W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karczoch, przykro mi 🫂 co się odwlecze nie uciecze 😚
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Powder wrote:Jestem zapisana na wtorek na 10.
Do tego momentu spróbuję bardziej ujednolicić fotki. A myślisz, że ma znaczenie, że dodaję w zakładce easy, chociaż to są Pinki? Dodalam testowo w other i tam ustalił wartość na 0.33 więc bardzo podobnie w sumie.
Jeszcze doczytałam, że najlepiej robić do 20 te testy, więc spróbuję się też do tego zastosować. 💪🏻
Szczerze to nawet jak dodawałam nie zwróciłam uwagi że są tam jakieś zakładki 😁
Jak masz jednolite fotki to widzisz jaka była intensywność kreski jedna pod drugą, choć z drugiej strony apka przelicza to i tak na cyferki co nie 😜
Ja robiłam na takich testach domowe laboratorium same takie paseczki bez plastiku więc też te zdjęcia inaczej wyglądały.
Na grupie były też porady aby przed testem się napić, i potem jakieś 1,5-2godziny nie sikać, tylko dopiero za test. Ja się do tego stosowałam.
Dziś już robiłaś ? Coś drgnęło?
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 ⏳ -
Ja wprawdzie nie biorę NAC, ale po testach owu zaczęłam się zastanawiać, czy owulka nie idzie wyjątkowo szybciej 👀 może nasze organizmy poczuły wiosnę! 🌷🌺🌸🌼🌻
Ode mnie też w naszym dniu życzę przede wszystkim spokojnej głowy i dużo bobasków! 🌷🌷🌷🤞🏻Zosia667, Darrika, Belia, Nayeli, Mardotka, DreamBee, beautifullady lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Zosia667 wrote:Szczerze to nawet jak dodawałam nie zwróciłam uwagi że są tam jakieś zakładki 😁
Jak masz jednolite fotki to widzisz jaka była intensywność kreski jedna pod drugą, choć z drugiej strony apka przelicza to i tak na cyferki co nie 😜
Ja robiłam na takich testach domowe laboratorium same takie paseczki bez plastiku więc też te zdjęcia inaczej wyglądały.
Na grupie były też porady aby przed testem się napić, i potem jakieś 1,5-2godziny nie sikać, tylko dopiero za test. Ja się do tego stosowałam.
Dziś już robiłaś ? Coś drgnęło?
Ja jakoś akceptuję tylko te strumieniowe, łatwiej mi nasikać na patyk, bez robienia alchemii z kubeczkiem, ale spróbuję sobie właśnie je dodawać tak bardziej w jednej linii 😅
Tak, to nie jest łatwe, ale ustawiam sobie przypomnienie i nie piję dwie godzinki dzielnie. Dzisiaj jeszcze nie robiłam, chyba poczekam znowu do wieczora, chociaż już mi staraczkowy głosik podpowiada, żeby robić szybciej 😂😂😂
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
brilka wrote:Darrika, o której możesz się spodziewać wyników? 🤞🏻🍀
Pielegniarka mówiła, że późnym popołudniem raczej, jak próbki o 11 od nich wyjeżdżają no to ja się nastawiam raczej, że prędzej jak 17-18 nie będzie 🤔 i zwykle w takich godzinach, no czasem po 16 miałam inne wyniki jak u nich robiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 10:24
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Zosia667 wrote:Może spróbuj z testami owulacyjnymi się poobserwować, żeby wiedzieć kiedy owulacja się pojawia? Ja zaczęłam w tym cyklu i wyłapałam owulację równocześnie potwierdzając ją na USG. A byłam z początku sceptycznie nastawiona do testów, jednak kurcze działają. Oczywiście całą wiedzę co i jak dostałam tutaj na forum 🙂 ❤️
W tym cyklu brałam pierwszy raz Miovelie NAC(3-7dc) i szczerze co jakiś czas czuje kłucie po tej stronie gdzie była owulacja a jestem obecnie w 25dc, i 10dpo.
Może też zwracam też uwagę na takie drobne szczegóły, czego wcześniej nie robiłam bo wierzyłam aplikacją
Właśnie ja się obserwuje, testy robię głównie pod względem żeby wiedzieć kiedy ❤️. W życiu owu nie miałam tak wcześnie w 9dc.. śluz by się zgadzała ilość, ale znowu jeszcze trochę po @ krwi, więc no pogubiłam się sama. W tym wszystkim. Dobrze że mam tę USG to powiedzą co i jak, też nie sądziłam że NAC zacznie działać już od razu natychmiast w 1 cyklu oOZosia667 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Powder wrote:Ja wprawdzie nie biorę NAC, ale po testach owu zaczęłam się zastanawiać, czy owulka nie idzie wyjątkowo szybciej 👀 może nasze organizmy poczuły wiosnę! 🌷🌺🌸🌼🌻
Ode mnie też w naszym dniu życzę przede wszystkim spokojnej głowy i dużo bobasków! 🌷🌷🌷🤞🏻
Mój organizm chyba tej wiosny nie czuje jeszcze 😂 dziś 13dc i zwykle już miałam owulke a teraz jeszcze nie ma piku(ale testy ciemnieją), śluz płodny dopiero dziś się pojawil(a wlałam w tym cyklu w siebie wiadro oleju z wiesiołka🤣) i jajników prawie nie czuje. Gdybym nie była u lekarza sprawdzić to bym pomyślała że ten cykl bezowulacyjny będzie 🙈 ale może to jeszcze zawirowania po poronieniu i jutro albo w pon się pojawi👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
Wszystkim życzę dużo 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
Wczoraj sobie zaplanowałam że kupię i dostałam w pracy dokładnie takie różowe jakie sobie wymarzyłam.
Z kolei w środę idąc do pracy i jednocześnie czekając na wynik proga postanowiłam że wejdę do cukierni po paczka wiedeńskiego. Niestety nie było.. Załamana idę do pracy a na biurku stoi paczek i to wiedeński, koleżanka mi kupiła godzinę wcześniej w tej samej cukierni, były ostatnie 2 sztuki.
Poza tymi fajnymi sytuacjami 🧠 się niestety uaktywnia.
Coraz bliżej końca tego cyklu, oczywiście wierzę całą sobą że będzie to już ten szczęśliwy cykl a jednocześnie mam ogromnego stracha że może się okazać innaczej.
Już przy podcieraniu nie zerkam na papier bo boje się że zobaczę plamienie które pojawiało się u mnie w ostatnich dniach cyklu.
Mam 10dpo(liczyłam dziś już kilka razy🙄) więc same rozumiecie jakie pomysły chodzą mi po głowie, z jednej strony 🧠kup test z drugiej strony 🤯 może zamów już ten inozytol i nac i testy ovu na kolejny cykl.
W dodatku wróciło do mnie przeziębienie i katar od wczoraj.
🌷 Dla karczocha
🌷 Dla dariki
🌷 Dla marzycielki
Czekamy na dalsze wieści🤞🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 10:44
Powder, AnMiPe, Darrika, Nefretam, Nayeli, eM 🌺, Kokosik, Marzycielka94, DreamBee, ater, kitka_, Kaliope, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
10cs Cud 😍
26.06 ⏳ -
Powder wrote:Ja jakoś akceptuję tylko te strumieniowe, łatwiej mi nasikać na patyk, bez robienia alchemii z kubeczkiem, ale spróbuję sobie właśnie je dodawać tak bardziej w jednej linii 😅
Tak, to nie jest łatwe, ale ustawiam sobie przypomnienie i nie piję dwie godzinki dzielnie. Dzisiaj jeszcze nie robiłam, chyba poczekam znowu do wieczora, chociaż już mi staraczkowy głosik podpowiada, żeby robić szybciej 😂😂😂
Dziewczyny pisały żeby robić dwa razy dziennie, a jak już się rozkręca to nawet i więcej.Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 ⏳ -
onalola wrote:Właśnie ja się obserwuje, testy robię głównie pod względem żeby wiedzieć kiedy ❤️. W życiu owu nie miałam tak wcześnie w 9dc.. śluz by się zgadzała ilość, ale znowu jeszcze trochę po @ krwi, więc no pogubiłam się sama. W tym wszystkim. Dobrze że mam tę USG to powiedzą co i jak, też nie sądziłam że NAC zacznie działać już od razu natychmiast w 1 cyklu oO👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Belia wrote:Wiesz co a może masz jeszcze taki śluz pomieszany z okresem? Ja miałam takie coś w zeszłym cyklu. Normalnie białko jaja. Też się tu pytałam na forum. Ponoć zdarza się ale owulacja była gdzieś tydzień później normalnie.
Też tak myślę, bo jednak był do 9 DC. U mnie się tak zdarza , gin wie o tym. Mówi że może tak być, jakąś kieszonka po CC i coś może później iść. I wszystko spoko, gdyby nie ten ból jajnika , który odczuwałam zawsze w trakcie owu. To mnie zastanawia , że skąd on się wziął tak wcześnie2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Zosia667 wrote:Dziewczyny pisały żeby robić dwa razy dziennie, a jak już się rozkręca to nawet i więcej.
Zosia667 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
Co tu się wydarzyło od wczorajszego popołudnia 🙈🙉
Darrika 🤞🤞 to byłby najpiękniejszy prezent i chyba najwieksza niespodzianka 😊 oby beta jednak pokazała, że ten cień jest prawdziwy a marzenie się spełni. Wszystkie ciotki z forum zaciskają kciuki!!😁
Marzycielka również trzymam mocno kciuki, niech widok wyniku wywoła wielką radość 😊😊
Karczoszku nie puszczam kciuków, jeszcze jest na tyle wcześnie że wszystko może się zdarzyć 😊
Ja właśnie robię zastrzyk i lecimy z mężem na spacer.
Pięknego, słonecznego i szczęśliwego dnia Kobietki Kochane❤️Darrika, Powder, Marzycielka94, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny! Super wiadomości 🤗
Ja mam załamkę. Przeziębienie męczy mnie już tydzień, a od wczoraj mam jakiś katar stulecia, nie pamiętam takiego od lat 🙄 oczywiście akurat w potencjalnie płodnym czasie. Dziś powinniśmy serduszkować, robię wszystko, żeby się jakoś pozbierać do czasu aż mąż wróci z pracy. Płakać mi się chce normalnie. W końcu po moim zabiegu kardiologicznym było zielone światło, nawet arytmia mi się uspokoiła w miarę, to najpierw dwa cykle infekcja, a teraz takie silne przeziębienie. Jak nie urok to sraczka 😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 11:18
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Ann35 wrote:Ja mam 11 marca , bedzie5+2 oby już było serduszko 🥹
O, to nawet nie wiedziałam, że można tak szybko! Dawaj znać po wizycie ♥️
A co do wątku, to też czekam 😅 ale nie czuję się na siłach żeby poprowadzić, więc może w końcu znajdzie się ktoś odważny 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 11:22
Agni97, Ann35 lubią tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne
📆 16.07 - kolejna wizyta 🍀
-
Nadzieja32 wrote:Trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny! Super wiadomości 🤗
Ja mam załamkę. Przeziębienie męczy mnie już tydzień, a od wczoraj mam jakiś katar stulecia, nie pamiętam takiego od lat 🙄 oczywiście akurat w potencjalnie płodnym czasie. Dziś powinniśmy serduszkować, robię wszystko, żeby się jakoś pozbierać do czasu aż mąż wróci z pracy. Płakać mi się chce normalnie. W końcu po moim zabiegu kardiologicznym było zielone światło, nawet arytmia mi się uspokoiła w miarę, to najpierw dwa cykle infekcja, a teraz takie silne przeziębienie. Jak nie urok to sraczka 😭😭
Nie wszystko na raz, kochana 🩷 wiem, że dla każdej z nas kolejny cykl jest na wagę złota, ale pozwól swojemu organizmowi odpocząć i zregenerować się po chorobie. Nie ma co się biczować, że koniecznie musicie dzisiaj serduszkować. Czasami trzeba przeczekać na ławce rezerwowych, jeśli nie ma siły i nastroju, a kto wie, może wypoczęty organizm da ci w zamian bobasa. 🫂Nadzieja32 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
Nadzieja32 wrote:Trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny! Super wiadomości 🤗
Ja mam załamkę. Przeziębienie męczy mnie już tydzień, a od wczoraj mam jakiś katar stulecia, nie pamiętam takiego od lat 🙄 oczywiście akurat w potencjalnie płodnym czasie. Dziś powinniśmy serduszkować, robię wszystko, żeby się jakoś pozbierać do czasu aż mąż wróci z pracy. Płakać mi się chce normalnie. W końcu po moim zabiegu kardiologicznym było zielone światło, nawet arytmia mi się uspokoiła w miarę, to najpierw dwa cykle infekcja, a teraz takie silne przeziębienie. Jak nie urok to sraczka 😭😭
Przytulam 🫂🫂🫂 najgorzej jak w dni płodne człowiek nie domaga, kurcze nawet nie wiem co Ci poradzić poza ciepła herbata z cytryna albo może jakaś inhalacja olejkami na ten katar? Współczuję.Nadzieja32 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
izzou97 wrote:O, to nawet nie wiedziałam, że można tak szybko! Dawaj znać po wizycie ♥️
A co do wątku, to też czekam 😅 ale nie czuję się na siłach żeby poprowadzić, więc może w końcu znajdzie się ktoś odważny 🤣
Mi wczoraj położna ma czacie jak pytałam i skierowanie to powiedziała, że usg najwcześniej 24 marca, ale ja też jej powiedziałam, że 2 dni wcześniej 1 dzień miesiączki miałam niż faktycznie 😅 żeby mnie tam za wariatkę nie wzięła heheizzou97 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Powder wrote:Nie wszystko na raz, kochana 🩷 wiem, że dla każdej z nas kolejny cykl jest na wagę złota, ale pozwól swojemu organizmowi odpocząć i zregenerować się po chorobie. Nie ma co się biczować, że koniecznie musicie dzisiaj serduszkować. Czasami trzeba przeczekać na ławce rezerwowych, jeśli nie ma siły i nastroju, a kto wie, może wypoczęty organizm da ci w zamian bobasa. 🫂
Niby to wiem, ale mieliśmy się starać od maja zeszłego roku, ale wyszedł mi przeciek w sercu i najpierw trzeba było się tym zająć i jakoś tak nie umiem już więcej odpuścić, tym bardziej z powodu głupiego przeziębienia 🙄 dodatkowo mijają zaraz 3 miesiące od odstawienia anty i mieliśmy się intensywnie starać przez te 3 miesięce, bo później moje hormony pewnie się już rozjadą. I ja tak naiwnie wierzyłam, że przecież musi się udać. Nie przewidziałam, że będą kolejne kłody pod nogami 🙄🙄🙄
Tak sobie wylałam trochę żalu, dziękuję za odpowiedź ❤️👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Darrika wrote:Przytulam 🫂🫂🫂 najgorzej jak w dni płodne człowiek nie domaga, kurcze nawet nie wiem co Ci poradzić poza ciepła herbata z cytryna albo może jakaś inhalacja olejkami na ten katar? Współczuję.
Dziękuję ❤️ Już poszły grube działa, oprócz inhalacji też sudafed i dziś już niestety ibum, bo moje zatoki rozsadza ból🥴👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025