Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry w piątek
Dobrze, że wzięłam dziś urlop, bo miałam ciężką noc, a teraz sobie zdycham. Mam wrażenie, że te wszystkie suple próbują mnie jakoś ochronić przed chorobą, bo na tym etapie mąż miał śpik po kolana i wysoką gorączkę, a ja mam tylko ból gardła, pleców i głowy, lekki katar.
Przytulam za wszystkie biele i @ :*
Zamierzam się zaszyć pod kołdrą z netflixem:)
Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was suplementuje koenzymQ10 w formie ubichinolu? Jeśli tak to w jakiej dziennej dawce? -
magdalena321 wrote:Ja właśnie w tym nowym cyklu który nadejdzie, jeśli oczywiście 🐒 się pojawi, to planuję zakupić fertistim.
Tylko pytanie mam do tych dziewczyn które to piją.
Łączycie to z witaminami w kapsułkach? Typu właśnie femibion, mama dha?
Hej nie brałam nic więcej tylko fertistim rano i wieczorem. Dziś już go odstawiłam i kupiłam sobie mama dha premium02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
MagdaA wrote:@Karos31
Gratuluję 😊😊
Dałaś mi nadzieję bo to też moj pierwszy cykl z Fertistim i czuję się inaczej niż zawsze.
Czekam w kolejce do lekarza i jest trochę obsunięcie w czasie, chyba nie zdążę badań zrobić, głodowałam na marne 😆
Powodzenia ,może będzie u Ciebie tak jak u mnie. Ja miałam już kilka dni po owu dziwne objawy związane z podbrzuszem gdzie wcześniej tak nie miałam.
Może uda Ci się zrobić badania. Ja bety nie robie bo to za duży stres dla mnie,poczekam do wizyty 19.02.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
magdalena321 wrote:Ja właśnie w tym nowym cyklu który nadejdzie, jeśli oczywiście 🐒 się pojawi, to planuję zakupić fertistim.
Tylko pytanie mam do tych dziewczyn które to piją.
Łączycie to z witaminami w kapsułkach? Typu właśnie femibion, mama dha?magdalena321 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja biorę fertistim + mama dha premium + olej z wiesiołka do owu. W nowym cyklu planuje dorzucić NAC 3-7 dc
notsobadd lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Dzień dobry dziewczyny ❤️ Miłego dnia dla każdej, dzisiaj już piąteczek… 🌞 Trzymam kciuki za testujące i oczywiście tulę mocno za biele 🫂
Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry w piątek
Dobrze, że wzięłam dziś urlop, bo miałam ciężką noc, a teraz sobie zdycham. Mam wrażenie, że te wszystkie suple próbują mnie jakoś ochronić przed chorobą, bo na tym etapie mąż miał śpik po kolana i wysoką gorączkę, a ja mam tylko ból gardła, pleców i głowy, lekki katar.
Przytulam za wszystkie biele i @ :*
Zamierzam się zaszyć pod kołdrą z netflixem:)
Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was suplementuje koenzymQ10 w formie ubichinolu? Jeśli tak to w jakiej dziennej dawce?
Nie znam tego słowa, google mówi, że to przestarzale 'senność' ale coś mi nie pasuje żeby była po kolana -
Pati2804 wrote:Oo nie widzę że dużo nas z 3 dniowym okresem 🙈 może to ta klątwa staraczek na forum mnie dopadła? 😅
też się nad tym zastanawiam czy to klątwa staraczek i rozregulowanie cyklu czy odstawienie AH 🫣Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualny
-
Leśneintro wrote:Co to jest 'śpik'?
Nie znam tego słowa, google mówi, że to przestarzale 'senność' ale coś mi nie pasuje żeby była po kolana
katar, u mnie też się tak mówiło 🙈👩🦰 27, PCOS
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
ultramaryna_ wrote:
@ultramaryna, jak dla mnie to pik jest na ostatnim teście w drugim zestawie, albo 13dc rano ✨ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualnyKaros31 wrote:Hej u mnie wczoraj dwie kreseczki 😍 teraz czekać tylko na wizytę u lekarza ,mam 19.02.
W tym miesiącu piłam Fertistim i udało się w 1 cyklu po terminacji ciąży ,która była w listopadzie, a jak starałam się w tamtym roku to 4 cykle i ciąży nie było... Więc myślę,że fertistim mi pomógł. PolecamKaros31 lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Dziewczyny, zaćmiło mnie. Jak bierzecie wiesiołek? Do owulacji ale ile?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MagdaA wrote:Jestem zła, wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tyle, że mąż ma zrobić badania nasienia. Lekarz nawet nie wiedzial że są refundowane. Odsyła mnie do kliniki, zero badań krwi nic.
To refundowane badanie to musisz się dowiedzieć odnośnie konkretnego miejsca, bo czasami metoda badania jest archaiczna i szkoda czasu. A zaoszczędzisz raptem 200 zł. Też pieniądz, wiadomo, ale czasem to gra nie warta świeczki.
Tak samo słyszałam o diagnostyce w szpitalach,że robią w ramach NFZ badania i wyniki są do kosza,bo dzień cyklu totalnie się nie zgadza. Ale nikt na to nie patrzy i w sumie tyle, że sobie poleżysz dwa czy trzy dni w szpitalu a potem i tak musisz zapłacić i zrobić je jeszcze raz, bo w klinikach się z tej diagnostyki tylko śmieją.
Przykre, że dla staraczek nie ma wsparcia. A tyle się mówi o małej dzietności... Co dobrego to w ciąży chociaż nie żałują badań na NFZ i robią je z zaleceniami. Akurat w mojej przychodni.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Moja znajoma ma PCOS i jak zaszła w ciążę to lekarz jej powiedział, że to przecież w jej przypadku niemożliwe 🤦🏻♀️👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
Jak dla mnie był 13 dnia cyklu 🙂
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:@ultramaryna_ dziękuję za kciuki, ale no… niestety 🥹
Proszę o wpisanie bieli.. to 12 dpo.
Strasznego doła załapałam, całkiem bez sensu się nastawiłam. Miałam monitoring, owu wypadała super, w weekend, mieliśmy dużo czasu na działania i nic. Cały czas mam z tyłu głowy, że coś z nami nie tak i nigdy się nie uda. Pierwszy raz mam taką zalamke po zobaczeniu bieli na teście, a przecież widzę to co miesiąc i już się powinnam przyzwyczaić 🥹notsobadd lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja dziś też znów siknęłam bo co się będą marnowały te testy w szufladzie. Czasami mam wrażenie że to już tradycja. Niestety BIEL.
Do 🐒 jeszcze 3 dni. Kiedy była i czy była owulacja nie mam pewności ale średnio może to być dziś 9/10/11 dpo. Nie wiem już co i jak bo każdy cykl inny. W zeszłym miesiącu miałam tyle objawów a ciąży brak, jeszcze 🐒 przyszła wcześniej niż zakładałam. W tym miesiącu praktycznie nic nie czuję jedynie lekkie kłucie od kilku dni w jajnikach takie ciągnięcie do pachwin i wczoraj piersi bolały wieczorem po bokach. Nic więcej. Też mam takie wrażenie że się nam nigdy nie uda i po co to wszystko choć w tym cyklu w ogóle się nie nastawiałam na to że wyjdzie 😏