Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u endo z moim wynikiem tsh 0, 7 i obniżyła mi odrobinę dawkę w jednym dniu w tygodniu. Mowila ze moze mi się jeszcze bardziej obniżyć wynik po dłuższym braniu co by było niekorzystne dla starań o ciążę.
    U mnie 7dc i pewnie owulke będę miała dopiero 14 dc ale już zaczęłam robić owulaki. Piję dwa razy dziennie inofem do owulki. W tych cyklach w których go biorę mam mocno dodatnie owulaki ( nie wiem na jakiej zasadzie to dziala)

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nie wchodziłam na forum, mieliśmy cykl przerwy po ciąży biochemicznej, teraz próbowaliśmy cykl z clo i niestety na dwóch monitoringach w 9 i 13 dc nie było nawet śladu żeby owulacja miała się pojawić. Od następnego cyklu letrozol, ale jakoś mnie to wszystko podłamało. Myślałam że stymulacja jakoś podziała a tu totalnie nic. Dodatkowo pogoda mnie jakoś negatywnie nastraja, musiałam trochę ponarzekać 😉

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Niedługo badamy nasienie męża i chcemy wdrożyć jakieś suplementy aby polepszyć wynik. W sensie będziemy robić teraz i za 3 miesiące chcemy powtórzyć. Macie do polecenia jakieś witaminy i suplementy dla mężczyzn na poprawę jakości nasienia?
    Aktualnie małż bierze cynk i wit D ale chcielibyśmy wdrożyć coś więcej. Mąż bardzo otwarty i chętny do zażywania witamin wiec dawajcie listę 😁
    Polecam dla męża TEN FERTIL ON i teraz z uphealthpharma NAC+ i Koenzym Q10.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno nie wchodziłam na forum, mieliśmy cykl przerwy po ciąży biochemicznej, teraz próbowaliśmy cykl z clo i niestety na dwóch monitoringach w 9 i 13 dc nie było nawet śladu żeby owulacja miała się pojawić. Od następnego cyklu letrozol, ale jakoś mnie to wszystko podłamało. Myślałam że stymulacja jakoś podziała a tu totalnie nic. Dodatkowo pogoda mnie jakoś negatywnie nastraja, musiałam trochę ponarzekać 😉
    No tak, pogoda jeszcze sprzyja negatywnemu nastawieniu. Może 9 i 13 to jeszcze za wcześnie i ten miesiąc nie jest jeszcze stracony :)

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    A może coś na rzeczy? 🤣
    A no mam nadzieję ale z drugiej strony jestem zrezygnowana 🙈
    Jeszcze czekam ale wolę się nie nastawiać na razie

Teraz zamówiłam takie suple dla męża

736dafff95092.jpghttps://zapodaj.net/plik-M8y36UwHuM

Przy poprzedniej ciąży bral taki zestaw przez 3msc i w kolejny miesiąc była ciąża (tylko ja nie wiem nic o jego nasieniu bo miał termin na badanie akurat właśnie w cyklu, w którym wyszło)
    Do tego na codzien zawsze bierze wit D i omega
    Mam jescze w domu Mace i w okolicach owu ACC
    Tak osobno wychodzi taniej niż te specjalne suple, niektórych składników może mniej, niektórych więcej ale tego wystarczy na 2miesiace, niektórych rzeczy nawet na 3, a te specjalne są przeważnie na miesiąc

Wlasnie się zorientowałam że zostały mi marmolada i białka po czwartkowych pączkach więc cukiernia znowu ruszyła 🙈
    2ad3c4e1d3b62.jpghttps://zapodaj.net/plik-nlPVeKkzNk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 15:27

Ovufen, elektro96, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No tak, pogoda jeszcze sprzyja negatywnemu nastawieniu. Może 9 i 13 to jeszcze za wcześnie i ten miesiąc nie jest jeszcze stracony :)
    No też tak myślałam, ale ginekolog kazała czekać na okres i od nowego cyklu znowu stymulacja, więc chyba też spisała ten cykl na straty 😏 zobaczymy, starać się będziemy tak czy inaczej dalej w tym miesiącu 🙂

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    A ja byłam u endo z moim wynikiem tsh 0, 7 i obniżyła mi odrobinę dawkę w jednym dniu w tygodniu. Mowila ze moze mi się jeszcze bardziej obniżyć wynik po dłuższym braniu co by było niekorzystne dla starań o ciążę.
    U mnie 7dc i pewnie owulke będę miała dopiero 14 dc ale już zaczęłam robić owulaki. Piję dwa razy dziennie inofem do owulki. W tych cyklach w których go biorę mam mocno dodatnie owulaki ( nie wiem na jakiej zasadzie to dziala)

Bierzesz Inofem tylko do owulki? Jedna czy dwie saszetki? Mi w tym miesiącu owulke o 3 dni przyśpieszył.

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Liyss, bardzo polecam Profertil ☺ mąż stosował plus do tego codziennie szklanka soku pomidorowego, do tego względnie zdrowa dieta, ale bez jakiś totalnych restrykcji i w przeciągu kilku miesięcy większość parametrów poprawiła sie dwukrotni😉e, a niektóre nawet czterokrotnie ☺
    Hejo, zwróciłam uwagę na stopkę i chciałam podpytać, synek jest efektem IUI?:) udało się za 2gim razem?:) i jeszcze, jeśli mogę, oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie chcesz, czy u was problemem był czynnik męski?:)

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 dawno nic się nie odzywałam, ale stale was podczytywałam🙂 U moich dzieci ospa, nawał pracy, dodatkowo chciałam trochę wyłączyć głowę od starań i nawet nie spinaliśmy się ze ❤️ Teraz troszkę żałuję, że może za bardzo odpuściłam, no ale trudno. Pokusiłam się o mierzenie temperatury i niepokoi mnie powolny wzrost temperatury po owulacji :/
    Cieszę się, że ten miesiąc pięknie obfituje w ⏸️
    Trzymam kciuki, aby pojawiło się jeszcze więcej brzuszków 😊
    Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞

ellevv, Ovufen lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    29.11.24 beta 2772 i prog 12
    10.12.14 g.15:00 👨‍⚕️
    Leki 💊: Duphaston 2x1
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Bierzesz Inofem tylko do owulki? Jedna czy dwie saszetki? Mi w tym miesiącu owulke o 3 dni przyśpieszył.

Ja przy pierwszych staraniach brałam 2 saszetki inofemu przez cały cykl. Pamiętam że gdzieś tam przeczytałam że przy PCOS najlepiej 2 saszetki pić.

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie mam jak Was nadrobić. Zrobiłam test rano i niestety biel. Dzisiaj 11/12 dpo. Także raczej nic z tego. Zaliczyłam totalną załamke, bo jakoś tak nie chce robić w listopadzie (kojarzy mi się ze świętem zmarłych), albo grudniu (bo wypadałoby w okolicach Wigilii). Nie wiem sama czy próbować dalej czy przestać na te kilka miesięcy. Z drugiej strony staramy się od czerwca i jak widać to zachodzenie łatwo nie przychodzi…

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hej dziewczyny, nie mam jak Was nadrobić. Zrobiłam test rano i niestety biel. Dzisiaj 11/12 dpo. Także raczej nic z tego. Zaliczyłam totalną załamke, bo jakoś tak nie chce robić w listopadzie (kojarzy mi się ze świętem zmarłych), albo grudniu (bo wypadałoby w okolicach Wigilii). Nie wiem sama czy próbować dalej czy przestać na te kilka miesięcy. Z drugiej strony staramy się od czerwca i jak widać to zachodzenie łatwo nie przychodzi…

Zrób jak Ci serce podpowiada. Wiadomo że my tu sobie możemy planować, a będzie co ma być. Ja osobiście wolę nie wstrzymywac starań ze względu na potencjalna datę urodzenia ale to ja. Jeśli Tobie to przeszkadza, to może nawet taka przerwa dobrze Ci zrobi? 🤔 Tylko też nigdy nie wiesz do końca w którym tygodniu urodzisz więc możesz się nastawić na styczeń i mieć potem niespodziankę..

Ja mam synka z 30.10
    Wszystkich świętych spędziliśmy w szpitalu, i w ogóle myślałam że urodzę 01.11 🙈
    Sama urodziłam się niecały tydzień przed Świętami, nie widzę osobiście jakichś minusów tego. Może jakbym rzeczywiście się urodziła 24-26.12 to by było dziwnie ale czy aż tak źle to nie wiem 😛

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skinęłam dla sportu (dziś dzień spodziewanej @), ale test jest biały. Byłam wpisana na testowanie jutro, ale chyba przełożę to na pojutrze, o ile okres nie zawita do tego czasu. U nas to pierwszy cykl starań i powiem Wam, że te 3 minuty, kiedy czekałam na wynik testu masakrycznie mnie zestresowały. W sumie to mega głupie, bo świadomie podjęliśmy decyzję, że staramy się o dziecko ale robiąc ten test najbardziej byłam chyba przerażona, że serio tam zobaczę te dwie kreski i to już nie będzie tylko gadanie a rzeczywistość.
    Dziewczyny, które już mają (planowane) dzieci-jak to było u Was? Pozytywny test to euforia czy też miałyście jakieś obawy?

Coconut lubi tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wprawdzie jedną córkę już mam z grudnia, ale w listopadzie też nie chciałabym rodzić 🙈 biorę pod uwagę fakt, że jak teraz się nie uda, to robię dwa miesiące przerwy, zadbam o dietę i aktywność fizyczna 🙂

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja skinęłam dla sportu (dziś dzień spodziewanej @), ale test jest biały. Byłam wpisana na testowanie jutro, ale chyba przełożę to na pojutrze, o ile okres nie zawita do tego czasu. U nas to pierwszy cykl starań i powiem Wam, że te 3 minuty, kiedy czekałam na wynik testu masakrycznie mnie zestresowały. W sumie to mega głupie, bo świadomie podjęliśmy decyzję, że staramy się o dziecko ale robiąc ten test najbardziej byłam chyba przerażona, że serio tam zobaczę te dwie kreski i to już nie będzie tylko gadanie a rzeczywistość.
    Dziewczyny, które już mają (planowane) dzieci-jak to było u Was? Pozytywny test to euforia czy też miałyście jakieś obawy?
    Euforia pomieszana ze strachem. Jak w zeszłych miesiącach wychodziły mi oszukance, to nawet załączyła się panika 🙈

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

szczerze mówiąc sama przez chwilę się zastanawiałam czy chciałabym urodzić w listopadzie / grudniu - ale doszłam do wniosku, że tak naprawdę nie da się zaplanować kiedy zajdziesz w ciążę i kiedy urodzisz (w którym tygodniu ciąży), a czasami mija kilka miesięcy / lat zanim ujrzymy II na teście 🥲
    kazda z Nas ma oczywiście swoje zdanie i swój punkt widzenia, dlatego zrób tak jak podpowiada Ci serce 🥰

ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja tak miałam obawy za każdym razem. Z jednej strony radość, a z drugiej „czy ja to ogarnę”. W końcu obawy znikały i cieszę się że nie było inaczej.

@Beza może i racja. Ja mam tylko taki niedosyt bo jakoś zawsze rodziłam dzieci w te dwa miesiące i chciałam aby chociaż raz było więcej słońca. Październik wydawał mi się jeszcze ok.
    Nawet w styczniu mimo zimnej temperatury to słońce pojawia się częściej. Zobaczę, mam tydzień około na przemyślenie sprawy. Intuicja mi podpowiada żeby nie marnować okazji a z drugiej strony te macierzyńskie zawsze takie ponure były

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję dwie do owulacji a potem jedna dziennie. Tak slyszalam ze ktoś pił. A może powinnam już cały cykl pić po dwie. Jak myślicie?

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejj...ale żeście poleciały nie do nadrobienia ... ja miałam sajgon w pracy w tym tygodniu ... no i przygotowania przed ślubem cywilnym , ślub 9 marca także już tuż tuż... trochę przestałam się nakręcać i nastawiać , może wyjdzie po ślubie ale 16 i tak testowanko no chyba że 🐒przyjdzie wcześniej ;)

Gratuluje wszystkich ⏸️ i trzymam kciuki za następne :)

Coconut, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mam już badania z morfologii krwi. Czekam jeszcze na wyniki przeciwciał ospy.
    Badania skonsultuje z lekarzem, ale coś czuję że będą do powtórki. Mam kilka wyników poza normą. Np RDW-SD Limfocyty, Monocyty, MCV i MCH lekko ponad normę. Wg google to może być objaw niedoboru kwasu foliowego i B12, a tych wyników nie robiłam. Zrobiłam za to homocysteine,prolaktynę, żelazo które są w normie. Ferrytyna 25.
    Kwas foliowy i B12 akurat sumplementuje stałe, więc trochę zdziwiły mnie te wyniki. Chociaż ogólnie to u mnie już trochę taki urok, bo rodzice podobne mają wyniki jeśli chodzi o te parametry.
    Jeśli chcesz, możesz wrzucić tutaj nam wyniki (oczywiście uważaj na swoje dane) i coś doradzimy ☺️

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ