Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsze to sie nie poddawac. Te nadprogramowe kg nie pojawily sie w miesiac to i w miesiąc nie znikną... Taka prawda. Tez sie załamalam jak po prawie dwoch tyg byl raptem 1 kg mniej. Ale zawsze kiedy mam ochotę na ciastko to wyorbazam sobie dziecko. Po wlaczeniu metforminy zaczęło leciec szybciej - czasami w IO nie da sie schudnac bez leków. Ale leki diety i ruchu tez nie zastąpią.
Ja mam wynik 1.6. Ale krzywe byly robione na diecie, więc nie wiem jaki bylby wynik bez tej diety. -
Nie robili mi krzywej cukrowej i insulinowej. Nie proponowal mi tego ani hin. Ani endokryn. Jedyne co mi kazali zrobic to sama glukoze na czczo- ta wyszla w normie. Dokladny wynik to 97,5 mg/dl / normy labo. 70-99/.I w sumie lekarz spojrzal i powiedzial, ze ok. Co o tym sadzisz? Jedyne co mi wyszlo dosc wysokie to prolaktyna po obciazeniu z 10 wzrosla do 100- na to mam Dostinex od endokr. 2x w tyg. Po pol tabletki. Ja mam problem z mega stresem cale stresem cale zycie...
-
nick nieaktualny
-
Kaga tylko ze ja nigdy nie mialam problemow z waga jesli to masz na mysli, ze np. Jakos przytylam?!? Waze od 20 roku zycie wciaz tyle samo bez zadnej doety... aczkolwiek slodycze uwielbiam i moge isc duzo zjec...-ale nie wiem czy to jkis objaw ?Dobrze zrozumialam ?jesli nie to przepraszam , ja jestem w takim amoku po wczorajszej wizycie , ze caly dzien i noc przeplakalam. Wygladam dzisiaj jak zoombie.
-
nick nieaktualny
-
Zanetka tez mi sie wydawalo, ze to dosc sporo... bo jakby nie bylo zaraz przekrocze norme... a insulina cos tez powie w niepowodzeniach ciazowych rozumiem? Nawet nie mialam pojecia jesli tak. Nigdy mi nikt tego nie proponowal... kazdy lekarz to inna bajka
-
nick nieaktualnyRobisz krzywa insulinowa i krzywa glukozowa (cukrowa) na czczo, po 1h i po 2 h, ja byłam u diabetologa dostałam skierowanie, a potem mi je interpretował. Nie konsultowałam tego z innym lekarzem, bo pewnie co lekarz to inna teoria.. ale ćwiczę i staram sie zdrowo odżywiać, plan od stycznia - zrzucanie kg które przybyły po slubie, czyli jakies 7 kg - 2 juz poszły.. jeszcze 5...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:40
-
nick nieaktualnyU mnie tez wagowo nie swiadcze osię IO
50kg waze
...
Najleojej sobie zrobic te krzywe a IO juz ci okresli sam wynik na czczo glukozy i insuliny
Kalkulator homair podaje sie wyniki i wychodzi co wskaznik
Mi gin od razu pow ze cukier do zbicia co sie cieszylam ze byl w normie
Ale mial racje duzo lepjej sie czuje do tego mam szybsze owulacje spadlo 5 kg ze mnie w momencie... -
Kwiatek moja poczatkowa waga tez miesciła sie w prawidlowym BMI. Fakt trochę byla wysoka, ale wciaz prawidlowa. Ja akurat przytylam ok 8 kg w dwa lata, ale to raczej wina małej aktywności fizycznej.
Ja cukier na czczo miałam 96. Resztw wynikow napiszę wieczorem jak wrócę z pracy. -
nick nieaktualnyCo do samej glukozy wazna jest przedrwszystkim dieta...
Jesli np ma sie cukier przy gornej granicy to troche mniej cukru zdrowgo zywienia i troszke zleci...
Ta to sens przy np tak ja ma moja znajoma cukier 93 ale insulina 5
Natomiast jesli cukier jest wysoko a do tego dochodzi wysoka insulina ( taka dobrze zawyzona) czego np sama dieta i ruch nie potrafi zbic to wtedy wlacza sie lek...
Ale to jak.pisalo wyzej: cos sie nie wzielo w miesiac wiec w miesiac nie zniknie...
Trzeba czasu wytrwalosci -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Miss gratulacje!
Daj znać jak beta!
Ja dzisiaj byłam na badaniach i aż mnie brzuch boli z nerwów przed wynikami...a w dodatku boli mnie szyja tak jakby tarczyca ale z lewej a z lewej nie mam... Dziwne...
Może węzły chłonne?10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
Czyli wychodzi na to, ze musze to sprawdzic... moze faktycznie cos w tym jest...
A dziewczyny jak jest u Was z owulacja? I czy jest jakas roznica miedzy owulacja prawidlowa gdzie pecherzyk peka i ta w ktorej pecherzyk nie chce peknac? A moze czujecie momnt pekniecia? Bo kurcze ja po wczorajszej wizycie , gdzie mimo podania zastrzyku nie pekl zaczelam sie zastanawiac czy ja kiedykolwiek w ogole owulacje mialam...z zastrzykiem czy bez zawsze czyuje sie tak samo... lekkie klucie jajnikow i tyle... a naczytalam sie, ze dziewczyny potrafia sie w kulke zwijac z bolu... ze maja plamienia? A ja nigdy nic takiego nie przezylam... dajcie mi chociaz ten cien nadzieji... -
nick nieaktualnyKwiatek12 wrote:Czyli wychodzi na to, ze musze to sprawdzic... moze faktycznie cos w tym jest...
A dziewczyny jak jest u Was z owulacja? I czy jest jakas roznica miedzy owulacja prawidlowa gdzie pecherzyk peka i ta w ktorej pecherzyk nie chce peknac? A moze czujecie momnt pekniecia? Bo kurcze ja po wczorajszej wizycie , gdzie mimo podania zastrzyku nie pekl zaczelam sie zastanawiac czy ja kiedykolwiek w ogole owulacje mialam...z zastrzykiem czy bez zawsze czyuje sie tak samo... lekkie klucie jajnikow i tyle... a naczytalam sie, ze dziewczyny potrafia sie w kulke zwijac z bolu... ze maja plamienia? A ja nigdy nic takiego nie przezylam... dajcie mi chociaz ten cien nadzieji... -
nick nieaktualnyJa nie odczuwam owulacji
Mam swoja naturalna nie wspomiagam jej niczym
Zawsze gdy pecherzyk osiaga 22 lub 23 mm peka ...
Potwierdzone bylo monitorongami
Ostatnoo mialam przygode akurat w trakcie monitoringu byl w traakcie pekniecia lal sie plym do zatko douglasa...
Ale ja np nie odczuwam owulacjo w sensie zadmego uklucia bolu plamienia kompletnie nic...
Poprpstu nagle zanila sluz wiec wiem.ze jest juz po
Za to mam pms z tydzien przed okresem heh
Mega mnie cycki bola brzuch z 2 dni przed znaczy znosny bol ale czuc i wogole rozdrzaznioma wtedy chodze -
Każda z nas jest inna Jedna będzie odczuwać owulację inna nie będzie mieć żadnych objawów
U mnie bardzo często podczas owulacji występują wzdęcia. Bardzo charakterystyczne. Ale też nie w każdym cyklu. Czasami też nic nie czuję gdy dochodzi do owulacji
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc)