Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kwiatek12 wrote:Czyli wychodzi na to, ze musze to sprawdzic... moze faktycznie cos w tym jest...
A dziewczyny jak jest u Was z owulacja? I czy jest jakas roznica miedzy owulacja prawidlowa gdzie pecherzyk peka i ta w ktorej pecherzyk nie chce peknac? A moze czujecie momnt pekniecia? Bo kurcze ja po wczorajszej wizycie , gdzie mimo podania zastrzyku nie pekl zaczelam sie zastanawiac czy ja kiedykolwiek w ogole owulacje mialam...z zastrzykiem czy bez zawsze czyuje sie tak samo... lekkie klucie jajnikow i tyle... a naczytalam sie, ze dziewczyny potrafia sie w kulke zwijac z bolu... ze maja plamienia? A ja nigdy nic takiego nie przezylam... dajcie mi chociaz ten cien nadzieji... -
nick nieaktualny
-
Odfrunęla ze szczęścia
O znalazlam wyniki, przepraszam wcześniej źle podalam glukoze na czczo.
Wyniki odpowiednio na czczo - po 1 h - po 2 h.
Glukoza: 93.9 - 123.5 - 101.6
Insulina: 6.9 - 41.6 - 34.6.
Krzywe robione na diecie.
Czyli Kwiatek widzisz tragedii nie ma a jednak lekarz zdecydowal o metforminie. Myślę ze u mnie przewazyla historia rodzinna - obie babcie i mama mają już stwierdzoną cukrzycę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:40
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Też u mnie nie ma tragedii a brałam glucophage. Źle się po nim czułam i miałam napady na słodkie
W pn powtórzę glukoze i insulinę z ciekawości bo i tak muszę powtórzyć tsh.
Kaga a mają cukrzycę 1 czy 2 stopnia? U mnie w rodzinie są obydwie i aż się tego boję. Tak jak tej celiakii....01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Też u mnie nie ma tragedii a brałam glucophage. Źle się po nim czułam i miałam napady na słodkie
W pn powtórzę glukoze i insulinę z ciekawości bo i tak muszę powtórzyć tsh.
Kaga a mają cukrzycę 1 czy 2 stopnia? U mnie w rodzinie są obydwie i aż się tego boję. Tak jak tej celiakii....
Ja dzisiaj byłam na krwi i czekam na wyniki, na razie wiem, że spadł mi kwas foliowy do 17 (w październiku miałam prawie 27). Czekam jeszcze na lh, fsh, tsh i prolaktyneKaga lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Kurcze czyli moze faktycznie niekiedy moze mialam owulacje z peknieciem... zawsze jakas nadzieja sadzac po Waszych opisach. Jak widac nie trzeba miec plamien itp.
Plamka92 o takim objawie jak wzdecia przy owulacji to nawet nie wyczytalam;)))) a jednak;)
Ewelle to fajnie, ze masz tak wyrazne sygnaly.
Meggs czyli masz podobnie jak ja, tylko ja na tych marnych paru usg nigdy nie uslyszalam, ze pekl i tak bardzo sie boje, ze mam ten zespol LUF
Zanetka93 ja tez mam a raczej mialam mega bole piersi i zawsze obstawialam, ze to wina torbielek bo mam ich pelno... a piersi przed okresem bolaly mnie do tego stopnia, ze nie moglam sie dotknac.. ostatnio tak bardzo, ze zaglebilam sie w temat nakluwania ich i odsysania plynu, ale niesyety ponoc problem wraca i wiesz co ???!!! endokryn. Przepisal mi dostinex co prawda na cos innego, ale kurde jak reka odjal. Nic !!! Zero bolu. Zapomnialam , ze mam cycki w ogole -
Dziewczyny beta 162!!!!!
JESTEM W CIAZY !!! Jejku nie mogę uwierzyćMartitaS, Tasia88, Żanetka93, Plamka_92, MałaMi90, Ag1988, Kaga, Phiczek, blair., Lajni85, Ochmanka, Paulina Nessa, Alexandra88, Meggs, Why_not_now87 lubią tę wiadomość
-
Uff narobiłam Was
Co do obiawow to cycki mnie bolą tak jakoś inaczej, nie za mocno ale jednak ćmią a zazwyczaj na 1-2dni przed okresem już przestawaly boleć Poza tym było wszystko tak jak zawsze tylko tempka się trzymała dziś mam 26dc i miałam odstawic dupka więc dlatego test I ogólnie dziś 14dpo
Nawet tam na dole zrobiło mi się mega sucho tak jak na @ ale już teraz mam trochę białego śluzu więc jest ok
Jejku nie mogę w to uwierzyć że się udałoAg1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaaa !!! Ucielo mi wiadomosc..
Zanetka93 chcialam tylko dodac , ze na to wychodzi ze przyczyna byla wysoka prolaktyna... mialam robiona z obciazeniem...i faktycznie byla wysoka... mialas to badanie?
Kaga dziekuje za pamiec o wynikach.. norma byla 99? Powiem Ci, ze dalas mi do myslenia.. co prawda u mnie tylko prababcia chorowala ale trwalo to z 30lat. Jak sie przygotowac? Kubek+Woda+glukoza i na tej podstawie poprosic o zrobienie krzywej cukrowej i insulinowej?
Miss serdecznie gratulacje!!!!!?!MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny