X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Nie wiem więcej, tyle co w internetach 😂 mój oficjalnie na nic nie choruje, bo panicznie boi się lekarza 😂 No trochę kg za dużo ma, to tyle do widać naocznie.
    Ogółem to mumio ponoć dobre na wszystko, jakaś przerwę sobie miesięczna niedawno zrobił. Ja mojemu kupiłam takie do rozpuszczania, a nie w tabletkach. Ponoć żywe mumio jest najlepsze. Niestety niesmaczne fest 😂😂 ale mój maz, jak już pisałam wielokrotnie okropnie boi się chodzić do lekarza, wiec wolał to brać; bo liczył l, ze to jakoś pomoże i uchroni go przed badaniem nasienia 😂 wiec pod katem supli to on bierze wszystko co mu daje.

No ja mojego zawsze pytam czy będzie brał czy nie. Walczył strasznie z NAC jak mu dawałam na kaszel, ale potem sam stwierdził, że kaszel szybko przeszedł a i czuje więcej energii. Po 2 tygodniach przestał :P jest anty na wszystko: lekarzy, leki, suple, ale juz mu powiedziałam, że ma ostatni miesiąc z suplami i robi wszystkie badania jak leci plus usg brzucha. Jego mama zmarła na raka trzustki jak miał roczek, więc i on i ja jesteśmy przerażeni, że to się może powtórzyć :(

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git :)

Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku

Robiłaś przez testdna czy jakoś lokalnie ?

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja pisałam. Czyli nie ma reguły. Co ma być to bedzie.
    Ja podobno miałam małego krwiaka, ale zalecenie żeby jak najwięcej odpoczywać. Także i leżenie nie pomogło 😕 powinnam skupić się na przyszłości, ale jak nie przepracowałam do końca przeszłości to tak trochę ciężko iść do przodu. A czy jest tu ktoś kto bierze lek encorton?

Pomalutku, daj sobie czas.
    U nas było tak, że krwiak towarzyszył nam już do końca. "Podkleił się" gdzieś pod łożysko i po 7msc nie był widoczny już na USG i lekarze myśleli, że po prostu już go nie ma bo też przestałam krwawić. Jednak córka przestała rosnąć i finalnie urodziła się z niską wagą. Okazało się, że przez krwiaka doszło do niewydolności łożyska i nie była jej dostarczana odpowiednia ilość pożywienia. Łożysko wzięli do badań ale w sumie wyszła jakaś patologia i zostało to zostawione w spokoju. Córka jest zdrowa ale cała ciąża to był ogromny stres. Trudno nawet do tego wracać myślami.

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
    12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻

Dieta 💪🏻
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Robiłaś przez testdna czy jakoś lokalnie ?
    Diagnostyka, akurat była jakaś promka, a że miałam dużo badań to szukałam możliwości oszczędności trochę (i tak w sumie zapłaciłam prawie 2tys)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ale wiesz co, jakbyś mi w myślach czytała bo od kilku ładnych dni zastanawiam się czy to dobry pomysł z tym czekaniem. Ale to tak jest. Mama całe życie powtarzała w domu, że najgorzej jak dziecko urodzi się pod koniec roku bo potem "jest do tyłu". To tak nawiązując do traum z dzieciństwa. Chyba mi to zostało w głowie. Zupełnie bezsensu.

No tak.. taka trochę bez sensu gadka, która w człowieku zostaje na długo. A tymczasem u mnie w rodzinie tyle osób ma urodziny w grudniu 🙈
    Ale... Co tam miesiąc, najważniejsze aby zdrowe dzieciątko było i tyle. Ja wychodzę z Założenia, że co ma być to będzie. Jak ma być to niech będzie i w grudniu po południu 😄

Prezesoowa, elektro96, Speranza :), Sosenka93, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git :)

Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku

Ech, to czekanie najgorsze... Też czekałam na cytologię ponad tydzień 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bólu piersi:

niedob-r.png

Może wynikać też z niedoboru jodu i cynku :)

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sosenka93 u mnie w rodzinie wszyscy mają urodziny późną jesienią i zimą i jedyne czego żałujemy, to że nie możemy zrobić grilla na urodziny, tylko się trzeba kisić na imprezkachw domu :D

damrade, Prezesoowa, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Jeju, przepraszam Cię ♥️ Moja mama nie miała nic złego na myśli. Tutaj chodziło o to, że idąc do szkoły jest się od niektórych dużo młodszym, w sensie te kilka miesięcy dla przedszkolaka to czasem dużo. I tutaj ten głupi skrót myślowy 😬
    Nie szkodzi, zupełnie nie odebrałam tego negatywnie ❤️ Jedyne czego zazdrościłam innym w dzieciństwie to to, że latem dzieciaki mogą wyprawiać urodziny w plenerze, a ja nie 😝 Innych minusów nie widzę 🤣
    Najdłużej z moich znajomych mogłam korzystać z podatku dla młodych i to była dla mnie mega zaleta 🤣🤣

damrade, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja mojego zawsze pytam czy będzie brał czy nie. Walczył strasznie z NAC jak mu dawałam na kaszel, ale potem sam stwierdził, że kaszel szybko przeszedł a i czuje więcej energii. Po 2 tygodniach przestał :P jest anty na wszystko: lekarzy, leki, suple, ale juz mu powiedziałam, że ma ostatni miesiąc z suplami i robi wszystkie badania jak leci plus usg brzucha. Jego mama zmarła na raka trzustki jak miał roczek, więc i on i ja jesteśmy przerażeni, że to się może powtórzyć :(

Haha, no mój też absolutnie do żadnych lekarzy nie chce chodzić i nic brać. Na szczęście namówiłam go na badania nasienia i resztę wymaganych przez mojego ginekologa. Wszystko u niego wyszło dobrze, więc od tej pory nie chce słyszeć o lekarzach ani suplementach żadnych

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A trzymasz się tego, żeby pić kawkę 2h po jedzeniu i przed? Zaczęłam to stosować w tym tygodniu, ale ciężko ogólnie. Zawsze piłam kawkę do śniadania.
    Ja tego w ogóle nie stosuje, dla IO jeśli się pije z mlekiem, to lepiej do posiłku , dla żelaza lepiej między posiłkami. I weź tu bądź mądry 😁

Kiedyś miałam IO, wyszłam z tego, i już dawno kawy nie piję z mlekiem, ale jak mam ochotę z jedzeniem popić to popijam, jak pije te moje 5 czarnych dziennie, to jedna conajmniej jest z jedzeniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 17:00

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Właśnie się zastanawiałam czy można tego uniknąć.
    Właśnie biorę pod opcję stres - w tym czasie w pracy nie było zbyt kolorowo. I mam takie wyrzuty sumienia :(
    Ajj ciężko pogodzić się z przeszłością.
    Kochana przykro mi 🥺 ja też rozmyślam o tym co było przyczyną ale jedno jest pewne , nie było to z mojego powodu i u Ciebie tak samo. Starałyśmy się robić wszystko tak jak trzeba w ciąży, najlepiej jak tylko mogłyśmy. Wiec to nie była nasza wina bo zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy 😘 pamiętaj o tym 🍀
    Ja jestem na tym etapie że staram się przygotować jak najlepiej na kolejną ciążę a ten etap który minął przyjęłam do siebie i będę pamiętać o straconej córeczce, ale dla mojego dobra i dobra mojego związku czuje ze musze to zostawić za sobą i iść do przodu 😘
    Mam nadzieję że niedługo poradzisz sobie ze swoją strata tak jak ja i będziesz mogła też iść naprzód ❤ a jeśli nie dasz rady sama tego przepracowac to nie bo się skorzystać z pomocy specjalistów 😘
    Trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀 i pisz co u Ciebie bo to może pomóc w przepracowaniu tego ✊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Teraz doczytałam, nie powtórzy się na pewno, ale kontrolować sytuację powinien. Faceci jednak są dziwni z tymi lekarzami

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Odnośnie bólu piersi:

niedob-r.png

Może wynikać też z niedoboru jodu i cynku :)

Oo, ciekawe... Ja właśnie ostatnio tak myślałam, że jeszcze rok temu to piersi mnie tak mocno bolały przed @, a od pewnego czasu jakby mniej albo w ogóle 🤔 sumplementowalam Pregne Start, a tam był i cynk, i jod, więc może faktycznie coś jest na rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nie szkodzi, zupełnie nie odebrałam tego negatywnie ❤️ Jedyne czego zazdrościłam innym w dzieciństwie to to, że latem dzieciaki mogą wyprawiać urodziny w plenerze, a ja nie 😝 Innych minusów nie widzę 🤣
    Najdłużej z moich znajomych mogłam korzystać z podatku dla młodych i to była dla mnie mega zaleta 🤣🤣

A ja się urodziłam w wakacje i zawsze zazdrościłam innym dzieciom, że przynoszą cukierki na urodziny dla całej klasy, a ja nie miałam jak. Potem wprowadzili zasadę, że wakacyjne dzieci przynoszą w pierwszym tygodniu września, ale przecież to nie to samo :P

elektro96, Speranza :), damrade, Sosenka93, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ja tego w ogóle nie stosuje, dla IO jeśli się pije z mlekiem, to lepiej do posiłku , dla żelaza lepiej między posiłkami. I weź tu bądź mądry 😁

Kiedyś miałam IO, wyszłam z tego, i już dawno kawy nie piję z mlekiem, ale jak mam ochotę z jedzeniem popić to popijam, jak pije te moje 5 czarnych dziennie, to jedna conajmniej jest z jedzeniem

A jak Twoja ferrytyna i żelazo? Jest ok?

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to może poziom cynku i jodu tez dobrze sprawdzić? Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Haha, no mój też absolutnie do żadnych lekarzy nie chce chodzić i nic brać. Na szczęście namówiłam go na badania nasienia i resztę wymaganych przez mojego ginekologa. Wszystko u niego wyszło dobrze, więc od tej pory nie chce słyszeć o lekarzach ani suplementach żadnych

Mąż akurat o badania nasienia dopytywał kiedy ma iść, ale wiem, że jakby coś wyszło nie tak to by było mu ciężko to przeżyć, a że tak na dobrą sprawę staraliśmy się w dni płodne tylko w 1cs to na razie mu odpuszczam. Musimy popróbować i najwyżej w maju/czerwcu pójdzie.

Trochę mi żal, że tak to u nas wyszło z tymi ostatnimi dwoma cyklami, ale z drugiej strony staram się to traktować jako inwestycje w moje jajeczka i ich jakość :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hmm, to może poziom cynku i jodu tez dobrze sprawdzić? Co myślicie?

Jod bada się z dobowej zbiórki moczu, a cynk powinna wystarczyć fosfataza zasadowa, bo to akurat taniutkie badanie i trzeba pamiętać, że jak wyjdzie poniżej 70 to może to świadczyć o niedoborach cynku :)

Beza27, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jod bada się z dobowej zbiórki moczu, a cynk powinna wystarczyć fosfataza zasadowa, bo to akurat taniutkie badanie i trzeba pamiętać, że jak wyjdzie poniżej 70 to może to świadczyć o niedoborach cynku :)

@Prezesoowa, jesteś skarbnicą wiedzy jeśli chodzi o badania, normy, przygotowanie do nich 🤩 niezmiennie podziwiam!
    Jesteś w jakiś sposób związana z tym zawodowo czy po prostu tak zgłębiałaś temat? Może już pisałaś, a nie doczytałam, albo nie chcesz odpowiadać to rozumiem 😃 po prostu mega mi to imponuje 🤪

elektro96, Leśneintro, CoffeeDream, Speranza :), Olo323, ultramaryna_, MummyYummy, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ