X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja skinęłam dla sportu (dziś dzień spodziewanej @), ale test jest biały. Byłam wpisana na testowanie jutro, ale chyba przełożę to na pojutrze, o ile okres nie zawita do tego czasu. U nas to pierwszy cykl starań i powiem Wam, że te 3 minuty, kiedy czekałam na wynik testu masakrycznie mnie zestresowały. W sumie to mega głupie, bo świadomie podjęliśmy decyzję, że staramy się o dziecko ale robiąc ten test najbardziej byłam chyba przerażona, że serio tam zobaczę te dwie kreski i to już nie będzie tylko gadanie a rzeczywistość.
    Dziewczyny, które już mają (planowane) dzieci-jak to było u Was? Pozytywny test to euforia czy też miałyście jakieś obawy?
    Kochana, to jest to uczucie, które mam zawsze ☺️ Ono nie przechodzi. Myślę, że to strach przed nieznanym, bo przecież dziecko to ogromna rewolucja. U mnie na początku zawsze jest płacz i panika, że wyszło, bo może za wcześnie, może jeszcze nie teraz itp. 😂 Głupie są te myśli, ale to hormony ciążowe nieźle mieszają 😁

Przepisuję na pojutrze 😘

EDIT. Aż mi się przypomniało, jak mąż się mnie pytał, czy ja się w ogóle cieszę, bo biedny przez mój płacz już zgłupiał 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 18:56

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova, rozumiem Twój ból i takie wyrzuty sumienia względem samej siebie. To zupełnie naturalne w Twojej sytuacji i współczuję, że musisz się z tym mierzyć w tak trudnym dla siebie momencie. Przytulam 🫂

Platynova55 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za podzielenie się swoim doświadczeniem, trochę odetchnęłam, że mój strach przed spojrzeniem na test nie jest jakąś patologiczną reakcją :D

AnitaK, Coconut, Dropsik, ellevv lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak przed @ nie mialam objawów i cykl był inny niż zwykle i robiłam test rano, to ja całą noc nie spałam i myślałam czy to był dobry pomysł 😅 jak na teście zobaczyłam biel to mi ulżyło. Ale wiem, że to też trochę strach przed nieznanym i chyba to normalne mimo, że człowiek się stara i czeka na ciąże 🥹

AnitaK, Ovufen, Coconut, elektro96, Dropsik, ellevv, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Nie wiem, jaka jest niby roznica rodzic w tych miesiącach a np. w marcu lub kwietniu? 🤷‍♀️ Dla mnie najważniejsze jest to, aby dziecko było zdrowe i ciąża przebiegała prawidłowo, a kiedy to nastąpi, to bez różnicy ☺️
    jeden niezaprzeczalny plus to, to że wtedy statystycznie rodzi się najmniej dzieci i porodówki, nawet te oblegane są spokojniejsze. Położna mi powiedziała, że najwięcej porodów to wakacje i wrzesień.

Dla mnie różnica taka, że małe dzieci nie wymagają aż tyle uwagi jak starsze i można sobie pozwolić na długie spacerowanie… co było moim marzeniem. Im starsze tym trudniej to zorganizować

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    jeden niezaprzeczalny plus to, to że wtedy statystycznie rodzi się najmniej dzieci i porodówki, nawet te oblegane są spokojniejsze. Położna mi powiedziała, że najwięcej porodów to wakacje i wrzesień.

Dla mnie różnica taka, że małe dzieci nie wymagają aż tyle uwagi jak starsze i można sobie pozwolić na długie spacerowanie… co było moim marzeniem. Im starsze tym trudniej to zorganizować
    A ja właśnie zawsze słyszę, że porodówki najbardziej oblegane są w październiku/listopadzie, bo to są tzw. postanowienia noworoczne 😝 I wtedy najwięcej dzieci się rodzi 🤷‍♀️

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam bardzo podziękować! Odczarowałyście ten listopad - te święta z maluszkiem to fajna wizja. I teraz zaczęłam myśleć że wykręcę się z organizacji Wigilii… a święta tylko z naszym kameralnym gronie. Coś w tym jest!

Myślę, że raczej u mnie nic się nie zmieni w kwestii ciąży w tym miesiącu, raczej mam normalne objawy jak przed @. Jestem wpisana na testowanie 14, ale myślę, że zatestuje dopiero w czwartek jak @ nie zawita do środy. No chyba, że zachce się nam walentynkowego winka to wtedy zdecydowanie test rano - tym bardziej że to dzień spodziewanej miesiączki, a w poprzednich 4 ciążach wtedy była wyraźna druga kreska… (nie umiem dodać stopki, ale nie- nie mam 4 dzieci, niestety tylko 2)

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiedziałam że tu znajdę zrozumienie 🙂 staram się te uczucia przekuć w motywację, ostatnio odpuściłam z dietą i ruchem, muszę to trochę naprawić i działać dalej. Kupiłam ebooki dziewczyn z akademii płodności i chociaż większość rzeczy które tam wyczytałam wiem to pomogło mi to trochę tą wiedzę poukładać

elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jeden dzień mnie nie było tutaj i już tyle do nadrobienia 😂 biorę herbatkę i lecę Was czytać 😎

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też początkowo marzyliśmy o dziecku z początku roku, żeby nie było w tyle za rówieśnikami, bo jednak między takim styczniowym a grudniowym jest praktycznie rok różnicy. Pierwsze dziecko miałam rodzić na początku kwietnia i pamiętam mój szok, kiedy zdałam sobie sprawę, że „będzie Baran, będzie ciężko” 🙈

Po poronieniu było nam już to zupełnie obojętne, marzymy tylko o zdrowym dzieciątku. I okazało się, że w końcu październik może być nam przeznaczony.

A tak dla śmiechu, czytałam kiedyś, że najbardziej inteligentne dzieci rodzą się właśnie w październiku, listopadzie i grudniu, bo mama ma największą ekspozycje na słońce w ciąży. Jako Skorpion nie zaprzeczam 😂

Kurczę, mnie rozłożyło przeziębienie i cały weekend z tym walczę. Jutro nie idę do pracy, trzymajcie kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło, błagam. Strasznie się boję, bo za pierwszym razem dokładnie na tym samym etapie ciąży się rozchorowałam i mimo, że podobno przeziębienie nie wpływa na ciążę, mam jakieś okropne deja vu

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    A ja właśnie zawsze słyszę, że porodówki najbardziej oblegane są w październiku/listopadzie, bo to są tzw. postanowienia noworoczne 😝 I wtedy najwięcej dzieci się rodzi 🤷‍♀️
    Postanowienia noworoczne i walentynki 😇😂

MummyYummy, ultramaryna_, kasia97 lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna, jeszcze kawałek tego cyklu Ci został, także nadal trzymam ✊

@Platynova, super, że idziesz dalej do przodu 🔥 Rozumiem też w kwestii odpuszczenia z dietą i ruchem. Teoretycznie jest motywacja, a w praktyce to wiadomo... Niemniej trzymam kicki i wiele, że znalazłaś coś, co pozwoli Ci stworzyć plan działania 🥰

@Olaura, dużo zdrówka ♥️ Ja w pierwszej ciąży też chorowałam na początku, wiem, że to stresujące, ale wierzę, że wszystko będzie u Ciebie ok ✊

Olaura, Platynova55 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

A wrzesień to najczęściej efekty świątecznej magii i sylwestrowego szaleństwa 😊

Ja na przykład jestem z początku maja, więc chyba w moim przypadku to takie wakacyjne uniesienia 🤭

Olaura lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

U mnie córka walentynkowa, urodzona w listopadzie 🥰😁

MummyYummy, elektro96, Olaura, Zimozielona, ultramaryna_, CoffeeDream, koktajlowa, Lola93, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testy już jaśnieją, także pik musiał być jakoś wczoraj późnym wieczorem/w nocy. Działaliśmy tylko raz, także zobaczymy.

No i rzeczywiście przekonałam się na własnej skórze, że olejek z wiesiołka to petarda, ogromną poprawę widziałam w tym cyklu! 😁 Dziś już nie brałam, bo przyjmuję, że jestem już po, na co wskazuje też ból piersi.

Powiem Wam, że zaczęłam robić testy jakoś od 8 dc, czyli od 05.02, apki pokazywały mi twardo, że owu dopiero 13.02, dzisiaj 11.02, a ja już po. Gdyby nie testy, to normalnie bym przegapiła i za późno się zorientowała 🙆

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My absolutnie nie nastawialiśmy się na konkretny miesiąc, po prostu staraliśmy się i w pewnym momencie wyszło 😊 aczkolwiek jak tak ostatnio sobie z mężem rozmawialiśmy, to ten październik był nam pisany ❤️ po zaręczynach myśleliśmy czy ślub zorganizować w kwietniu czy październiku. Ostatecznie padło na kwiecień, więc październik na nasze pierwsze bobo jest idealny ❤️

Odnośnie reakcji na dwie kreski - jakoś bardzo świadomie i rzeczowo na nie zareagowałam. To było takie „o, czyli jednak”. Od razu powiedziałam mężowi, że muszę się wybrać na betę. Po sekundzie ogarnął 😂 ale radość na razie jest taka dość stłumiona. Czekam na wizytę u gine, żeby wszystko potwierdzić. Może wtedy większa radość się ujawni 😂

AnitaK, ellevv, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po przerwie! My już z powrotem w domku, dość fajnie mi się jechało - na tyle, że nie chciałam oddać mężowi sterów - ale teraz po przejechaniu tych kilkuset kilometrów czuję juz zmęczenie więc zaraz prysznic i spanko.

Ja ten cykl na wyjebce, i to dosłownie 🙈 owulaka zrobiłam 9 dc, a na wyjazd zapomnialam 🤣😅 ile się dało podziałaliśmy więc teraz tylko czekać na efekty lub i brak 😅

ultramaryna_, Dropsik, AnitaK, Marzycielka lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widziałam ładne kreski przez weekend! Gratuluję!

U mnie dziewczyny 2dniowe krwawienie po odstawieniu dupka się skończyło. Piersi nie zeszły mi i są dalej obrzmiałe i głupia zrobiłam prawie z białego sika bo dziś mega piłam dużo teścik ostatni co tam został.

I kurde jest jakby kreska…

No i tak trochę z niedowierzaniem. I w sumie się śmieje bo to nie jest przecież możliwe.

Taki na koniec cyklu oszukaniec się pojawił. Albo i na początek bo poszłam już NAC dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 21:01

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ale widziałam ładne kreski przez weekend! Gratuluję!

U mnie dziewczyny 2dniowe krwawienie po odstawieniu dupka się skończyło. Piersi nie zeszły mi i są dalej obrzmiałe i głupia zrobiłam prawie z białego sika bo dziś mega piłam dużo teścik ostatni co tam został.

I kurde jest jakby kreska…

No i tak trochę z niedowierzaniem. I w sumie się śmieje bo to nie jest przecież możliwe.

Taki na koniec cyklu oszukaniec się pojawił.

Chciałabyś podzielić się zdjęciem tego oszukańca? Może to wlasnie TO! 🤞🏻🫂

AnitaK lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja na początku też planowałam kiedy byłby najlepszy czas w roku na urodzenie dziecka, ale wychodzi na to że każdy miesiąc ma swoje plusy i minusy. Teraz chciałabym po prostu zajść w ciążę i urodzić w terminie zdrowe dziecko 🙂
    Narzekałam dzisiaj że mam jakiś słaby czas i powoli przestaje wierzyć że nam się uda, a przed chwilą dowiedziałam się że bliska osoba jest w ciąży, oczywiście udało się im od razu. Cieszę się, ale wiadomo jest mi przykro że to znowu nie ja i jeszcze mam do siebie pretensje że czuje to co czuje 🙄

Wiem co czujesz. Mam paczkę dziewczyn z czasów szkoły średniej, gdzie już mają nawet dwójkę, ostatnio koleżanka pochwaliła się 1 ciążą, a kolejna, że jest już w 2 ciąży. Oczywiście ja jako jedyna z tej paczki nie mam ani dziecka, ani nie jestem w ciąży. 🥺 Wiadomo, cieszę się, że im się wiedzie, ale to z drugiej strony taki ból w środku...

Platynova55 lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ