Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi i Tasia to miałyście super
Mam zatrzymane ósemki i niestety tylko chirurg szczekowy może mi pomóc. Mam bardzo dobrego w mieście, ma podejście do pacjentów i dla niego moje zęby to wyzwanie... Rwal osemke 40 min, a myślał że pójdzie mu to w 15 potem po tygodniu miałam ściągane szwy, antybiotyk na 2 tyg i po prawie miesiącu przestało boleć.
Kaś sądzę, że będę miała tak samo01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
No to zaczęłyście temat ja niestety też się muszę za to zabrać, na razie muszę jedną ósemke usunąć, ale też chirurgicznie. Niestety panicznie się boję więc długo u mnie to wszystko trwa. Ale już sobie powiedziałam że czekam na koniec cyklu, i zrobię w końcu rtg jak nie będzie ciąży
Też u was tak ładnie wiosennie? -
Ja w lipcu wyrywalam osemke. Pamiętam jeszcze mi się okres spóźnial i dzien wczesniej test robiłam, bo panicznie bałam się, że dam sobie usuwać jak będę w ciąży. :p Mi chirurg wyrwał to bardzo sprawnie. Trochę opuchnelo, ale bez tragedii bo ja mialam od razu do rany zalozony spongostan i chyba on sprawił, że wszytko zagoilo sie szybko i sprawnie. Zapytajcie swoich chirurgow czy zakladaja spongostan (ja usuwalam prywatnie, na nfz watpie by dali).
-
No ja jeszcze 2 mam do usunięcia. Na szczęście z 4 nie ma nawet zawiazki zęba-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ja na razie tylko jedną usunęłam, mam jeszcze trzy tykające bomby, ale na razie w uspieniu.
Lajni spongostan to taki specjalny rodzaj opatrunku. Taka jakby mała gabeczka, która zmniejsza krwawienie i przyspiesza proces krzepnięcia w miejscu rany. Pochłania płyny i potrafi dobrze peczniec. Nie trzeba jej usuwac, bo po jakims czasie sama się rozpada.
Blair tak mam pierwsze USG. Dziękuję :* a Ty jak tam? Na jakim jestes etapie cyklu?
blair. lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja się wyciszam dlatego się nie odzywam
Blair tak, ja mam już jutro usg na którym powinno być serduszko dlatego się wyciszam- nie czytam, się nie udzielam, żyje własnym życiem, nizewiazanym z ciążą żeby nie myśleć
A co do zębów- ja mam wszystkie ósemki i nic im nie dolega nigdy nie miałam takiego czegoś że "boli mnie bo rośnie mi ósemka" ale moje przyjaciółki przechodziły przez to i to była tragedia
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanej niedzieli -
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj mój 11dc, śluz przez ostatnie dni ewidentnie kremowy. Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
Powiedzcie z doświadczenia, na ile testy są wiarygodne i kiedy wystąpi owulacja?
Zaczynamy intensywne starania a jutro mam wizytę u endo-ginekologa, ciekawe co zobaczy na usg.
U mnie ciężko jest ocenić długość cyklu, ponieważ zawsze miałam nieregularne j długo brałam anty. W styczniu przyjmowałam cyclo-pro na wyregulowanie.
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi co do ważności testów owu -
OlaaM wrote:Cześć dziewczyny,
Dzisiaj mój 11dc, śluz przez ostatnie dni ewidentnie kremowy. Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
Powiedzcie z doświadczenia, na ile testy są wiarygodne i kiedy wystąpi owulacja?
Zaczynamy intensywne starania a jutro mam wizytę u endo-ginekologa, ciekawe co zobaczy na usg.
U mnie ciężko jest ocenić długość cyklu, ponieważ zawsze miałam nieregularne j długo brałam anty. W styczniu przyjmowałam cyclo-pro na wyregulowanie.
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi co do ważności testów owu
Dodam, dzisiejsza temperatura to 36,19st, a wczoraj 36,4. Przed owu temperatura spada ? -
MissKathy to musisz napisać jak już bedziesz po wizycie a i na pewno wszystko będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:45
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
A ja wyladowalam dzis w szpitalu
Od wczoraj jakoś inaczej się czułam niz zwykle i dzis pierwszy raz zobaczylam brazowe plamienie. Juz myslalam ze to koniec
Ale w koncu zobaczylam dzis pecherzyk z zarodkiem i cialkiem zoltym. Z ciążą ok na szczęście, ale zrobil mi się krwiak w macicy. więc leżę i patrzę w sufit -
nick nieaktualny
-
Ciezko to nawet nazwac jakims wielkim plamieniem. Pierwsza krople krwi zauwazylam dzis ok 10. Pozniej sie uspokoilo a ok 13 zaczelo sie rozkrecac brunatne plamienie, ktore juz widziałam na wkladce. Na szczescie trafilam do dobrego szpitala z dobra opieka, ale sam fakt leżenia tutaj jest dobijajacy...
-
nick nieaktualny