X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Zaczęłam krwawić. Wczoraj wieczorem nie brałam już Dupków ani Luteiny dopochwowo. Myślicie, że się zaczyna? Może w ogóle zacząć się bez tabletek od lekarzy?
    Tak może zacząć się samoistnie 🥺 nie wiem czy sprawdzali Ci betę ale jeśli spada to tak właśnie się dzieje. W przypadku kiedy by rosła to wtedy podali by tabletki . Bądź silna 🫂 przytulam 💙

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że ta beta rośnie. W niedzielę mają oznaczyć kolejną betę. Jeśli będzie rosła, to co dalej? Wypuszczą mnie do domu i co dalej?

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też jakiś kosmos 😅 testy owulacyjne odpuściłam bo ewidentnie lecą sobie ze mną w kulki 🙄 codziennie to samo widoczna kreska testowa która wogole się nie zmienia. Dziś 29dc 🫤 śluzu raz więcej raz mniej mleczny/kremowy raz rzadszy raz gęstszy. Nawet sprawdziłam szyjke jest lekko ropulchniona i chyba zamknięta 🤔 mój mózg paruje 🤣 z jednej strony wiem że ta miesiączka przecież przyjdzie prędzej czy później a z drugiej siedzi mi w głowie ten jeden raz kiedy mój się zapomniał 🙈 to byl 15dc. Nie mam staraczkowego braina więc żadne inne objawy mnie nie nawiedzają 😂 ale nie ukrywam że o tescie ciążowym zaczęłam już myśleć 🙈🙈

karczoch321 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    A robiłaś testy owu/mierzyłaś temp/ coś innego?
    Na jakiej podstawie uważasz że 16 dpo? Może owu było później i jesteś dopiero np 11-12dpo

Martyna, jesteś w dobrym miejscu jeśli chodzi o opiekę. Na pewno Ci pomogą. Nie zasługujesz na to i nie tak miało być. ♥️
    Tak robiłam testy owu, był śluz płodny ale najbardziej się sugeruję bólem jajnika.
    Niestety możecie już puścić kciuki, jest plamienie. Nie idę oznaczać bety. Żegnam się z 11 cs 😕
    I stara zasada chcesz sobie wywołać okres zrób test działa znowu 😄

almost.there lubi tę wiadomość

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie oczywiście biel od rana aż w oczy razi i żyć się nie chce 🤷‍♀️ jak pomyślę że czeka mnie kolejny miesiąc czekania na okres, owulację, testowanie to 🤢 Niby dzisiaj 9 dpo, a u mnie nawet kreski po zastrzyku 😭

Start starania: Marzec 2024
    14 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
    18.04 - 🥚
    30.04- testowanie

📆
    14.04 - monitoring - 16x16mm
    17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
    18.04 - Ovitrelle 💉

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Najgorsze jest to, że ta beta rośnie. W niedzielę mają oznaczyć kolejną betę. Jeśli będzie rosła, to co dalej? Wypuszczą mnie do domu i co dalej?
    Myślę że jeśli będzie dalej rosła wtedy podadzą Ci tabletki. Poproś o tabletki już teraz jeśli chcesz mieć to za sobą 🥺 po co leżeć w szpitalu i czekać na coś co i tak nastąpi 🥺 lepiej będziesz czuła się w domu.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie mi małpy, nawiedziła mnie w nocy. W marcu drugi raz w 23dc 🤪
    Po wieczornych smutkach postanowiłam wycisnąć weekend jak cytrynkę więc życzę miłego dnia i witam nowy cykl 💓

Powder, Mardotka lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
    ⏸️ 20.04, 9dpo.
    Zostań z Nami 🌷

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
    Który wilk wygra?
    Wygra ten którego nakarmisz.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Po wieczornych smutkach postanowiłam wycisnąć weekend jak cytrynkę więc życzę miłego dnia i witam nowy cykl 💓
    💜

Siasi lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik przykro mi🫂 spadłam z takiego samego konia w zeszłym miesiącu. Byłam pewna a wyszła dupa.
    Grażka a może to za wcześnie? 9dpo to nawet bardzo bardzo wcześnie.
    Siasi bardzo podoba mi się Twój optymizm. 😍 miłego weekendu.

Lisik, Siasi lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Myślę że jeśli będzie dalej rosła wtedy podadzą Ci tabletki. Poproś o tabletki już teraz jeśli chcesz mieć to za sobą 🥺 po co leżeć w szpitalu i czekać na coś co i tak nastąpi 🥺 lepiej będziesz czuła się w domu.
    Powiem Ci, że rozmawiałam z położną i też jej to mówiłam i odebrałam ją jakby myslała o mnie jak o morderczyni, bo aż się za pierś złapała i mi powiedziała, że mi się dziwi, że tak uważam, bo jej powiedziałam, że to chory kraj, gdzie trzymają ciążę na siłę z której i tak nic nie będzie

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Martyna boże aż nie wiem co napisać, bardzo współczuję… przesyłam dużo wsparcia. A ta położna… brak słów. Po co tak dokładać kobiecie która i tak już przeżywa tragedię? Skoro ciąża nie rozwija się dobrze i wiadomo jak to się musi skończyć to jeszcze wywierać jakieś poczucie winy, nie jestem w stanie sobie tego nawet wyobrazić

Nadzieja32, Marzycielka94, Vergeet lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
    Team #rodzew2026
  • karczoch321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Powiem Ci, że rozmawiałam z położną i też jej to mówiłam i odebrałam ją jakby myslała o mnie jak o morderczyni, bo aż się za pierś złapała i mi powiedziała, że mi się dziwi, że tak uważam, bo jej powiedziałam, że to chory kraj, gdzie trzymają ciążę na siłę z której i tak nic nie będzie

O wow, masakra. Co za podejście i brak empatii, sytuacja jest i tak wystarczająco trudna dla Ciebie 😬😬

Ale przepraszam, że tak wprost zapytam - jest w ogóle jeszcze na co czekać i walczyć?
    Nie chcę nic pomieszać, ale wydaje mi się, że kojarzę sytuacje z forum, gdzie jedna z dziewczyn przy pustym jaju stawiła się już na zabieg łyżeczkowania, ale przy kontrolnym usg wyszło, że jednak w środku jest zarodek (albo i dwa??).
    Nie mam na celu robienia Ci nadziei tym co napisałam wyzej. Z drugiej strony jeśli faktycznie sprawa wygląda tak, że sytuacja jest jasna i niestety ta ciąża nie ma szans się dobrze skończyć to ja bym chyba nie chciała czekać na niewiadomo co i jeśli np zdecydujesz się na tabletki to nikomu nic do tego jaką dezycję podjęłaś.
    Działaj w zgodzie ze sobą ❤️‍🩹

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • assialbnn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Mart.Na lekarze zostawili Cię w szpitalu bo był ku temu powód. Nie jej oceniać sytuację. Kolejna sprawa jest taka że to Ty masz czuć się komfortowo. Podejdź do gabinetu lekarza i z nim porozmawiaj, zapytaj czy mogłabyś dostać tabletki bo chciałabym mieć to już za sobą a czekanie nic nie zmieni. Puste jajo płodowe to puste jajo, bez zarodka jako położna powinna to wiedzieć. Przytulam 🫂💙

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny u mnie też jakiś kosmos 😅 testy owulacyjne odpuściłam bo ewidentnie lecą sobie ze mną w kulki 🙄 codziennie to samo widoczna kreska testowa która wogole się nie zmienia. Dziś 29dc 🫤 śluzu raz więcej raz mniej mleczny/kremowy raz rzadszy raz gęstszy. Nawet sprawdziłam szyjke jest lekko ropulchniona i chyba zamknięta 🤔 mój mózg paruje 🤣 z jednej strony wiem że ta miesiączka przecież przyjdzie prędzej czy później a z drugiej siedzi mi w głowie ten jeden raz kiedy mój się zapomniał 🙈 to byl 15dc. Nie mam staraczkowego braina więc żadne inne objawy mnie nie nawiedzają 😂 ale nie ukrywam że o tescie ciążowym zaczęłam już myśleć 🙈🙈

No cóż, dycha na test w te czy wewte… 🤪🤪🤭

assialbnn, ater lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Takatam Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Martynko bardzo mi przykro, trzymaj się 🫂

Takatam bardzo ładne wyniki 💪 te 14% to morfologia ? 🤯

Google mówi że to Morfologia:)
    Wczoraj dopiero zrobiliśmy badania musimy znaleźć lekarza odpowiedniego i się umówimy w poniedziałek na konsultacje

👧🏻30
    🧔32

🔸️11 cs
  • Takatam Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Na USG puste jajo płodowe. Pojechałam do szpitala. Będą sprawdzać betę i jeśli będzie rosła, to wypiszą. Jeśli nie, będą tabletkami wywoływać poronienie
    Jestem załamana
    ...

Przykro mi trzymaj się 🫂

👧🏻30
    🧔32

🔸️11 cs
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    No cóż, dycha na test w te czy wewte… 🤪🤪🤭
    😂
    W Rossmannie 6.99 😎 kupię żeby zobaczyć jedną kreskę, ale będę miała czysty umysł przynajmniej 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 08:51

karczoch321, Powder lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim bardzo...
    Powiem Wam, że ja jestem ogółem słaba psychicznie..Nie wiem czy jeszcze kiedyś się zdecyduję na kolejne dziecko. Będę miała obawy, że znów będę musiała przez to przechodzić...
    Martyna wiem że ci ciężko. Też miałam takie myśli po stracie. Też jestem słaba psychicznie, strasznie to przeżyłam. Zrobiliśmy z mężem przerwę od starań i to na parę miesięcy. Poprostu nie byłam gotowa na kolejna stratę. Daj sobie czas, znajdź w kimś wsparcie. Kogoś komu możesz powiedzieć wszystko i nie będzie oceniał, kogoś przy kim możesz się wypłakać. Mi bardzo pomogła najbliższa przyjaciółka. Najważniejsze żebyś nie była z tym sama.

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    Beta
    19.03-43
    21.03-141
    23.03-397
    30.03-6217
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    A badałaś poziom progesteronu? Może powinnaś mieć wsparcie luteina w drugiej fazie cyklu. U mnie zbyt szybkie okresy były właśnie konsekwencją słabej jakości owulacji, gdzie cialko zolte szybko się wchłaniało i przestawało produkować proga. To się nazywa niedomoga lutealną lub niedomaga cialka zoltego.

Siasi lubi tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Cebulka35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 9 dpo.

Cykl zaskoczył tak po prostu, po 8 albo 9 próbach.
    Nie traćcie dziewczyny nadziei. Ja też mam za sobą długie starania o pierwsze dziecko, wywoływanie owulacji, ciążę obumarłą w 8 tyg. W końcu się uda.
    Rozbieranie testów, swiecenie latarką, wyciaganie z kosza, łzy, załamania i wszystkie emocje również mam za sobą. Przesyłam dużo pozytywnej energii ❤️

20250329-081525.jpg
    excited gif

Darrika, snieżka, assialbnn, PaulinaNnn, ater, CrazyDaisy, White1, Powder, Ragazza, Pogubiona, Lisik, DreamBee, kasialinkaa, Justa28, Meggi_**, Dżozu, Olisska, Mardotka, emciak, aga_42lata, Daisy1, almost.there, dailydamn lubią tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

Starania o wspólne Bobo

8 cs

beta hCG
    31.03 - 90,1
    02.04 - 160
    04.04 - 274
    07.04 - 745
    11.04 - 2751
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    😍🍀

Walcz Kropeczko ❤️

202512117451.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ