X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam przełożyć wizytę u gina na później 🤷‍♀️ Samo życie :( Dopiero w poniedziałek za tydzień zobaczę co się dzieje.
    Chyba przy pierwszej ciąży to poszło bardziej gładko, a tu mam duże napięcie i stres związany z ciążą. Chyba przez ten brak objawów wydaje mi się to bycie w ciąży irracjonalne. Jakbym sobie to wmówiła albo mi się to przyśniło 😑

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    A ja się zastanawiam, czy jest sens testować 12 dpo? Jestem zapisana na piątek, jeden dzień po spodziewanej 🐒, ale tak mnie kusi, żeby sprawdzić już jutro

Ja termin 🐒 mam na dziś a tu ani 🐒 ani test nie wychodzi.. 😒

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Ale wysyp kresek ⏸️♥️😍 Dziewczyny, gratulacje!!! To naprawdę niezwykle pokrzepiające ♥️♥️♥️

Przytulam za 🐒 i biele 🫂 Wiem, że to jest cios, bez względu na to, ile trwają starania. Dajcie sobie czas na chwilę słabości, a później do boju 💪✊🥰

@Prezesoowa, rozumiem, to w takim razie czekamy razem z Tobą na kolejne wieści 😊

@elektro, rzeczywiście nieprzyjemna sytuacja z imieniem. Rozumiem Cię, bo jednak jak Ty czekasz na przysłowiową Balbinkę, a ktoś już ją ma, to naprawdę boli...

@ultramaryna, ciekawie wyglądają te plastry, ciekawe, czy wykorzystywanie ich w drugą stronę (jako antykoncepcja) też jest skuteczne 🤭 O, Kochana, jeśli możesz, to przepisz mnie z testowania 28.02 na 24.02. To będzie 12 dpo, dzień przed terminem 🐒. Miałam w planach testować dopiero, jak okres się spóźni, ale jest to weekend, a wolałabym skoczyć na betę i próba w razie ⏸️. No i nie chcę sobie psuć weekendu, najwyżej tylko piątek 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Że smutkiem melduję, że właśnie zawitała do mnie 🐒
    I jest mi przykro

Przytulam 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Musiałam przełożyć wizytę u gina na później 🤷‍♀️ Samo życie :( Dopiero w poniedziałek za tydzień zobaczę co się dzieje.
    Chyba przy pierwszej ciąży to poszło bardziej gładko, a tu mam duże napięcie i stres związany z ciążą. Chyba przez ten brak objawów wydaje mi się to bycie w ciąży irracjonalne. Jakbym sobie to wmówiła albo mi się to przyśniło 😑

Wiadomo, że każda ciąża jest inna ale chciałabym pocieszyć, że ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do mają a zaszłam w lutym :) jakby nie pozytywne testy i spóźniająca się 🐒 to bym nie wiedziala, że to w ogóle ciąża 🙂

Dropsik, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A masz więcej testów czy tylko jeden? Jak masz więcej to rób śmiało :)

No właśnie mam jeden tylko i strasznie mnie kusi 🙈

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja termin 🐒 mam na dziś a tu ani 🐒 ani test nie wychodzi.. 😒

Przytulam, najgorsza jest ta niewiedza na czym się stoi. A nie myślałaś, żeby iść na betę?

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka

age.png

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Ojeju... Współczuję, bo jednak się nastawiłaś, a tu zonk. Ale przynajmniej wtedy będzie więcej widać ♥️ Wiem, że to mało pocieszające, chociaż zawsze coś. Brakiem objawów absolutnie się nie przejmuj! To o niczym nie świadczy. Jeśli natomiast chodzi o różnicę napięcia pomiędzy pierwszą ciążą a druga, to u mnie było to samo i naprawdę nie wiem, z czego to wynika. Kiedyś myślałam, że każda kobieta tak ma, ale mam koleżankę, która jest w 3 ciąży i do każdej podchodzi tak samo - nie lekkomyślnie, ale tak... na luzie 😉

Dropsik lubi tę wiadomość

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro przytulam mocno 😞

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

@ultramaryna, ciekawie wyglądają te plastry, ciekawe, czy wykorzystywanie ich w drugą stronę (jako antykoncepcja) też jest skuteczne 🤭 O, Kochana, jeśli możesz, to przepisz mnie z testowania 28.02 na 24.02. To będzie 12 dpo, dzień przed terminem 🐒. Miałam w planach testować dopiero, jak okres się spóźni, ale jest to weekend, a wolałabym skoczyć na betę i próba w razie ⏸️. No i nie chcę sobie psuć weekendu, najwyżej tylko piątek 😁
    No właśnie tez zastanawiałam się, czy plastry moga być skuteczne w jedną i drugą stronę.
    Bardzo ciekawa opcja. Na razie mam zapas owulaków, ale rozważę na przyszłość, jeżeli nie będzie żadnych postępów 😊 Jeśli ten zestaw wystarcza na 3 cykle, to cena jest jak najbardziej do przeżycia 😊

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No właśnie tez zastanawiałam się, czy plastry moga być skuteczne w jedną i drugą stronę.
    Bardzo ciekawa opcja. Na razie mam zapas owulaków, ale rozważę na przyszłość, jeżeli nie będzie żadnych postępów 😊 Jeśli ten zestaw wystarcza na 3 cykle, to cena jest jak najbardziej do przeżycia 😊

Dokładnie, wychodzi podobnie co AH, a przynajmniej nie ma żadnego negatywnego wpływu na organizm. Może kieeeedyś rozważę 😁

elektro96 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziewczynki,a ja po monitoringu- 2 polipy na endometrium,które przez to jest cienkie ma 4mm,a pęcherzyk 19mm.
    Małe szanse,ale już plan mam😎🤗💛👍
    2dni przed miesiaczka robię posiewy, jak wyjdzie czysto to w następnym cyklu robię histeroskopie. Widziałam,ze w wielu klinikach mają sporo ofert 🤔😎😊 dziś byłam w Gamecie na badaniach i bardzo dobre wrażenie na mnie to miejsce zrobiło🤩 każdy był bardzo miły🥰
    Musimy o nasze dzidziusia czasami dłużej powalczyć❤️
    Jestem całym serduszkiem z Wami ❤️🤗
    Wszystkie mocno przytulam 🫂

Gregorka, duże te polipy? Kiedy miałaś wcześniej USG? Chodzi mi o to, w jakim czasie Ci "urosły". I co mówi Twój ginekolog o staraniach po histeroskopii? W sensie mówił coś o tym, że będziesz musiała odczekać? Ja miałam jednen polip, usunięty właśnie podczas histeroskopii i jedno podejrzenie, które na ten moment się nie potwierdziło.

Gregorka lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    No właśnie mam jeden tylko i strasznie mnie kusi 🙈
    Ryzykownie, bo jak wyjdzie nic albo cień to i tak trzeba powtarzać. Masz jak kupić, żeby na kolejny dzień był zapas? :d

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej, dostałam wyniki! 🥰
    Beta 128
    Progesteron 54,59 ng/ml
    Gratulacje ❤️❤️❤️

Zaczarowan lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, ile się tu dzieje! Gratuluję wszystkich ⏸️, jak cudownie! 😍

Ściskam mocno za biele i 🐒, wypłaczcie to i wracajcie do gry!

Ja leżę drugi dzień. Byłam u lekarza, jakaś infekcja górnych dróg oddechowych mi się przyplątała. Przepisał mi spray do nosa, podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, ale jednak na ulotce jest napisane, że wpływ na ciążę jest nieznany, więc zostanę jednak przy płukaniu nosa roztworem soli i inhalacjach. Nie chcę ryzykować.

Coconut lubi tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odczuwacie jakoś mocniej cytologię? Mnie zazwyczaj kłuje zawsze w podbrzuszu i dziś mam to samo. Z lewej strony czuje takie kłucie, ciągnięcie, ale już tak miałam na poprzednich badaniach, więc nie panikuję. Jestem ciekawa jak jest u Was? Macie jakieś objawy? :)

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ryzykownie, bo jak wyjdzie nic albo cień to i tak trzeba powtarzać. Masz jak kupić, żeby na kolejny dzień był zapas? :d

Tak, mam jak kupić, także to nie problem. Bardziej boje się zobaczyć biel, ale chyba ta niepewność jest gorsza. Z drugiej strony jak wyjdzie biel, to i tak będę się łudzić, że jeszcze za wcześnie. I bardzo tu mądry 🤦‍♂️Jakby wyszedł cień, to i tak przed weekendem poszłabym na betę, żeby nie mieć wątpliwości

tralalina, Dropsik lubią tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dwóch kreseczek! Ale dzień.

Ja totalnie się wyłączyłam bo PMS mnie dobija.

@Zimozielona mogę Tobie polecić lekarza, mi powiedział aby przyjść po 6cs a nie po roku, więc może ma trochę inne podejście. Z drugiej strony po jednym poronieniu powiedział że to się po prostu zdarza, po drugim wypisał badania już…

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam też pytanie o badanie proga, może pomożecie. Jeszcze wczoraj apka pokazywała 4 dpo, a dziś zmieniła na 6dpo. Kiedy mam zbadać proga? Jechać jutro, czy w czwartek? 🤔

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jeeej! Jak to zrobilas że taki progesteron? 😍
    A jak estradiol?

Progesteron to przyjmuje dopochwowo: Utrogestan dwa razy dziennie, może dlatego.

Estradiolu nie badałam, a powinnam? :/

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ