Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Siedzę w autobusie i jadę na niespodziewaną wizytę do ginekologa, złapanego na znany lekarz na 12.
Mój ginekolog prowadzący jest na urlopie i nie jest w stanie mi przyspieszyć wizyty, a poinformował mnie, że lepiej sprawdzić czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu skoro przyjmuje heparynę, bo gdyby coś było nie tak to lepiej nie wspierać nieprawidłowej ciąży. Zestresowałam się mocno, ale jestem w już autobusie. Cieszę się, że dorwałam termin do dobrej lekarki, pewnie ktoś w ostatniej chwili odwołał wizytę,bo do niej się dość długo czeka.
Przyjmuje kciuki i ciepłe myśli. Dam znać po wizycie! -
Dziewczyny ja już po, zdane na 4.5 bo niestety zapomniałam o parawanie i dzwoneczku dla pacjenta po zabiegu w razie czego, przy wlewce doodbytniczej 🤣🤣🤣
Super babki mi się trafiły. Także można świętować. A w ogóle nie wiem czy wiecie, że dziś międzynarodowy dzień pizzy 💗🥰
Dzięki za kciuki 🫂
Gratuluję nowych dwóch kresek 😊
@Dropsik jestem dobrej myśli 🤗
Dziewczyny macie jakieś plany na dziś wieczor? Ja zaraz pędzę na zakupy jakąś kolacje będę robić. Mam taką ochotę na pomidory z burattą i bazylią masakra 🤣🤣notsobadd, Pati2804, Kasia111, MagdaA, Leśneintro, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, ellevv, Mikea, Zbuntowana, sernik_z_rodzynkami, ultramaryna_, Olaura lubią tę wiadomość
-
Ovufen wrote:Dziewczyny ja już po, zdane na 4.5 bo niestety zapomniałam o parawanie i dzwoneczku dla pacjenta po zabiegu w razie czego, przy wlewce doodbytniczej 🤣🤣🤣
Super babki mi się trafiły. Także można świętować. A w ogóle nie wiem czy wiecie, że dziś międzynarodowy dzień pizzy 💗🥰
Dzięki za kciuki 🫂
Dziewczyny macie jakieś plany na dziś wieczor? Ja zaraz pędzę na zakupy jakąś kolacje będę robić. Mam taką ochotę na pomidory z burattą i bazylią masakra 🤣🤣
Ja wyjeżdżam do rodziców na weekend, bo mąż będzie miał męskie spotkanie z byłymi współlokatorami ze studiów.Ovufen, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Ovufen wrote:Dziewczyny ja już po, zdane na 4.5 bo niestety zapomniałam o parawanie i dzwoneczku dla pacjenta po zabiegu w razie czego, przy wlewce doodbytniczej 🤣🤣🤣
Dzięki za kciuki 🫂
Dziewczyny macie jakieś plany na dziś wieczor? Ja zaraz pędzę na zakupy jakąś kolacje będę robić. Mam taką ochotę na pomidory z burattą i bazylią masakra 🤣🤣Ovufen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Dzięki za kciuki 🫂
Dziewczyny macie jakieś plany na dziś wieczor? Ja zaraz pędzę na zakupy jakąś kolacje będę robić. Mam taką ochotę na pomidory z burattą i bazylią masakra 🤣🤣
Ovufen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pęcherzyk jest w macicy 🥰
Prezesoowa, Suzie, Leśneintro, notsobadd, Karos31, elektro96, Ovufen, Lola93, Gregorka, ellevv, Tajlandia22, Malinowysorbet, AnitaK, Coconut, Mikea, Zbuntowana, kasia97, sernik_z_rodzynkami, Kasia111, Beza27, ultramaryna_, Pati2804, Malamia, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻, Olaura, aśś, MummyYummy, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Pęcherzyk jest w macicy 🥰
Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Ovufen wrote:Ooo to odpoczniesz sobie u rodziców chyba co?
Zjesz coś pysznego pewnie ❤️
Taki jest plan👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
@Dropsik Super, że jest tam gdzie ma być 😊
@Ovufen Gratulacje 🙂
Właśnie wiem, że jest światowy dzień pizzy ale my to najprędzej jutro zrobimy 😀
@MagdaA Prawidłowe endometrium 8-10 mm w tej fazie cyklu więc jest ok.Dropsik, MagdaA, Ovufen lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
MagdaA wrote:Dziewczyny, jak myślicie?
Endometrium 9mm w 26 dniu cyklu jest dobre?
Rok temu miałam 7.5 w 28 dniu cyklu.
Lekarz powiedział jak się go spytałam, że jest w normie.
Tylko mam wątpliwości i może to jest przyczyną braku ciąży.
9mm nie jest złym wynikiem, ale ważne jest tez jaką grubość ma endo w połowie cyklu, po owulacji (wtedy kiedy dochodzi do implantacji).
Myślę więc, że wtedy mogło być cieńsze i jeszcze podrosło do 9mm w 26dc.
Niby minimum to 6mm, ale wydaje mi się, że przy takiej grubości endo może być ciężej zajść w ciążę, ale nie jest to niemożliwe.
Ja też mam teraz problem z endo po zabiegu łyżeczkowania i jak moja lekarka zobaczyła 6.5mm po owulacji to zachwycona nie była. Pewnie będziemy musiały je trochę podreperować hormonami przy ivf, ale to tez może nie zadziałać, jeśli zostało zniszczone mechanicznie podczas zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 13:06
MagdaA lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
MagdaA wrote:Dziewczyny, jak myślicie?
Endometrium 9mm w 26 dniu cyklu jest dobre?
Rok temu miałam 7.5 w 28 dniu cyklu.
Lekarz powiedział jak się go spytałam, że jest w normie.
Tylko mam wątpliwości i może to jest przyczyną braku ciąży.MagdaA lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki, beta < 0,2 🥹
Teraz tylko czekam na nowy cykl. Mam nadzieję, że nie przesunie się wszystko przez dupka 🥹Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Pati2804 wrote:Ojej tulę za 🐒 niech siedzi niezauważona i za kilka dni wyjedzie na 9 miesięcy 😁✊🍀 u mnie po odstawieniu AH nie było tak źle, czasami plecy bolą ale rzadko no spe biorę 🙂 oby u Ciebie też było tak lajtowo 😊
Mam taką cichą nadzieję że już teraz będzie lajtowo. Rano dostałam, mamy południe i "puk puk" nic jeszcze nie boli 🙂Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dzień dobry girls🤗☺️💚🧡
Ostanje 2 dni mialam bardzo instensywne, nie byłam w stanie Was czytać, od rana do wieczora tylko praca. Ale nadrobiłam!🤗🤩🥰
@zimozielona tule za biel🐒🫂
@Coconut Gratulacje 🤩 piękna nowina
@Alysa Lulę za 🫂🐒
@Prezesowa przykro mi,że musisz słuchać takie komentarze 😔 niektorych ludzi i ich logiki nie da się zrozumiec 🫠 dobrego odpoczynku🥰
@Ovufen Gratulacje obrony 🥰🤩 świetne wieści ❤️
@Lola mocne kciuki❤️🤗✊️
@Dropsik piękny news🤗❤️❤️🥰 Gratulacje!
A u mnie z "nowości staraniowych" mam potwierdzony monitoring na poniedziałek, na razie testy owulacyjne wychodzą negatywne,tak że czekam zwarta i gotowa na ovu☺️🤗😎
Wykupiłam też na poniedziałek badania i będziemy z mężem sprawdzać immunologie, początkowo ucieszyłam się,że sporo badań wprowadziła diagnostyka,ale kiedy porównałam ceny to w testDNA wyszło mnie 970zł taniej 😵💫
Mieszkamy 5 min od kliniki tak że punkt 7:15 w poniedziałek pobieranko 😉
Pięknego dnia🤗w Warszawie pruszy, jeśli u Was rowniez podobne warunki na drogach to uważajcie ❤️
Buziaczki
Ovufen, Lola93, Dropsik, Coconut, Zbuntowana, Prezesoowa, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość