobie przetłumaczyć co poszło nie tak.
    Powoli zaczynam myśleć o tym cyklu jak o kolejnej szansie, przeprosiłam leki i suple (tak były w koszu, ale kto był w tym miejscu ten zrozumie).
    W drodze do pracy kupiłam dodatkowo NAC i L-argininę.
    Narazie tylko podczytuje, żeby nie psuć energii tej forumowej rodziny.
    Dziękuję za wszystkie słowa otuchy szczególnie te ostatnie do których już dotarłam.
    Wiem że każda tutaj ma też swoje wzloty i upadki, tym bardziej doceniam że nawet w tych swoich dołkach i przeciwnościach byłyście tu mi wsparciem ❤️Emciak ❤️Beautyfullady ❤️Sanderka ❤️Belia ❤️Śnieżka ❤️Powder ❤️Lora ❤️Nadzieja ❤️Marzycielka

Gratuluję też pierwszych 🌷

snieżka, White1, Nadzieja32, SanderkaA, Marzycielka94, Powder, Katarena, Mardotka, Hope🍀, emciak, Meggi_**, Loraa, assialbnn, beautifullady, Belia lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 ⏳
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Znam ten ból, ja też jestem z grudnia 🤣 ale teraz już mi to wisi w jakim miesiącu się urodzi, ważne żeby wreszcie się pojawiło 🥰

Ja też jeszcze rok temu liczyłam sobie kiedy byłoby najlepiej urodzić. Nie chciałabym w grudniu ale jednocześnie bardzo bym chciała w ogóle 🥲😅 więc bez znaczenia.
    Mój mąż wraca w tym miesiącu idealnie na dni płodne i oby to był nasz szczęśliwy cykl 🥰🌸
    Też trochę wyłączyłam się z tego forum bo u mnie już weszło to za mocno, miałam intensywne sny o dzieciach, ciężko było oderwać myśli od tego wszystkiego.
    Obecnie staram się czymś zająć, idzie wiosna więc organizuję sobie piękny balkon - żeby potem z brzuszkiem leżeć sobie na słoneczku i nie robić nic ☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 11:48

Katarena, Mstka, Meggi_**, Loraa lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    My wczoraj na spontanie zaklepaliśmy wyjazd za 10 dni 😆 mam nadzieję będzie już po owulce, więc czas oczekiwania na testowanie zleci w nieco przyjemniejszych warunkach 😁 ale żeby nie było tak kolorowo - mam tylko kilka dni żeby znaleźć jakieś sandały dla młodego, a w marcu jak się okazuje to wcale nie jest takie proste 😅

No i elegancko! Miłego wypoczynku! 🥰
    Faktycznie aktualnie z sandałkami może być ciężko, doradziłabym zamówić przez internet ale skoro to dla dziecka to może lepiej aby na żywo kupić 😅

Katarena lubi tę wiadomość

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Badania 6.05:

26/05:

➡️ 23/06 :

• SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Delfi ja właśnie też tak myślałam że jeśli by się udało to termin by wypadł na grudzień 🙈tylko właśnie ten grudzień troszkę mnie przeraża pod względem ilości wydarzeń, urodziny partnera 3go grudnia (30stka w tym roku), urodziny dzieciaków brata, urodziny szwagierki i święta 🤣 ale trudno, niech będzie grudzień też będę najszczęśliwsza na świecie! ❤️

Katarena lubi tę wiadomość

Badania 04.04:

Badania 6.05:

26/05:

➡️ 23/06 :

Wysłany: 14 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, fajnie, że wróciłaś, brakowało tutaj Ciebie i tych Twoich pięknych tulipanów na profilówce ❤️❤️🌷🌷

Zosia667, Loraa lubią tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Witajcie
    Wracam i powoli godzę się z tym co mnie spotkało. Chyba nastąpiła jakaś kumulacja bo jednak ostatnie cykle były tak dopieszczone, że nie potrafię sobie przetłumaczyć co poszło nie tak.
    Powoli zaczynam myśleć o tym cyklu jak o kolejnej szansie, przeprosiłam leki i suple (tak były w koszu, ale kto był w tym miejscu ten zrozumie).
    W drodze do pracy kupiłam dodatkowo NAC i L-argininę.
    Narazie tylko podczytuje, żeby nie psuć energii tej forumowej rodziny.
    Dziękuję za wszystkie słowa otuchy szczególnie te ostatnie do których już dotarłam.
    Wiem że każda tutaj ma też swoje wzloty i upadki, tym bardziej doceniam że nawet w tych swoich dołkach i przeciwnościach byłyście tu mi wsparciem ❤️Emciak ❤️Beautyfullady ❤️Sanderka ❤️Belia ❤️Śnieżka ❤️Powder ❤️Lora ❤️Nadzieja ❤️Marzycielka

Gratuluję też pierwszych 🌷

Zosiu, bardzo się cieszę że się nie poddajesz. Jeśli tylko czujesz że potrzebujesz tutaj się wyżalić, otrzymać otuchy to śmiało. Wydaje mi się że ten forum tutaj istnieje też po to abyśmy mogły się wspierać ❤️
    Daj sobie czas i zadbaj o siebie, czuje że w tym roku się uda, skoro tak ładnie cykle już u Ciebie wyglądają to się uda, musi 🫶

Zosia667 lubi tę wiadomość

Badania 04.04:

Badania 6.05:

26/05:

➡️ 23/06 :

• Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Hej wszystkim!
    Ja od miesiąca czułam dużą potrzebę wyłączenia się na chwilę z forum, ale już powoli wracam do Was. Potrzebowałam tego czasu, w międzyczasie robiliśmy badania etc. - niestety mam podejrzenie Hashimoto + ureaplasma po 1 leczeniu nie została wybita, więc dostaliśmy kolejny antybiotyk... :| A miałam w kolejnym cyklu iść na drożność i muszę to wszystko przesunąć. Do tego po owulacji złapała mnie jakaś infekcja gardła, od 3 dni ledwo mówię.
    Przytłoczyło mnie to wszystko, ale chyba już sobie poukładałam w głowie i mam plan działania.

Miłego dnia Wam życzę, a przede wszystkim trzymam kciuki za rosnące bety i pozytywne testy 🤞🌻

PS. U mnie na wywołanie okresu idealna jest świeżo zakupiona piżamka, najlepiej w jasnym kolorze - wtedy w nocy mur beton dostaję 🩸😆

Cześć, fajnie że wróciłaś 😊 przykro mi z powodu niedoleczonej ureaplazmy i podejrzenia hashi. Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędziesz i dostaniecie zielone światło na starania. Polubiłam za pozytywne nastawienie i plan działania😊

Pacynka lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ