Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie odzywałam się, ale w południe złapał mnie taki ból głowy, że aż wymiotowałam, zazwyczaj biorę mocną tabletkę i się tak nie rozkręca, a tu bez leków i 🤮
Co do alkoholu, to ja byłam z bratową na drinkach w 19dc a w 22dc pozytywny test.damrade, NiedoszlaWielodzietna, Speranza :), Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Pati2804 wrote:O dziękuję , faktycznie logiczne 😅😊 to mogę isc jutro rano robic badania 😊
P.s. jeszcze trochę a ktoś pomyśli że coś biorę bo cała pokłuta na żyłach chodzę 🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
@Pati mi lekarz zlecił z tymi badaniami przeciwciała kadiolipinowe, białko c i s, antykoagulant tocznia
Też czekam na wyniki - krew oddawałam w zeszłym tyg więc mamnadzieje ze na dniach będąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 20:14
Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Pati2804 wrote:O dziękuję , faktycznie logiczne 😅😊 to mogę isc jutro rano robic badania 😊
P.s. jeszcze trochę a ktoś pomyśli że coś biorę bo cała pokłuta na żyłach chodzę 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 20:15
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:Polecam zmienić endokrynologa, bo jego leczenie wygląda jakby próbował strzelać do tarczy, której nie chce widzieć. "Leczyłam" się u takich zdecydowanie za długo i wcale bym nie była zaskoczona, gdyby część moich problemów zdrowotnych jak np. IO, PCOS to nie była zasługa takiego "leczenia"...
Zgadzam się. Te badania robi się szersze żeby sprawdzić czy tarczyca dobrze działa. Niestety ale lekarzy trzeba sprawdzać i trochę się nachodzić zanim znajdzie się właściwego. Ja z moimi problemami trafiłam do dobrego giną dopiero w zeszłym roku, a pozostali, których trochę przerobilam mieli zawsze jakaś szczątkowa wiedzę.Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ufff nadrobione wszystko i zagłosowane za najlepszy tytuł 😍
Jutro miałam jechać na proga 6-7 dpo, ale jednak odwołałam, bo wolę pojechać później niż wcześniej, żeby nie rozczarować się jak zobaczę „dołek”. W sobotę chyba się przejadę. Już wróciłam po rozum do głowy i przekładam wszystko „na później”, trochę zluzowałam ☺️ mam nadzieję że z testami też będzie taki luz i się nie pospieszę 😂
Jeśli chodzi o infekcje intymne, kiedyś chorowałam co 2-3 mc, aż jedna lekarka powiedziała mi nie myć się tam żadnym mydłem i płynem 😳 no i strzeliła w dziesiątkę, bo ja jestem świrnięta na higienie i dobrym zapachu więc kupowałam wszystkie płyny intymne i się szorowałam (może nie w środku ale i tak przesada).
Od niej się dowiedziałam, że płyny do mycia miejsc intymnych to największy marketing, który tylko napędza infekcje. Najlepiej płukać tam wszystko wodą, a mydło które spływa z ciała, z innych części - jest wystarczające żeby umyć zewnętrzne części miejsc intymnych.
No i powiem wam 5 lat nie myje się niczym TAM, tylko woda, żel pod prysznic tylko na pupę i resztę ciała, i 5 lat nie mam infekcji żadnych! Odpukać…
A więc nie tylko z wkładek można zrezygnować żeby odbudować naturalną mickroflorę 🙏🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 20:34
Speranza :), Dropsik, ultramaryna_, notsobadd, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Speranza :) wrote:Zgadzam się. Te badania robi się szersze żeby sprawdzić czy tarczyca dobrze działa. Niestety ale lekarzy trzeba sprawdzać i trochę się nachodzić zanim znajdzie się właściwego. Ja z moimi problemami trafiłam do dobrego giną dopiero w zeszłym roku, a pozostali, których trochę przerobilam mieli zawsze jakaś szczątkowa wiedzę.
damrade, Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o życie między owu a testem pozytywnym - żyjcie! Jestem oboma rękami za jeśli chodzi o teorię o Hipotetycznej Hani! Gorzej nam na psyche siądzie to co możemy a co nie możemy robić, niż konsekwencje robienia tego.
I wiadomo że nie ma co popadać w skrajności, bo nikt nie mówi zachlać się na śmierć i wziąć najgorsze leki co miesiąc - to nie jest zdrowe dla nie starających się nawet chodzi o prowadzenie życia w pełni, 80/20, zdrowo/trochę przyjemności nie do końca zdrowych 🫶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 20:35
Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
ultramaryna_ wrote:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbbiKWWqwKoWewTMk8RtdqOP4O27w-0IombwO5w1HzSNXCTw/viewform?usp=sf_link
Zapraszam Was wszystkie do udziału w ankiecie 🙂 W niedzielę wrzucę wynik, który tytuł wygrał 😘😁
Zagłosowaneultramaryna_, Rachelka23, Zimozielona, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Beznadziejnie mi trening szedł. Jakoś bez sił. Za to normę kroków wyrobiłam.
damrade lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati mi lekarz zlecił z tymi badaniami przeciwciała kadiolipinowe, białko c i s, antykoagulant tocznia
Też czekam na wyniki - krew oddawałam w zeszłym tyg więc mamnadzieje ze na dniach będą
NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Gregorka, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo za to że wytrzymujecie te moje zrzędzenie i doradzacie bardzo dobrze, a nawet lepiej niż lekarze! ❤
Nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty u hematologa, będę wiedziała na czym stoję 😊 czuje się lżej, wiem co mi jest i z czym będziemy walczyć 😊 ufff , oby się udało urodzić zdrowe dzieciątko każdej z nas niedługo 😘
Jesteście kochane 😘Speranza :), Dropsik, Majuna, Malinowysorbet, Mandzia1995, CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Karos31, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja też po treningu, byłam na tabacie. Muszę się ruszać, bo inaczej bym oszalała siedząc w domu i myśląc o tym jak czas mi ucieka i czemu się nie udaje. Trzymam się tego co ginekolog powiedział, że spokojnie mogę chodzić na intensywne zajęcia kilka razy w tygodniu. Niedowagi nie mam i jem też w porządku. Więc może skoro się nie udaje to nie to jest przyczyną
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Mandzia1995 wrote:Pati masz układy heterozygotyczne w mutacjach więc to zawsze ta "lepsza" opcja w przypadku mthfr to chodzi o to, że musisz brać witaminy metylowane. Oczywiście może się okazać, że Twoja wyniki i tak są w normie pomimo tego, że stosujesz inne. Nie wiem jak się ma sytuacja w przypadku V Leiden tutaj nie wiem czy nie jest podobnie jak przy Pai tzn acard albo heparyna. Ale tego nie wiem bo w przypadku homozygoty pewnie tak ale nie wiem jak przy hetero najlepiej dopytaj lekarza on wie najlepiej
Mandzia1995 lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja się z tym zgadzam. Warto być zapobiegliwym, ale w tej sytuacji też bym wzięła te globulki po prostu i wyleczyła infekcję jak najszybciej, żeby jak już będzie ciąża to miała jak najlepsze warunki.
Do czasu aż ciąży nie było potwierdzonej to żyłam normalnie, jadłam i piłam na co miałam ochotę. Leki też brałam różne w tym czasie starań. Hipotetyczna Hania mnie zawsze naprowadzała na dobrą drogę, kiedy trochę zaczynałam sobie odmawiać różnych rzeczy.
Dziewczyny. Ja to samo. Kiedyś schizowalam, ale tak się nie da.
Tutaj widze, ze 2cs, wiec stad może taka panika, ale 15dc to nawet jeśli będzie ciąża, to na tym etapie wydaje mi się, ze ważniejsze jest wyleczenie infekcji.
Im dalej w las ze staraniami, tym bardziej jestem otrzeźwiona. Nie robię celowo jakichś dziwnych rzeczy, ale unikać wszystkiego, bo moze być ciąża, to się można wykończyć/. Nie wyobrażam sobie jak ktoś się stara 2 lata i dłużej i ciagle nie bierze ibupromu itp.
Ja tez na poczatku staran poleciałam na wakacje, byłam tuż po odstawieniu tabletek i nawet jednego drinka przez cały pobyt nie wypiłam. Ogółem wielka fanka alkoholu nie jestem, ale z perspektywy czasu żałuje, ze sobie tak odmawiałam wtedy. Bo to nawet nie był jeszcze okres po owulacji 🫣damrade, Gregorka lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Pati2804 wrote:Doczytałam na forum z 2020 roku od jednej dziewczyny że mając te same dokładnie mutacje co ja miała acard i heparynę, zobaczymy w poniedziałek po konsultacji z hematologiem jak to będzie u mnie 🙂
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Mam nadzieję, że trafisz na dobrego lekarza, ja zmieniłam gina i na szczęście od razu po II wdrożył Acard w zwiększonej dawce oraz nieszczęsną heparynę 🤪 a nie pamiętam jakie masz mutacje, mthfr, pai i VR?
Miałaś duże szczęście kochana! ❤ bardzo się cieszę że udało się wykryć to w porę u Ciebie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 21:05
aszin, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Właśnie dopisałam je na dole w opisie 🙂 dzisiaj dostałam po południu wyniki
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:W przypadku tych mutacji to zależy od lekarza, chyba nie ma jakichś wytycznych. Z tego co się dowiadywałam, to VR2 jest „lepsze” od V(Leiden). Jednak ze względu na Twoją historię myślę, że mimo wszystko wdrożą heparynę. Polecam na fb grupę MTHFR Polska, mnóstwo przydanych informacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 21:13
aszin lubi tę wiadomość