Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git
Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku -
AnitaK wrote:Ja tak pisałam, nadal to obowiązuje choć nie wiem, czy nie zrobię sobie po prostu wolnego strzelca, bez zapisywania objawów i bez mierzenia temperatury obiecałam sobie, że w kolejnych cyklach będę robić test dopiero w dniu 🐒
Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊AnitaK, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Nie wiem czy to będzie złośliwość czy nie, ale po cichu życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😁😊
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:To rewelacyjny wynik 😂
Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣damrade lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Korzystam i śmiać mi się z tego chce bo jak udało mi się zajść w ciążę w styczniu to miałam chyba 20/100 a w miesiąc co nie zachodzę to przekraczam minimum 50 a i 60 z hakiem się zdarzyło 🤣🤣
Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Prezesoowa wrote:Pati jak się czujesz?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
@Smerfetka ja mam z Olini i też fajnie wchodzi, może następnym razem spróbuję z Biofood bo jednak trochę za słony (ma minimalną ilość soli w składzie, ale ja niestety jestem na sól wyczulona). A słuchajcie mój mąż mi podpija zakwas tak mu zasmakował a jakie witaminy faceci powinni suplementowac?
@ultramaryna co do odpuszczenia starań to miałam taką myśl, przegadałam z mężem i uznaliśmy że ważniejsze jest dla nas posiadanie kolejnego dziecka niż to w jakim miesiącu się urodzi, więc próbujemy (jak to tak można nazwać, bo 10dc a serduszkowania po okresie jeszcze nie było - oboje ostatnio padamy na twarz po pracy). Tak czy inaczej owulakow nie będę robiła, raczej podchodzę luźno do tematu jak się uda to fajnie (już kilka razy z takim podejściem udało mi się zajść z ciążę więc kto wie - w tym raz zaszłam jak się kochaliśmy jeden jedyny raz w danym miesiącu i to na dodatek 4 dni przed owu). Chciałam odpuścić bo moje dzieci są z listopada i grudnia, i marzył mi się inny miesiąc jednak… z drugiej strony na urodzinach syna była super bitwa na śnieżki którą wszyscy do teraz rozpamiętują i zachwalają Testowanie będzie na początku marca ja to non stop sprawdzam przewidywany termin porodu i ten grudniowy średnio mi się podoba też bo blisko Wigilii, no ale jak mam urodzić w Wigilię to urodzę…
@Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynieniaultramaryna_ lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Smerfetkaa wrote:Pati dziękuję że się o mnie troszczysz 💋 powiem Ci że od listopada mnie tak nie wzięło jak dzisiaj. Mam nadzieję że za chwilę wrócę na właściwe tory i nie będę tutaj zasmucać, bo wątek typowo staraniowy, ale mam mam nadzieję że mi wybaczacie słodkiego wieczoru życzę dla każdej! 🍯
Smerfetkaa, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Tylko ze ja w ciazy i tak brałam te witaminy metylowane i jak widać coś innego było przyczyną.. ja myślę że same witaminy nie wystarcza ale okaże się w poniedziałek
to co mogę zrobić to przebadać siebie i upewnić się że zrobię wszystko co mogę aby kolejna ciąża była szczęśliwa i na tym się staram skupiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 20:52
Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
CoffeeDream wrote:To rewelacyjny wynik 😂
Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Co do detektora ciąży to ja w tym cyklu miałam 26/100 🤪
damrade, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, Mikea, AnitaK, Zbuntowana, Speranza :), Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
ultramaryna_ wrote:Zrób proga, będziesz chociaż miała ogląd na owulkę i czy nie jest go za mało. Zawsze to jeden problem z głowy 😘😉
Kurczę, żeby to odwlekanie antybiotyku nie odbiło się jakoś negatywnie 🫂 Fajnie, że starają się działać zachowawczo, ale rozumiem zdenerwowanie 🫂😘
Może zrobię i prog i estradiol tym razem.
Dziękuję za przytulaski ☺️😘ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈 -
Anka32 wrote:Nie ma się co tym sugerować w ogóle, raz że ciąża ciąży nie równa a dwa każda kobieta może mieć inne objawy albo nie mieć ich wcale.
Korzystam tylko dlatego bo wykupiłam premium na rok 🤣🤣
No tak sobie żartuję, nie zamierzam się tym absolutnie sugerować 😄Anka32 lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:W ogóle tym się nie sugeruj, ja tyle razy setki miałam i nici z ciąży, a jak uzupełniałam rzadko to zaszłam 😁 pewnie też miałam około 30-40 max.
Ja na próbę wzięłam premium na miesiąc, ale chyba odpuszczam 🤨 największy skarb na ovu to forum 😍
Ja szczerze powiem, że z forum i tak korzystam na przeglądarce. Jakoś tak zaczęłam i mi wygodniej 😄 bo na początku z kolei nie korzystałam z tej apki do uzupełnienia objawów. Dopiero jak zaczęłam mierzyć temperaturę. -
Pati2804 wrote:Ja też nadrobiłam ale było ciężko haha 😅
Jutro chyba pojadę po wyniki badań częściowe do szpitala 🙂
Jestem ciekawa porannej temperatury 🤪
P.s. chyba zaczynam już świrować w tym cyklu , jeszcze nigdy tak nie czatowałam - czy owu będzie , czy była i czy trafimy z 🔥, porażka haha 🤣🙈
U mnie podobnie, ale to dlatego, że w tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę+ robiłam owulaki, a i tak nie mam 100% kiedy ta owulacja była 🙈Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Mikea u mnie też facet się sprawdził i jest najdelikatniejszym ginekologiem z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia
Bardziej mnie zaskoczyło to, że gość ma tak wysokie noty na ZL a na żywo...no cóż.
I nawet nie chodzi o samo badanie, ale np na temat niskiego progesteronu w 7dpo powiedział "no jak się pani zbliża okres to wiadomo że niski". I gość pracuje w klinice leczenia niepłodności 🤯Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Pati2804 wrote:Ale tutaj możesz powiedzieć wszystko i myślę że żadna z nas nie będzie miała Tobie tego za złe 😘 jak nie chcesz wszystkim o tym pisać to śmiało możesz na priv pisać, ja zawsze wysłucham, bo kto Cię lepiej nie zrozumie jak Osoba która przeszła podobne rzeczy co Ty.. 😘 także służę pomocą jakby co ❤
Dziewczyny, przytulam Was mocno 🫂 Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musislyscie przechodzić, ale trzeba wierzyć, że będzie lepiej ❤️ Jeszcze nadejdą piękne dni z Bąblem ☺️Pati2804, Smerfetkaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość