X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U mnie podobnie, ale to dlatego, że w tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę+ robiłam owulaki, a i tak nie mam 100% kiedy ta owulacja była 🙈
    No witam w klubie - "wiem że nic nie wiem" 🤣🖐 dobrze ze nie jestem sama bo już czasami myślę że tylko mi los rzuca pod nogi gałązki bo kłodami tego nazwać nie mogę 😜 bo nie jest aż tak źle na razie , inni mają gorzej 😘

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Smerfetka ja mam z Olini i też fajnie wchodzi, może następnym razem spróbuję z Biofood bo jednak trochę za słony (ma minimalną ilość soli w składzie, ale ja niestety jestem na sól wyczulona). A słuchajcie mój mąż mi podpija zakwas tak mu zasmakował :) a jakie witaminy faceci powinni suplementowac?

To w tym z biofood jest też sól, ale ze jest z czosnkiem to ja bardziej czuję czosnek. A pijesz na czczo czy kiedy Ci podejdzie? Bo podobno na czczo dobrze pić ale mój żołądek nie daje rady wtedy :p do dziewczyn które nie piją jeszcze zakwasu z buraka lub sok z buraków kiszonych ( bo to to samo) pierwsze porcje mniejsze, bo przeczyści 🤭

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja uważam i zawsze to powtarzam że w moim życiu nic nie dzieje się bez przyczyny 🙂 i każde złe zdarzenie czegoś mnie uczy i jest po coś niestety ale zanim to odkrywam czasami mija mało czasu a czasami dużo.. ale mówię tu o moich doświadczeniach i moim życiu tylko i wyłącznie 😘

Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna, damrade, Malinowysorbet, AnitaK, elektro96, CoffeeDream, Mikea, Chmurka21, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja dziś znów tesowałam. Biel. Czekam na okres ma pojawić sie w poniedziałek. Zamówiłam dla siebie fertistim będę brać, zrobię hormony 3 dc ponownie i potem w połowie cyklu do gina może ona będzie mieć jakiś pomysł co dalej. 6 CS na poważnie za nami, myślałam kiedyś że to tak szybko pyknie.. a teraz się tak dłużą te starania. Jak w najbliższym cyklu nie wyjdzie to mąż stwierdził że pójdzie na badania żołnierzyków.. Wiec jakiś plan jest. Najgorzej że znów trzeba czekać.. :)

Proszę o wpisanie mi bieli. Nie będę już testować. Chyba że @ nie przyjdzie. Ale w to wątpię :)
    A powiedz czy ten feristrim można brać z kwasem foliowym np.. pregna start?

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To w tym z biofood jest też sól, ale ze jest z czosnkiem to ja bardziej czuję czosnek. A pijesz na czczo czy kiedy Ci podejdzie? Bo podobno na czczo dobrze pić ale mój żołądek nie daje rady wtedy :p do dziewczyn które nie piją jeszcze zakwasu z buraka lub sok z buraków kiszonych ( bo to to samo) pierwsze porcje mniejsze, bo przeczyści 🤭
    Ja niestety kiedy mi wyjdzie. U mnie poranki są dość skomplikowane logistycznie (bo dwójkę dzieci w przedszkolu mam, więc czasami w tym całym zamieszaniu po prostu nie ogarniam, aby ten zakwas wypić). Ale ogólnie to nie mam problemu z tym aby go na czczo pić :)
    i piję tak pół szklanki od początku i nie miałam sensacji żołądkowych, ale ja ogólnie lubię takie kwaskowe rzeczy więc może mój żołądek przyzwyczajony :P

Jeszcze dodam że ten czosnek mnie intryguje więc zamówię na spróbowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 21:29

damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Myślę, że płeć naprawdę nie ma znaczenia. W życiu byłam u wielu ginekologów i ginekolożek i po obu stronach byli zarówno super delikatni i mili jak i obcesowi i przemocowi wręcz.

Bardziej mnie zaskoczyło to, że gość ma tak wysokie noty na ZL a na żywo...no cóż.
    I nawet nie chodzi o samo badanie, ale np na temat niskiego progesteronu w 7dpo powiedział "no jak się pani zbliża okres to wiadomo że niski". I gość pracuje w klinice leczenia niepłodności 🤯
    Co do płci to jasna rzecz. Po prostu przerobiłam wielu ginekologów (jednak dwie szczęśliwe ciąże i dwa poronienia za mną i do najmłodszych na tym forum też nie należę) i ten jest pierwszym lekarzem do którego wracam (z wielu względów, ale delikatne badania są jednym z nich)

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U mnie podobnie, ale to dlatego, że w tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę+ robiłam owulaki, a i tak nie mam 100% kiedy ta owulacja była 🙈
    Dołączam do klubu :D u mnie to drugi cykl starań (ale de facto pierwszy taki 'na powaznie') i objadam się wiesiołkiem, NACem, Wit D, MAMA DHA, mierze temperaturę, robię testy owulacyjne-jak się w coś angażuje to na 100% 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 21:42

Speranza :), CoffeeDream, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam sobie NAC, na kolejny cykl, mam nadzieję, że zdarzy dojść 🙈 jakoś nie ogarnęłam wcześniej, bo mi apka pokazywała dopiero na 27, a dziś już 22 🙈 ale zaczęły się plamienia więc jaśnie księżna może zjawić się wcześniej...

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny... Ja od 8 lat chodze do kobiety gin... przedtem chodziłam do gościa.. obydwoje delikatni... ale gościu z wiekiem przestał się rozwijać.. a moja obecna ciągle technika... I ciągle rozwija się i sprzęty...
    Pisałyście o infekcjach... Ja też kiedyś ciągle infekcja za infekcja potem kupiłam żel do hig.intymnej i robił robotę... trzeba unikać środków perfumowanych... niestety skończył się i ciągle coś.. I infekcja znów..
    Zagłosowanie...
    szok ile fajnych tytow... to Prezesowa będziesz nam prezesować na marcowym? Super..
    Dziś ciężki dzień wizyta u mojej ginekolog... eh... brak okresu od 2 MC... jest winowajcą... torbielka szalona ma 2.37.. I nie pękła... ma się wchłaniać... ehh No i mini mięśniaki pojawiły się aż dwa... Moja gin narazie na tym etapie nie może powiedzieć czy urosną... wie jak bardzo poważna operacje przeprowadziła...I dziś starała sie wszystko zrobić żebym się nie podumała... ale wiecie tyle lat już Ja znam zecwiem I umiem rozponac kiedy stara się ale nie umie kłamać..
    Przepraszam jestem dziś zmeczona... tule za biele...
    Ja jestem załamana... miałam nadzieję że mam szanse na drugą ciaze ale chyba już pozamiatane mam zrobić badanie rezerwy jajnikowej... nie wiem kiedy to zrobić nie pytałam... może któraś wie... dostałam leki primolut-nor 5 mg przez 20 dni i dupka..od 12 dnia przez 12 dni ... I okres przyjdzie niby przez 3 MC powinno się uregulować.. kontyola za polroku... ehh... zeszło że mnie całe powietrze... łezki w oczach .. trzymałam się cały czas... bo mamę zabrałam i ciągle ktoś a teraz cheile tylko z młodym... I myślę i dxwoni mi w uszach organizm sie wycisza... ryczeć mi się chce .. naprawdę starała się wszystko delikatnie wytłumaczyć.. I pocieszyć ale ja sie bardzo przejęłam powiem jednym słowem załam... jest moje jedno cudeńko.. I wystarczy... co zrobię... plan działania... hmmm... nie wiem co ze sobą zrobić... przepraszam Was muszę się pozbierać do kupy.

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ale ja uważam i zawsze to powtarzam że w moim życiu nic nie dzieje się bez przyczyny 🙂 i każde złe zdarzenie czegoś mnie uczy i jest po coś niestety ale zanim to odkrywam czasami mija mało czasu a czasami dużo.. ale mówię tu o moich doświadczeniach i moim życiu tylko i wyłącznie 😘
    Ja też tak uważam :) wszystko jest po coś :)

Pati2804, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Właśnie czytalam, że najlepiej zacząć od 50ml. Nie wiedziałam, że to aż takie działanie ma 🙈😄

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dołączam do klubu :D u mnie to drugi cykl starań (ale de facto pierwszy taki 'na powaznie') i objadam się wiesiołkiem, NACem, Wit D, MAMA DHA, mierze temperaturę, robię testy owulacyjne-jak się w coś angażuje to na 100% 😂

Ja myślę nad tym NACem lub Fertisim od przyszłego cyklu, ale muszę jeszcze doczytać co i jak :)

A u Ciebie który to dc? Wybacz, wiem, że co chwilę piszecie, ale nie da rady zapamiętać 😄

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana tulę mocno 🫂 wypłacz się, odetchnij... Dzisiaj masz pewnie mętlik w głowie, ale spojrzysz na to jeszcze trzeźwo. Doktor na pewno nie przekreśliła jeszcze wszystkiego? Warto walczyć nawet o najmniejszy procent nadziei! ❤️✊ Nie poddawaj się!

Speranza :), Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dobra jestem...🙄 Właśnie jak robiłam porządki to znalazłam całą paczkę Pregna Start, gdzie myślałam, że już to skończyłam 😄

ultramaryna_, damrade, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja myślę nad tym NACem lub Fertisim od przyszłego cyklu, ale muszę jeszcze doczytać co i jak :)

A u Ciebie który to dc? Wybacz, wiem, że co chwilę piszecie, ale nie da rady zapamiętać 😄
    Dziś 11 dc. Prognozuje, że owulacja za 3/4 dni :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dziś 11 dc. Prognozuje, że owulacja za 3/4 dni :)

To u mnie owulka niby była 11dc. Jakoś szybko się wydaje, ale w sumie wszystkie objawy wtedy na to wskazywały. A masz zamiar badać progesteron po?

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro na badania krwi, zrobię witaminę D3, B12, żelazo, ferrytyne i progesteron (tak z ciekawości w 21 DC). Dobrej nocy dziewczyny kochane :). Dobrze że jest to forum, bo to duże wsparcie i mam poczucie, że wreszcie ktoś mnie rozumie, bo przechodzi podobne trudności... To mega wazne.

ultramaryna_, damrade, CoffeeDream, AnitaK, Pati2804, Prezesoowa, elektro96, Gregorka, MummyYummy, KejtKa lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ezra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ✨ przepraszam ale miałam trudny okres i ogólnie mało się udzielałam, siadam dzisiaj nadrabiam wszystko powolutku ☺️

U mnie sytuacja cyklowa nieciekawa, dziś 22dc już 7 dzień mam plamienia, których nigdy nie miałam w środku cyklu. Temperatura dziś spadła, więc raczej mam brak nadziei na owulacje 🥺 byłam u gina w tym tygodniu ze względu na cytologię (której mi nie zrobił bo plamienie) i ze względu na plamienie. Nic nie powiedział mi więcej poza tym, że nic nie widzi, mam macice wiec plamie 😳 i endometrium 7mm (takie było też przy mojej wizycie u poprzedniej gin w 14 dc więc w ogóle nie ruszyło). 🫠

gratuluje kreseczek i ściskam za biele 🥰

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To u mnie owulka niby była 11dc. Jakoś szybko się wydaje, ale w sumie wszystkie objawy wtedy na to wskazywały. A masz zamiar badać progesteron po?
    Nie, nie planuje żeby się nie nakręcać. Albo teraz tak myślę, jak będzie to za kilka dni powiem:D

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana, przytulam Cię mocno, płacz ile chcesz, aż poczujesz że wystarczy.
    AMH najlepiej badać na początku cyklu, np 3-5 dc.
    Co do torbieli i mięśniaków - na pewno lekarka pokieruje Cię tak, by wszystko skończyło się dobrze.
    I pamiętaj - gra się toczy, póki grasz. 🫂🫂🫂

Speranza :), CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ