X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Moj owulak dzisiaj wygląda tak

20240219-184957.jpg

Myślę że jutro będzie PIK 🤔 dzisiaj 14dc , ale i tak jest progres bo zawsze owu miała późno 20,19, 16, 15 dc 🙈

O, to u mnie 13dc 😁 i wydaje mi się, że dziś będę miała pik, ale zobaczę jeszcze jak to jutro wyjdzie. Ostatni test mam na jutro 🙈 najwyżej dokupie innej firmy w rossmann.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy jeśli sobie Pani życzy, to Panią przepiszę 😁😘 Nie ma żadnego problemu. Do mojego lekarza pisałam, ma jutro zobaczyć wynik, bo dziś go chyba nie ma na miejscu 🤷‍♀️

@Coconut tulę i myślę o Tobie niezmiennie 🫂🫂🫂😢

@Majuna ja robię w Diag lub Alab i ostatnio częściej w tym drugim, bo kolejki rano mniejsze 😜

@Zimozielona owocnego 💪 działania 🔥 😁

damrade, Dropsik, Coconut, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O, to u mnie 13dc 😁 i wydaje mi się, że dziś będę miała pik, ale zobaczę jeszcze jak to jutro wyjdzie. Ostatni test mam na jutro 🙈 najwyżej dokupie innej firmy w rossmann.
    No mi dziś rano bladzioch mega, potem ciemniejszy a teraz już wieczorem wyszedł pozytywny na bank. Będziemy działać dziś i jutro pewnie bo dłużej mój nie wytrzyma:)

CoffeeDream, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, Karos31 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Moj owulak dzisiaj wygląda tak

20240219-184957.jpg

Myślę że jutro będzie PIK 🤔 dzisiaj 14dc , ale i tak jest progres bo zawsze owu miała późno 20,19, 16, 15 dc 🙈
    No ja pierwszy raz tak wcześnie pik w 11dc. A ostatnio nie schodziło niżej jak 17dc z pikiem więc jakaś zmiana jest. Widać że odżyłam hormonami.

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady 😘 już zapisałam się do hematologa na 26.02 i zobaczymy co powie na wyniki 🤔 akurat będę pierwszy dzien w pracy , ale przy wizytach online znajdę 20 minut przerwy na rozmowę i analizę wyników, nie ma co zwlekać 🙂 no I czekam jeszcze na wyniki na trombofilie 🙈
    @ultramaryna trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i oby prog się podniósł na maxa ! ✊🍀❤ będę jutro czekać na wiadomości od Was 😊
    No i działam od rana 🔥😅 dam znać czy był PIK i zobaczymy jak tam temperatura będzie wyglądała bo na razie idzie równo 🙈

damrade, elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hm, to faktycznie lepiej przebadać się w tym kierunku. Myślę, że już samo OB i CRP może dużo wyjaśnić. Mimo wszystko życzę, żeby toczeń został wykluczony. To paskudna choroba 😕
    Ob było w normie , ale pozostałe posprawdzam niedlugo

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny za porady 😘 już zapisałam się do hematologa na 26.02 i zobaczymy co powie na wyniki 🤔 akurat będę pierwszy dzien w pracy , ale przy wizytach online znajdę 20 minut przerwy na rozmowę i analizę wyników, nie ma co zwlekać 🙂 no I czekam jeszcze na wyniki na trombofilie 🙈
    @ultramaryna trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i oby prog się podniósł na maxa ! ✊🍀❤ będę jutro czekać na wiadomości od Was 😊
    No i działam od rana 🔥😅 dam znać czy był PIK i zobaczymy jak tam temperatura będzie wyglądała bo na razie idzie równo 🙈

U mnie z kolei tempka była wysoka jakby w sobotę i teraz od dwóch dni lekko spadła, więc możliwe, że owulacja już trwa jakoś, ale szczerze to dla mnie wielka zagadka... Jakoś testy nijak się mają do tempki 😅

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik i @Karos31 gratulacje, Kropki rośnijcie zdrowo! 🥰

@Malinowysorbet piękne wyniki ♥️

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • kasia97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    mam betę!

2089

Czyli podsumowując:

12.02 100
    15.02 405
    19.09 2089

Co za ulga! Kruszynko rośnij dalej! 💚

gratulacje, nudnej ciąży ♥️

_ine lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny-to pierwszy cykl, w którym będę robić testy owulacyjne i mam pytanie, bo znajduje różne informacje:
    1. Test robimy z porannego sika czy lepiej nie?
    2. Czy gdy będzie już po owulacji, to test zaczyna być jaśniejszy czy ciągle kreska będzie ciemna?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Super, że udało się złapać szybko termin :) Jak już będziesz wiedziała z czym walczysz to połowa sukcesu.

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam pytanie dziewczyny-to pierwszy cykl, w którym będę robić testy owulacyjne i mam pytanie, bo znajduje różne informacje:
    1. Test robimy z porannego sika czy lepiej nie?
    2. Czy gdy będzie już po owulacji, to test zaczyna być jaśniejszy czy ciągle kreska będzie ciemna?

1. zalezy jakie masz testy - ogólnie nie poleca się z porannego moczu, najlepiej z późniejszego ale przy zachowaniu 2 godzin bez picia i sikania. wyjątkiem są clearblue, tam producent poleca z porannego moczu

2. po owulacji testy są już jaśniejsze - ogólnie poleca się robić owulaki do PIKu 😜

Leśneintro, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna - ♥️♥️♥️♥️♥️

Jestem właśnie po wizycie u mojego zaufanego lekarza. USG zrobione, wszystko samo się oczyszcza. Mam przyjść na kolejne USG za tydzień.
    Mam się nie martwić bo jeszcze wszystko będzie dobrze i naprawdę w to wierzę 🤞🏼🍀
    Ból do zniesienia, na razie nie biorę przeciwbólowych , ale krwawienie jest dość duże. Oby szybko minęło.

Gratuluję pięknych wyników BET - Dziewczynki, rośnijcie zdrowo ♥️♥️

ultramaryna_, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa, AnitaK, Leśneintro, CoffeeDream, damrade, _ine, Pati2804, Kasia111, NiedoszlaWielodzietna, ellevv, kasia97, notsobadd, Gregorka, Karos31, Mikea, Lola93 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Cię, Coconut… Dobrze, że w tym trudnym czasie jest w Tobie nadzieja na piękną przyszłość ❤️

Coconut lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Dropsiku, a nie mówisz przypadkiem o Nospie i jej wpływie na obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, których mamy przyjmowały duże dawki w ciąży? I od razu może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy - jak ponad 4 lata temu chodziłam w ciąży, to wielu fizjo mówiło, że to właśnie z powodu przyjmowania leków rozkurczowych tak wiele dzieci potrzebuje rehabilitacji. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo omijałam tego typu informacje, z uwagi na to, że od 22 tygodnia przyjmowałam mocniejsze leki niż Nospa, a wszystko z uwagi na skurcze, które mogły przełożyć się na wcześniejszy poród.

@ultramarynko, a dziękuję serdeczniejsze ♥️ To może przepisz, przynajmniej nie będzie mnie kusić, żeby jutro sikać 🤭 Dobrze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, obu szybko odpowiedział 💪

@Pati, nie znam się na tych wszystkich badaniach, ale trzymam kciuki, żeby wszystko jednak okazało się w porządku ✊

@Coconut, świetnie, że udało Ci się pójść na wizytę do lekarza, któremu ufasz. Na pewno bycie pod kontrolą choć trochę uspokaja. Ja też wierzę, że jeszcze wszystko będzie u Ciebie dobrze ♥️ U nas wszystkich, Dziewczyny ♥️♥️♥️

Coconut, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coconut, super że poszłaś na wizytę, jesteś bardzo dzielna i krytycznie reagujesz! Nigdy nie wiemy na ile jesteśmy silne, dopóki nie musimy być 🫂

Po oczyszczeniu organizm wystartuje ze zdwojoną mocą! 🤞🏼❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 20:53

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Czy mogę dołączyć do Waszego wątku? Trafiłam na to forum przez przypadek, oczywiście przywiodły mnie problemy z zajściem w ciążę. Mam 37 lat (nie wiem kiedy to minęło), od 2 lat bezskutecznie próbuję zajść w ciążę. Problemów całe mnóstwo i wiele zabiegów za mną. Mam wrażenie, że diagnostyka dobiega końca, pozostała nadzieja. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Jak czytam forum, to jestem zachwycona i wiedzą, jaką się dzielicie i wsparciem. Ja się nie udzielam w "internetach", a tu zrobiłam wyjątek właśnie z tego powodu. Także kochane wnoszę o przyjęcie mnie do grona forumowiczek :).

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, AnitaK, Pati2804, Coconut, MummyYummy, damrade, Kasia111, NiedoszlaWielodzietna, kasia97, Nieprzejrzysta, Leśneintro, Malinowysorbet, Platynova55, Karos31, Mikea, Nusia28, Lola93, Chochlik12, Rachelka23, Dropsik lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Czy mogę dołączyć do Waszego wątku? Trafiłam na to forum przez przypadek, oczywiście przywiodły mnie problemy z zajściem w ciążę. Mam 37 lat (nie wiem kiedy to minęło), od 2 lat bezskutecznie próbuję zajść w ciążę. Problemów całe mnóstwo i wiele zabiegów za mną. Mam wrażenie, że diagnostyka dobiega końca, pozostała nadzieja. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Jak czytam forum, to jestem zachwycona i wiedzą, jaką się dzielicie i wsparciem. Ja się nie udzielam w "internetach", a tu zrobiłam wyjątek właśnie z tego powodu. Także kochane wnoszę o przyjęcie mnie do grona forumowiczek :).
    Witaj, rozgość się ❤️

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Heej :) zapraszamy!

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Ultramaryna - ♥️♥️♥️♥️♥️

Jestem właśnie po wizycie u mojego zaufanego lekarza. USG zrobione, wszystko samo się oczyszcza. Mam przyjść na kolejne USG za tydzień.
    Mam się nie martwić bo jeszcze wszystko będzie dobrze i naprawdę w to wierzę 🤞🏼🍀
    Ból do zniesienia, na razie nie biorę przeciwbólowych , ale krwawienie jest dość duże. Oby szybko minęło.

Gratuluję pięknych wyników BET - Dziewczynki, rośnijcie zdrowo ♥️♥️
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie , obyś szybko doszła do siebie 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ