Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Musiałam przełożyć wizytę u gina na później 🤷♀️ Samo życie
Dopiero w poniedziałek za tydzień zobaczę co się dzieje.
Chyba przy pierwszej ciąży to poszło bardziej gładko, a tu mam duże napięcie i stres związany z ciążą. Chyba przez ten brak objawów wydaje mi się to bycie w ciąży irracjonalne. Jakbym sobie to wmówiła albo mi się to przyśniło 😑 -
sernik_z_rodzynkami wrote:A ja się zastanawiam, czy jest sens testować 12 dpo? Jestem zapisana na piątek, jeden dzień po spodziewanej 🐒, ale tak mnie kusi, żeby sprawdzić już jutro
Ja termin 🐒 mam na dziś a tu ani 🐒 ani test nie wychodzi.. 😒Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Hejo!
Ale wysyp kresek ⏸️♥️😍 Dziewczyny, gratulacje!!! To naprawdę niezwykle pokrzepiające ♥️♥️♥️
Przytulam za 🐒 i biele 🫂 Wiem, że to jest cios, bez względu na to, ile trwają starania. Dajcie sobie czas na chwilę słabości, a później do boju 💪✊🥰
@Prezesoowa, rozumiem, to w takim razie czekamy razem z Tobą na kolejne wieści 😊
@elektro, rzeczywiście nieprzyjemna sytuacja z imieniem. Rozumiem Cię, bo jednak jak Ty czekasz na przysłowiową Balbinkę, a ktoś już ją ma, to naprawdę boli...
@ultramaryna, ciekawie wyglądają te plastry, ciekawe, czy wykorzystywanie ich w drugą stronę (jako antykoncepcja) też jest skuteczne 🤭 O, Kochana, jeśli możesz, to przepisz mnie z testowania 28.02 na 24.02. To będzie 12 dpo, dzień przed terminem 🐒. Miałam w planach testować dopiero, jak okres się spóźni, ale jest to weekend, a wolałabym skoczyć na betę i próba w razie ⏸️. No i nie chcę sobie psuć weekendu, najwyżej tylko piątek 😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Musiałam przełożyć wizytę u gina na później 🤷♀️ Samo życie
Chyba przy pierwszej ciąży to poszło bardziej gładko, a tu mam duże napięcie i stres związany z ciążą. Chyba przez ten brak objawów wydaje mi się to bycie w ciąży irracjonalne. Jakbym sobie to wmówiła albo mi się to przyśniło 😑
Wiadomo, że każda ciąża jest inna ale chciałabym pocieszyć, że ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do mają a zaszłam w lutymjakby nie pozytywne testy i spóźniająca się 🐒 to bym nie wiedziala, że to w ogóle ciąża 🙂
Dropsik, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:A masz więcej testów czy tylko jeden? Jak masz więcej to rób śmiało
No właśnie mam jeden tylko i strasznie mnie kusi 🙈 -
magdalena321 wrote:Ja termin 🐒 mam na dziś a tu ani 🐒 ani test nie wychodzi.. 😒
Przytulam, najgorsza jest ta niewiedza na czym się stoi. A nie myślałaś, żeby iść na betę? -
Dropsik wrote:Musiałam przełożyć wizytę u gina na później 🤷♀️ Samo życie
Chyba przy pierwszej ciąży to poszło bardziej gładko, a tu mam duże napięcie i stres związany z ciążą. Chyba przez ten brak objawów wydaje mi się to bycie w ciąży irracjonalne. Jakbym sobie to wmówiła albo mi się to przyśniło 😑
Ojeju... Współczuję, bo jednak się nastawiłaś, a tu zonk. Ale przynajmniej wtedy będzie więcej widać ♥️ Wiem, że to mało pocieszające, chociaż zawsze coś. Brakiem objawów absolutnie się nie przejmuj! To o niczym nie świadczy. Jeśli natomiast chodzi o różnicę napięcia pomiędzy pierwszą ciążą a druga, to u mnie było to samo i naprawdę nie wiem, z czego to wynika. Kiedyś myślałam, że każda kobieta tak ma, ale mam koleżankę, która jest w 3 ciąży i do każdej podchodzi tak samo - nie lekkomyślnie, ale tak... na luzie 😉Dropsik lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:
@ultramaryna, ciekawie wyglądają te plastry, ciekawe, czy wykorzystywanie ich w drugą stronę (jako antykoncepcja) też jest skuteczne 🤭 O, Kochana, jeśli możesz, to przepisz mnie z testowania 28.02 na 24.02. To będzie 12 dpo, dzień przed terminem 🐒. Miałam w planach testować dopiero, jak okres się spóźni, ale jest to weekend, a wolałabym skoczyć na betę i próba w razie ⏸️. No i nie chcę sobie psuć weekendu, najwyżej tylko piątek 😁
Bardzo ciekawa opcja. Na razie mam zapas owulaków, ale rozważę na przyszłość, jeżeli nie będzie żadnych postępów 😊 Jeśli ten zestaw wystarcza na 3 cykle, to cena jest jak najbardziej do przeżycia 😊34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Bardzo ciekawa opcja. Na razie mam zapas owulaków, ale rozważę na przyszłość, jeżeli nie będzie żadnych postępów 😊 Jeśli ten zestaw wystarcza na 3 cykle, to cena jest jak najbardziej do przeżycia 😊
Dokładnie, wychodzi podobnie co AH, a przynajmniej nie ma żadnego negatywnego wpływu na organizm. Może kieeeedyś rozważę 😁elektro96 lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Dziewczynki,a ja po monitoringu- 2 polipy na endometrium,które przez to jest cienkie ma 4mm,a pęcherzyk 19mm.
Małe szanse,ale już plan mam😎🤗💛👍
2dni przed miesiaczka robię posiewy, jak wyjdzie czysto to w następnym cyklu robię histeroskopie. Widziałam,ze w wielu klinikach mają sporo ofert 🤔😎😊 dziś byłam w Gamecie na badaniach i bardzo dobre wrażenie na mnie to miejsce zrobiło🤩 każdy był bardzo miły🥰
Musimy o nasze dzidziusia czasami dłużej powalczyć❤️
Jestem całym serduszkiem z Wami ❤️🤗
Wszystkie mocno przytulam 🫂
Gregorka, duże te polipy? Kiedy miałaś wcześniej USG? Chodzi mi o to, w jakim czasie Ci "urosły". I co mówi Twój ginekolog o staraniach po histeroskopii? W sensie mówił coś o tym, że będziesz musiała odczekać? Ja miałam jednen polip, usunięty właśnie podczas histeroskopii i jedno podejrzenie, które na ten moment się nie potwierdziło.Gregorka lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hej, dostałam wyniki! 🥰
Beta 128
Progesteron 54,59 ng/mlZaczarowan lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Hoho, ile się tu dzieje! Gratuluję wszystkich ⏸️, jak cudownie! 😍
Ściskam mocno za biele i 🐒, wypłaczcie to i wracajcie do gry!
Ja leżę drugi dzień. Byłam u lekarza, jakaś infekcja górnych dróg oddechowych mi się przyplątała. Przepisał mi spray do nosa, podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, ale jednak na ulotce jest napisane, że wpływ na ciążę jest nieznany, więc zostanę jednak przy płukaniu nosa roztworem soli i inhalacjach. Nie chcę ryzykować.Coconut lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Dziewczyny, czy odczuwacie jakoś mocniej cytologię? Mnie zazwyczaj kłuje zawsze w podbrzuszu i dziś mam to samo. Z lewej strony czuje takie kłucie, ciągnięcie, ale już tak miałam na poprzednich badaniach, więc nie panikuję. Jestem ciekawa jak jest u Was? Macie jakieś objawy?
-
Dropsik wrote:Ryzykownie, bo jak wyjdzie nic albo cień to i tak trzeba powtarzać. Masz jak kupić, żeby na kolejny dzień był zapas? :d
Tak, mam jak kupić, także to nie problem. Bardziej boje się zobaczyć biel, ale chyba ta niepewność jest gorsza. Z drugiej strony jak wyjdzie biel, to i tak będę się łudzić, że jeszcze za wcześnie. I bardzo tu mądry 🤦♂️Jakby wyszedł cień, to i tak przed weekendem poszłabym na betę, żeby nie mieć wątpliwościtralalina, Dropsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję dziewczyny dwóch kreseczek! Ale dzień.
Ja totalnie się wyłączyłam bo PMS mnie dobija.
@Zimozielona mogę Tobie polecić lekarza, mi powiedział aby przyjść po 6cs a nie po roku, więc może ma trochę inne podejście. Z drugiej strony po jednym poronieniu powiedział że to się po prostu zdarza, po drugim wypisał badania już… -
Dziewczyny, mam też pytanie o badanie proga, może pomożecie. Jeszcze wczoraj apka pokazywała 4 dpo, a dziś zmieniła na 6dpo. Kiedy mam zbadać proga? Jechać jutro, czy w czwartek? 🤔Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
magdalena321 wrote:Jeeej! Jak to zrobilas że taki progesteron? 😍
A jak estradiol?
Progesteron to przyjmuje dopochwowo: Utrogestan dwa razy dziennie, może dlatego.
Estradiolu nie badałam, a powinnam?