X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Moj owulak dzisiaj wygląda tak

20240219-184957.jpg

Myślę że jutro będzie PIK 🤔 dzisiaj 14dc , ale i tak jest progres bo zawsze owu miała późno 20,19, 16, 15 dc 🙈

O, to u mnie 13dc 😁 i wydaje mi się, że dziś będę miała pik, ale zobaczę jeszcze jak to jutro wyjdzie. Ostatni test mam na jutro 🙈 najwyżej dokupie innej firmy w rossmann.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy jeśli sobie Pani życzy, to Panią przepiszę 😁😘 Nie ma żadnego problemu. Do mojego lekarza pisałam, ma jutro zobaczyć wynik, bo dziś go chyba nie ma na miejscu 🤷‍♀️

@Coconut tulę i myślę o Tobie niezmiennie 🫂🫂🫂😢

@Majuna ja robię w Diag lub Alab i ostatnio częściej w tym drugim, bo kolejki rano mniejsze 😜

@Zimozielona owocnego 💪 działania 🔥 😁

damrade, Dropsik, Coconut, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O, to u mnie 13dc 😁 i wydaje mi się, że dziś będę miała pik, ale zobaczę jeszcze jak to jutro wyjdzie. Ostatni test mam na jutro 🙈 najwyżej dokupie innej firmy w rossmann.
    No mi dziś rano bladzioch mega, potem ciemniejszy a teraz już wieczorem wyszedł pozytywny na bank. Będziemy działać dziś i jutro pewnie bo dłużej mój nie wytrzyma:)

CoffeeDream, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, Karos31 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Moj owulak dzisiaj wygląda tak

20240219-184957.jpg

Myślę że jutro będzie PIK 🤔 dzisiaj 14dc , ale i tak jest progres bo zawsze owu miała późno 20,19, 16, 15 dc 🙈
    No ja pierwszy raz tak wcześnie pik w 11dc. A ostatnio nie schodziło niżej jak 17dc z pikiem więc jakaś zmiana jest. Widać że odżyłam hormonami.

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady 😘 już zapisałam się do hematologa na 26.02 i zobaczymy co powie na wyniki 🤔 akurat będę pierwszy dzien w pracy , ale przy wizytach online znajdę 20 minut przerwy na rozmowę i analizę wyników, nie ma co zwlekać 🙂 no I czekam jeszcze na wyniki na trombofilie 🙈
    @ultramaryna trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i oby prog się podniósł na maxa ! ✊🍀❤ będę jutro czekać na wiadomości od Was 😊
    No i działam od rana 🔥😅 dam znać czy był PIK i zobaczymy jak tam temperatura będzie wyglądała bo na razie idzie równo 🙈

damrade, elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hm, to faktycznie lepiej przebadać się w tym kierunku. Myślę, że już samo OB i CRP może dużo wyjaśnić. Mimo wszystko życzę, żeby toczeń został wykluczony. To paskudna choroba 😕
    Ob było w normie , ale pozostałe posprawdzam niedlugo

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny za porady 😘 już zapisałam się do hematologa na 26.02 i zobaczymy co powie na wyniki 🤔 akurat będę pierwszy dzien w pracy , ale przy wizytach online znajdę 20 minut przerwy na rozmowę i analizę wyników, nie ma co zwlekać 🙂 no I czekam jeszcze na wyniki na trombofilie 🙈
    @ultramaryna trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i oby prog się podniósł na maxa ! ✊🍀❤ będę jutro czekać na wiadomości od Was 😊
    No i działam od rana 🔥😅 dam znać czy był PIK i zobaczymy jak tam temperatura będzie wyglądała bo na razie idzie równo 🙈

U mnie z kolei tempka była wysoka jakby w sobotę i teraz od dwóch dni lekko spadła, więc możliwe, że owulacja już trwa jakoś, ale szczerze to dla mnie wielka zagadka... Jakoś testy nijak się mają do tempki 😅

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik i @Karos31 gratulacje, Kropki rośnijcie zdrowo! 🥰

@Malinowysorbet piękne wyniki ♥️

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • kasia97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    mam betę!

2089

Czyli podsumowując:

12.02 100
    15.02 405
    19.09 2089

Co za ulga! Kruszynko rośnij dalej! 💚

gratulacje, nudnej ciąży ♥️

_ine lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny-to pierwszy cykl, w którym będę robić testy owulacyjne i mam pytanie, bo znajduje różne informacje:
    1. Test robimy z porannego sika czy lepiej nie?
    2. Czy gdy będzie już po owulacji, to test zaczyna być jaśniejszy czy ciągle kreska będzie ciemna?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Super, że udało się złapać szybko termin :) Jak już będziesz wiedziała z czym walczysz to połowa sukcesu.

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam pytanie dziewczyny-to pierwszy cykl, w którym będę robić testy owulacyjne i mam pytanie, bo znajduje różne informacje:
    1. Test robimy z porannego sika czy lepiej nie?
    2. Czy gdy będzie już po owulacji, to test zaczyna być jaśniejszy czy ciągle kreska będzie ciemna?

1. zalezy jakie masz testy - ogólnie nie poleca się z porannego moczu, najlepiej z późniejszego ale przy zachowaniu 2 godzin bez picia i sikania. wyjątkiem są clearblue, tam producent poleca z porannego moczu

2. po owulacji testy są już jaśniejsze - ogólnie poleca się robić owulaki do PIKu 😜

Leśneintro, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna - ♥️♥️♥️♥️♥️

Jestem właśnie po wizycie u mojego zaufanego lekarza. USG zrobione, wszystko samo się oczyszcza. Mam przyjść na kolejne USG za tydzień.
    Mam się nie martwić bo jeszcze wszystko będzie dobrze i naprawdę w to wierzę 🤞🏼🍀
    Ból do zniesienia, na razie nie biorę przeciwbólowych , ale krwawienie jest dość duże. Oby szybko minęło.

Gratuluję pięknych wyników BET - Dziewczynki, rośnijcie zdrowo ♥️♥️

ultramaryna_, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa, AnitaK, Leśneintro, CoffeeDream, damrade, _ine, Pati2804, Kasia111, NiedoszlaWielodzietna, ellevv, kasia97, notsobadd, Gregorka, Karos31, Mikea, Lola93 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Cię, Coconut… Dobrze, że w tym trudnym czasie jest w Tobie nadzieja na piękną przyszłość ❤️

Coconut lubi tę wiadomość

32 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Dropsiku, a nie mówisz przypadkiem o Nospie i jej wpływie na obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, których mamy przyjmowały duże dawki w ciąży? I od razu może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy - jak ponad 4 lata temu chodziłam w ciąży, to wielu fizjo mówiło, że to właśnie z powodu przyjmowania leków rozkurczowych tak wiele dzieci potrzebuje rehabilitacji. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo omijałam tego typu informacje, z uwagi na to, że od 22 tygodnia przyjmowałam mocniejsze leki niż Nospa, a wszystko z uwagi na skurcze, które mogły przełożyć się na wcześniejszy poród.

@ultramarynko, a dziękuję serdeczniejsze ♥️ To może przepisz, przynajmniej nie będzie mnie kusić, żeby jutro sikać 🤭 Dobrze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, obu szybko odpowiedział 💪

@Pati, nie znam się na tych wszystkich badaniach, ale trzymam kciuki, żeby wszystko jednak okazało się w porządku ✊

@Coconut, świetnie, że udało Ci się pójść na wizytę do lekarza, któremu ufasz. Na pewno bycie pod kontrolą choć trochę uspokaja. Ja też wierzę, że jeszcze wszystko będzie u Ciebie dobrze ♥️ U nas wszystkich, Dziewczyny ♥️♥️♥️

Coconut, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coconut, super że poszłaś na wizytę, jesteś bardzo dzielna i krytycznie reagujesz! Nigdy nie wiemy na ile jesteśmy silne, dopóki nie musimy być 🫂

Po oczyszczeniu organizm wystartuje ze zdwojoną mocą! 🤞🏼❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 20:53

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Czy mogę dołączyć do Waszego wątku? Trafiłam na to forum przez przypadek, oczywiście przywiodły mnie problemy z zajściem w ciążę. Mam 37 lat (nie wiem kiedy to minęło), od 2 lat bezskutecznie próbuję zajść w ciążę. Problemów całe mnóstwo i wiele zabiegów za mną. Mam wrażenie, że diagnostyka dobiega końca, pozostała nadzieja. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Jak czytam forum, to jestem zachwycona i wiedzą, jaką się dzielicie i wsparciem. Ja się nie udzielam w "internetach", a tu zrobiłam wyjątek właśnie z tego powodu. Także kochane wnoszę o przyjęcie mnie do grona forumowiczek :).

Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, AnitaK, Pati2804, Coconut, MummyYummy, damrade, Kasia111, NiedoszlaWielodzietna, kasia97, Nieprzejrzysta, Leśneintro, Malinowysorbet, Platynova55, Karos31, Mikea, Nusia28, Lola93, Chochlik12, Rachelka23, Dropsik lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Czy mogę dołączyć do Waszego wątku? Trafiłam na to forum przez przypadek, oczywiście przywiodły mnie problemy z zajściem w ciążę. Mam 37 lat (nie wiem kiedy to minęło), od 2 lat bezskutecznie próbuję zajść w ciążę. Problemów całe mnóstwo i wiele zabiegów za mną. Mam wrażenie, że diagnostyka dobiega końca, pozostała nadzieja. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Jak czytam forum, to jestem zachwycona i wiedzą, jaką się dzielicie i wsparciem. Ja się nie udzielam w "internetach", a tu zrobiłam wyjątek właśnie z tego powodu. Także kochane wnoszę o przyjęcie mnie do grona forumowiczek :).
    Witaj, rozgość się ❤️

32 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Heej :) zapraszamy!

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Ultramaryna - ♥️♥️♥️♥️♥️

Jestem właśnie po wizycie u mojego zaufanego lekarza. USG zrobione, wszystko samo się oczyszcza. Mam przyjść na kolejne USG za tydzień.
    Mam się nie martwić bo jeszcze wszystko będzie dobrze i naprawdę w to wierzę 🤞🏼🍀
    Ból do zniesienia, na razie nie biorę przeciwbólowych , ale krwawienie jest dość duże. Oby szybko minęło.

Gratuluję pięknych wyników BET - Dziewczynki, rośnijcie zdrowo ♥️♥️
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie , obyś szybko doszła do siebie 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ