Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Do tego wszystkiego tak mnie wysypało, już jakoś tydzień temu a dzisiaj znów patrzę na plecach nowe. Choćbym miała 15 lat 😳 wstyd rozebrać koszulkę i nie nałożyć tapety. Po domu nakładam korektor na te krosty i wyglądam jak dalmatyńczyk tylko w jasne plamki..
myślę że korektor może tylko zaszkodzić, w szczególności siedząc w domu - musisz po prostu to zaakceptować i przeczekać 🥲👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
kasia97 wrote:myślę że korektor może tylko zaszkodzić, w szczególności siedząc w domu - musisz po prostu to zaakceptować i przeczekać 🥲
Kurczę ale nie umiem patrzeć na siebie. Tym korektorem próbuje to zasuszyć troszkę na buzi żeby nie swędziało i nie drażniło. Ale na noc smaruję maścią z wit A+E to buzia odpoczywa trochę 🙂 -
ultramaryna_ wrote:No właśnie… dla mnie też się wszystko zlewa 😂 Najbardziej jajniki odzywaly się w 10dc, i wtedy przeżyłam szok, że może już była owulacja (brałam NAC). Potem, aż do teraz, cisza. Śluzu praktycznie brak, jakiś delikatny właśnie około 13dc. Też już zgłupiałam 😂
Więcej już nie zrobię, bo wysikałam wszystko 😉😁 Zostaje mi femSense, ale tam (mam od wczoraj) brak informacji o owulacji 🤷♀️ Ostatni dzisiejszy test na dole:
Ja bym pewnie dokupiła testów 😂😂 W ostatnich dwóch cyklach właśnie tak miałam, że testy na zmianę ciemniały i jaśniały, aż w końcu pojawiał się pik bez żadnych wątpliwości 😀 A u Ciebie po biochemie może być troszkę rozregulowany ten cyklultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Gratuluję obron, dwóch kreseczek…
Cieszę się że pęcherzyk w macicy.
Przytulam mocno wszystkie do których małpa zawitała. Ja się szykuje na magiczny walentynkowy wieczór z @. A tak w ogóle to dzisiaj chyba ciąg dalszy serii - na 100% nie będę w ciąży, bo się zgodziłam wyjechać w maju na inny kontynent sama z pracy. Chyba po poronieniach w ciąży bym nie pojechała… bo wiem, że potrzebuję małża…
U mnie mdłości straszne… Ale nie przywiązuje do tego wagi bo ostatnie dwa cykle też tak miałam przed okresem.Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Udanego weekendu dziewczyny ❤️Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Leśneintro wrote:Ja cieszę się, że zaczyna się weekend chociaż pogoda nie rozpieszcza i nie mam nawet ochoty wychodzić z domu. Zaczynam się też już odrobinę stresować, bo dziś 28dc a ani wody ani słuchu moich symptomów przedokresowych (normalnie cykl mam 28-30 dni). I teraz zastanawiam się, czy to kwestia tego, że biorę lek na zbicie prolaktyny i chorowałam, czy też może się udało 🥹 testować się planuje dopiero w poniedziałek, czyli w 31 dniu cyklu, ale przyznam że jestem trochę w napięciu 🫣
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
A ja jestem głupia, bo mówiłam, że na razie wszystko bez spiny, a zaczynam się nakręcać, że się udało, a pewności przecież nie ma 🤦🏻♀️
Idę film oglądać lepiej 😂Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Leśneintro wrote:A Ty kiedy się testujesz?
Jeszcze dwa tygodnie 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Hej wszystkim 💗 jak po wczorajszym
pączkowaniu? 😁
Zakupiłam swoje pierwsze opakowanie ziół Ojca Sroki i zamierzam pić od 1dc. Czy któraś z was mi powie, czy mogę je pić łącznie z suplementami?
Cynk, magnez +b6, Witamina d, Omega 3 i Witamina b12
I czy Wasi partnerzy piją je z Wami? Czy wtedy jest bogatsze działanie? 🤔
Ciekawe czy będę miała 15go lutego miesiączkę..dziś w sumie jestem trochę drażliwa, dwa dni bolał mnie lewy jajnik ,a wczoraj ogólnie dół brzucha . Przed tabletkami miałam nieregularne, ciekawe jak to będzie teraz ,tymbardziej ciekawe ,bo biorę tą luteinę do niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
ultramaryna_ wrote:Gratulacje! 🥳 ❤️ Robisz betę?
Czy zapisywałaś się na testowanie, bo nie mam Ciebie na liście? ☺️
Hej, nie idę na betę bo to za duży stres dla mnie, 19.02 mam wizytę u gin i zobaczymy co powie
Właśnie się nie zapisywałam,a test robiłam wczorajultramaryna_ lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Majlen wrote:Hej wszystkim 💗 jak po wczorajszym
pączkowaniu? 😁
Zakupiłam swoje pierwsze opakowanie ziół Ojca Sroki i zamierzam pić od 1dc. Czy któraś z was mi powie, czy mogę je pić łącznie z suplementami?
Cynk, magnez +b6, Witamina d, Omega 3 i Witamina b12
I czy Wasi partnerzy piją je z Wami? Czy wtedy jest bogatsze działanie? 🤔
Ciekawe czy będę miała 15go lutego miesiączkę..dziś w sumie jestem trochę drażliwa, dwa dni bolał mnie lewy jajnik ,a wczoraj ogólnie dół brzucha . Przed tabletkami miałam nieregularne, ciekawe jak to będzie teraz ,tymbardziej ciekawe ,bo biorę tą luteinę do niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19: -
Karos31 wrote:Hej, nie idę na betę bo to za duży stres dla mnie, 19.02 mam wizytę u gin i zobaczymy co powie
Właśnie się nie zapisywałam,a test robiłam wczoraj
Jutro trzymamy kciuki za @MartiMarti 🤞🍀 Dobranoc, dziewczyny! 😘Prezesoowa, Karos31 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Ech a mi się chyba zatrzymała @. Pierwszego dnia miałam plamienie, kolejnego myślałam, że się trochę rozkręciło ale zużyłam na siłę 3 tampony mini a one przy zmianie po kilku godzinach były ledwo pokryte krwią. Natomiast od powrotu z pracy już nie zakładam i nawet bielizny nie pobrudzilam. Nawet ból brzucha jakby nie się zatrzymał, mam raczej takie kłucie niż ból miesiączkowy. Wczoraj robiłam test, ale był jakiś wadliwy chyba bo zawsze szła taka różowa fala a teraz jej nie było, po czasie dopiero kreska kontrolna się pojawiła. 🤔 Nie wiem już co jest grane.🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Hejka dziewczyny 😊 cały dzień nieobecności ale wczoraj był naprawdę długi dzień i nie chciał się skończyć, co chwilę coś do zrobienia i przygotowania do imprezki dzisiejszej 🙈
U mnie już koniec 🐒 i powiem Wam, nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od dwóch cykli moje libido jest na baaardzo wysokim poziomie, zaraz po @ 🙈
Przed poronieniem aż tak nie miałam 🤷♀️ nie wiem czy to jest z tym związane ale takie mam wrażenie.
No nic, pozostaje się cieszyć tym chyba 🤣
Dzisiaj też mnie będzie mniej ale nadrobię Was później no chyba że pochłonie mnie 🔥 bo to już weekend czyli mąż ma wolne a ja za duże libido... nie myślałam że tego dożyje haha 😅
Trzymajcie się i miłego weekendu ❤😊 zdrówka i duużo miłości 😁🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 10:26
Liyss🧚🏻, elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, proszę Was o poradę bo nie ukrywam, że jestem trochę zestresowana.
W czwartek robiłam test ciążowy 10 Facelle (pierwszy na zdjęciu ) w piątek Pink 10 i Fioletowy 20 a dziś zrobiłam ten niebieski 25. Powiedzcie mi czy ten ostatni test nie powinien mieć już o wiele ciemniejszej kreski? Czy ta Beta nie powinna już być na takim poziomie, że kreska jest ciemna ? 🙈 Dziś jest mój spodziewany dzień miesiączki.
https://ibb.co/X28qsqNAnitaK lubi tę wiadomość
-
Coconut - kreska na teście działa zero-jedynkowo. Ma jedno proste zadanie, informować czy w ciąży jesteśmy czy nie. Nie da się stwierdzić wysokości bety po jej wyglądzie. Inna sprawa, że to wszystko zależy od testu. Ba! Nawet testy tego samego producenta potrafią się różnic między partiami! Jeszcze inna sprawa to to, że przy tak małych wartościach bety w początkowej ciąży wystarczy że wieczorem wypiłaś szklankę napoju więcej i już będzie inne stężenie w moczu
Gdybyś zrobiła test z tygodniową przerwą to tak, wtedy byłaby widoczna duża różnica ale dzień po dniu? Niekoniecznie. Zwłaszcza na testach różnych czułości i różnych producentów.
Mi takie kreski na facelle jak tym z czwartku wychodziły przy becie 5. Zakładając, że podwaja się co 48 h dzisiaj masz betę 10. Nie da ona tłustej bordowej krechy
Suma summarum - beta prawdę ci powie albo poczekaj do poniedziałku / wtorku i wtedy siknij. Różnica będzie widoczna golym okiem
Tak czy inaczej ciąży gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 05:40
Coconut, Pati2804, Majuna, Ovufen, kasia97, Olo323, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySara30 wrote:Coconut - kreska na teście działa zero-jedynkowo. Ma jedno proste zadanie, informować czy w ciąży jesteśmy czy nie. Nie da się stwierdzić wysokości bety po jej wyglądzie. Inna sprawa, że to wszystko zależy od testu. Ba! Nawet testy tego samego producenta potrafią się różnic między partiami! Jeszcze inna sprawa to to, że przy tak małych wartościach bety w początkowej ciąży wystarczy że wieczorem wypiłaś szklankę napoju więcej i już będzie inne stężenie w moczu
Gdybyś zrobiła test z tygodniową przerwą to tak, wtedy byłaby widoczna duża różnica ale dzień po dniu? Niekoniecznie. Zwłaszcza na testach różnych czułości i różnych producentów.
Mi takie kreski na facelle jak tym z czwartku wychodziły przy becie 5. Zakładając, że podwaja się co 48 h dzisiaj masz betę 10. Nie da ona tłustej bordowej krechy
Suma summarum - beta prawdę ci powie albo poczekaj do poniedziałku / wtorku i wtedy siknij. Różnica będzie widoczna golym okiem
Tak czy inaczej ciąży gratulujęariete lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze testujące ✊️
@ultramaryna, ginekolog ten u którego byłam miał dobre opinie, pracuje też w przychodni przyszpitalnej, szpitala gdzie jak coś to chciała bym rodzic. Widocznie na nfz nie ma bardziej szczegółowej diagnostyki niż usg.
Nic, plan mam taki by po zrobieniu badań męża, pójść z nimi za dwa tygodnie, w 14 dniu cyklu i zobaczyć endometrium. Po przeczytaniu co pomaga na endu. widzę, że stosowałam się do wielu rzeczy w tym miesiącu, to 9mm chyba jest dzięki temu właśnie.
Wypiszę wam rzeczy naturalne jakie wyczytałam, że działają:
Herbata z liści malin, orzechy, migdały, Wiesiołek, sardynki, śledzie, kwas omega3, witamina E, czyli nasionka słonecznika, pestki dyni, suszone morele, witamina C, dziegiel chiński ( tylko do połowy cyklu),
Herbatka z liści malin też do połowy cyklu, czerwone wino.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość