Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana przykro mi 🥺 ja też rozmyślam o tym co było przyczyną ale jedno jest pewne , nie było to z mojego powodu i u Ciebie tak samo. Starałyśmy się robić wszystko tak jak trzeba w ciąży, najlepiej jak tylko mogłyśmy. Wiec to nie była nasza wina bo zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy 😘 pamiętaj o tym 🍀
    Ja jestem na tym etapie że staram się przygotować jak najlepiej na kolejną ciążę a ten etap który minął przyjęłam do siebie i będę pamiętać o straconej córeczce, ale dla mojego dobra i dobra mojego związku czuje ze musze to zostawić za sobą i iść do przodu 😘
    Mam nadzieję że niedługo poradzisz sobie ze swoją strata tak jak ja i będziesz mogła też iść naprzód ❤ a jeśli nie dasz rady sama tego przepracowac to nie bo się skorzystać z pomocy specjalistów 😘
    Trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀 i pisz co u Ciebie bo to może pomóc w przepracowaniu tego ✊

Pati dziękuję że się o mnie troszczysz 💋 powiem Ci że od listopada mnie tak nie wzięło jak dzisiaj. Mam nadzieję że za chwilę wrócę na właściwe tory i nie będę tutaj zasmucać, bo wątek typowo staraniowy, ale mam mam nadzieję że mi wybaczacie :) słodkiego wieczoru życzę dla każdej! 🍯

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No tak.. taka trochę bez sensu gadka, która w człowieku zostaje na długo. A tymczasem u mnie w rodzinie tyle osób ma urodziny w grudniu 🙈
    Ale... Co tam miesiąc, najważniejsze aby zdrowe dzieciątko było i tyle. Ja wychodzę z Założenia, że co ma być to będzie. Jak ma być to niech będzie i w grudniu po południu 😄

Dobrze napisałaś ♥️

damrade, CoffeeDream lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nie szkodzi, zupełnie nie odebrałam tego negatywnie ❤️ Jedyne czego zazdrościłam innym w dzieciństwie to to, że latem dzieciaki mogą wyprawiać urodziny w plenerze, a ja nie 😝 Innych minusów nie widzę 🤣
    Najdłużej z moich znajomych mogłam korzystać z podatku dla młodych i to była dla mnie mega zaleta 🤣🤣

Podatek dla młodych to akurat dobry argument 😁
    Ja mam urodziny w lutym i też mega zazdrościłam zawsze dzieciakom urodzin w plenerze 🥹

damrade, elektro96 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też lubię zakwas, ale najbardziej z dodatkiem świeżo wyciśniętego czosnku, ciekawe czy taki też by można na podciągnięcie ferrytyny, czy jednak czosnek coś psuje :P

Dobre pytanie z tym czosnkiem bo ja czasami kupuję burak z czosnkiem, ale czytałam że niektórzy dodają nawet jabłko 🍏

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Widzę, że nie tylko ja sprawdzałam datę urodzin hipotetycznego dziecka :D :D
    A jak 😅 Co miesiąc to samo, człowiek nigdy nie zmądrzeje 😂🤷‍♀️ Ja już w listopadzie jestem out.

damrade, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mikea bardzo mi przykro 😢🫂 Co teraz? Jak dalej działacie, jakieś inne leki lub konsultacje?

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @CoffeeDream
    Przytulam za niska pewność siebie, ale w sumie mam to samo :/ mnie z kolei rodzice ciagle chwalili, wiec nie wiem o co chodzi. Do tego mam taka prace, ze ciagle jestem narażona na ocenę z każdej strony… ech

Jeśli chodzi o miesiące, to niedawno sprawdziłam, ze wg daty ostatniej miesiączki poród byłby na 10 listopada i trochę poczułam rozczarowanie 😂
    Bo już sobie urajam, ze to ten cykl, dziwne objawy i te sprawy 😂😂😂

Ja z ciekawości sprawdziłam przed chwilą to u mnie wychodzi 15 listopad. Szkoda bo chciałabym październik/listopad rodzic no ale cóż 🫢😂

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    A jak 😅 Co miesiąc to samo, człowiek nigdy nie zmądrzeje 😂🤷‍♀️ Ja już w listopadzie jestem out.

Wiem że głupie pytanie choć mój mózg teraz nie funkcjonuje bo czuję się okropnie źle ale jesli w tym miesiącu mam owulke to czy szansa jest na listopadowe bobo?

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przykro mi bardzo :( trzymam kciuki, żeby ta dawka zadziałała i żebyście mogli wrócić do starań :) widzę w stopce, że macie przełożoną wizytę w klinice, czy to z tego powodu ?

Tak, właśnie dlatego. Nie było sensu iść i płacić 400 zł, żeby usłyszeć, że najpierw musi wyleczyć prostatę. Poza tym udało mu się wyprosić skierowanie na wymaz MUCHA, to też lepiej iść już z wynikami.

Ja np nie rozumiem, czemu mu urolog nie przepisuje antybiotyku. Nie zareagował na przeciwzapalne, nie wiem czy podwójna dawka akurat zadziała 🤷🏻‍♀️ może za 3 tygodnie znowu się dowie, że bez zmian i wtedy w końcu dostanie antybiotyk.
    Ze śmiesznych rzeczy, to musiał mieć USG per rectum i oczekiwał, że mu będę współczuła. Zapytałam czy on jest świadom ile razy w ciągu ostatniego półrocza ginekolodzy wsadzali we mnie USG i czy on mi też współczuje 🤣

damrade, Pati2804, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was robi sama zakwas z buraków? Ja się przybieram do tematu, ale coś się nie mogę zmobilizować

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Tak, właśnie dlatego. Nie było sensu iść i płacić 400 zł, żeby usłyszeć, że najpierw musi wyleczyć prostatę. Poza tym udało mu się wyprosić skierowanie na wymaz MUCHA, to też lepiej iść już z wynikami.

Ja np nie rozumiem, czemu mu urolog nie przepisuje antybiotyku. Nie zareagował na przeciwzapalne, nie wiem czy podwójna dawka akurat zadziała 🤷🏻‍♀️ może za 3 tygodnie znowu się dowie, że bez zmian i wtedy w końcu dostanie antybiotyk.
    Ze śmiesznych rzeczy, to musiał mieć USG per rectum i oczekiwał, że mu będę współczuła. Zapytałam czy on jest świadom ile razy w ciągu ostatniego półrocza ginekolodzy wsadzali we mnie USG i czy on mi też współczuje 🤣

A nie chcecie skonsultować u kogoś innego?

Oj biedulek :D u mężczyzn to chyba kwestia jakiejś męskiej dumy z tym badaniem, bo mój się tego boi bardziej niz diabeł święconej wody :P

damrade lubi tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Mikea bardzo mi przykro 😢🫂 Co teraz? Jak dalej działacie, jakieś inne leki lub konsultacje?
    Teraz to ja się zastanawiam czy iść jutro badać tego proga 7 dpo czy nie warto, skoro w tym cyklu udało nam się ❤️ zaledwie raz.

M bierze podwójną dawkę leku przez 10 dni, potem 5 dni przerwy i ma znowu zrobić badanie PSA i z wynikiem do kontroli.
    1 marca ma iść na wymaz cewki w kierunku MUCHA.
    Rezonans już miał, USG już miał, więc teraz brać leki, czekać i spać daleko od siebie ;)

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie chcecie skonsultować u kogoś innego?

Oj biedulek :D u mężczyzn to chyba kwestia jakiejś męskiej dumy z tym badaniem, bo mój się tego boi bardziej niz diabeł święconej wody :P
    Byliśmy u 3 różnych, każdy mówi to samo.

A nawet nie było to jakoś traumatyzujace dla niego, po prostu jak to chłop - mam katarek, umieram 🤣

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    A czy któraś z Was robi sama zakwas z buraków? Ja się przybieram do tematu, ale coś się nie mogę zmobilizować

Ja robie 🙂

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Byliśmy u 3 różnych, każdy mówi to samo.

A nawet nie było to jakoś traumatyzujace dla niego, po prostu jak to chłop - mam katarek, umieram 🤣

Ano tak, ktoś dotknął jego pupy to pewnie prawie takie strasznie jak 36.9 :D

damrade, ultramaryna_, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się ustabilizowało 🙏🏼🙏🏼🫂🫂

Mój mąż na wspólnej wizycie ciążowej kiedyś ze śmiechem mnie zapytał czy te wszystkie drążki które są obok aparatu usg wsadzają we mnie 😂 myślał że to będzie śmieszny żart, a okazało się że trafił w coś co dla mnie i dla was jest codziennością 😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy robiłam zakwas na chacie i za dużo dla mnie z tym bałaganu 😝
    Kupuję gotowce, a smak uwielbiam, mogłabym wypić całą butelkę na raz. Wcześniej miałam od Sadowskich, teraz mam z Kiszone Specjały - oba pyszka, te drugie trochę tańsze.

damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Wiem że głupie pytanie choć mój mózg teraz nie funkcjonuje bo czuję się okropnie źle ale jesli w tym miesiącu mam owulke to czy szansa jest na listopadowe bobo?
    Ja owu miałam 15/16 luty i mi pokazuje termin na 8 listopada

Są też kalkulatory na necie, zaraz Ci jakiś znajdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 19:48

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://noskinoski.pl/pages/kalkulator-ciazy-i-terminu-porodu?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_tuuBhAUEiwAvxkgThLltUGkzlCmKTv9y5hjbYhc3jLvd_xVAQti9GVmX-sHfkUShBnpdRoC8RQQAvD_BwE

Ten jest spoko, bo możesz na podstawie daty ostatniej miesiączki lub daty poczęcia (owulacji). I pozwala ustawić daty wprzód, więc można sprawdzić datę już np dla cyklu który się zacznie w marcu

damrade lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie głównie dla zabawy: korzystacie z detektora oznak ciąży tu na ovu?
    W 2018-2019 namiętnie z tego korzystałyśmy na którymś wątku a teraz to mnie nawet nudzi 😁

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ