Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi i Tasia to miałyście super :)
    Mam zatrzymane ósemki i niestety tylko chirurg szczekowy może mi pomóc. Mam bardzo dobrego w mieście, ma podejście do pacjentów i dla niego moje zęby to wyzwanie... Rwal osemke 40 min, a myślał że pójdzie mu to w 15 :/ potem po tygodniu miałam ściągane szwy, antybiotyk na 2 tyg i po prawie miesiącu przestało boleć.

Kaś sądzę, że będę miała tak samo :/

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • blair. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczęłyście temat :P ja niestety też się muszę za to zabrać, na razie muszę jedną ósemke usunąć, ale też chirurgicznie. Niestety panicznie się boję więc długo u mnie to wszystko trwa. Ale już sobie powiedziałam że czekam na koniec cyklu, i zrobię w końcu rtg jak nie będzie ciąży :)

Też u was tak ładnie wiosennie? :)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu wyrywalam osemke. Pamiętam jeszcze mi się okres spóźnial i dzien wczesniej test robiłam, bo panicznie bałam się, że dam sobie usuwać jak będę w ciąży. :p Mi chirurg wyrwał to bardzo sprawnie. Trochę opuchnelo, ale bez tragedii bo ja mialam od razu do rany zalozony spongostan i chyba on sprawił, że wszytko zagoilo sie szybko i sprawnie. Zapytajcie swoich chirurgow czy zakladaja spongostan (ja usuwalam prywatnie, na nfz watpie by dali).

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze 2 mam do usunięcia. Na szczęście z 4 nie ma nawet zawiazki zęba

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • blair. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no ja też prywatnie będę usuwać, wiem że większość mówi że tragedii nie ma, ale i tak mój strach jest większy :P

Za 10 dni masz USG serduszkowe? <3 a MissKathy chyba w poniedziałek? Czekamy na dobre wieści dziewczyny! :)

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga co to ten spongostan? Ja też tylko prywatnie. I zapisze się - pewnie termin będzie na za 3 tyg. A jak do pt nie dostanę, to ponownie testuje :)

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko jedną usunęłam, mam jeszcze trzy tykające bomby, ale na razie w uspieniu.

Lajni spongostan to taki specjalny rodzaj opatrunku. Taka jakby mała gabeczka, która zmniejsza krwawienie i przyspiesza proces krzepnięcia w miejscu rany. Pochłania płyny i potrafi dobrze peczniec. Nie trzeba jej usuwac, bo po jakims czasie sama się rozpada. :)

Blair tak mam pierwsze USG. Dziękuję :* a Ty jak tam? Na jakim jestes etapie cyklu?

blair. lubi tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni, to trzymam kciuki za testowanie!

Kaga ja akurat na etapie owulacji, także działamy :P

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to uciekaj mi z forum natychmiast! :)

blair. lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja się wyciszam dlatego się nie odzywam :)
    Blair tak, ja mam już jutro usg na którym powinno być serduszko <3 dlatego się wyciszam- nie czytam, się nie udzielam, żyje własnym życiem, nizewiazanym z ciążą żeby nie myśleć :)

A co do zębów- ja mam wszystkie ósemki i nic im nie dolega :) nigdy nie miałam takiego czegoś że "boli mnie bo rośnie mi ósemka" ale moje przyjaciółki przechodziły przez to i to była tragedia :(

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanej niedzieli :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dzisiaj mój 11dc, śluz przez ostatnie dni ewidentnie kremowy. Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
    Powiedzcie z doświadczenia, na ile testy są wiarygodne i kiedy wystąpi owulacja?
    Zaczynamy intensywne starania :) a jutro mam wizytę u endo-ginekologa, ciekawe co zobaczy na usg.

U mnie ciężko jest ocenić długość cyklu, ponieważ zawsze miałam nieregularne j długo brałam anty. W styczniu przyjmowałam cyclo-pro na wyregulowanie.

Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi co do ważności testów owu :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dzisiaj mój 11dc, śluz przez ostatnie dni ewidentnie kremowy. Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
    Powiedzcie z doświadczenia, na ile testy są wiarygodne i kiedy wystąpi owulacja?
    Zaczynamy intensywne starania :) a jutro mam wizytę u endo-ginekologa, ciekawe co zobaczy na usg.

U mnie ciężko jest ocenić długość cyklu, ponieważ zawsze miałam nieregularne j długo brałam anty. W styczniu przyjmowałam cyclo-pro na wyregulowanie.

Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi co do ważności testów owu :)

Dodam, dzisiejsza temperatura to 36,19st, a wczoraj 36,4. Przed owu temperatura spada ?:)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy to musisz napisać jak już bedziesz po wizycie a i na pewno wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:45

MissKathy92 lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze spaceru... co druga para z wózkiem. Jak ja zazdroszczę...
    Piekna pogoda wiec trzeba być pozytywnym :)
    Miłego dnia Kochane Staraczki ! :)

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyladowalam dzis w szpitalu :(
    Od wczoraj jakoś inaczej się czułam niz zwykle i dzis pierwszy raz zobaczylam brazowe plamienie. Juz myslalam ze to koniec :(
    Ale w koncu zobaczylam dzis pecherzyk z zarodkiem i cialkiem zoltym. Z ciążą ok na szczęście, ale zrobil mi się krwiak w macicy. :( więc leżę i patrzę w sufit :(

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga i dalej plamisz? zostawili Cię w szpitalu? Dobrze że wszystko z dzidzią w porządku :)

Kaga lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga to kciuki za Was! Jesteście silni Ty i Dzidziuś, więc wszystko będzie dobrze! musi!

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko to nawet nazwac jakims wielkim plamieniem. Pierwsza krople krwi zauwazylam dzis ok 10. Pozniej sie uspokoilo a ok 13 zaczelo sie rozkrecac brunatne plamienie, ktore juz widziałam na wkladce. Na szczescie trafilam do dobrego szpitala z dobra opieka, ale sam fakt leżenia tutaj jest dobijajacy...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaguś jak trzeba to trzeba :) musisz odpoczywać i wszystko będzie dobrze zobaczysz ;)

Kaga lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga jestem z tobą nie denerwuj się bo jak sama napisałaś jesteś pod dobra opieka i będzie na pewno dobrze :*

Ja wracam do żywych - cóż wczoraj byłam u fryzjera aż chce się rzec nowy cykl nowa ja

Kaga lubi tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ