X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git :)

Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku
    Tylko ze ja w ciazy i tak brałam te witaminy metylowane i jak widać coś innego było przyczyną.. ja myślę że same witaminy nie wystarcza ale okaże się w poniedziałek

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja tak pisałam, nadal to obowiązuje ;) choć nie wiem, czy nie zrobię sobie po prostu wolnego strzelca, bez zapisywania objawów i bez mierzenia temperatury ;) obiecałam sobie, że w kolejnych cyklach będę robić test dopiero w dniu 🐒

Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊

AnitaK, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie, aktywuje się 4 dni po wykryciu owulacji :)

To rewelacyjny wynik 😂

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊
    Mój mąż też tak mówi 😂😂😂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie dziewczyny, że sok z buraka nie ma takich super właściwości jak zakwas :) to dwa różne produkty :)

Prezesoowa, damrade, Pati2804, Mikea, Anka32, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To rewelacyjny wynik 😂

Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
    Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣

damrade lubi tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Korzystam i śmiać mi się z tego chce bo jak udało mi się zajść w ciążę w styczniu to miałam chyba 20/100 a w miesiąc co nie zachodzę to przekraczam minimum 50 a i 60 z hakiem się zdarzyło 🤣🤣
    Dokładnie tak to wspominam, ale kiedyś algorytm był inny chyba, bo teraz więcej niż 6 punktów dziennie mi nie wchodzi, a kiedyś to ja 100 miałam w parę dni a w ciąży nie byłam 😂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pati jak się czujesz?
    Jeśli chodzi o mnie to dziękuję, w miarę 😘 podbrzusze mi dzisiaj się co jakiś czas odzywa więc już nie wiem czy to na czy po owulacji 😜 dzisiaj za bardzo nie miałam jak czytać bo rano badania, a teraz mam na noc szwagra córkę i czas nam lecial strasznie szybko 🙈 dopiero mogę nadrobić jak zaśnie, więc działam i czytam Was 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetka ja mam z Olini i też fajnie wchodzi, może następnym razem spróbuję z Biofood bo jednak trochę za słony (ma minimalną ilość soli w składzie, ale ja niestety jestem na sól wyczulona). A słuchajcie mój mąż mi podpija zakwas tak mu zasmakował :) a jakie witaminy faceci powinni suplementowac?

@ultramaryna co do odpuszczenia starań to miałam taką myśl, przegadałam z mężem i uznaliśmy że ważniejsze jest dla nas posiadanie kolejnego dziecka niż to w jakim miesiącu się urodzi, więc próbujemy (jak to tak można nazwać, bo 10dc a serduszkowania po okresie jeszcze nie było - oboje ostatnio padamy na twarz po pracy). Tak czy inaczej owulakow nie będę robiła, raczej podchodzę luźno do tematu jak się uda to fajnie (już kilka razy z takim podejściem udało mi się zajść z ciążę więc kto wie - w tym raz zaszłam jak się kochaliśmy jeden jedyny raz w danym miesiącu i to na dodatek 4 dni przed owu). Chciałam odpuścić bo moje dzieci są z listopada i grudnia, i marzył mi się inny miesiąc jednak… z drugiej strony na urodzinach syna była super bitwa na śnieżki którą wszyscy do teraz rozpamiętują i zachwalają :) Testowanie będzie na początku marca :) ja to non stop sprawdzam przewidywany termin porodu i ten grudniowy średnio mi się podoba też bo blisko Wigilii, no ale jak mam urodzić w Wigilię to urodzę…

@Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pati dziękuję że się o mnie troszczysz 💋 powiem Ci że od listopada mnie tak nie wzięło jak dzisiaj. Mam nadzieję że za chwilę wrócę na właściwe tory i nie będę tutaj zasmucać, bo wątek typowo staraniowy, ale mam mam nadzieję że mi wybaczacie :) słodkiego wieczoru życzę dla każdej! 🍯
    Ale tutaj możesz powiedzieć wszystko i myślę że żadna z nas nie będzie miała Tobie tego za złe 😘 jak nie chcesz wszystkim o tym pisać to śmiało możesz na priv pisać, ja zawsze wysłucham, bo kto Cię lepiej nie zrozumie jak Osoba która przeszła podobne rzeczy co Ty.. 😘 także służę pomocą jakby co ❤

Smerfetkaa, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tylko ze ja w ciazy i tak brałam te witaminy metylowane i jak widać coś innego było przyczyną.. ja myślę że same witaminy nie wystarcza ale okaże się w poniedziałek
    Wiem, że to trudne. Ja też brałam metylowane i też w listopadzie poronilam… już nie dowiem się dlaczego, chciałam zrobić nawet badania genetyczne zarodka, ale przybywałam za granicą i nie było takiej możliwości :(
    to co mogę zrobić to przebadać siebie i upewnić się że zrobię wszystko co mogę aby kolejna ciąża była szczęśliwa i na tym się staram skupiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 20:52

Pati2804 lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To rewelacyjny wynik 😂
    W ogóle tym się nie sugeruj, ja tyle razy setki miałam i nici z ciąży, a jak uzupełniałam rzadko to zaszłam 😁 pewnie też miałam około 30-40 max.

Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora ciąży to ja w tym cyklu miałam 26/100 🤪

damrade, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, Mikea, AnitaK, Zbuntowana, Speranza :), Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zrób proga, będziesz chociaż miała ogląd na owulkę i czy nie jest go za mało. Zawsze to jeden problem z głowy 😘😉

Kurczę, żeby to odwlekanie antybiotyku nie odbiło się jakoś negatywnie 🫂 Fajnie, że starają się działać zachowawczo, ale rozumiem zdenerwowanie 🫂😘
    W poprzednim cyklu robiłam 6-8-10 dpo i ten spadek jest na łeb na szyję.
    Może zrobię i prog i estradiol tym razem.

Dziękuję za przytulaski ☺️😘

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
    Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
    Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
    P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
    Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣

No tak sobie żartuję, nie zamierzam się tym absolutnie sugerować 😄

Anka32 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    W ogóle tym się nie sugeruj, ja tyle razy setki miałam i nici z ciąży, a jak uzupełniałam rzadko to zaszłam 😁 pewnie też miałam około 30-40 max.

Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍

Ja szczerze powiem, że z forum i tak korzystam na przeglądarce. Jakoś tak zaczęłam i mi wygodniej 😄 bo na początku z kolei nie korzystałam z tej apki do uzupełnienia objawów. Dopiero jak zaczęłam mierzyć temperaturę.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
    Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
    Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
    P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈

U mnie podobnie, ale to dlatego, że w tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę+ robiłam owulaki, a i tak nie mam 100% kiedy ta owulacja była 🙈

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia
    Myślę, że płeć naprawdę nie ma znaczenia. W życiu byłam u wielu ginekologów i ginekolożek i po obu stronach byli zarówno super delikatni i mili jak i obcesowi i przemocowi wręcz.

Bardziej mnie zaskoczyło to, że gość ma tak wysokie noty na ZL a na żywo...no cóż.
    I nawet nie chodzi o samo badanie, ale np na temat niskiego progesteronu w 7dpo powiedział "no jak się pani zbliża okres to wiadomo że niski". I gość pracuje w klinice leczenia niepłodności 🤯

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ale tutaj możesz powiedzieć wszystko i myślę że żadna z nas nie będzie miała Tobie tego za złe 😘 jak nie chcesz wszystkim o tym pisać to śmiało możesz na priv pisać, ja zawsze wysłucham, bo kto Cię lepiej nie zrozumie jak Osoba która przeszła podobne rzeczy co Ty.. 😘 także służę pomocą jakby co ❤

Dziewczyny, przytulam Was mocno 🫂 Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musislyscie przechodzić, ale trzeba wierzyć, że będzie lepiej ❤️ Jeszcze nadejdą piękne dni z Bąblem ☺️

Pati2804, Smerfetkaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ