W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Monini15 wrote:Wiecie u mnie dawki tego ovitrelle były kosmiczne bo do 12 dpo pol ampułki wiem i zrobie kontrole za 48h ale jakoś ogarnia mnie smutek boję się cieszyć i dawać sobie nadzieję że utrata czegoś, czego nie było będzie bolała jeszcze bardziej. Już ryczałam po tym wyniku proga mam zwiększyć dawki ale wiecie same jaki to jest stres jak się czego a raczej kogoś bardzo pragnie
Darrika, Monini15 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
PaulinaNnn wrote:Właśnie dziewczyny 😅 i od kiedy działacie ? Kiedy zobaczycie pik i wtedy czy cały okres płodny ? 😄
Głupie pytanie ale nie wiem czy mój wyrobi z mega częstotliwością 🤣PaulinaNnn lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Hej, nadrobiłam was po weekendzie ☺️
Chochlik, Pustynia - łączę się z wami 🥴 u nas właśnie też ten ruch poleciał najbardziej i też to pH w górę. Ciekawe bardzo czy to przypadek czy są jakieś czynniki np pora roku 😅
Monini - jeszcze nie gratuluję żeby nie zapeszać ale bardzo czekam na pozytywne wieści od ciebie ❤️Monini15, Pustynia lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
karczoch321 wrote:Czekamy na rezencje
Ale myślę, że świat oszalał skoro rozważam zakup zegarka pod kątem płodności xDkarczoch321, Alchemiczka lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
karczoch321 wrote:Mały sukces! Byla owulacja 🥹🥳
Zbadałam dziś proga, jestem jakieś 7dpo, jeśli owulka była w poprzedni poniedziałek.
Progesteron 18,4 ng/ml
Estradiol 117,42 pg/ml
OMG, ja idę w środę na te badanko 💉
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
C.d.n.
👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
cysterka95 wrote:Hej, nadrobiłam was po weekendzie ☺️
Chochlik, Pustynia - łączę się z wami 🥴 u nas właśnie też ten ruch poleciał najbardziej i też to pH w górę. Ciekawe bardzo czy to przypadek czy są jakieś czynniki np pora roku 😅
Monini - jeszcze nie gratuluję żeby nie zapeszać ale bardzo czekam na pozytywne wieści od ciebie ❤️
Też mi to przez głowę przeszło, ostatnio czytałam tu historię jakiejś dziewczyny, której partnerowi też ruch poleciał w dół 😅😅
Ale w sumie co by mogło mieć na to wpływ? Zima raczej służy, hahaha 😂 chyba, że pestycydy i brak ruchu… tylko czemu u innych tak się dzieje, a u innych nie 👎🏻
Ja przyznam szczerze, że złapałam jakąś bezsilność wobec tych plemników… 😂 gdyby nie moja nowa praca (od kwietnia), to chyba bym złapała załamkę średniowiecza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 18:31
cysterka95 lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Byłam przelotem obok rosska i oczywiście kupiłam test, żeby później nie jeździć 🙄 ciekawe czy wytrzymam do dnia testowania czy wygra staraczkowy brain😆
W ogóle hit, miałam Wam pisać wcześniej ale mi wyleciało z głowy, ostatnio w Dino widziałam testy ciążowe 🤣 a mam do dino 5 minut z buta, kuszący dystans hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 18:32
Chochlik12, Powder, karczoch321, Olisska, Loraa, cysterka95, emciak, Marzycielka94, Motylek93, Hope🍀, Liliuszka_2024, dailydamn lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Byłam przelotem obok rosska i oczywiście kupiłam test, żeby później nie jeździć 🙄 ciekawe czy wytrzymam do dnia testowania czy wygra staraczkowy brain😆
W ogóle hit, miałam Wam pisać wcześniej ale mi wyleciało z głowy, ostatnio w Dino widziałam testy ciążowe 🤣 a mam do dino 5 minut z buta, kuszący dystans haha
Haha u mnie w Dino też są. Ale powstrzymuje mnie brak anonimowości przy zakupach na wiosce 🤣Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Haha u mnie w Dino też są. Ale powstrzymuje mnie brak anonimowości przy zakupach na wiosce 🤣
Ja zamawiam testy w aptece internetowej -najkorzystniej cenowo i najwygodniej
Apteline.pl (4,50 zł za test)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 18:43
karczoch321, Darrika lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Kokosik wrote:Ja zamawiam testy w aptece internetowej -najkorzystniej cenowo i najwygodniej
Apteline.pl (4,50 zł za test)
Ja tez zazwyczaj na allegro przy okazji zakupów supli. Cena za te owulacyjne w wielkiej paczce i za ciążowe jest milion razy niższa niż w Rossmanach 😅Kokosik lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Chochlik12 wrote:Też mi to przez głowę przeszło, ostatnio czytałam tu historię jakiejś dziewczyny, której partnerowi też ruch poleciał w dół 😅😅
Ale w sumie co by mogło mieć na to wpływ? Zima raczej służy, hahaha 😂 chyba, że pestycydy i brak ruchu… tylko czemu u innych tak się dzieje, a u innych nie 👎🏻
Ja przyznam szczerze, że złapałam jakąś bezsilność wobec tych plemników… 😂 gdyby nie moja nowa praca (od kwietnia), to chyba bym złapała załamkę średniowiecza.
To ja mam aktualnie załamke po tych naszych wynikach ostatnich, nie mam pomysłu i już mi się nie chce po prostu. Czuję jakąś niesprawiedliwość okropną świata. Mamy teraz kilka przełomowych zmian w życiu i wszystko tak długo trwa, a życie w zawieszeniu mnie dobija i nawet tu lipa z tymi wynikami. Zero sprawczości. Jeszcze byłam u bardzo dobrych znajomych zobaczyć ich bejbika, bo się urodził tydzień temu i jaka to piękna sprawa taki mały człowiek, po prostu smutek straszny jak myśle, że mogę tego nigdy nie doświadczyć.10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
ater wrote:Prolaktyna jest bardzo wrażliwa, wystarczy stres i pyk. Albo duży wysiłek/💖 dzień przed. Więc nie sugeruj się mocno tym. Badałaś na początku cyklu ją?
-
almost.there wrote:To ja mam aktualnie załamke po tych naszych wynikach ostatnich, nie mam pomysłu i już mi się nie chce po prostu. Czuję jakąś niesprawiedliwość okropną świata. Mamy teraz kilka przełomowych zmian w życiu i wszystko tak długo trwa, a życie w zawieszeniu mnie dobija i nawet tu lipa z tymi wynikami. Zero sprawczości. Jeszcze byłam u bardzo dobrych znajomych zobaczyć ich bejbika, bo się urodził tydzień temu i jaka to piękna sprawa taki mały człowiek, po prostu smutek straszny jak myśle, że mogę tego nigdy nie doświadczyć.
Przykro mi, totalnie rozumiem 😅🥲🥲🥲
Przytulam 🫂14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
beautifullady wrote:Tym razem badałam ją w 6dpo, ale już chyba 2 czy 3 razy badałam ją wcześniej i za każdym razem podwyższona. Ale ja jestem bardzo emocjonalna, a stres przed długotrwałe starania jest na porządku dziennym
Ja miałam mocno podwyższoną prolaktynę przez lek (jego skutkiem ubocznym był wzrost prolaktyny). Nie bierzesz może jakiś leków, które mogłyby u Ciebie powodować wzrost?👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
almost.there wrote:To ja mam aktualnie załamke po tych naszych wynikach ostatnich, nie mam pomysłu i już mi się nie chce po prostu. Czuję jakąś niesprawiedliwość okropną świata. Mamy teraz kilka przełomowych zmian w życiu i wszystko tak długo trwa, a życie w zawieszeniu mnie dobija i nawet tu lipa z tymi wynikami. Zero sprawczości. Jeszcze byłam u bardzo dobrych znajomych zobaczyć ich bejbika, bo się urodził tydzień temu i jaka to piękna sprawa taki mały człowiek, po prostu smutek straszny jak myśle, że mogę tego nigdy nie doświadczyć.
Mam to samo. Jakby wszystko się zmówiło przeciwko nam, z każdej strony jakieś ciosy mniejsze i większe 😒 z jednej strony wewnętrznie się nakumulował smutek i złość, a z drugiej jakby wszystko było mi już obojętne i każde nowe niepowodzenie nie robi na mnie większego wrażenia. Odpuściliśmy chwilowo same starania ale diagnostykę trzeba ciągnąć. Może wiosna przyniesie jakieś nowe siłyChochlik12 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Chochlik12 wrote:Marzycielka94 dokładnie - Bocian (tak jak poprzednio), a ostatnie badanie robiliśmy 4 miesiące temu.
Są wyniki, jest lepiej niż poprzednio (nawet 5-krotnie), ale wciąż wyniki szorują po podłodze i nie dają nam raczej szans na naturalne poczęcie - mamy około 168 tys. plemników zdolnych do zapłodnienia, podczas gdy warto mieć 1-5mln. 🥲
Motywujące jest to, że serio widać poprawę po tych 4 miesiącach diety i supli 🥰
Jakby ktoś chciał looknąć, to dołączam wyniki niżej (pisałam je też na wątku męskim):
Liczba plemników (TU DUŻA POPRAWA, z czego się cieszymy, bo to ważny parametr):
W ml - było 11,00 mln ➡️ jest 37,1 mln (≥ 16 mln)
Ogólnie - było 25,42 mln -> jest 73,4 mln (≥ 39 mln)
Ruch postępowy szybki (typ a)
Było 1,02 % ➡️ jest 0,3%
Ruch postępowy wolny (typ b)
Było 5,4% ➡️ jest 11,2%
Ruch niepostępowy (typ c)
Było 11,35% ➡️ 13,2%
Nieruchome (typ d)
Bylo 82,16% ➡️ jest 75,4%
ruch postępowy (a+b)
Było 6,5 ➡️ jest 11,5%
Morfologia: 2% prawidłowych i teraz i poprzednio.
Ilośc żywych plemników: wcześniej 74%, teraz 32% 😓
Dodatkowo wcześniej lepkość była prawidłowa a teraz jest ++ 🫣
Nie wiem, co można zrobić lepiej, mąż brał NAC przez te 4 miesiące i pił dużo wody… 🤪
Ponadto mam pytanie, czy to jest tak, że osiąga się swój limit górny i bardziej się nie da poprawić? 🤔 czy im dieta i suplementacja trwa dłużej, jest coraz lepiej?
Dobrze, że cokolwiek się poprawiło. Trzymam mocno kciuki, żeby po kolejnych 3 miesiącach była jeszcze większa poprawa i żeby tym razem morfologia poszła też do góry 🫂👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
Mój narzeczony ma w następny wtorek badanie nasienia i stresujemy się bardzo
On ma tylko jedno jądro i martwimy się, że przez to moze mieć dużo mniej plemników.. Czy może któraś z Was jest w podobnej sytuacji i ma partnera z jednym jądrem? Nie mam pojęcia jak to może wpływać na jakość i ilość plemników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 19:51
👩🏻 29 👦🏻 33
Kokosik wrote:Ja zamawiam testy w aptece internetowej -najkorzystniej cenowo i najwygodniej
Apteline.pl (4,50 zł za test)
Ja raz na allegro zamówiłam 8 testów, poszły w jednym cyklu, wiec drugi raz tego błędu nie powtórzyłam 😆33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
snieżka wrote:Mój narzeczony ma w następny wtorek badanie nasienia i stresujemy się bardzo
On ma tylko jedno jądro i martwimy się, że przez to moze mieć dużo mniej plemników.. Czy może któraś z Was jest w podobnej sytuacji i ma partnera z jednym jądrem? Nie mam pojęcia jak to może wpływać na jakość i ilość plemników
snieżka lubi tę wiadomość
Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy