Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku Zanetko kochana dziękuję że mi to napisałaś :* już jestem troszkę spokojniejsza dzięki temu
Alexandra druga beta w czwartek i jeszcze machne trzecią w sobotę i wtedy też zrobię tsh i ft4Alexandra88, Żanetka93, Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiss naprawde ja rozmawialam bardzo dlugo o tym leku z lekarzem wypytalam go o to z kazdej strony hehe
Lek ten nie ma zlego wplywu na plod
Jest to udowodnione za granica
W polsce poprpstu lek ten nie mial badan w tym kierunku
Co do LUF nie mam pojecia...
Ja go biore ze wzgledu na IO ale metfromina ogolnie dobrze tez wplywa na orace jajnikow wiec kto wie..MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Kwiatek12 wrote:Alexandra wlasnie dzisiaj o tym pisalam, ze mi endokryn. Przepisal jak zobaczyl badania po obciazeniu i ze mam wlasnie problem z pekaniem pecherzyka graffa. Ja juz do tego bolu sie przyzwyczailam bo on rowniez byl z tydzien przed @ czasem dluzej!!!! Ale ja endokryn. Tego nawet nie mowilam... a tu moze jakos po trzech tyg. Brania leku po prostu nic!!!!! Zero bolu bylam mega zdziwiona bo od kiedy pamietam na to cierpie!!!! W kolejnym cyklu tak samu, ten obecny rowniez. zaczelam czytac i to wlasnie ten lek mi pomogl!!! Ale uwazaj jest drogi!!! Od 80-350zl!!!!!! Mi ta kuracja straczyla na dwa miesiace- pol tabletki dwa razy w tyg.
Oooo faktycznie cena leku widzę w niezłych widełkach. Teraz pozostaje mo czekać na wizytę u gina i zobaczymy co przepisze.
Żanetka wycieku z piersi nie miałam. Ostatnio na wizycie tez mi badał i mówi ze tu ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:19
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Zanetka zapytam!!! A co mi tam szkodzi?! Najwyzej mnie spierdzieli:) co do wysieku masz racje... niektore dziewczyny maja i to konkretnie;)))
Alexandra tak zdzierstwo na maxa!!! Mnie lekarz uprzedzil i w sumie bym kupila za 300 zl bo akurat w poerwszej aptece po tyle byl!!!! Porazka.Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Kwiatek12 wrote:Zanetka zapytam!!! A co mi tam szkodzi?! Najwyzej mnie spierdzieli:) co do wysieku masz racje... niektore dziewczyny maja i to konkretnie;)))
Alexandra tak zdzierstwo na maxa!!! Mnie lekarz uprzedzil i w sumie bym kupila za 300 zl bo akurat w poerwszej aptece po tyle byl!!!! Porazka.
Dlatego najlepiej dobrze porównać sobie ceny leków w sumie to tez dziwne ze w jednej aptece kosztuje dużo mniej, skąd takie różnice ?PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandra tez o to spytalam w aptece bo rozumiem, ze sa roznice ale ze az takie?!? Serio ale jak zyje nie widzialam az takiej rozbieznosci przy kwocie 80zl;) a roznica wynika z importu- ten jest tanszy i dokladnie taki sam/ ten lek nie ma zamiennika/ jak produkuja go w Polsce za ponad potrojna cene.
Zanetka chodzilo mi o to, ze zapytam lekarza o ten lek na zasadzie dzialania metfrominy czy w razie co moze ja mi przepisac na grubosciennne pecherzyki graffa;))))
Sylwia faktycznie dosc nisko, ale to nadal norma!!!!!!! Powiem Ci ze ja to badanie robilam dwa razy. Rok po roku i ten swiezszy wynik jest wyzszy od starego... jak sie okazuje wbrew pozorm to nie jest wartosc ktora ulega tylko zmniejszeniu w miare uplywu czasu/ pytalam ginekologa a ja na to jestem zywym przykladem!!! Wiec uszy do gory!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:56
-
syllwia91 wrote:Amh za niskie? Ale to można wykluczyć pcos?
Gratulacje!
Kochana, obniżona rezerwa jajnikowa jest poniżej 1 ng/ml. Wcześniejszy lekarz kiedyś mówił że oczywiście AMH zależy od wieku, ale uśredniając, powinno być wyższe niż 1,4 ng/ml. Pcos możesz wykluczyć. Myślę że nie masz się czym martwić oczywiście lekarz na pewno Ci lepiej podpowie, oni patrzą na to jeszcze z fsh szczególnie, i z innymi hormonami. -
Wlasnie mi też się wydawało, tak jak napisała Blair, ze poniżej 1 amh to niskie
Więc Sylwia chyba Twoje nie jest tak złe jak myślisz
Blair chyba się mój organizm zbuntowal i powiedział- dość tych badań czas na ciąże Mąż bardzo się cieszy że ominęło go badanie nasienia I ogólnie klinika bo musielibysmy jeździć do innego miasta
blair. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Abi80 ... a ktory dzien cyklu masz i jak dlugie? Mi za kazdym monitprem robi sie torbiel ale wchlania do kolejnej @ sama bez lekow. Teraz mialm pierwszy cykl stymulowany clo plus zastrzyk ovitrelle i dupa tez nie pekl... czekam do @ czy po tych lekach trbiele sie w ogole wchlona:(
-
Haha MissKathy wierzę że mąż zachwycony, może tak go zmobilizowałaś tym badaniem nasienia i proszę od razu poszło
Sylwia na tych tarczycowych to się nie znam.
Właśnie dziewczyny, powtórzyłam dzisiaj tsh i prolaktynę jak mi lekarka kazała i wyniki znów ok...
TSH 1,738 uIU/ml[0,38-5,33]
Prolaktyna 18,22 ng/mL[3,34-26,72];
Więc u mnie skok faktycznie był spowodowany stymulacją, ale organizm już sobie z tym poradził.
Abi, no to faktycznie gigant, ale skoro jest ten wzgórek, to może faktycznie jeszcze pęknie. Pytanie tylko, na ile wartościowa jest komórka jajowa z takiego pęcherzyka. Ale długi Ci też dał lekarz czas na wizytę kontrolną.MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
ABI90 wrote:U mnie słabe wiadomości. Endo 10mm a pęcherzyk gigant, i dla lekarza jest ok... A ja wiem że nie jest... Prawie 4cm widoczny wzgórek jajonośny. W poniedziałek muszę znowu przyjechać sprawdzić... Wątpię że pęknie. Ale może też duphaston na wchłonięcie mi da ... Chociaż on wierzy że pęknie i niby wszystko ok... Oby się torbiel nie zrobiła...
-
blair. wrote:Haha MissKathy wierzę że mąż zachwycony, może tak go zmobilizowałaś tym badaniem nasienia i proszę od razu poszło
Sylwia na tych tarczycowych to się nie znam.
Właśnie dziewczyny, powtórzyłam dzisiaj tsh i prolaktynę jak mi lekarka kazała i wyniki znów ok...
TSH 1,738 uIU/ml[0,38-5,33]
Prolaktyna 18,22 ng/mL[3,34-26,72];
Więc u mnie skok faktycznie był spowodowany stymulacją, ale organizm już sobie z tym poradził.
Abi, no to faktycznie gigant, ale skoro jest ten wzgórek, to może faktycznie jeszcze pęknie. Pytanie tylko, na ile wartościowa jest komórka jajowa z takiego pęcherzyka. Ale długi Ci też dał lekarz czas na wizytę kontrolną.