Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Wiecie jaki mój mąż miał sen ? Że podniosłam koszulkę i pokazałam mu mały brzuch ciążowy🤞🤞🤞🤣
Jeejku, jak słodziutko
Trzymamy więc kciuki, żeby sen szybko się ziścił!
Blond27 lubi tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
🍀🍀🍀🍀 -
Sawka8 wrote:No właśnie tego się boje… a przy biochemicznej jak potem wyglada @? Jest tez po terminie itp? Ech… jak już jest promyk nadziei to człowiek się zamartwia 😬😢 No nic w przyszłym tyg powtórzę betę..
U mnie po biochemie @ przesunęła się 2 dni, trochę więcej skrzepów było pierwszego dnia, a bólowo u mnie było jak zawsze masakrycznie, więc tu nie mam porównania :<05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
🍀🍀🍀🍀 -
Hej

już trochę późno ale pozwólcie, że dołączę.
Dużo planów zobowiązań, więc odliczaliśmy do najlepszego momentu na starania i tak padło na wrzesień 2025, po pierwszych dniach płodnych wielkie odliczanie do testu, założona aplikacja, pewność 100%, że się uda. Wtedy też wpisując każdy "objaw" w wyszukiwarkę trafiłam na to forum i szczerze każdy wątek miesięczny przeczytałam od deski do deski ale ciężko było mi się otworzyć.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Agi96, Mika1992, Lady A., Iskierka ✨, Angel93, KAaareii, Remedios, Sawka8, Velaria, Buburuza, _Dysia_, Blond27, Kompotlinka, kindzaaaa, Kathrine32, Luna11, Karos31 lubią tę wiadomość
starania od 09.2025 ( 6cs )
👩- 27 lat
cykle 29 dni
progesteron 22dc- 28,30
omega, inozytol, NAC, OMEGA MED optima start, berberyna, wit D, magnez, olej z czarnuszki
wymazu- czysto
podejrzenie LUF
AMH- 3,35
👨- 30 lat
22.11.25 obniżone parametry nasienia morfologia 2%
omega, inzoytol, NAC, FertilMan PLUS, wit d, magnez, olej z czarnuszki -
Sawka8 wrote:Ech… 🫂🫂 teraz się uda…
pisałam do mojego gina i powiedział, ze mój wynik może nic nie znaczyć i żebym się nie nastawiała. Pewnie ma racje
Kochana! Nie myśl tak, bo głowa robi swoje!
Moja pierwsza beta to było 8,23 i mam z takiej bety bobaska.
Głowa do góry! To bardzo wcześnie betka nie rusza z marszu od 10.
Sawka8, Velaria, Blond27, Kathrine32 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Dokładnie, tym bardziej, że w różnym czasie jest implantacja. Tak samo jak dziewczyny uważam, że trzeba mieć nadzieję. Trzymam kciuki! 🤞BuBu90 wrote:Zmień lekarza 🙈 jak on nie ma elementarnej wiedzy, że beta startuje od zera i kiedyś musi mieć te niższe wartości to lekarz do zmiany 🙈 wiem, że wszyscy są przekonani że testuje się dopiero jak się spóźnia miesiączka a wtedy wartości są wyższe ale tak naprawdę o rozwoju ciąży nie przesądza pierwsza beta, tylko dopiero kolejne i jej przyrosty. Więc nie słuchaj gościa tylko śmigaj jutro na kolejną betę
Sawka8, Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Kathrine32 wrote:Ja wczoraj na dwóch testach jakiś cień a dziś na dwóch już sama biel. Wyłapałam jakaś biochemiczna , albo testy mnie oszukaly , juz nie wiem sama🤷♀️ Po pracy skocze na bete ,ale myślę że nic z tego nie będzie.
O biochemie mówimy dopiero gdy spadnie ci beta... Testy nie pokazują biochemów bo mogą oszukiwać co pokazuje to forum ile razy się to zdarzyło. Mówienie że biochem bo test oszukał jest wg mnie krzywdzące wobec osób które to przeżyły - widziały betę która rosła a potem zaczęła spadac. Nie życzę tego nikomu.
Iskierka ✨, Dudu13, Buburuza, Blond27, Kompotlinka, Kathrine32 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
klementynka wrote:Hej

już trochę późno ale pozwólcie, że dołączę.
Dużo planów zobowiązań, więc odliczaliśmy do najlepszego momentu na starania i tak padło na wrzesień 2025, po pierwszych dniach płodnych wielkie odliczanie do testu, założona aplikacja, pewność 100%, że się uda. Wtedy też wpisując każdy "objaw" w wyszukiwarkę trafiłam na to forum i szczerze każdy wątek miesięczny przeczytałam od deski do deski ale ciężko było mi się otworzyć.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Hej! U nas identyczna historia z przygotowaniami i wypadło w końcu na wrzesień i wielkie rozczarowanie że to tak nie działa 😕
A aktualnie w jakim okresie cyklu jesteś? Testujesz w lutym? ☺️
klementynka, Blond27 lubią tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
6 cs o pierwsze 👶🏽
Cykle owulacyjne ✅
Tarczyca ✅
Progesteron 8 DPO 19,17 ng/ml
FSH 3.11, LH 5.86
Insulina 8,77 μU/ml
Prolaktyna❗️
AMH 6,58 ⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Szczerze nie wiem jak do tematu podejść, według piku LH na teście owulacja była 2 lutego czyli w moim 12 dc o ile wgl do niej doszło, w tym miesiącu nie miałam jak sprawdzić na USG. Nigdy wcześniej nie zdarzyła mi się tak wcześnie. Dzisiaj jestem teoretycznie 10 dpo i jeśli dojdą mi testy z Amazona to zatestuje jutro.Agi96 wrote:Hej! U nas identyczna historia z przygotowaniami i wypadło w końcu na wrzesień i wielkie rozczarowanie że to tak nie działa 😕
A aktualnie w jakim okresie cyklu jesteś? Testujesz w lutym? ☺️
Agi96, Blond27 lubią tę wiadomość
starania od 09.2025 ( 6cs )
👩- 27 lat
cykle 29 dni
progesteron 22dc- 28,30
omega, inozytol, NAC, OMEGA MED optima start, berberyna, wit D, magnez, olej z czarnuszki
wymazu- czysto
podejrzenie LUF
AMH- 3,35
👨- 30 lat
22.11.25 obniżone parametry nasienia morfologia 2%
omega, inzoytol, NAC, FertilMan PLUS, wit d, magnez, olej z czarnuszki -
Esbe wrote:Hej dziewczyny. Zgłaszam okres. 🥴🥴 jak zawsze
Trzymaj się 🫂
KAaareii, Blond27, Esbe lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Dziewczyny tulę za wszystkie biele i wredne 🐒 Oby kolejny cykl był już tym udanym 🤞
Wielkie gratulacje dla każdej która zobaczyła dwie kreski i rosnąca betę. Niech się uda pozwija zdrowo
Ja melduję 🐒 - z jednodniowym spóźnieniem. Jutro jadę zbadać homocysteine. Liczę że będzie poniżej 7, ale jeśli nie to postanowiłam i tak zacząć starania (chyba że wynik będzie dalej >10). Czuję że nie mam już czasu do „marnowania” -
Remedios wrote:Ja mam „ładne” owulacje raczej, ale prog mi
prawdopodobnie szybko opada i długo plamię przed miesiączką, więc z tego powodu biorę proga. Wiem że część ginekologów niekoniecznie w to wierzy, byłam u kilku z tym problemem i dopiero dostałam receptę u babki która się zajmuje niepłodnością. No ale pytanie z jakiego powodu ty chcesz go przyjmować
Przez plamienia właśnie, które zaczynają się 8/9 dni po owulacji. Myślę że to mi bardzo przekreśla starania.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Buburuza wrote:Przez plamienia właśnie, które zaczynają się 8/9 dni po owulacji. Myślę że to mi bardzo przekreśla starania.
Ja już nie wiem, jak to jest z tymi plamieniami, czy to przeszkadza czy nie. U nas jednak główny czynnik jest inny… Ale też mi się wydaje, że nie jest to do końca prawidłowe, szczególnie jeśli trwa dłużej niż 1-2 dni. Robiłaś badania na infekcje?🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Mam wrażenie, że luty jest tu na wątku jeszcze gorszym miesiącem niż styczeń
bardzo mi przykro dziewczyny i współczuję każdej z nas
Esbe, Seabird, Blond27, Kathrine32, Dawdler34, KAaareii lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Esbe wrote:Hej dziewczyny. Zgłaszam okres. 🥴🥴 jak zawsze
🫂🫂
Również Dzydzy 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:00
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Mika1992 wrote:Mam wrażenie, że luty jest tu na wątku jeszcze gorszym miesiącem niż styczeń
bardzo mi przykro dziewczyny i współczuję każdej z nas
Niestety, luty też nie przynosi nam zbyt wielu powodów do radości.
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Basiax wrote:U mnie niestety takie małe wartości zawsze kończyły się biochemiczną
ale mam nadzieję, że u Ciebie się to rozkręci i będzie ok. 🥰
A ja miałam pierwsza betę 10.75 i dzisiaj 22 tydzień zaczynam. Więc no z czegoś musi ta beta wystartowac.
Sawka8, Angel93, Blond27, Kathrine32, Rosalinda, Buburuza, Mika1992, KAaareii, Luna11, Basiax lubią tę wiadomość

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
26.01: 18+4 - 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+6 - 420g