W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🫶🏻
Gratuluję kreseczek Julcia14 💖
Ostatnio tu rzadko zerkam, ale mam Was w serduszku i podglądam! 💖 trzymam kciuki za rozkręcenie tego miesiąca 😃🙌🏻
Pięknego dnia dla Was!MimiM29, Iskiereczka00, CrazyDaisy, Marzycielka94, Nayeli, Mardotka, ater, Monini15, Darrika, Hope🍀, Donna89, Siasi, Loraa, Pogubiona, Zosia667, Belia, Powder, Julciaa14, DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny u mnie chyba będzie szybki cykl... Tak sądzę. W poniedziałek w prawym jajniku pęcherzyk 17 mm. Wczoraj ból w prawym jajniku i oczywiście ❤️ bo wydawało mi się że może to być owulacja 🤞🏻🤞🏻 więc jak dobrze pójdzie to 31 mogę znowu testować 🥳🤞🏻
Dziś jest 13dc
Jestem pełna nadzieii bo w poniedziałek mialam HyCoSy więc jakies szanse są)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 12:17
grazka0022, Loraa, Marzycielka94, Nayeli, Siasi, Ola8999, NinaB lubią tę wiadomość
Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤 -
Donna89 wrote:Dziewczyny chwalę się że mój mąż po badaniu nasienia i wszystkie wyniki ma w normie 🙈 Zwiększyliśmy ruchliwość, bo z tym był największy problem i udało nam się zmniejszyć liczbę nieruchomych plemników z 65% do 30🥹a ruch postępowy A z 2% do 15%. Nadal może nie ma fajerwerków, ale poczułam dużą ulgę, że te miesiące supli, soku pomidorowego, diety itd przyniosły jakiś efekt.
Marzycielko trzymam kciuki za Twojego męża, informuj nas tutaj! 🤩
Uuu, super 🤩 gratulacje dla męża!Donna89, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja mam jeszcze wyniku SHBG i jest trochę za niskie, 30,08. Jutro dorobię jeszcze DHEA-S. I czekam na to AMH jak na wyrok, najgorzej, że nie wiem kiedy ono będzie, i gdzie go szukać. Nie dostałam chyba kartki do odczytywania wyniku online, muszę jutro podejść do szpitala jeszcze raz i podpytać...
Z drugiej strony cieszę się, że porobiłam tyle tych badań, ewidentnie wychodzą jakieś problemy hormonalne, mam nadzieję, że uda się je rozwiązać leczeniem.
Dziękuję ogromnie za Wasze wsparcie ❤️❤️❤️ Wiem, że za bardzo przeżywam to wszystko, ale ja mam zawsze problem jak coś idzie nie po mojej myśli. Po drugie za dużo czytam negatywnych historii, dziewczyn, które starają się latami a ciąży dalej brakSiasi, Zosia667, snieżka, Ola8999 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Loraa wrote:Ja mam jeszcze wyniku SHBG i jest trochę za niskie, 30,08. Jutro dorobię jeszcze DHEA-S. I czekam na to AMH jak na wyrok, najgorzej, że nie wiem kiedy ono będzie, i gdzie go szukać. Nie dostałam chyba kartki do odczytywania wyniku online, muszę jutro podejść do szpitala jeszcze raz i podpytać...
Z drugiej strony cieszę się, że porobiłam tyle tych badań, ewidentnie wychodzą jakieś problemy hormonalne, mam nadzieję, że uda się je rozwiązać leczeniem.
Dziękuję ogromnie za Wasze wsparcie ❤️❤️❤️ Wiem, że za bardzo przeżywam to wszystko, ale ja mam zawsze problem jak coś idzie nie po mojej myśli. Po drugie za dużo czytam negatywnych historii, dziewczyn, które starają się latami a ciąży dalej brakMarzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤 -
Może być Ola wrote:Tylko pytanie czy sam stres może powodować podwyższenie tych hormonów? Może znajdzie się jakaś osoba, która również ma podwyższone DHEA-S i 17OHP? Gdzie szukać rozwiązania, bo czuję się bezradna. Czy jedyną metodą uspokojenia i doprowadzenia do normy tych hormonów są tabsy antykoncepcyjne?
@Kitka @Dżozu 🫂🫂
@Frytka uciekaj stamtąd albo leć na urlop, bo z tego co piszesz nie jest to miejsce, w którym chcesz być
@Nadzieja32 pięknie się ogląda takie zdjęcia!! Ja lubię cyferki, więc chwal się betą 😍
@Marty.Na trzymamy kciuki za kropka, niech się pojawia i nie stresuje więcej, a przede wszystkim niech zdrowo rośnie 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 12:23
Nadzieja32, Marty.Na, kitka_, Dżozu lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Nadziejka gratulacje 🎉 to się dzieje 😍
DreamBee, Siillike tulę, kwiecień będzie nasz 🫂💪
Śnieżka sama wiesz, że jeszcze może coś z tego być 😉 u mnie brak PMS był pierwszym objawem za każdym razem jak zaskoczyło więc nadal trzymam kciuki 🤞Nadzieja32, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Donna89 wrote:Dziewczyny chwalę się że mój mąż po badaniu nasienia i wszystkie wyniki ma w normie 🙈 Zwiększyliśmy ruchliwość, bo z tym był największy problem i udało nam się zmniejszyć liczbę nieruchomych plemników z 65% do 30🥹a ruch postępowy A z 2% do 15%. Nadal może nie ma fajerwerków, ale poczułam dużą ulgę, że te miesiące supli, soku pomidorowego, diety itd przyniosły jakiś efekt.
Marzycielko trzymam kciuki za Twojego męża, informuj nas tutaj! 🤩
Mardotka, Donna89 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Loraa wrote:Ja mam jeszcze wyniku SHBG i jest trochę za niskie, 30,08. Jutro dorobię jeszcze DHEA-S. I czekam na to AMH jak na wyrok, najgorzej, że nie wiem kiedy ono będzie, i gdzie go szukać. Nie dostałam chyba kartki do odczytywania wyniku online, muszę jutro podejść do szpitala jeszcze raz i podpytać...
Dziękuję ogromnie za Wasze wsparcie ❤️❤️❤️ Wiem, że za bardzo przeżywam to wszystko, ale ja mam zawsze problem jak coś idzie nie po mojej myśli. Po drugie za dużo czytam negatywnych historii, dziewczyn, które starają się latami a ciąży dalej brakLoraa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Może być Ola wrote:Tylko pytanie czy sam stres może powodować podwyższenie tych hormonów? Może znajdzie się jakaś osoba, która również ma podwyższone DHEA-S i 17OHP? Gdzie szukać rozwiązania, bo czuję się bezradna. Czy jedyną metodą uspokojenia i doprowadzenia do normy tych hormonów są tabsy antykoncepcyjne?
U mnie DHEA-S wyszły lekko podwyższone. Tego drugiego badania nie miałam zleconego ale lekarz stwierdził, że pojedynczy wynik nie ma znaczenia jeśli nie odbiega wyraźnie od normy. Dopiero analizując wyniki innych badań, przebytych chorób czy uwarunkowań fizjonomicznych można coś stwierdzić.
A czujesz, że masz teraz bardziej stresujący okres w życiu? Jakieś zmiany?
Umów się do lekarza, weź też inne wyniki badań, jeśli masz i mam nadzieję, że się dowiesz jak to rozwiązać.Loraa lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Chochlik12 wrote:Cześć dziewczyny 🫶🏻
Gratuluję kreseczek Julcia14 💖
Ostatnio tu rzadko zerkam, ale mam Was w serduszku i podglądam! 💖 trzymam kciuki za rozkręcenie tego miesiąca 😃🙌🏻
Pięknego dnia dla Was!
Chochliku, a kiedy nową pracę zaczynasz?Chochlik12 lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
MimiM29 wrote:Dziewczyny u mnie chyba będzie szybki cykl... Tak sądzę. W poniedziałek w prawym jajniku pęcherzyk 17 mm. Wczoraj ból w prawym jajniku i oczywiście ❤️ bo wydawało mi się że może to być owulacja 🤞🏻🤞🏻 więc jak dobrze pójdzie to 31 mogę znowu testować 🥳🤞🏻
Dziś jest 13dc
Jestem pełna nadzieii bo w poniedziałek mialam HyCoSy więc jakies szanse są)
Marzycielka94, MimiM29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami z monitoringiem cyklu? Przymierzam się pierwszy raz.
Czy owulacja wtedy się przyspiesza?
Co ile dni należy się zgłaszać do ginekologa, do którego momentu?
Co jeśli od momentu zakończenia przyjmowania Clostibegyt do czasu owulacji mam kilkudniowy wyjazd, którego nie mogę przełożyć? Odpuścić wtedy stymulacje?starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
SanderkaA wrote:Ja nie wiem o co chodzi z tymi lekarzami 🙈 tak na serio to wydaje mi się że każdy lekarz może dać skierowanie tylko to zależy od jego woli. Ginekolog powiedział że po skierowania mogę iść do internisty bo według niego moja morfologia jest dobra więc nie widzi przyczyny dlaczego powinnam zbadać parametry inne oprócz dodatkowo Witaminy D3. Tak zrobiłam i właśnie wysępiłam skierowania od lekarza rodzinnego, na badanie glukozy, ferrytyna, wapń, hemoglobina glikowana, kwas foliowy, witaminą B12, witamina D3, żelazo, ponowna morfologia, T4, TSH i prolaktyna. 😅
Ja też byłam wczoraj u rodzinnego i wysępiłam skierowanie na krew i dał mi to co Ty masz wypisane wyżej . I jak policzyłam to ponad 350 zł w kieszeni . A grudniu robiłam wszystko prywatnie i około 700 zł poszło na te wszystkie badania . Także zawsze coś człowiek do przodu .
SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Dziewczyny czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami z monitoringiem cyklu? Przymierzam się pierwszy raz.
Co jeśli od momentu zakończenia przyjmowania Clostibegyt do czasu owulacji mam kilkudniowy wyjazd, którego nie mogę przełożyć? Odpuścić wtedy stymulacje?
Mogę się podzielić moim małym bo pierwszym doświadczeniem ze stymulacją i monitoringiem. Lekarz prosił żeby zgłosić się między 11-13 dniem cyklu po kilku dniach brania w moim przypadku Aromka żeby zobaczyć jak pęcherzyki rosną. Poszłam w 10 dniu bo tak akurat wypadał u niego wolny termin. Pęcherzyki już były całkiem spore więc kazał w 12 dniu cyklu przyjąć zastrzyk i zgłosić się po trzech dniach (bo akurat w dniu przyjmowania zastrzyku to była sobota). Nie doszło do pęknięcia pęcherzyków więc kolejna wizyta była za dwa dni żeby sprawdzić czy owulacja była. W moim przypadku to były 3 wizyty. Owulacji nawet zastrzyk nie przyspieszył. Co do wyjazdu to zależy jak Ci wypadnie, kiedy lekarz będzie miał terminy i iludniowe masz cykle, kiedy mniej więcej wypadają owulacje.
Może inne dziewczyny z większym doświadczeniem lepiej doradzą. Ja opisałam swoją sytuacjęDżozu lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Dżozu wrote:Dziewczyny czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami z monitoringiem cyklu? Przymierzam się pierwszy raz.
Co jeśli od momentu zakończenia przyjmowania Clostibegyt do czasu owulacji mam kilkudniowy wyjazd, którego nie mogę przełożyć? Odpuścić wtedy stymulacje?Nayeli, Dżozu lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
SanderkaA wrote:Ja nie wiem o co chodzi z tymi lekarzami 🙈 tak na serio to wydaje mi się że każdy lekarz może dać skierowanie tylko to zależy od jego woli. Ginekolog powiedział że po skierowania mogę iść do internisty bo według niego moja morfologia jest dobra więc nie widzi przyczyny dlaczego powinnam zbadać parametry inne oprócz dodatkowo Witaminy D3. Tak zrobiłam i właśnie wysępiłam skierowania od lekarza rodzinnego, na badanie glukozy, ferrytyna, wapń, hemoglobina glikowana, kwas foliowy, witaminą B12, witamina D3, żelazo, ponowna morfologia, T4, TSH i prolaktyna. 😅
Widzisz, moja nie i już. Ona tylko te 4 rzeczy 🤷 i ani grama więcej. A dałam jej całą listę z badań 2-5 DC. Pewnie by mi dała glukozę i morfologię, ale akurat tego nie chciałam. A wit D nie jest refundowana i to też sama mam sobie zrobić , i z wynikiem do niej , to mi powie czy teraz mam brać 2000 czy dalej 40002 cs 11/24 cb 💔
07. 2025 10 cd
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog -> mówi że wyniki super
Worek supli -
Co jeśli od momentu zakończenia przyjmowania Clostibegyt do czasu owulacji mam kilkudniowy wyjazd, którego nie mogę przełożyć? Odpuścić wtedy stymulacje?
Ja też mam niewielkie doświadczenie ale mogę opisać jak to było u mnie.
Pierwszy cykl stymulacja samym Aromkiem: od 3 dc do 8 dc Aromek, jak dobrze pamietam ok 10/11 dc monitoring i niestety brak pęcherzyka, miałam pobrać jeszcze Aromek po 3 tab. przez 2 dni i kontrola, ale nadal nic i miałam podjechać 20 dc, ale 19 dc dostałam okres i zadzwoniłam do lekarza.
Zlecił mi tak:
Od 3 dc do 7 dc - Clostibegyt,
Od 7 dc do 9 dc - Aromek
10 dc - monitoring i tu już był pęcherzyk. Potem monitoring 14 dc i dostałam receptę na Ovitrelle i dziś jadę sprawdzić co tam, pewnie powie kiedy zastrzyk zaaplikować, ale dam znać po
assialbnn, Dżozu lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dziękuję ogromnie za Wasze wsparcie ❤️❤️❤️ Wiem, że za bardzo przeżywam to wszystko, ale ja mam zawsze problem jak coś idzie nie po mojej myśli. Po drugie za dużo czytam negatywnych historii, dziewczyn, które starają się latami a ciąży dalej brak
Witaj siostro, gdy coś zaczyna iść nie po moich planach, to zaczynam panikować, nie wiem co robić i błądzę jak we mgle.
W pracy nie mogę się skupić, zaczynam coś i nie kończę bo akurat wpadła mi do głowy myśl żeby sprawdzić kiedy termin do lekarza, albo sprawdze co jeśli wyjdzie takie badanie itd.
Kochana wiem że łatwo napisać ale spróbuj przekierować uwagę na szukanie rozwiązań a nie na sam problem. Mi czasem samo umówienie do lekarza czy jakiś badań przynosi ulgę, wiem że robię tyle na ile mogę, i to co mogę. Reszta jest poza mną, staram się sobie tak tłumaczyć chociaż bywa różnie na tej mojej sinusoidzie górka-dołek itd. Nieraz nie docierają żadne argumenty.
A nieraz jak przestanę analizować to rozwiązania pojawiają się same, albo pojawiaj się ludzie którzy w jakiś sposób pomogą, nakierują.
Przytulasy i oby do przodu ♥️ i mówię to ja z dołka aktualnie bo znowu coś idzie nie po mojej myśli i włącza się czarnowidztwoMarzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 ⏳ -
Nadzieja32 wrote:Ja też miałam przesuniętą. Już miałam olać testy owu, a zrobiłam jeszcze ostatni. Pik był w niedzielę ok. 12-13, serduszkowaliśmy w sobotę wieczorem i w niedzielę wieczorem. W poniedziałek się nie udało. Moim zdaniem owulację miałam w nocy z niedzieli na poniedziałek
To tak jak ja miałam nie robić w poniedziałek ale patrzę krecha nawet wyraźna, wtorek pik. Serduszkowaliśmy poniedziałek noc i coś tam rano we wtorek lekarz we wtorek mówił że pęcherzyk lada moment pęknie bo miał 21mm i że fajnie byłoby poprawić jeszcze dziś ale przecież nie było z kim już 😂 także zobaczymy bo przesunęła mi się o 4/5 dni ciekawe jak to się przełoży na okres 🙈💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
02.05- dwa serduszka 💞
30.05- prenatalne - ok 👌🏾