X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek :)

Dobrze, że wzięłam dziś urlop, bo miałam ciężką noc, a teraz sobie zdycham. Mam wrażenie, że te wszystkie suple próbują mnie jakoś ochronić przed chorobą, bo na tym etapie mąż miał śpik po kolana i wysoką gorączkę, a ja mam tylko ból gardła, pleców i głowy, lekki katar.

Przytulam za wszystkie biele i @ :*

Zamierzam się zaszyć pod kołdrą z netflixem:)
    Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was suplementuje koenzymQ10 w formie ubichinolu? Jeśli tak to w jakiej dziennej dawce?

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie w tym nowym cyklu który nadejdzie, jeśli oczywiście 🐒 się pojawi, to planuję zakupić fertistim.
    Tylko pytanie mam do tych dziewczyn które to piją.
    Łączycie to z witaminami w kapsułkach? Typu właśnie femibion, mama dha?

Hej nie brałam nic więcej tylko fertistim rano i wieczorem. Dziś już go odstawiłam i kupiłam sobie mama dha premium

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    @Karos31
    Gratuluję 😊😊
    Dałaś mi nadzieję bo to też moj pierwszy cykl z Fertistim i czuję się inaczej niż zawsze.
    Czekam w kolejce do lekarza i jest trochę obsunięcie w czasie, chyba nie zdążę badań zrobić, głodowałam na marne 😆

Powodzenia ,może będzie u Ciebie tak jak u mnie. Ja miałam już kilka dni po owu dziwne objawy związane z podbrzuszem gdzie wcześniej tak nie miałam.
    Może uda Ci się zrobić badania. Ja bety nie robie bo to za duży stres dla mnie,poczekam do wizyty 19.02.

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie w tym nowym cyklu który nadejdzie, jeśli oczywiście 🐒 się pojawi, to planuję zakupić fertistim.
    Tylko pytanie mam do tych dziewczyn które to piją.
    Łączycie to z witaminami w kapsułkach? Typu właśnie femibion, mama dha?
    Ja biorę fertistim + mama dha premium + olej z wiesiołka do owu. W nowym cyklu planuje dorzucić NAC 3-7 dc

magdalena321 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja biorę fertistim + mama dha premium + olej z wiesiołka do owu. W nowym cyklu planuje dorzucić NAC 3-7 dc
    To ja też spróbuję z tym fertistimem + mama dha od nowego cyklu :)

notsobadd lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤️ Miłego dnia dla każdej, dzisiaj już piąteczek… 🌞 Trzymam kciuki za testujące i oczywiście tulę mocno za biele 🫂

Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry w piątek :)

Dobrze, że wzięłam dziś urlop, bo miałam ciężką noc, a teraz sobie zdycham. Mam wrażenie, że te wszystkie suple próbują mnie jakoś ochronić przed chorobą, bo na tym etapie mąż miał śpik po kolana i wysoką gorączkę, a ja mam tylko ból gardła, pleców i głowy, lekki katar.

Przytulam za wszystkie biele i @ :*

Zamierzam się zaszyć pod kołdrą z netflixem:)
    Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was suplementuje koenzymQ10 w formie ubichinolu? Jeśli tak to w jakiej dziennej dawce?
    Co to jest 'śpik'? :D
    Nie znam tego słowa, google mówi, że to przestarzale 'senność' ale coś mi nie pasuje żeby była po kolana :D

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oo nie widzę że dużo nas z 3 dniowym okresem 🙈 może to ta klątwa staraczek na forum mnie dopadła? 😅

też się nad tym zastanawiam czy to klątwa staraczek i rozregulowanie cyklu czy odstawienie AH 🫣

Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Nie znam tego słowa, google mówi, że to przestarzale 'senność' ale coś mi nie pasuje żeby była po kolana :D

Katar :P

Leśneintro lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:

katar, u mnie też się tak mówiło 🙈

👩‍🦰 27, PCOS
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    I na rozgrzewkę przed poranną kawką wstawiam Wam łamigłówkę 😝 Pomożecie ją rozwiązać? 🤔 kiedy był pik, jeśli w ogóle był?

IMG-6153.jpg
    IMG-6151.jpg

@ultramaryna, jak dla mnie to pik jest na ostatnim teście w drugim zestawie, albo 13dc rano ✨

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Hej u mnie wczoraj dwie kreseczki 😍 teraz czekać tylko na wizytę u lekarza ,mam 19.02.

W tym miesiącu piłam Fertistim i udało się w 1 cyklu po terminacji ciąży ,która była w listopadzie, a jak starałam się w tamtym roku to 4 cykle i ciąży nie było... Więc myślę,że fertistim mi pomógł. Polecam
    Gratulacje!! ♥️♥️

Karos31 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziewczyny, zaćmiło mnie. Jak bierzecie wiesiołek? Do owulacji ale ile?
    Ja biorę w tym cyklu tak jak sugerowały dziewczyny, 2 kapsułki rano i 2 kapsułki wieczorem 😊

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła, wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tyle, że mąż ma zrobić badania nasienia. Lekarz nawet nie wiedzial że są refundowane. Odsyła mnie do kliniki, zero badań krwi nic.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    Jestem zła, wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tyle, że mąż ma zrobić badania nasienia. Lekarz nawet nie wiedzial że są refundowane. Odsyła mnie do kliniki, zero badań krwi nic.
    Przykro mi 😥 tak niestety wygląda leczenie w Polsce, zero holistycznego podejścia. Nawet prywatnie ciężko o fachowca. Mi też jeden ginekolog po tym jak powiedziałam że mam PCOS powiedział, że mam nie mówić bzdur bo jestem CHUDA. Jeszcze zanim mnie zbadał, już stwierdził że mówię bzdury. Po USG zmienił zdanie.

ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    Z jednej strony dobrze, że tak powiedział a nie tracisz czasu na lekarza, który się nie zna na tym temacie.
    To refundowane badanie to musisz się dowiedzieć odnośnie konkretnego miejsca, bo czasami metoda badania jest archaiczna i szkoda czasu. A zaoszczędzisz raptem 200 zł. Też pieniądz, wiadomo, ale czasem to gra nie warta świeczki.
    Tak samo słyszałam o diagnostyce w szpitalach,że robią w ramach NFZ badania i wyniki są do kosza,bo dzień cyklu totalnie się nie zgadza. Ale nikt na to nie patrzy i w sumie tyle, że sobie poleżysz dwa czy trzy dni w szpitalu a potem i tak musisz zapłacić i zrobić je jeszcze raz, bo w klinikach się z tej diagnostyki tylko śmieją.
    Przykre, że dla staraczek nie ma wsparcia. A tyle się mówi o małej dzietności... Co dobrego to w ciąży chociaż nie żałują badań na NFZ i robią je z zaleceniami. Akurat w mojej przychodni.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma PCOS i jak zaszła w ciążę to lekarz jej powiedział, że to przecież w jej przypadku niemożliwe 🤦🏻‍♀️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗

📆 Kalendarz wizyt
    23/6 - gin
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    I na rozgrzewkę przed poranną kawką wstawiam Wam łamigłówkę 😝 Pomożecie ją rozwiązać? 🤔 kiedy był pik, jeśli w ogóle był?

IMG-6153.jpg
    IMG-6151.jpg
    Jak dla mnie był 13 dnia cyklu 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @ultramaryna_ dziękuję za kciuki, ale no… niestety 🥹
    Proszę o wpisanie bieli.. to 12 dpo.

Strasznego doła załapałam, całkiem bez sensu się nastawiłam. Miałam monitoring, owu wypadała super, w weekend, mieliśmy dużo czasu na działania i nic. Cały czas mam z tyłu głowy, że coś z nami nie tak i nigdy się nie uda. Pierwszy raz mam taką zalamke po zobaczeniu bieli na teście, a przecież widzę to co miesiąc i już się powinnam przyzwyczaić 🥹
    Przykro mi kochana 🥺 tulę mocno 🫂

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja dziś też znów siknęłam bo co się będą marnowały te testy w szufladzie. Czasami mam wrażenie że to już tradycja. Niestety BIEL.
    Do 🐒 jeszcze 3 dni. Kiedy była i czy była owulacja nie mam pewności ale średnio może to być dziś 9/10/11 dpo. Nie wiem już co i jak bo każdy cykl inny. W zeszłym miesiącu miałam tyle objawów a ciąży brak, jeszcze 🐒 przyszła wcześniej niż zakładałam. W tym miesiącu praktycznie nic nie czuję jedynie lekkie kłucie od kilku dni w jajnikach takie ciągnięcie do pachwin i wczoraj piersi bolały wieczorem po bokach. Nic więcej. Też mam takie wrażenie że się nam nigdy nie uda i po co to wszystko choć w tym cyklu w ogóle się nie nastawiałam na to że wyjdzie 😏
    Przytulam 🫂🫂🥺

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ