X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git :)

Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku
    Tylko ze ja w ciazy i tak brałam te witaminy metylowane i jak widać coś innego było przyczyną.. ja myślę że same witaminy nie wystarcza ale okaże się w poniedziałek

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja tak pisałam, nadal to obowiązuje ;) choć nie wiem, czy nie zrobię sobie po prostu wolnego strzelca, bez zapisywania objawów i bez mierzenia temperatury ;) obiecałam sobie, że w kolejnych cyklach będę robić test dopiero w dniu 🐒

Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊

AnitaK, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie, aktywuje się 4 dni po wykryciu owulacji :)

To rewelacyjny wynik 😂

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊
    Mój mąż też tak mówi 😂😂😂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie dziewczyny, że sok z buraka nie ma takich super właściwości jak zakwas :) to dwa różne produkty :)

Prezesoowa, damrade, Pati2804, Mikea, Anka32, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To rewelacyjny wynik 😂

Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
    Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣

damrade lubi tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Korzystam i śmiać mi się z tego chce bo jak udało mi się zajść w ciążę w styczniu to miałam chyba 20/100 a w miesiąc co nie zachodzę to przekraczam minimum 50 a i 60 z hakiem się zdarzyło 🤣🤣
    Dokładnie tak to wspominam, ale kiedyś algorytm był inny chyba, bo teraz więcej niż 6 punktów dziennie mi nie wchodzi, a kiedyś to ja 100 miałam w parę dni a w ciąży nie byłam 😂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pati jak się czujesz?
    Jeśli chodzi o mnie to dziękuję, w miarę 😘 podbrzusze mi dzisiaj się co jakiś czas odzywa więc już nie wiem czy to na czy po owulacji 😜 dzisiaj za bardzo nie miałam jak czytać bo rano badania, a teraz mam na noc szwagra córkę i czas nam lecial strasznie szybko 🙈 dopiero mogę nadrobić jak zaśnie, więc działam i czytam Was 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetka ja mam z Olini i też fajnie wchodzi, może następnym razem spróbuję z Biofood bo jednak trochę za słony (ma minimalną ilość soli w składzie, ale ja niestety jestem na sól wyczulona). A słuchajcie mój mąż mi podpija zakwas tak mu zasmakował :) a jakie witaminy faceci powinni suplementowac?

@ultramaryna co do odpuszczenia starań to miałam taką myśl, przegadałam z mężem i uznaliśmy że ważniejsze jest dla nas posiadanie kolejnego dziecka niż to w jakim miesiącu się urodzi, więc próbujemy (jak to tak można nazwać, bo 10dc a serduszkowania po okresie jeszcze nie było - oboje ostatnio padamy na twarz po pracy). Tak czy inaczej owulakow nie będę robiła, raczej podchodzę luźno do tematu jak się uda to fajnie (już kilka razy z takim podejściem udało mi się zajść z ciążę więc kto wie - w tym raz zaszłam jak się kochaliśmy jeden jedyny raz w danym miesiącu i to na dodatek 4 dni przed owu). Chciałam odpuścić bo moje dzieci są z listopada i grudnia, i marzył mi się inny miesiąc jednak… z drugiej strony na urodzinach syna była super bitwa na śnieżki którą wszyscy do teraz rozpamiętują i zachwalają :) Testowanie będzie na początku marca :) ja to non stop sprawdzam przewidywany termin porodu i ten grudniowy średnio mi się podoba też bo blisko Wigilii, no ale jak mam urodzić w Wigilię to urodzę…

@Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pati dziękuję że się o mnie troszczysz 💋 powiem Ci że od listopada mnie tak nie wzięło jak dzisiaj. Mam nadzieję że za chwilę wrócę na właściwe tory i nie będę tutaj zasmucać, bo wątek typowo staraniowy, ale mam mam nadzieję że mi wybaczacie :) słodkiego wieczoru życzę dla każdej! 🍯
    Ale tutaj możesz powiedzieć wszystko i myślę że żadna z nas nie będzie miała Tobie tego za złe 😘 jak nie chcesz wszystkim o tym pisać to śmiało możesz na priv pisać, ja zawsze wysłucham, bo kto Cię lepiej nie zrozumie jak Osoba która przeszła podobne rzeczy co Ty.. 😘 także służę pomocą jakby co ❤

Smerfetkaa, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tylko ze ja w ciazy i tak brałam te witaminy metylowane i jak widać coś innego było przyczyną.. ja myślę że same witaminy nie wystarcza ale okaże się w poniedziałek
    Wiem, że to trudne. Ja też brałam metylowane i też w listopadzie poronilam… już nie dowiem się dlaczego, chciałam zrobić nawet badania genetyczne zarodka, ale przybywałam za granicą i nie było takiej możliwości :(
    to co mogę zrobić to przebadać siebie i upewnić się że zrobię wszystko co mogę aby kolejna ciąża była szczęśliwa i na tym się staram skupiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 20:52

Pati2804 lubi tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To rewelacyjny wynik 😂
    W ogóle tym się nie sugeruj, ja tyle razy setki miałam i nici z ciąży, a jak uzupełniałam rzadko to zaszłam 😁 pewnie też miałam około 30-40 max.

Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora ciąży to ja w tym cyklu miałam 26/100 🤪

damrade, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, Mikea, AnitaK, Zbuntowana, Speranza :), Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto z niedoczynnością tarczycy
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    🪱 Oligoteratozoospermia‼️
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

❌ od 03.25 walka z infekcjami 🫩
    🔜 HSG?
    🔜 Klinika 06.25r.
    ⏳ Kariotypy
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zrób proga, będziesz chociaż miała ogląd na owulkę i czy nie jest go za mało. Zawsze to jeden problem z głowy 😘😉

Kurczę, żeby to odwlekanie antybiotyku nie odbiło się jakoś negatywnie 🫂 Fajnie, że starają się działać zachowawczo, ale rozumiem zdenerwowanie 🫂😘
    W poprzednim cyklu robiłam 6-8-10 dpo i ten spadek jest na łeb na szyję.
    Może zrobię i prog i estradiol tym razem.

Dziękuję za przytulaski ☺️😘

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
    Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
    Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
    P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
    Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣

No tak sobie żartuję, nie zamierzam się tym absolutnie sugerować 😄

Anka32 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    W ogóle tym się nie sugeruj, ja tyle razy setki miałam i nici z ciąży, a jak uzupełniałam rzadko to zaszłam 😁 pewnie też miałam około 30-40 max.

Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍

Ja szczerze powiem, że z forum i tak korzystam na przeglądarce. Jakoś tak zaczęłam i mi wygodniej 😄 bo na początku z kolei nie korzystałam z tej apki do uzupełnienia objawów. Dopiero jak zaczęłam mierzyć temperaturę.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
    Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
    Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
    P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈

U mnie podobnie, ale to dlatego, że w tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę+ robiłam owulaki, a i tak nie mam 100% kiedy ta owulacja była 🙈

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia
    Myślę, że płeć naprawdę nie ma znaczenia. W życiu byłam u wielu ginekologów i ginekolożek i po obu stronach byli zarówno super delikatni i mili jak i obcesowi i przemocowi wręcz.

Bardziej mnie zaskoczyło to, że gość ma tak wysokie noty na ZL a na żywo...no cóż.
    I nawet nie chodzi o samo badanie, ale np na temat niskiego progesteronu w 7dpo powiedział "no jak się pani zbliża okres to wiadomo że niski". I gość pracuje w klinice leczenia niepłodności 🤯

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ale tutaj możesz powiedzieć wszystko i myślę że żadna z nas nie będzie miała Tobie tego za złe 😘 jak nie chcesz wszystkim o tym pisać to śmiało możesz na priv pisać, ja zawsze wysłucham, bo kto Cię lepiej nie zrozumie jak Osoba która przeszła podobne rzeczy co Ty.. 😘 także służę pomocą jakby co ❤

Dziewczyny, przytulam Was mocno 🫂 Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musislyscie przechodzić, ale trzeba wierzyć, że będzie lepiej ❤️ Jeszcze nadejdą piękne dni z Bąblem ☺️

Pati2804, Smerfetkaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ