X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa, widziałam, że w tym miesiącu jesteś wolnym strzelcem 🏹 Jaki u Ciebie etap? Ostatnio zanotowałam w pamięci, że już po owu, tak?

Tak, jutro idealnie 7dpo o ile jajnik mnie nie oszukał, dlatego idę na badania. Nie będę raczej testować nawet, bo @ jest za rogiem, PMS mnie zabija w tym cyklu i to wszystko moja wina :/ poza tym tak sobie wkręciłam, że nie będzie owu, że zamiast <3 to poeksperymentowaliśmy z mężem w inny sposób, a z tego to dzieci nie będzie :D

Speranza :), elektro96, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tajlandia22 sto lat! Udanej randki z mężem i zdrówka :))

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Oj tak, znam to katastroficzne myślenie… odkąd zmarła moja babcia i mama zadzwoniła do mnie z tą wiadomością, przeżywam stres za każdym razem, kiedy teraz do mnie dzwoni. To się dzieje zupełnie niezależnie ode mnie, być może to jakiś rodzaj traumy, nie wiem…
    Jeżeli ktoś bliski nie odbiera telefonu to też mam w głowie same czarne scenariusze 🙄 Panicznie boję się choroby i śmierci moich bliskich… chociaż wiem, że nie wszystiemu da się zapobiec.
    Czy mogę zapytać, czy skierowanie na tą terapię na NFZ dostałaś od lekarza rodzinnego?
    Tulę Cię w Twoich lekach, mam identycznie jak Ty i wiem jak ciężko z tym się żyje

elektro96 lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Po to tu jesteśmy, jak w małżeństwie - na dobre i na złe :D :*

Aż mi się miękko robi na sercu 🥹 gdzie ja „twarda” babka jestem! Wspaniałego dnia życzę!

Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego @Tajlandia22🥳🎂💃 dużo zdrówka, odpoczynku i cudownego zwiedzania w grupce🤗❤️🕺🤰

• damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nadrobię to znowu czytam 🤣 braknie nam stron na tym forum.

Jeśli chodzi o prolaktyne, wyszła mi raz minimalnie wyższa i gin z automatu przepisał bromek bez dodatkowych badań… zwlekałam z wzięciem i dobrze, bo się okazało że już byłam w ciąży ale beta wyszła negatywna przed późnym zagnieżdżeniem 😤 jeszcze ten lekarz mnie nakłaniał brać bo na pewno nie ma opcji że jestem w ciąży skoro beta w tym dniu cyklu jest negatywna…

W myślach zabiłam go, wskrzesiłam i jeszcze kilka razy to samo

Speranza :), Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało po mału dzień po dniu przestałam pić kawę.. jeszcze wczoraj jedną dałam rady, dziś po łyku mi zbrzydła… jeśli to nie ciąża, to może Fertistim 😢 tęsknie za smakiem kawy!! Nie mam gdzie się podziać normalnie 😁 chodzę do kuchni po nic..

Ps. Kiedyś piłam 5 x americano, więc totalnie nie wiem jak żyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 14:22

Prezesoowa, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Mało po mału dzień po dniu przestałam pić kawę.. jeszcze wczoraj jedną dałam rady, dziś po łyku mi zbrzydła… jeśli to nie ciąża, to może Fertistim 😢 tęsknie za smakiem kawy!! Nie mam gdzie się podziać normalnie 😁 chodzę do kuchni po nic..

Oooo, no to może faktycznie coś jest na rzeczy i będą dwie krechy :). Zwłaszcza, że w opisie masz info o dwóch pęcherzykach :) Trzymam kciukasy!

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, jutro idealnie 7dpo o ile jajnik mnie nie oszukał, dlatego idę na badania. Nie będę raczej testować nawet, bo @ jest za rogiem, PMS mnie zabija w tym cyklu i to wszystko moja wina :/ poza tym tak sobie wkręciłam, że nie będzie owu, że zamiast <3 to poeksperymentowaliśmy z mężem w inny sposób, a z tego to dzieci nie będzie :D

Ooo, PMS to dopiero jest cholerstwo! Cytując klasyka: a po co to komu?!

Absolutne nie obwiniaj się za nic 🫂♥️ Zrobiłaś tak, jak czułaś i to jest najważniejsze! Grunt, że eksperymenty były przyjemne 😊

Czekam na znak, co tam mówią badania ✊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto tu z dziewczyn miał odpuścić starania na 2 miesiące, bo że listopad i grudzień źle się kojarzy na poród? 🤔 Jestem ciekawa czy dalej podtrzymuje zdanie i czy będzie się starać 😁

Chmurka21, pp2018 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damrade kciuki oby to było to! Ja polecam herbaty sypane zwłaszcza białe i zielone 🤪

damrade lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Beza, kiedyś czytałam, że na libido jest dobry korzeń maca, ale bardziej w męskim kontekście szukałam takich informacji (okropna żona, wiem 😅), dlatego nie wiem, czy u kobiet też działa i czy w ogóle powinnyśmy go stosować. Może ktoś wie coś więcej? 🤔

@damrade, tą kawa jest zastanawiająca 🤭

damrade lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:

Wow, ja właśnie od razu bym zrzuciła na ciążę, bo kawę kocham ❤️ ale pije 2 dziennie max.

Speranza :), MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tajlandia Spełnienia marzeń i dużo zdrówka! Udanego wypoczynku 😊🌸

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A kto tu z dziewczyn miał odpuścić starania na 2 miesiące, bo że listopad i grudzień źle się kojarzy na poród? 🤔 Jestem ciekawa czy dalej podtrzymuje zdanie i czy będzie się starać 😁

Rzeczywiście, był taki temat niedawno 🙂 Ja mam jedną córkę z końca października, a drugą z końca listopada i niezmiennie polecam 🤭♥️

CoffeeDream, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mam dziwny dzień... Od rana jakoś byłam głodna i po śniadaniu, i po 2 śniadanku. Zjadłam obiad i tak mnie zmogło... Spać najchętniej bym poszła. 😴

damrade, Chmurka21, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:

Mam nadzieję, że u Ciebie to zwiastun ciąży. Mi ostatnio też kawa zbrzydła, nie piłam 3 dni, co jest w moim przypadku nieprawdopodobne, ale dziś już pochłonęłam dwie :P

damrade, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Rzeczywiście, był taki temat niedawno 🙂 Ja mam jedną córkę z końca października, a drugą z końca listopada i niezmiennie polecam 🤭♥️

Akurat ja to nie zamierzam rezygnować i tak się tyle czeka na ten Cudzik 😞

MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ooo, PMS to dopiero jest cholerstwo! Cytując klasyka: a po co to komu?!

Absolutne nie obwiniaj się za nic 🫂♥️ Zrobiłaś tak, jak czułaś i to jest najważniejsze! Grunt, że eksperymenty były przyjemne 😊

Czekam na znak, co tam mówią badania ✊

PMS to kara dla mężczyzn za to, że nie mają okresu :D

Leśneintro, Speranza :), notsobadd, MummyYummy, damrade, Dropsik, Majuna, Pati2804, Mikea lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam nadzieję, że u Ciebie to zwiastun ciąży. Mi ostatnio też kawa zbrzydła, nie piłam 3 dni, co jest w moim przypadku nieprawdopodobne, ale dziś już pochłonęłam dwie :P

A trzymasz się tego, żeby pić kawkę 2h po jedzeniu i przed? Zaczęłam to stosować w tym tygodniu, ale ciężko ogólnie. Zawsze piłam kawkę do śniadania.

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ