X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Doskonale wiem co czujesz. Czasem sobie myślę, że gdybym zaszła w ciążę w 1cs to już bym miała 1,5 roczne dziecko i możliwe, że stalibyśmy się o drugie, a nawet pierwszego jeszcze nie ma. Tak samo gdybym w styczniu nie poroniła to byłabym już w 3 miesiącu ciąży. Strasznie dołujące.
    Mówi się, że po dzieciach widać jak czas leci. Ja to widzę, bo dziecku mojej przyjaciółki. Czas leci, a ja dalej w tym samym miejscu.
    Ja wiem, że to dołujące, też myślę, że gdybym zaszła w pierwszym cyklu, to w czerwcu bym rodziła. A tu kolejna @ za rogiem.

Na pewno nie stoisz w miejscu, po drodze zrobiłaś na pewno dużo fajnych rzeczy, zadbałaś o siebie, rozwinęłaś się w różnych kierunkach, więc na pewno żadna z nas nie stoi w miejscu, powoli kroczymy do przodu 😀 Wiem, że boli, że dzidzi dalej nie ma, ale jeszcze wszystkie będziemy mamami ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 09:18

AnMiPe, Marzycielka94, Katarena, Powder, Olisska, Nana11, kasialinkaa, Siasi, beautifullady, Mardotka lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora, lubię Cię Babo <3 Nie wiedziałam, że też potrzebowałam takiego podsumowania <3

Marzycielka94, Katarena, Loraa, Nana11 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    U mni dziś też biel. Ale dziś mam 10dpo, będę czekała jeszcze do dnia spodziewanej miesiączki (20marca) bo mój wykres daje jakaś nadzieje i spróbuję jeszcze raz. Robiłam też test vitam którego nie znam, jak z jego wybarwieniami. No ale biel, to biel...

Tule to tak Jak u mnie wczoraj, ja zatestuje jeszcze jutro bedzie 12dpo.

6cs

09.2022 👧
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgłaszam niestety biel i szykuję się na @ czuję że lada dzień przyjdzie 🥺
    Ale wiecie co, jak wczoraj zobaczyłam plamienie to stwierdziłam że jestem zmęczona ilością obowiązków w pracy, studia i staraniem i zrobię coś dla swojej skóry. Zapisałam się na konsultacje kosmetologiczną z beauty planem i jakoś zrobiło mi się lżej. Choć dzisiaj przy tej bieli już nie bardzo mi lżej, zastanawiam się tylko kiedy nadejdzie ten pozytywny cykl… sorki za szary nastrój z rana (tak jak ta pogoda), głowa wariuje 🙈

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/05:
    Prolaktyna : 11 ✅
    USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳

➡️ 23/06 :
    Prolaktyna : 10 ✅
    USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
    MUCH : czysto ✅
    Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.

➡️ Badanie drożności jajowodów?
  • Marzycielka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Lora, lubię Cię Babo <3 Nie wiedziałam, że też potrzebowałam takiego podsumowania <3
    Ja też !! 😍
    Loraa a jak Twój nastrój przed testowaniem? Jak się czujesz?

Loraa lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Katarena Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny po przerwie od forum :) Przede wszystkim z całego serca gratuluję zafasolkowanym @edka85, @Darrika oraz @Haniaxoxo ❤️ Rośnijcie nam zdrowo i rozsiewajcie wiruski 🦠. Wracam do Was jak "syn marnotrawny" bo nigdzie nie ma tyle wsparcia i pozytywnej energii co tutaj 🥹
    Ja musiałam się ostatnio odciąć od forum, przewietrzyć głowę bo po ostatnich trzech cyklach zaończonych biochemem byłam totalnie rozjechana emocjonalnie i zła na cały świat 😅 Na ten moment okres się kończy więc i lepsze nastawienie powolutku wraca.
    Pytanie do dziewczyn które również mają za sobą biochemy - czy lekarz zalecił Wam jakieś dalsze kroki, jakieś leki na wypadek kolejnych II kreseczek? Bo szczerze mówiąc po wizycie u mojego gina mam mieszane uczucia - stwierdził tylko, że jeśli te bety były określone w dziesiątkach (najwyższa 16 - dwa dni później miesiączka) a nie setkach to nic z tym nie robimy, tak się zdarza i starać się dalej 🤷‍♀️ tylko kurczę, 3 cykle pod rząd to chyba nie jest OK...

Haniaxoxo lubi tę wiadomość

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

04.2025 9 cs "let the dream come true"

30.04 ⏸️🥹
    05.05 15dpo beta 261 prog 25 🥳
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Ale wiecie co, jak wczoraj zobaczyłam plamienie to stwierdziłam że jestem zmęczona ilością obowiązków w pracy, studia i staraniem i zrobię coś dla swojej skóry. Zapisałam się na konsultacje kosmetologiczną z beauty planem i jakoś zrobiło mi się lżej. Choć dzisiaj przy tej bieli już nie bardzo mi lżej, zastanawiam się tylko kiedy nadejdzie ten pozytywny cykl… sorki za szary nastrój z rana (tak jak ta pogoda), głowa wariuje 🙈
    Achhh przykro mi Sanderka. Ale wiecie co, to jest fajny pomysł, za każdym razem kiedy mam nie wychodzi i mamy gorszy czas - zróbmy coś dla siebie. Kosmetyczka, lekcja nauki czegoś nowego, masaż, albo babskie wyjście do kina, żeby złagodzić skutki tego wszystkiego. Wiadomo, to nie przyćmi rozgoryczenia, ale może chociaż na godzinkę czy dwie zapomnimy o tym wszystkim:) ściskam Cię mocno

Katarena, Dżozu, Powder, SanderkaA, Lisik lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny po przerwie od forum :) Przede wszystkim z całego serca gratuluję zafasolkowanym @edka85, @Darrika oraz @Haniaxoxo ❤️ Rośnijcie nam zdrowo i rozsiewajcie wiruski 🦠. Wracam do Was jak "syn marnotrawny" bo nigdzie nie ma tyle wsparcia i pozytywnej energii co tutaj 🥹
    Ja musiałam się ostatnio odciąć od forum, przewietrzyć głowę bo po ostatnich trzech cyklach zaończonych biochemem byłam totalnie rozjechana emocjonalnie i zła na cały świat 😅 Na ten moment okres się kończy więc i lepsze nastawienie powolutku wraca.
    Pytanie do dziewczyn które również mają za sobą biochemy - czy lekarz zalecił Wam jakieś dalsze kroki, jakieś leki na wypadek kolejnych II kreseczek? Bo szczerze mówiąc po wizycie u mojego gina mam mieszane uczucia - stwierdził tylko, że jeśli te bety były określone w dziesiątkach (najwyższa 16 - dwa dni później miesiączka) a nie setkach to nic z tym nie robimy, tak się zdarza i starać się dalej 🤷‍♀️ tylko kurczę, 3 cykle pod rząd to chyba nie jest OK...
    Po pierwsze zmienić lekarza 😂 kurcze wkurza mnie podejście lekarzy, w końcu jest ciąża i nie chce się utrzymać (kolejny raz) to znaczy ze trzeba coś robić. Z badań warto byloby przyjrzeć się endometrium czy jest odpowiedniej grubości, ewentualnie histeroskopia czy nie ma stanu zapalnego, hormony jak wuglada prog i prolaktyna? Może być problem z immunologią że twój organizm odrzuca ciąże, warto byłoby na początku zrobić kiry. Ale najważniejsze serio poszukaj innego lekarza albo jak możesz chodź do 2 jednocześnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 09:30

AnMiPe, Katarena, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    07/25 - IV stymulacja letrozolem ❓
    Histeroskopia 25/08⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
  • Katarena Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Po pierwsze zmienić lekarza 😂 kurcze wkurza mnie podejście lekarzy, w końcu jest ciąża i nie chce się utrzymać (kolejny raz) to znaczy ze trzeba coś robić. Z badań warto byloby przyjrzeć się endometrium czy jest odpowiedniej grubości, ewentualnie histeroskopia czy nie ma stanu zapalnego, hormony jak wuglada prog i prolaktyna? Może być problem z immunologią że twój organizm odrzuca ciąże, warto byłoby na początku zrobić kiry. Ale najważniejsze serio poszukaj innego lekarza albo jak możesz chodź do 2 jednocześnie 😉

Dzięki :) jest sens robić immunologię skoro pierwsza ciąża szczęśliwie donoszona 2 lata temu? Endometrium oglądane po owulacji ładne, grube. Progesteron badany razem z betą w 12 dpo ok 12 - niby nie dużo, ale w poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie i dał radę bez wspomagaczy. Prolaktyny jeszcze nie badałam, ale obawiam się że przez nocne pobudki do bobo nie będę w stanie zachować higieny badania. Zobaczę jeszcze co przyniesie bieżący cykl, jak będzie powtórka to serio chyba poszukam innego gina, chociaż ten ma super opinie na znanylekarz 🤷‍♀️

Motylek93 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

30.04 ⏸️🥹
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Achhh przykro mi Sanderka. Ale wiecie co, to jest fajny pomysł, za każdym razem kiedy mam nie wychodzi i mamy gorszy czas - zróbmy coś dla siebie. Kosmetyczka, lekcja nauki czegoś nowego, masaż, albo babskie wyjście do kina, żeby złagodzić skutki tego wszystkiego. Wiadomo, to nie przyćmi rozgoryczenia, ale może chociaż na godzinkę czy dwie zapomnimy o tym wszystkim:) ściskam Cię mocno

Bardzo dziękuję za wsparcie 🫶 Też tak uważam, za ogrom siły jaki w to wkładamy, należy zrobić coś dla siebie. Miłego dnia wam życzę i mocno trzymam kciuki za was wszystkie ❤️ Niech ten cykl wypełni się pozytywnymi kreskami! 🥰

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/05:
    Prolaktyna : 11 ✅
    USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳

➡️ 23/06 :
    Prolaktyna : 10 ✅
    USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
    MUCH : czysto ✅
    Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.

➡️ Badanie drożności jajowodów?
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Dzięki :) jest sens robić immunologię skoro pierwsza ciąża szczęśliwie donoszona 2 lata temu? Endometrium oglądane po owulacji ładne, grube. Progesteron badany razem z betą w 12 dpo ok 12 - niby nie dużo, ale w poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie i dał radę bez wspomagaczy. Prolaktyny jeszcze nie badałam, ale obawiam się że przez nocne pobudki do bobo nie będę w stanie zachować higieny badania. Zobaczę jeszcze co przyniesie bieżący cykl, jak będzie powtórka to serio chyba poszukam innego gina, chociaż ten ma super opinie na znanylekarz 🤷‍♀️

Nie wiem, jak w przypadku immuno, ale w moim wyniki poleciały na łeb na szyję w ciągu pół roku. Po ciąży też wiele zmian zachodzi w organizmie, więc diagnostyka zawsze na plus.
    A co do lekarzy - nie zawsze ten z najlepszymi opiniami jest faktycznie najlepszy dla nas.

Katarena lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:

Ja miałam dwa "późne" biochemy pod rząd, bo to już był 6tc, ale lekarz powiedział, że może zacząć coś badać dopiero po trzecim, także chyba faktycznie poszukałabym jakiegoś innego lekarza.
    Polecam bardzo wątek "Starania po poronieniu 2025" - możesz się dużo dowiedzieć, co warto zbadać, jakie mutacje, czynniki itd. mogę mieć wpływ.
    W tej chwili jestem w ciąży, ta trzecia póki co jest ok, serce bije, ja tylko stresuję się max każdego dnia ze względu na poprzednie doświadczenia, więc jakieś plamienia delikatne nawet już mnie przerażają, mimo że chyba nic złego się nie dzieje. Ale mam olbrzymią nadzieję, że tym razem będzie ok.

Po tamtych stratach dobrałam sobie lepiej witaminy i suple, większe dawki metylowanego kwasu foliowego i B12 brałam i od pozytywnego testu Acard 75 (sama tak zdecydowałam, ale wspominam o tym lekarzowi na każdej wizycie, że go biorę i nic nie mówi, żeby odstawić, więc póki co jeszcze łykam)

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja też !! 😍
    Loraa a jak Twój nastrój przed testowaniem? Jak się czujesz?
    Wczoraj ostatni dzień dupka, dziś rano pojawił się mój pryszcz okresowy. Więc spadam z wysokiego konia, bo ten cykl dawał duże nadzieje.

Plus jest taki, że wczoraj się przestraszyłam, że jak w tym cuklu by się udało, to nie zrobię badań, na które mam skierowanie na NFZ 😂 Hormony na początku cyklu, AMH.

No ale czuję się totalnie okresowo. Nie wiem czy dotrwam do niedzieli i @ wcześniej nie zawita.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Takatam Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja Testuję 28.03 proszę o wpisanie :)

White1 lubi tę wiadomość

👧🏻31
    🧔33

➡️starania od 05.2024
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Delfi tulę za biel 🫂

@Loraa póki @ nie ma to może się wszystko wydarzyć. Nie pamiętam ze względu na dzienną ilość wiadomości, robiłaś owulaki? Owu była? Może pryszcz wychodzi na zmiany hormonalne..chociaż jak to Twój typowy objaw na małpę to rozumiem, że nie chcesz sobie robić zbędnych nadziei.

Ja się jakoś dziwnie czuję, osłabiona, czuję lekko podbrzusze, źle mi się spało. Oby to nie jakiś wirus.

Delfi lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    zaakceptowałam zapro jak coś :)

• Motylek93 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Może faktycznie po ciąży coś się rozjechało. Jak piszesz masz nienormowalny tryb dobowy to tak prolaktyna z kortyzolem mogą skakać i być przyczyną. Trzymam kciuki jednak żeby się udało bez stresu i zbędnych badań 😉

Katarena lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    07/25 - IV stymulacja letrozolem ❓
    Histeroskopia 25/08⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
  • Katarena Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Ja miałam dwa "późne" biochemy pod rząd, bo to już był 6tc, ale lekarz powiedział, że może zacząć coś badać dopiero po trzecim, także chyba faktycznie poszukałabym jakiegoś innego lekarza.
    Polecam bardzo wątek "Starania po poronieniu 2025" - możesz się dużo dowiedzieć, co warto zbadać, jakie mutacje, czynniki itd. mogę mieć wpływ.
    W tej chwili jestem w ciąży, ta trzecia póki co jest ok, serce bije, ja tylko stresuję się max każdego dnia ze względu na poprzednie doświadczenia, więc jakieś plamienia delikatne nawet już mnie przerażają, mimo że chyba nic złego się nie dzieje. Ale mam olbrzymią nadzieję, że tym razem będzie ok.

Po tamtych stratach dobrałam sobie lepiej witaminy i suple, większe dawki metylowanego kwasu foliowego i B12 brałam i od pozytywnego testu Acard 75 (sama tak zdecydowałam, ale wspominam o tym lekarzowi na każdej wizycie, że go biorę i nic nie mówi, żeby odstawić, więc póki co jeszcze łykam)

Dzięki :) ten strach po poronieniu bardzo długo siedzi w człowieku a najgorsza jest świadomość, że właściwie niewiele zależy od nas...niemniej trzymam kciuki i mocno wierzę że tym razem u Ciebie dotrzecie bezpiecznie do szczęśliwego rozwiązania ❤️

Nana11 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

30.04 ⏸️🥹
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • kasialinkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:

Przytulam za biel .
    Tak masz rację , o siebie trzeba też zadbać ;) ja właśnie po poronieniu mam taką zmęczona i pozbawiona blasku cerę :(
    Też muszę się zapisać na jakiś zabieg kosmetyczny żeby przywrócić jej ładniejszy wygląd . Może poczuje lepiej ❤️

assialbnn lubi tę wiadomość

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015

17.05.2025r ⏸️ Beta 220,0 mIU/ml
    19.05.2025r Beta 571,00 mlU/ml
    23.05.2025r Beta 2738,0 mlU/ml
    04.06. CRL 4,4 mm z <3
    12.06 . CRL 1.24 cm <3
    26.06 CRL 3.15cm <3
    02.07 Nifty Pro - zdrowa dziewczynka 💗
    17.07 prenatalne🧬
    Wizyta 24.07 🩺

#rodzew2026

02/25 💔 6/7 t

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mnie tu ostatnio mniej bo żyję moim najlepszym życiem na 100%, więc wiem że wybaczycie.

Darrika, Edka, Hania ogromnie gratuluję i trzymam za Was kciuki!

Ja się cieszę, bo mąż zrobił badania krwi. 800zl nie nasze, ale oznaczył wszystko co mamy na pierwszej stronie plus coś mu dopisałam od siebie. Wszystko wygląda bardzo dobrze więc mamy mały sukces. Widzę jaki kamień spadł mu z serca 🤭
    Ja dziś 9dc i gdyby poprzednia małpa nie była mocna i ze skrzepami, to myślałabym że jestem w ciąży.
    Ostatnie trzy dni ogromny ból żołądka, ciągło mnie na wymioty, nie mogłam nic jeść. Dieta sucharkowa. Plus jakieś kłucia w podbrzuszu ale to myślę że od jelit.
    Jakaś jelitówka mnie złapała, dzięki Bogu zaraz po małpie.
    Gdyby była po owu to mur beton myślałabym że jestem w ciąży, a staraczkowy brain by cierpiał 😅
    Miłego dnia dziewczyny !

Darrika, Katarena, DreamBee, Powder, Marzycielka94, Haniaxoxo, Nayeli, White1, Mardotka, Meggi_**, Kaliope lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ