Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dokladnie tak jak Martita mam, że w ogole nie chce mi sie słodkiego aczkolwiek moze to byc spowodowane, że pakuje w siebie mnostwo zapychajacych warzyw. Czuje sie roznie - raz dobrze, raz mam mdłości.
Lajni obie maja typu drugiego. U jednej babci to juz zakrawa na dramat... W dodatku ma dużą zakrzepice, jest po udarze i zawale... W środę idę robic badania właśnie w kierunku problemów z krzepnieciem (trombofilia). Jestem pewna ze wyjda zle... Z taka historią rodzinna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:58
-
nick nieaktualnyDziewczyny odebrałam wyniki proszę o wypowiedź.... Bo cały dzień miałam stres a to tylko część badań.
AMH mój wiek 27 lat 1.89
Ft3 3.49
Ft4 1. 23
Tsh 1.900
Anty tpo <9
Anty tg <10
Glukoza 108 czyli za dużo
Kreatynina 0.85 czyli za malo
Mcv 81 czyli za mało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MissKathy92 wrote:Uff narobiłam Was
Co do obiawow to cycki mnie bolą tak jakoś inaczej, nie za mocno ale jednak ćmią a zazwyczaj na 1-2dni przed okresem już przestawaly boleć Poza tym było wszystko tak jak zawsze tylko tempka się trzymała dziś mam 26dc i miałam odstawic dupka więc dlatego test I ogólnie dziś 14dpo
Nawet tam na dole zrobiło mi się mega sucho tak jak na @ ale już teraz mam trochę białego śluzu więc jest ok
Jejku nie mogę w to uwierzyć że się udało
A za chwilę będziesz miała tam mokro jak nie wiem... wiem co mówięMissKathy92 lubi tę wiadomość
10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
Sylwia badania, ktore ja mam zrobić kosztują prawie 200 zl. Nie wiem czy jest sens, zebys to badala bez konsultacji z lekarzem (ja mam do zbadania bialko c i bialko s). Dodatkowo mam kwas foliowy, wit. B12 i homocysteine do zbadania.
Współczynnik homa liczy sie na podstawie glukozy i insuliny. -
Kaga nie martw sie ... znam dziewczyna ktora jest po 5 poronieniach... dopiero bodajze podczas czwartego znalezli przyczyne, ze wlasnie cierpi na to... miesiac temu po siedmiu latach staran urodzila zdrowa coreczke. Jezdzila do lodzi do profesora typowo od tego... inni lekarze rozkladali rece... nigdy nie wolno tracic nadzieji!! Prosze podpowiedz mi jak z tym badaniem pytalam w poprzednim poscie bo jestem zielona
-
Miss gratulacje!!! Bo dopiero teraz doczytalam Twoja wiadomsoc o becie.
Kwiatek na krzywa musisz kupić w aptece 75 g glukozy i z tym iść na czczo do lab. Plus musisz zarezerwować 2 h, bo trzeba tam siedziec na miejscu.MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKwiatek12 wrote:Zanetka93 to co jest u Ciebie przyczyna na te chwile ze ciazy brak? Z czyms konkretnym wlaczysz?
Zdaniem lekarza nasienie meza do poprawy
Takze poprawiamy;)
Ja niby juz jestem ustawiona jelsi chodzi o hormonu owulki
Mi zostala droznosc to sprawdzenia -
Dziewczyny widzę że pisalyscie o metforminie
Co w razie ciąży kazał wam robić gin/endo? odstawiac, brać dalej ?
Ja chyba nie chce od razu odstawiac a do gina mogę iść dopiero w poniedziałek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKwiatek12 wrote:Zanetka to jestescie na bardzo dobrej drodze!!!!! Droznosc mi sprawDzali, nic milego , ale warto miec to odhaczone;)
Ja podobno ok ta droznosc wstepnie w marcu
Maz 1% prawidlowych wogole wszystkie parametry zanizone
Walczymy z suplementacja za msc powatarza i sie okaze
Jesli nie pomoze dosię androloga -
Zanetka a jaką dawkę bierzesz?
Ja też dużo czytałam o tym żeby schodzić stopniowo bo jest mniejsze ryzyko poronienia wtedy niż przy gwałtownym odstawieniu -
Zanetka oby mu sie poprawilo.. kurde kazda historia inna... moj za to ma jak to gin. Powiedzial ze dawno tak dobrych wynikow nasienia nie widzial.. co mnie mega zdziwilo bo moj chlop kompletnie o siebie nie dba pod wzgledem zdrowotnym do tego pali jak lokomotywa.
Sylwia 91 a jakie masz normy amh? Bo sprawdzilam u siebie i wg. Norm moich do Twojego wieku jest w porzadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 18:23
-
nick nieaktualny1000 jeden raz na noc
I mowil ze gdy sie uda bedziemy zmniejszac dawke po troche az do calkowitego odstawienia zeby organizm nie przezyl szoku
I tak samo bromergon
Do 10 tyg stopniowo
Tak zaleca moj
Hmm a masz moze kontakt tel do swojego gina?
Moze napisz mu ze jestes wtym ciazy i co z lekami ktore zazywasz;)
A jesli wizyta w pon to do pon jedz normalnie dawki jakie jadlas;)