Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChmurka21 wrote:Nie wiem więcej, tyle co w internetach 😂 mój oficjalnie na nic nie choruje, bo panicznie boi się lekarza 😂 No trochę kg za dużo ma, to tyle do widać naocznie.
Ogółem to mumio ponoć dobre na wszystko, jakaś przerwę sobie miesięczna niedawno zrobił. Ja mojemu kupiłam takie do rozpuszczania, a nie w tabletkach. Ponoć żywe mumio jest najlepsze. Niestety niesmaczne fest 😂😂 ale mój maz, jak już pisałam wielokrotnie okropnie boi się chodzić do lekarza, wiec wolał to brać; bo liczył l, ze to jakoś pomoże i uchroni go przed badaniem nasienia 😂 wiec pod katem supli to on bierze wszystko co mu daje.
No ja mojego zawsze pytam czy będzie brał czy nie. Walczył strasznie z NAC jak mu dawałam na kaszel, ale potem sam stwierdził, że kaszel szybko przeszedł a i czuje więcej energii. Po 2 tygodniach przestał jest anty na wszystko: lekarzy, leki, suple, ale juz mu powiedziałam, że ma ostatni miesiąc z suplami i robi wszystkie badania jak leci plus usg brzucha. Jego mama zmarła na raka trzustki jak miał roczek, więc i on i ja jesteśmy przerażeni, że to się może powtórzyćChmurka21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git
Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku
Robiłaś przez testdna czy jakoś lokalnie ? -
Smerfetkaa wrote:Ja pisałam. Czyli nie ma reguły. Co ma być to bedzie.
Ja podobno miałam małego krwiaka, ale zalecenie żeby jak najwięcej odpoczywać. Także i leżenie nie pomogło 😕 powinnam skupić się na przyszłości, ale jak nie przepracowałam do końca przeszłości to tak trochę ciężko iść do przodu. A czy jest tu ktoś kto bierze lek encorton?
Pomalutku, daj sobie czas.
U nas było tak, że krwiak towarzyszył nam już do końca. "Podkleił się" gdzieś pod łożysko i po 7msc nie był widoczny już na USG i lekarze myśleli, że po prostu już go nie ma bo też przestałam krwawić. Jednak córka przestała rosnąć i finalnie urodziła się z niską wagą. Okazało się, że przez krwiaka doszło do niewydolności łożyska i nie była jej dostarczana odpowiednia ilość pożywienia. Łożysko wzięli do badań ale w sumie wyszła jakaś patologia i zostało to zostawione w spokoju. Córka jest zdrowa ale cała ciąża to był ogromny stres. Trudno nawet do tego wracać myślami.Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Robiłaś przez testdna czy jakoś lokalnie ?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Sosenka93 wrote:Ale wiesz co, jakbyś mi w myślach czytała bo od kilku ładnych dni zastanawiam się czy to dobry pomysł z tym czekaniem. Ale to tak jest. Mama całe życie powtarzała w domu, że najgorzej jak dziecko urodzi się pod koniec roku bo potem "jest do tyłu". To tak nawiązując do traum z dzieciństwa. Chyba mi to zostało w głowie. Zupełnie bezsensu.
No tak.. taka trochę bez sensu gadka, która w człowieku zostaje na długo. A tymczasem u mnie w rodzinie tyle osób ma urodziny w grudniu 🙈
Ale... Co tam miesiąc, najważniejsze aby zdrowe dzieciątko było i tyle. Ja wychodzę z Założenia, że co ma być to będzie. Jak ma być to niech będzie i w grudniu po południu 😄Prezesoowa, elektro96, Speranza :), Sosenka93, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git
Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku
Ech, to czekanie najgorsze... Też czekałam na cytologię ponad tydzień 🙄 -
nick nieaktualny
-
@Sosenka93 u mnie w rodzinie wszyscy mają urodziny późną jesienią i zimą i jedyne czego żałujemy, to że nie możemy zrobić grilla na urodziny, tylko się trzeba kisić na imprezkachw domu
damrade, Prezesoowa, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Jeju, przepraszam Cię ♥️ Moja mama nie miała nic złego na myśli. Tutaj chodziło o to, że idąc do szkoły jest się od niektórych dużo młodszym, w sensie te kilka miesięcy dla przedszkolaka to czasem dużo. I tutaj ten głupi skrót myślowy 😬
Najdłużej z moich znajomych mogłam korzystać z podatku dla młodych i to była dla mnie mega zaleta 🤣🤣damrade, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:No ja mojego zawsze pytam czy będzie brał czy nie. Walczył strasznie z NAC jak mu dawałam na kaszel, ale potem sam stwierdził, że kaszel szybko przeszedł a i czuje więcej energii. Po 2 tygodniach przestał jest anty na wszystko: lekarzy, leki, suple, ale juz mu powiedziałam, że ma ostatni miesiąc z suplami i robi wszystkie badania jak leci plus usg brzucha. Jego mama zmarła na raka trzustki jak miał roczek, więc i on i ja jesteśmy przerażeni, że to się może powtórzyć
Haha, no mój też absolutnie do żadnych lekarzy nie chce chodzić i nic brać. Na szczęście namówiłam go na badania nasienia i resztę wymaganych przez mojego ginekologa. Wszystko u niego wyszło dobrze, więc od tej pory nie chce słyszeć o lekarzach ani suplementach żadnych"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream wrote:A trzymasz się tego, żeby pić kawkę 2h po jedzeniu i przed? Zaczęłam to stosować w tym tygodniu, ale ciężko ogólnie. Zawsze piłam kawkę do śniadania.
Kiedyś miałam IO, wyszłam z tego, i już dawno kawy nie piję z mlekiem, ale jak mam ochotę z jedzeniem popić to popijam, jak pije te moje 5 czarnych dziennie, to jedna conajmniej jest z jedzeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 17:00
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Smerfetkaa wrote:Właśnie się zastanawiałam czy można tego uniknąć.
Właśnie biorę pod opcję stres - w tym czasie w pracy nie było zbyt kolorowo. I mam takie wyrzuty sumienia
Ajj ciężko pogodzić się z przeszłością.
Ja jestem na tym etapie że staram się przygotować jak najlepiej na kolejną ciążę a ten etap który minął przyjęłam do siebie i będę pamiętać o straconej córeczce, ale dla mojego dobra i dobra mojego związku czuje ze musze to zostawić za sobą i iść do przodu 😘
Mam nadzieję że niedługo poradzisz sobie ze swoją strata tak jak ja i będziesz mogła też iść naprzód ❤ a jeśli nie dasz rady sama tego przepracowac to nie bo się skorzystać z pomocy specjalistów 😘
Trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀 i pisz co u Ciebie bo to może pomóc w przepracowaniu tego ✊ -
Prezesoowa wrote:No ja mojego zawsze pytam czy będzie brał czy nie. Walczył strasznie z NAC jak mu dawałam na kaszel, ale potem sam stwierdził, że kaszel szybko przeszedł a i czuje więcej energii. Po 2 tygodniach przestał jest anty na wszystko: lekarzy, leki, suple, ale juz mu powiedziałam, że ma ostatni miesiąc z suplami i robi wszystkie badania jak leci plus usg brzucha. Jego mama zmarła na raka trzustki jak miał roczek, więc i on i ja jesteśmy przerażeni, że to się może powtórzyć
Teraz doczytałam, nie powtórzy się na pewno, ale kontrolować sytuację powinien. Faceci jednak są dziwni z tymi lekarzami"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Oo, ciekawe... Ja właśnie ostatnio tak myślałam, że jeszcze rok temu to piersi mnie tak mocno bolały przed @, a od pewnego czasu jakby mniej albo w ogóle 🤔 sumplementowalam Pregne Start, a tam był i cynk, i jod, więc może faktycznie coś jest na rzeczy.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:Nie szkodzi, zupełnie nie odebrałam tego negatywnie ❤️ Jedyne czego zazdrościłam innym w dzieciństwie to to, że latem dzieciaki mogą wyprawiać urodziny w plenerze, a ja nie 😝 Innych minusów nie widzę 🤣
Najdłużej z moich znajomych mogłam korzystać z podatku dla młodych i to była dla mnie mega zaleta 🤣🤣
A ja się urodziłam w wakacje i zawsze zazdrościłam innym dzieciom, że przynoszą cukierki na urodziny dla całej klasy, a ja nie miałam jak. Potem wprowadzili zasadę, że wakacyjne dzieci przynoszą w pierwszym tygodniu września, ale przecież to nie to samoelektro96, Speranza :), damrade, Sosenka93, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Ja tego w ogóle nie stosuje, dla IO jeśli się pije z mlekiem, to lepiej do posiłku , dla żelaza lepiej między posiłkami. I weź tu bądź mądry 😁
Kiedyś miałam IO, wyszłam z tego, i już dawno kawy nie piję z mlekiem, ale jak mam ochotę z jedzeniem popić to popijam, jak pije te moje 5 czarnych dziennie, to jedna conajmniej jest z jedzeniem
A jak Twoja ferrytyna i żelazo? Jest ok? -
Hmm, to może poziom cynku i jodu tez dobrze sprawdzić? Co myślicie?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Haha, no mój też absolutnie do żadnych lekarzy nie chce chodzić i nic brać. Na szczęście namówiłam go na badania nasienia i resztę wymaganych przez mojego ginekologa. Wszystko u niego wyszło dobrze, więc od tej pory nie chce słyszeć o lekarzach ani suplementach żadnych
Mąż akurat o badania nasienia dopytywał kiedy ma iść, ale wiem, że jakby coś wyszło nie tak to by było mu ciężko to przeżyć, a że tak na dobrą sprawę staraliśmy się w dni płodne tylko w 1cs to na razie mu odpuszczam. Musimy popróbować i najwyżej w maju/czerwcu pójdzie.
Trochę mi żal, że tak to u nas wyszło z tymi ostatnimi dwoma cyklami, ale z drugiej strony staram się to traktować jako inwestycje w moje jajeczka i ich jakość -
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Hmm, to może poziom cynku i jodu tez dobrze sprawdzić? Co myślicie?
Jod bada się z dobowej zbiórki moczu, a cynk powinna wystarczyć fosfataza zasadowa, bo to akurat taniutkie badanie i trzeba pamiętać, że jak wyjdzie poniżej 70 to może to świadczyć o niedoborach cynkuBeza27, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jod bada się z dobowej zbiórki moczu, a cynk powinna wystarczyć fosfataza zasadowa, bo to akurat taniutkie badanie i trzeba pamiętać, że jak wyjdzie poniżej 70 to może to świadczyć o niedoborach cynku
@Prezesoowa, jesteś skarbnicą wiedzy jeśli chodzi o badania, normy, przygotowanie do nich 🤩 niezmiennie podziwiam!
Jesteś w jakiś sposób związana z tym zawodowo czy po prostu tak zgłębiałaś temat? Może już pisałaś, a nie doczytałam, albo nie chcesz odpowiadać to rozumiem 😃 po prostu mega mi to imponuje 🤪elektro96, Leśneintro, CoffeeDream, Speranza :), Olo323, ultramaryna_, MummyYummy, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻