Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś znów oczywiście siknięcie dla sportu ale chyba widzę cień cienia.
    Na pinku 10 płytkowym.
    Ostatnim razem taki cień cienia i na drugi dzień praktycznie nie ciemniał, był przy biochemie i teraz się strasznie boję że to znowu to 😞 tak strasznie chciałam te kreski dwie ujrzeć ale teraz jak już coś dojrzałam ledwo to zaczynam się panicznie bać. Nie wiem co teraz czy czekać do jutra i zrobić rano kolejny test? Na pinku nigdy nie dojrzałam kreski której tam faktycznie nie było choć nie raz się doszukiwałam patrząc w niego godzinę

• Ovufen Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ale tutaj dziś spokojnie 😁 Szykujecie się już na weekend, kochane? 😘

@MagdaA beznadziejny lekarz. Jeszcze nie jedna z nas na takie wizyty trafi, aż się ciśnienie podnosi 🙄 On miał dobre opinie?

@Depeche89 @ellevv @notsobadd tulę za 🐵🫂 🥲

@Ovufen gratulacje, piękny wynik! 🥳🥰 Mam nadzieję, że dziś świętujesz! Czy Ty już pracujesz w szpitalu czy dopiero będziesz szukała pracy? ☺️

@MartiMarti zatem oby jutrzejszy sik był szczęśliwy 🤞🍀

@Lola93 🥳🥳🥳 Wow, to już za Tobą! Teraz już tylko czekamy na piękny efekt 🥰🍀🤞 Byłaś bardzo dzielna, jeszcze chwila cierpliwości… 🤞 Niech kropek się lokuje 🥰

Kochana dziękuję. Pracowałam do tej pory w Łodzi w Bieganskim.
    Ale po przeprowadzce zmieniłam całkowicie I obecnie jestem żołnierzem. I nie zamieniłabym tego na nic innego 😊

Studia skończyłam, ale nie planuje nic w tym kierunku na razie. Ale nigdy nie mówię, że już nie.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Długo nic nie pisałam. Musiałam zrobić sobie reset głowy. W tym miesiącu zgodnie z testami owulka już była w 10 dniu cyklu - brałam Inofem więc może dlatego? Dziś idę na rutynową wizyte do gina. Zobaczymy czy na USG coś ciekawego zobaczy. Może zleci jakieś dodatkowe badania. :)

Miłego weekendu :)

Ovufen, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego weekendu! ❤️

Suzie, Dropsik, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej dziewczyny! Dziś znów oczywiście siknięcie dla sportu ale chyba widzę cień cienia.
    Na pinku 10 płytkowym.
    Ostatnim razem taki cień cienia i na drugi dzień praktycznie nie ciemniał, był przy biochemie i teraz się strasznie boję że to znowu to 😞 tak strasznie chciałam te kreski dwie ujrzeć ale teraz jak już coś dojrzałam ledwo to zaczynam się panicznie bać. Nie wiem co teraz czy czekać do jutra i zrobić rano kolejny test? Na pinku nigdy nie dojrzałam kreski której tam faktycznie nie było choć nie raz się doszukiwałam patrząc w niego godzinę
    Powtórz test za dwa dni i zobaczysz czy kreseczka ciemnieje.
    A w którym dc jesteś ?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale się wyspałam 😍

Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Dziewczyny, proszę Was o poradę bo nie ukrywam, że jestem trochę zestresowana.
    W czwartek robiłam test ciążowy 10 Facelle (pierwszy na zdjęciu ) w piątek Pink 10 i Fioletowy 20 a dziś zrobiłam ten niebieski 25. Powiedzcie mi czy ten ostatni test nie powinien mieć już o wiele ciemniejszej kreski? Czy ta Beta nie powinna już być na takim poziomie, że kreska jest ciemna ? 🙈 Dziś jest mój spodziewany dzień miesiączki.

https://ibb.co/X28qsqN
    Jeśli nie robisz z tego samej firmy i czułości to w ogóle bym się do tego nie przywiązywała i nie porównywała. Pamiętam że ja robiłam codziennie jeden rodzaj, a w dzień miesiączki zrobiłam innej firmy i był prawie biały. A jak wróciłam do tych co wcześniej (to chyba facellki były) to kreska była coraz ciemniejsza

Coconut lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! 🌸
    Jadę na badania. Wyniki pewnie będą po weekendzie, ciężko będzie wytrzymać.
    Najbardziej obawiam się że nie będę miała przeciwciał ospy wietrznej. Czy któraś Was badała się w tym kierunku lub szczepiła? Nie ukrywam, że stresuje mnie to od paru dni, bo jeśli ich nie będzie to zapewne trzeba będzie się zaszczepić , a to ze 2miesiace przerwy w staraniach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 08:39

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Powtórz test za dwa dni i zobaczysz czy kreseczka ciemnieje.
    A w którym dc jesteś ?

25dc, cykle 27 dniowe.
    Chyba jutro powtórzę rano i zobaczę czy ciemnieje ale stres mam już i panikuję ☹️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Cześć wszystkim! 🌸
    Jadę na badania. Wyniki pewnie będą po weekendzie, ciężko będzie wytrzymać.
    Najbardziej obawiam się że nie będę miała przeciwciał ospy wietrznej. Czy któraś Was badała się w tym kierunku lub szczepiła? Nie ukrywam, że stresuje mnie to od paru dni, bo jeśli ich nie będzie to zapewne trzeba będzie się zaszczepić , a to ze 2miesiace przerwy w staraniach :(

Hej, kciuki! Ja robiłam tylko na przeciwciała różyczki bo mi gin zleciła. Póki nie ma wyników to postaraj się nie martwić na zapas bo może się okazać, że masz przeciwciała ❤️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia i kciuki za potrzebujące ❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pędzicie ♥️

Do mnie zawitała dzisiaj 🐒 w 20dc...

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hej, kciuki! Ja robiłam tylko na przeciwciała różyczki bo mi gin zleciła. Póki nie ma wyników to postaraj się nie martwić na zapas bo może się okazać, że masz przeciwciała ❤️

Ja również robiłam wcześniej tylko na różyczkę i wyszło, że mam. Ale o ospie nikt nie pomyślał, a w sumie nie pamiętam, żebym przechodziła. Rodzice nie byli świadomi, że nawet różyczkę przechodziłam. Także mam nadzieję, że i ospę udało się przejść bezobjawowo. 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Jeśli nie robisz z tego samej firmy i czułości to w ogóle bym się do tego nie przywiązywała i nie porównywała. Pamiętam że ja robiłam codziennie jeden rodzaj, a w dzień miesiączki zrobiłam innej firmy i był prawie biały. A jak wróciłam do tych co wcześniej (to chyba facellki były) to kreska była coraz ciemniejsza
    No właśnie u mnie jest podobna sytuacja tylko faktycznie każdy z tych testów jest innej firmy i czułości 😉 Uff, dzieki wielkie♥️
    Głowa spokojna na weekend 🍀

Beza27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki za dzisiejsze testujące 🍀🤞🏼

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy progesteron może przepisać tylko ginekolog czy inny specjalista też? Dzisiaj nigdzie ginekologa nie znajdę chyba i nigdzie mnie nie przyjmie

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coconat każdy test innej firmy, to myślę, że nie ma co porównywać

@sosenka93 20dc to jakoś mega wcześnie 🤔 🫂

@magdalena321 gin i endokrynolog. Nie myślałaś żeby zrobić prywatnie? Edit: doczytałam, że chodzi o lek. Może go przepisać także lekarz innej specjalizacji, nawet rodzinny. Pytanie tylko, czy będzie chciał to zrobić

U mnie wczoraj się pochwaliłam brakiem symptomów zbliżającego się okresu, ale już dziś myślę, że jednak będę go miała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 10:31

Coconut lubi tę wiadomość

• Ovufen Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nitka krwi się pojawiła. Nie wiem czy to możliwe, że dopiero by doszło do implemencji zarodka. Bo ja czuję już wszystkie możliwe objawy 🤣

Kurde mam nadzieję, że to nie rozkręcająca się 🐒😭😥 bo planowo powinna przyjść dopiero w środę.

Zatestuje w poniedziałek.
    Dzisiaj biało.

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja również robiłam wcześniej tylko na różyczkę i wyszło, że mam. Ale o ospie nikt nie pomyślał, a w sumie nie pamiętam, żebym przechodziła. Rodzice nie byli świadomi, że nawet różyczkę przechodziłam. Także mam nadzieję, że i ospę udało się przejść bezobjawowo. 🙈
    Hej kochana ja z innego forum, ale widzę że już drugi raz piszesz o tej różyczce, a to nie jest tak że byłaś szczepiona na różyczkę? Szczepienia są obowiązkowe i to jest różyczka świnka i coś tam jeszcze w jednym. Ja też mam przeciwciała ale to ze szczepienia a nie, że przechodziłam. Miałam te szczepienia chyba w liceum, a jestem rocznik 93. Moje znajome też miały te szczepienia.

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny czy progesteron może przepisać tylko ginekolog czy inny specjalista też? Dzisiaj nigdzie ginekologa nie znajdę chyba i nigdzie mnie nie przyjmie
    Ale badanie czy lek?

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ