Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleo10 wrote:Dziewczyny, mam już wyniki progesteronu - 20,100 ng/mL. Chyba jest dobrze, prawda? 🥹
Jest super! 😍 Ciekawe jaki mój będzie 😅
Kleo10 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Helenka22 wrote:Ja miałam i czeka mnie kolejna. Z tego co dziewczyny pisały to w różnych szpitalach to wygląda inaczej. Ogólnie zupełnie nie ma się czego bać, bo zabieg jest w krótkotrwałym znieczuleniu ( wszystko trwa jakoś 10-15 min)
W szpitalu w którym ja byłam pierwszego dnia robią badania krwi, na drugi dzień zabieg i trzeciego dnia się wychodzi do domu. Później po zabiegu ( u mnie zalecali miesiąc po) wizyta u swojego ginekologa żeby sprawdził czy wszystkie jest w porządku i ten pierwszy cykl jest bez starań.
Niektóre dziewczyny pisały, że tego samego dnia mają zabieg i do domu
Dzięki. Właśnie udało mi się zapisać na histeroskopię na marzec. Porobiłam już dużo różnych badań, oczywiście większość na własną rękę, bo ciężko o skierowanie. Wszystko w normie. Nasienie w porządku. Teraz na celowniku jako główny winowajca jest ten polip. Mam nadzieję, że usunę i wreszcie zobaczę dwie kreski
♀️36 ❤️♂️38
⌛Starania od wiosny 2025 -
Dziewczyny mam wyniki:
Progesteron 9,70 ng/mL - myślicie że taki wynik jest ok? Na pewno była owu jak widać, 17 lutego i tak idę na wizytę do gin więc skonsultuję
Prolaktyna 19,13 ng/mL - uff tutaj widzę że wszystko ok 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:29
sirengirl92 lubi tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Aktualizacja: Obawiałam się, jak będzie ze śluzem. Bo miesiąc temu go nie zauważyłam. Dziś piękny rozciągliwy książkowy jak białko 💕 nie sądziłam, że mnie śluz tak ucieszy 🤣
Więc mamy pik z dziś, jest glutek, coś tam czuję jajniki, jest świetny nastrój od wczoraj i taka jakaś lekkość ducha, Trzeba tylko chłopa zachęcić, mam wrażenie, że się znowu przejął i będzie presja i nici z wytrysku 😢…. Trzymajcie kciuki za wieczór/poranek.
Nigdy nie przypuszczałam, ze starania o dziecko będą wymagały takiej logistyki. I tego, że faceci bardziej potrzebują „nastroju” i wszystkiego wokół niż my. 🧐 a może mój chłop jest już po prostu stary i mniej jurny 🫣 od paru dni łyka fertilman. Może poprawi mu to nieco to i owo za jakiś czas.
Kleo10, askowe, Maalwii, Angel93, KAaareii, Esbe lubią tę wiadomość
👩💼 33 👨💼 39
AMH: 5,3
niedoczynność tarczycy, euthyrox 75, wit d3 2000, ubichinol q10, inofem 2x, ashwaganda, selen 100mg, kwasy omega 3
3cykl: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d
09.02 -> TSH 1,180, ft3 3,74, ft4 18,70 ferrytyna 38,26, d3 59,90, homocysteina 6,32
Od 21.01.26: 5 cykl starań 🙏🏻 -
A myślałaś wesprzeć 2 fazę naturalnym progesteronem?Maalwii wrote:Dziewczyny mam wyniki:
Progesteron 9,70 ng/mL - myślicie że taki wynik jest ok? Na pewno była owu jak widać, 17 lutego i tak idę na wizytę do gin więc skonsultuję
Prolaktyna 19,13 ng/mL - uff tutaj widzę że wszystko ok 😅👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
maranta wrote:Dzięki. Właśnie udało mi się zapisać na histeroskopię na marzec. Porobiłam już dużo różnych badań, oczywiście większość na własną rękę, bo ciężko o skierowanie. Wszystko w normie. Nasienie w porządku. Teraz na celowniku jako główny winowajca jest ten polip. Mam nadzieję, że usunę i wreszcie zobaczę dwie kreski

Ja byłam zapisana na koniec marca, ale musze dzwonic i przekładać, bo niestety okres sie spóźnił i teraz juz nie zmieszcze sie w pierwszej połowie cyklu. A zapisywałam się na koniec grudnia i jeszcze się nie zdziwie jak już na kwiecień nie będzie możliwości -
kindzaaaa wrote:A myślałaś wesprzeć 2 fazę naturalnym progesteronem?
Właśnie nie bo nie orientowałam się nigdy w tym temacie ale chyba widzę że będzie trzeba..
Możesz coś polecić, powiedzieć na ten temat?M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Zdecydowanie potwierdzam.. najgorzej jak sie jeszcze ze wszystkiego w kolo zrezygnuje bo staraniaLady A. wrote:Każdej z nas zależy... Ja staram się ostatnio nie podporządkowywać życia pod starania. Wtedy porażka boli jakoś mniej. Mieć swoje zainteresowania, pasje, spotykać się ze znajomymi, nawet tymi którzy mają dzieci. Wiadomo, że jest trudno szczególnie jak się widzi, że komuś przyszło to bez trudu albo jak dzieci rodzą się w rodzinach, które je zaniedbują...
A z drugiej strony zawsze myślę sobie, że my bardziej to docenimy i to też będzie piękne ♥️
my tak przez ostatni ponad rok generalnie zrobilismy.. restrykcyjna dieta i odmawianie sobie nawet lampki wina na wakacjach czy kawalka ciasta na urodzinach. Nic nie chcialam planowac na kilka miesiecy naprzod bo "na pewno bede juz wtedy w ciazy" (o jaka bylam naiwna) teraz juz do tego podchodze tak ze chcialabym miec taki problem za te kilka mc ze nie moge gdzies pojechac czy czegos szybciej zaplanowanego zrobic bo jestem w ciazy, juz wszystko luzujemy bo odmawianie sobie wszystkiego nie zmienilo zupelnie nic. Ani nie pomoglo, ani wyniki badan sie nie zmienily byly ok i sa nadal ok. Wprawdzie zeby spotkac sie z kims kto ma dzieci to u mnie jeszcze raczej daleka droga ale idzie wiosna i staram sie wziasc za moj ogrod i warzywnik
uwielbiam to, planuje w najblizszych dniach sobie porysowac co i gdzie w tym roku wysiac i wtedy przejs do zabawy 😀 to zajecie pochlaniajace dosc duzo czasu wiec idealnie
Remedios, Kleo10, Lady A., KAaareii, yoreva lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 13x ❌️
Letrozole Bluefish 6x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Kurde dziewczyny, mam zagwozdke. Cykle mam 26 dni. Owulacja miedzy 10-12, tak też myślałam że było teraz (temperatura + śluz wodnisty ale nie rozciągliwy+ kłucie jajnika). Dzisiaj 16dc, czułam też lekkie kłucie, skok temperatury typowy jak po owulce) a tu nagle śluz mega mega rozciągliwy.
Mój mózg paruje.
Czy to owulacja teraz jakaś taka opóźniona? Od piątku (13 dc) chorowałam (katar, ból gardła, dzisiaj jest poprawa). Czy to jakaś anomalia chorobowa ?
Chyba zaciągnę dzisiaj starego na 💞 w razie czego 😃 -
Widzę że wizytę u gina też mamy tego samego dnia 😊🤣Maalwii wrote:Dziewczyny mam wyniki:
Prolaktyna 19,13 ng/mL - uff tutaj widzę że wszystko ok 😅
Maalwii lubi tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Lady A. W wolnej chwili proszę o przepisanie z daty na wolnego strzelca 😔
Mamy z Synkiem grype A. Odpuszczam testy owu w tym cyklu, a na wizytę u ginka umówię się w okolicy owulacji przewidzianej przez aplikację.
Kciuki dziewczyny poproszę, bo chwilę grozy przeżyłam w nocy… trzymajcie się tam cieplutko.
Trzymajcie sie 🍀🫶👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Murena96 wrote:Widzę że wizytę u gina też mamy tego samego dnia 😊🤣
I testowanko też razem 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 17:18
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
sirengirl92 wrote:Aktualizacja: Obawiałam się, jak będzie ze śluzem. Bo miesiąc temu go nie zauważyłam. Dziś piękny rozciągliwy książkowy jak białko 💕 nie sądziłam, że mnie śluz tak ucieszy 🤣
Więc mamy pik z dziś, jest glutek, coś tam czuję jajniki, jest świetny nastrój od wczoraj i taka jakaś lekkość ducha, Trzeba tylko chłopa zachęcić, mam wrażenie, że się znowu przejął i będzie presja i nici z wytrysku 😢…. Trzymajcie kciuki za wieczór/poranek.
Nigdy nie przypuszczałam, ze starania o dziecko będą wymagały takiej logistyki. I tego, że faceci bardziej potrzebują „nastroju” i wszystkiego wokół niż my. 🧐 a może mój chłop jest już po prostu stary i mniej jurny 🫣 od paru dni łyka fertilman. Może poprawi mu to nieco to i owo za jakiś czas.
Trzymam kciuki za udane serduszkowanie ❤️
sirengirl92 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Hej dziewczyny , ja miałam mieć inseminacje w tym tyg .. jajniki to tak już mnie bolą po stymulacji a od dwóch dni jestem tak chora .. gorączka gardło nos … biorę i tak tylko paracetamol ale wiem że już inseminacja przepadła jest mi tak przykro .. że cykl stracony .. i teraz dopiero w marcu
po prostu płakać mi się chce
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Dawdler34 wrote:Kurde dziewczyny, mam zagwozdke. Cykle mam 26 dni. Owulacja miedzy 10-12, tak też myślałam że było teraz (temperatura + śluz wodnisty ale nie rozciągliwy+ kłucie jajnika). Dzisiaj 16dc, czułam też lekkie kłucie, skok temperatury typowy jak po owulce) a tu nagle śluz mega mega rozciągliwy.
Mój mózg paruje.
Czy to owulacja teraz jakaś taka opóźniona? Od piątku (13 dc) chorowałam (katar, ból gardła, dzisiaj jest poprawa). Czy to jakaś anomalia chorobowa ?
Chyba zaciągnę dzisiaj starego na 💞 w razie czego 😃
Owulka może być teraz a wcześniej po prostu organizm wysyłał znaki że sie do niej przygotowuje
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Dziewczyny tule was kochane za dzisiejsze biele 🫂
askowe lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Po potwierdzonej owulacji 2/3 dni po włączyć progesteron naturalny najlepiej dopochwowy typu utrogestan lub Luteina. Mi osobiście najlepiej się sprawdził utrogestan 2x200mg,Maalwii wrote:Właśnie nie bo nie orientowałam się nigdy w tym temacie ale chyba widzę że będzie trzeba..
Możesz coś polecić, powiedzieć na ten temat?
Po duphastonie plamiłam i okres przyszedł na nim a po progesteronie besins czułam się jak pijana
Bo u Ciebie owulacja występuje ale może ciałko jest słabo wsparte
Maalwii lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
kindzaaaa wrote:Po potwierdzonej owulacji 2/3 dni po włączyć progesteron naturalny najlepiej dopochwowy typu utrogestan lub Luteina. Mi osobiście najlepiej się sprawdził utrogestan 2x200mg,
Po duphastonie plamiłam i okres przyszedł na nim a po progesteronie besins czułam się jak pijana
Bo u Ciebie owulacja występuje ale może ciałko jest słabo wsparte
Dzięki ❤️ będę jeszcze rozmawiać z gin na wizycie o tym dodatkowym proguM 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
W końcu i ja się doczekałam. Tak jak myślałam progesteron jest tak niski (0.339ng/ml), że nie ma mowy o owulacji, doktor GPT każe mi wrócić do testów i czekać na owulację a jestem już w 28 dc... Nie miałam nigdy wcześniej czego takiego... 🥲 Z drugiej strony nie jestem przed okresem, bo mam wysoki estradiol 265,08 pg/ml. Także jak wcześniej miałam wszystko jak w zegarku, to teraz jestem w polu zupełnym i nie bardzo umiem się określić...🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀