W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Marzycielka tak trzymalam kciuki, wredne te 🐒 są!! Przytulam i oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 🫂
@Darrika no widac coś, widać!! Trzymam kciuki!!
@Ellevv 🫂🫂🫂
Ściskam Was dziewczyny i mocno kibicuje! 🍀🍀Marzycielka94, DreamBee, ellevv lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Olisska wrote:No kreska jest, ale jak mówisz że to już 16 dpo to już powinna być chyba krecha konkret, obyś wysępiła skierowanie i oby to nie był kolejny biochem 🙏🏻
Wiesz jak w sobotę beta była 3, to siła rzeczy dzisiaj aż tak by nie urosło, żeby krecha była wyraźniejsza, może jakas późna implantacją była albo może biocjem jakiś kto to wieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:18
Olisska lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika a próbowałaś testu facelle ? Bardzo dużo dziewczyn go tu poleca
Deyansu lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
onalola wrote:Darrika a próbowałaś testu facelle ? Bardzo dużo dziewczyn go tu poleca
On jest w rossmanie, a do rosska mam za daleko żeby tak wiesz w czasie pracy sobie wyskoczyć, do apteki mam bliżej, dzisiaj jadę na zakupy to mogę facelle kupić na jutro rano, bo będę rzut beretem od rosskaonalola lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:
Faktycznie jakieś jaja... nie biel ale też bladzioch jak na ten dzień. Może się ten kropek późno zagnieździł i beta wolno startuje. Niech się pozytywnie zadzieje😊🤞🏼Elena20 lubi tę wiadomość
-
Darrika, w twojej sytuacji to lepiej już robić betę niz testy, bo przynajmniej masz jasność czy rośnie prawidłowo czy nie.
Marzycielka94, Darrika, Elena20, Loraa, Olisska, Nineq, DreamBee, ellevv, Pdes lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Ekipo z 13-tego marca szykujcie się na wysyp kresek 😊 w końcu musi się tu zrobić zielono.
@Ellevv tulę za biel❤️
Ponawiam pytanie, czy któraś miała takie doświadczenia, że po Ovitrelle pęcherzyki nie pękały? Wiecie co może być powodem jeśli wyniki hormonów są ok?DreamBee, ellevv, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:On jest w rossmanie, a do rosska mam za daleko żeby tak wiesz w czasie pracy sobie wyskoczyć, do apteki mam bliżej, dzisiaj jadę na zakupy to mogę facelle kupić na jutro rano, bo będę rzut beretem od rosska
Weź sobie że 2-3. Ale oby się nie przydały, bo tu beta będzie szybować do góry 🤞Darrika lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Nayeli wrote:Ekipo z 13-tego marca szykujcie się na wysyp kresek 😊 w końcu musi się tu zrobić zielono.
?
Wooow faktycznie na 13.03 jest zapisane 5 osób, będzie się działo, trzymam kciuki za każdą z Was 🌷🌷🌷Nayeli, Haniaxoxo, emciak, Darrika lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
brilka wrote:Darrika, w twojej sytuacji to lepiej już robić betę niz testy, bo przynajmniej masz jasność czy rośnie prawidłowo czy nie.
Tak, dlatego jeszcze zanim pojechałam po test to umówiłam teleporade z położna z luxmed, koło 10 ma dzwonić i będę załatwić skierowania żeby nie płacić za te badania skoro mam pakiet i od razu na jutro na 7 rano umówiłam też termin w labie, a jak luxmed się nie uda, to pojadę na wioskę swoją to będzie 40 zł a nie 67 zł jak w luxmedWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:26
Elena20, Olisska, Powder lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
assialbnn wrote:Kochana 🫂 pewnie że idź jeśli ma Ci to pomóc,wyglądać się 🙂 może psycholog podpowie jak oczyścić głowę i spróbować podejść do tematu mniej emocjonalnie 😊 każda z nas z doświadczenia zapewne wie ze niby partner i ktoś bliski jest oparciem ale są tematy których się nie porusza i być może uda się wyrzucić to z siebie do obcej osoby ❤️ trzymam kciuki aby zaświeciło dla Ciebie słońce 🌞
Prawdę mówiąc to już mam dość tych starań i najchętniej wyrzuciłabym ta wszystkie suple i hormony i zakończyła ten etap w moim życiu. Ja już straciłam nadzieję, ale mój mąż twierdzi, że w tym roku na pewno nam się uda. Tylko dla niego próbuję znaleźć siłę, żeby jeszcze ten rok się starać.
Od roku poza pracą na etacie oboje jeszcze mamy dodatkowe prace, bo jakoś trzeba płacić za to leczenie. Praktycznie nigdzie nie wyjeżdżamy, a jak mamy czas dla siebie to nawet nie chce nam się nigdzie wychodzić. Jesteśmy już tym wszystkim zmęczeni. Koszty leczenia, badań, supli itd w zeszłym roku wynosił nas około 25 tysięcy złotych. To jest tak przykre...👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 37cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
Nayeli, w cyklach stymulowanych miałam po 2-3 pęcherzyki i pękał tylko jeden po ovi. Lekarz mówiła, że to nie jest na razie powód do niepokoju, bo mogły nie pęknąć przez to że nie były prawidłowe albo nie było w nich komórki. Generalnie kazała się tym nie przejmować bo tak może być 🤷🏻♀️
Nayeli lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
brilka wrote:Nayeli, w cyklach stymulowanych miałam po 2-3 pęcherzyki i pękał tylko jeden po ovi. Lekarz mówiła, że to nie jest na razie powód do niepokoju, bo mogły nie pęknąć przez to że nie były prawidłowe albo nie było w nich komórki. Generalnie kazała się tym nie przejmować bo tak może być 🤷🏻♀️
Dzięki za odpowiedź❤️lekarz wczoraj mi powiedział, żeby się nie przejmować bo tak się właśnie może zdarzyć.. bez powodu. No nic, zobaczę czy jeszcze się coś do kolejnego USG wydarzy a jeśli nie to muszę przyjąć to na klatę i czekać na 13 cykl... -
Darrika wrote:
Spokojnie, ja też miałam cień cienia bardzo długo 😅🤪🤭
Dopiero potem jak już miałam wysoką betę to testy wychodziły wyraźne.
Kto jak kto, ale zbudowałaś mi napięcie. Odświeżam co chwilę stronkę i zaglądam co słychać haha 😉😊
Trzymam kciuki, tym bardziej, że mówiłaś, że u Ciebie okres jak w szwajcarskim zegarku 🤞🤞🤞
Edit: ale ta kreska ze zdjęcia cieniem już nie jest, widać wyraźnie róż ❤️ Tak jak dziewczyny pisały leć na betę 😄 Ale się cieszę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:37
Darrika, Olisska, Haniaxoxo, NinaB lubią tę wiadomość
👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
🫧 06.06. 3152g
🫧 16.06. 3600g
🫧 26.06. 3850g
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
-
beautifullady wrote:Mam nadzieję, że jednak tym razem trafię na kogoś kompetentnego, bo dwóch poprzednich psychologów było porażką.
Prawdę mówiąc to już mam dość tych starań i najchętniej wyrzuciłabym ta wszystkie suple i hormony i zakończyła ten etap w moim życiu. Ja już straciłam nadzieję, ale mój mąż twierdzi, że w tym roku na pewno nam się uda. Tylko dla niego próbuję znaleźć siłę, żeby jeszcze ten rok się starać.
Od roku poza pracą na etacie oboje jeszcze mamy dodatkowe prace, bo jakoś trzeba płacić za to leczenie. Praktycznie nigdzie nie wyjeżdżamy, a jak mamy czas dla siebie to nawet nie chce nam się nigdzie wychodzić. Jesteśmy już tym wszystkim zmęczeni. Koszty leczenia, badań, supli itd w zeszłym roku wynosił nas około 25 tysięcy złotych. To jest tak przykre...
Racja, koszty leczenia są ogromne… może to rzeczywiście czas, aby na chwilę przestać i trochę kasy przeznaczyć na jakiś wyjazd? Za te wszystkie miesiące należy się Wam trochę odpoczynku! ❤️ A jak nie wyjazd to chociaż wspólne kino, kolacja… coś aby na chwilę zapomnieć o staraniach i cieszyć się sobą. Chwila oddechu przyda się każdemu.
@Darrika małpy nie ma więc piłka nadal w grze! ❣️ trzymam kciuki!
@ellev przytulam za biel ❤️🩹
Ja postanowiłam zrobić coś dla siebie i idę dzisiaj na wymarzony masaż 🔥 ostatnie miesiące dały mi w kość i czuję sie strasznie pospinana, więc mam nadzieje ze się dziś rozluźnię 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:42
Darrika, beautifullady, White1, Marzycielka94, ellevv, DreamBee, DreamBee, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
Darrika 🥰😍 Ty po prostu idealnie wpisujesz się w statystyki starania się rok o bejbika! Miałam dobre przeczucia względem Ciebie.
Trzymam mocno kciuki żeby owulka Ci się przesunęła. Nie robisz testów ani monitoringu śledzisz ja po bólu jajnika i śluzie więc równie dobrze możesz być dopiero 12dpo.
Trzymam kciuki żeby nie był to Biochem, walcz mała fasolko, ewidentnie chce się zagnieździć mały wojownik!
Kiedy było ostatnie ❤️?AnMiPe, ater, Marzycielka94, DreamBee, Elena20, Darrika, NinaB, izzou97 lubią tę wiadomość
-
@Donna ale zazdraszam masażu, sama bym się chętnie na jakiś przeszła bo też czuje, że jestem spięta jak kłoda, dosłownie 😬
W ogóle powiem Wam, że tak wczoraj wieczorem jeszcze jak ta @ nie przylaziła to dotarło do mnie, ze ja w ogóle pmsa nie mam, a zwykle dzień przed czy w dniu @ chodze wkurzona jak tykającą bomba i mnie wkurza nawet jak stary za głośno oddycha a tu nic, ani też na słodkie ataku obżarstwa nie miałam 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:47
Elena20, DreamBee, Nayeli lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrkia moooocno zaciskam kciukasy i niech beta szybuje 🚀
Dziewczyny z bielami i małpami przytulam mocnoo i wierzę, że marzec będzie nasz! 🔥
Pięknego dnia dla Was dziewczyny!Darrika, Marzycielka94, Elena20 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Siasi wrote:Darrika 🥰😍 Ty po prostu idealnie wpisujesz się w statystyki starania się rok o bejbika! Miałam dobre przeczucia względem Ciebie.
Trzymam mocno kciuki żeby owulka Ci się przesunęła. Nie robisz testów ani monitoringu śledzisz ja po bólu jajnika i śluzie więc równie dobrze możesz być dopiero 12dpo.
Trzymam kciuki żeby nie był to Biochem, walcz mała fasolko, ewidentnie chce się zagnieździć mały wojownik!
Kiedy było ostatnie ❤️?
Nie no co do owulacji to ja jestem pewna jej mocno, chociaż wiadomo nie na 100%, bo zawsze się wsio sprawdza przy jej oznacznaiu, czyli 14 dni i 15 dnai później @ itd, więc prędzej stawiam na mega późna implantację, bo te 12 dpo w sobote co robiłam betę, to mnie mocno brzuch bolał i piątek też, a od niedzieli już praktycznie nic nie boli 🤷♀️ no i dzisiaj sporo razy na kibelek leciałam może nie biegunka, ale no pędzi mnie😅
Ostatnie ❤️ było teraz w sobotę, a wcześniejsze mieliśmy dłuższą przerwę to własnie w czasie owulacji czyli 22 przed owu I dołożyliśmy 23 w owulke a tak to 2 tygodnie bez seksow bo nie było kiedy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:52
DreamBee lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:
Darrika, coś widać!!! Trzymam kciuki i wierzę że to fasolka! 🫶😍
Piszesz o Luxmedzie, to znaczy że z Luxmedu można wysępić betę? 🙈 ja mimo pakietu chyba się bałam i chodziłam na własną kieszeń 😅 Chyba następnym razem też tak zrobię 😁Darrika lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/06 : cykl bezowulacyjny, torbiel.
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy
➡️ Badanie drożności jajowodów?