Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, tego się nie da nadrobić, chyba się nie nadaje na tak prężnie aktywne grupy!😅
Cóż mogę tu napisać, chyba tak ogólnie, że ściskam wszystkie, które tego potrzebują 🫂
Ja miałam te 3dni wolnego i się przydało.
Wczoraj nie zjadłam ani jednego pączka 😋
No i chciałabym Wam powiedzieć, że jak jesteście już zrezygnowane i rozczarowane, to powiem Wam, że 2kreski przychodza wtedy kiedy dopadają największe wątpliwości , a tak właściwie to wtedy kiedy przestaje się o tym myśleć i na prawdę olewa się temat..
Pozdrawiam Was serdecznie i wysyłam🦠🦠🦠🦠🦠
Nie nadaje się na bycie aktywną członkinią tej grupy, ale będę zaglądać i podczytywać!kasia97 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Zimozielona wrote:Dzień dobry dziewczyny:)
Melduję 34 dzień cyklu😅 to jakiś nie kończący się styczeń😂 przy cyklach 24-27, ten 34 dniowy to masakra. Współczuję dziewczynom z długimi cyklami bo ja już modle się o @ jak tylko mogę.
3dzien po odstawieniu duphastonu. I ani śladu zbliżającej się @.
Jeszcze przez myśl zrobienie testu mi przeszło przez głowę ale wczoraj był negatywny a wczoraj był 13dpo. Tak na wywołanie @. Kiedyś to pomagało:)
Edit: doczytałam że już przyszła małpa🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 10:30
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Depeche89 wrote:Ja też mam odkąd odstawiłam AH bardzo lekkie i skąpe okresy.
Dziś właśnie go przywitałam. 😅
Przytulam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 10:30
-
NinaB wrote:Kciuki za testujące!
Trzymajcie się w ten piątek, przede mną ciężki dzień w pracy, ale na szczęście już prawie weekend -
Karos31 wrote:Hej u mnie wczoraj dwie kreseczki 😍 teraz czekać tylko na wizytę u lekarza ,mam 19.02.
W tym miesiącu piłam Fertistim i udało się w 1 cyklu po terminacji ciąży ,która była w listopadzie, a jak starałam się w tamtym roku to 4 cykle i ciąży nie było... Więc myślę,że fertistim mi pomógł. PolecamKaros31 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry w piątek
Dobrze, że wzięłam dziś urlop, bo miałam ciężką noc, a teraz sobie zdycham. Mam wrażenie, że te wszystkie suple próbują mnie jakoś ochronić przed chorobą, bo na tym etapie mąż miał śpik po kolana i wysoką gorączkę, a ja mam tylko ból gardła, pleców i głowy, lekki katar.
Przytulam za wszystkie biele i @ :*
Zamierzam się zaszyć pod kołdrą z netflixem:)
Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was suplementuje koenzymQ10 w formie ubichinolu? Jeśli tak to w jakiej dziennej dawce?
My z mężem bierzemy best life z best lab i tam jest 50 mg w jednej tabletce i tak też biorę, ale widziałam że zalecana 2 dziennie 🤷♀️ kazał mi brać jedna to biorę jedna 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Moja znajoma ma PCOS i jak zaszła w ciążę to lekarz jej powiedział, że to przecież w jej przypadku niemożliwe 🤦🏻♀️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
kasia97 wrote:też się nad tym zastanawiam czy to klątwa staraczek i rozregulowanie cyklu czy odstawienie AH 🫣
-
Hej ho w ostatni dzień przed weekendem. Muszę was jeszcze nadrobić z wiadomości dnia wczorajszego. Ja tylko chciałam zameldować że w końcu 🐒 przyszła po AH. Mam nadzieję że jednak nie będzie to z takim pms jak kiedyś miałam.
Ale nie ma to jak dostać w momencie kiedy przekroczyłam próg pracy... 😑PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
MagdaA wrote:Jestem zła, wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tyle, że mąż ma zrobić badania nasienia. Lekarz nawet nie wiedzial że są refundowane. Odsyła mnie do kliniki, zero badań krwi nic.
-
Nalli wrote:Dziewczyny, tego się nie da nadrobić, chyba się nie nadaje na tak prężnie aktywne grupy!😅
Cóż mogę tu napisać, chyba tak ogólnie, że ściskam wszystkie, które tego potrzebują 🫂
Ja miałam te 3dni wolnego i się przydało.
Wczoraj nie zjadłam ani jednego pączka 😋
No i chciałabym Wam powiedzieć, że jak jesteście już zrezygnowane i rozczarowane, to powiem Wam, że 2kreski przychodza wtedy kiedy dopadają największe wątpliwości , a tak właściwie to wtedy kiedy przestaje się o tym myśleć i na prawdę olewa się temat..
Pozdrawiam Was serdecznie i wysyłam🦠🦠🦠🦠🦠
Nie nadaje się na bycie aktywną członkinią tej grupy, ale będę zaglądać i podczytywać!Nalli lubi tę wiadomość
-
ellevv wrote:Hej ho w ostatni dzień przed weekendem. Muszę was jeszcze nadrobić z wiadomości dnia wczorajszego. Ja tylko chciałam zameldować że w końcu 🐒 przyszła po AH. Mam nadzieję że jednak nie będzie to z takim pms jak kiedyś miałam.
Ale nie ma to jak dostać w momencie kiedy przekroczyłam próg pracy... 😑ellevv lubi tę wiadomość
-
@ultramaryna_ Dla mnie też 13 dc.
@MagdaA Masakra. Musisz znaleźć lepszego specjalistę. To była wizyta prywatna?
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Dzień dobry dziewczyny 🌞❤ nadrobiłam Was z rana, zaraz wstaje i pędzę robić śniadanie bo dzisiaj znowu dzien w biegu 🙈
Po śniadaniu muszę umyć włosy i ogarnąć je (a to zawsze długo trwa) 😅, później muszę zrobić ciastka francuskie z brzoskwiniami i rogaliki z czekoladą, obiecałam na jutro przygotować na chrzciny 😁 oby wyszły ✊🍀 jak zrobię to wstawię zdjęcie i ocenicie same 😁
Miłego dnia i pysznej kawki / herbatki ☕🥰
Zdrówka dla chorujących 🤧❤Karos31, Prezesoowa, magdalena321, elektro96, Dropsik, Ovufen, ellevv, Zbuntowana, kasia97, ultramaryna_, Malamia, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wam dziewczyny za kciuki:) mega doceniam
💗💗
Już sobie leżę wygodnie na kanapie, relaks w planach dzisiaj tylko:)
Niestety podali mi tylko 12 mln plemników, mogło być lepiej, ale już nie zmienię tego:( szkoda bo małż grzecznie wszystkie suple, sport, zero jakichkolwiek używek, prysznice nie za ciepłe itp. eh.
Mój pęcherzyk dzisiaj 21 mm, endometrium 13 mm🤯 nigdy takiego nie miałam. Ładna szyjka macicy, wszystko niby ładnie. W poniedziałek kontrola czy pęcherzyk pękł no i też zalecenie od jutra poprawiania 🔥elektro96, CoffeeDream, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, notsobadd, Ovufen, Gregorka, ellevv, Malinowysorbet, Mikea, kasia97, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Siedzę w autobusie i jadę na niespodziewaną wizytę do ginekologa, złapanego na znany lekarz na 12.
Mój ginekolog prowadzący jest na urlopie i nie jest w stanie mi przyspieszyć wizyty, a poinformował mnie, że lepiej sprawdzić czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu skoro przyjmuje heparynę, bo gdyby coś było nie tak to lepiej nie wspierać nieprawidłowej ciąży. Zestresowałam się mocno, ale jestem w już autobusie. Cieszę się, że dorwałam termin do dobrej lekarki, pewnie ktoś w ostatniej chwili odwołał wizytę,bo do niej się dość długo czeka.
Przyjmuje kciuki i ciepłe myśli. Dam znać po wizycie!Prezesoowa, Lola93, Karos31, Kasia111, Pati2804, elektro96, molisia, Leśneintro, ellevv, Malinowysorbet, Mikea, kasia97, ultramaryna_, Malamia, Liyss🧚🏻, Olaura, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Siedzę w autobusie i jadę na niespodziewaną wizytę do ginekologa, złapanego na znany lekarz na 12.
Mój ginekolog prowadzący jest na urlopie i nie jest w stanie mi przyspieszyć wizyty, a poinformował mnie, że lepiej sprawdzić czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu skoro przyjmuje heparynę, bo gdyby coś było nie tak to lepiej nie wspierać nieprawidłowej ciąży. Zestresowałam się mocno, ale jestem w już autobusie. Cieszę się, że dorwałam termin do dobrej lekarki, pewnie ktoś w ostatniej chwili odwołał wizytę,bo do niej się dość długo czeka.
Przyjmuje kciuki i ciepłe myśli. Dam znać po wizycie!
Trzymam mocno kciuki, będziemy czekać na info.Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog