Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
pp2018 wrote:Witajcie lutowe staraczki dołączam i ja już w 13 dniu cyklu! cykl rozpoczęty niestety grypą i lekami, ale kto wie...
Ślub 31.07.2021 r.
Będę mieć 38 lat w maju, mąż 37.
To dopiero początki naszych starań. Do tej pory mierzyłam temperatury i obserwowałam śluz, współżycie głównie w po 3 dniu od skoku albo na początku cyklu po @.
Amh 0,82 ng/ml
31.05.2023 histeroskopia, po której pogorszyła mi się znacznie jakość życia ze względu to, że równiutko od zabiegu mam stały ból nad talerzami biodrowymi-chodzę na terapię manualną, fizjoterapię uroginekologiczną, masaże, fizykoterapię-bez poprawy (okresowo dostaje napadów bólowych w stawach od pasa w dół, z bólem kości piszczeli, i bólów skóry nawet od ubrania; ból nad talerzami stały)
Chondromalacja leczona Arthrylem, ale po odstawieniu znów cieniutka chrząstka (!)
Diagnostyka reumatologiczna-bez rozpoznania, choć przeciwciała przeciwjądrowe podwyższone i stały ból (CRP, OB w normie, MRI stawow krzyżowo-biodrowych w normnie, MRI w odcinku lędźwiowo-krzyżowym ze zmianami, ale wg lekarzy i fizjoterapeutów nie powinno dawać takich dolegliwości bólowych)
Także mierze się z niezłym wyzwaniem!
Przyjmuje Pregna Start od kilku dni, wcześniej brałam regularnie tylko witaminy Vitaminer Prenatal, pije olej z wiesiołka z Olini (nieregularnie), siemie lniane (bardziej na żołądek niż na śluz i też nieregularnie
Będziesz jeszcze testować w lutym czy wpisać na wolnego strzelca?Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Malinowysorbet wrote:Super, że się nią zajęliście i wiecie jak z nią pracować. Żyjac w takiej świadomości wśród bliskich na pewno sobie poradzi w zyciu dorosłym ❤️ niestety ale samo pojęcie wysokowrazliwych pojawiło się bardzo niedawno więc dużo czasu zajmie zanim ludzie to zrozumieją. Tu nie trzeba jakiegoś specjalnego podejścia, tylko empatia i brak nacisku. Tyle i aż tyle :p Ale wy juz sobie poradzicie 😊
Dokładnie, tylko tyle i aż tyle. I rzeczywiście, świadomość o wysokiej wrażliwości dopiero trochę raczkuje. Samo znalezienie przyczyny samopoczucia i zachowania córki zajęło nam kilka dobrych miesięcy, bo zmyliły nas objawy psychosomatyczne i skupiliśmy na szukaniu przyczyny w zdrowiu fizycznym. A książkę, o której wspominałaś, muszę przeczytać ♥️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:A co teraz bierzesz? Ja też rok pregna bo mi gin poleciła 🙈 od kilku dni biorę PUERIA ONE a potem pomyślę nad każda witaminą osobno. Bo póki co problem z połykaniem tabletek i piciem tych witamin do rozpuszczania 🙈
Ja zakupiłam Complex B Aliness TMG, do tego biorę oddzielnie magnez, Wit D, Cynk, Wit C, Omega 3. Myślę jeszcze, żeby dodać do tego Jod, bo w Pregna Start był.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Chmurka muszę obczaić to mumio 🤔 Większe libido brzmi dobrze 🙈 Choaiz zauważyłam, że u mojego Męża od czasu starań poszybowało w górę 💪
@damrade, właśnie mi się przypomniało, że niedawno pisałaś, że częstotliwość podobno nie ma znaczenia 😊 Chyba we wszystkim trzeba znaleźć jakiś złoty środek, bo serio idzie zwariować że wszystkimi zaleceniami. A ten szczęśliwy miesiąc nadejdzie wtedy, kiedy będzie jego czas, choćby zbliżenie było i też w miesiącu, jak u @NiedoszlaWielodzietna
@Prezesoowa, no kusisz z tym testowaniem 😊 A z forum mam tak samo - laptop stoi i czeka, a czytam i odpowiadam 😂
@pp2018 witaj!
@Beza, przybijam piątkę z czytaniem i edytowaniem komentarzy 🤭 Ja to sobie tłumaczę zboczeniem zawodowym, ale pewnie po części się oszukuję 😁 Kochana, a z tym, że czujesz, że na coś nie zasługujesz albo że komuś przeszkadzasz, to nie myślałaś o rozmowie z psychologiem? Ja jest po terapii - poszłam z jednym problemem, którego nie mogłam sama przepracować, a wysypała się ich cała góra. I żeby nie było, znaczną część wizyt miałam na NFZ, więc to nie to, że psycholog szukał na siłę 😅 Momentami było ciężko w niektórych rzeczach grzebać, ale dziś naprawdę żyje mi się lepiej ♥️
Ja jeszcze z takich "zdolności" to mam skłonności do katastroficznego myślenia 🙄 Nawet nie zliczę, ile razy żegnałam swoich bliskich i działo się to poza mną... I to było jak ogień - wystarczyła iskra, że ktoś nie odebrał telefonu, a ja w dwóch myślach w ciągu kilku sekund zdążyłam stworzyć ognisty scenariusz od wypadku do cmentarza. Dopiero teraz wiem, jak bardzo siebie katowałam.
Prezesoowa bardzo mądrze dziś napisała (to będzie parafraza, ale sens chyba zachowany 😅) - jeśli coś nas nie dotyczy albo nie mamy na to wpływu, to nie ma sensu tego drążyć ♥️
Jeżeli ktoś bliski nie odbiera telefonu to też mam w głowie same czarne scenariusze 🙄 Panicznie boję się choroby i śmierci moich bliskich… chociaż wiem, że nie wszystiemu da się zapobiec.
Czy mogę zapytać, czy skierowanie na tą terapię na NFZ dostałaś od lekarza rodzinnego?29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Dziewczyny, a czy sprawdzenie poziomu żelaza i tej ferrytyny jest ważne w trakcie starań? Żaden lekarz mi tego nie zlecił, a widzę, że kilka razy to już tutaj padło. Czy to badanie można w dowolnym momencie zrobić czy w jakimś określonym dc?
Ja też od żadnego lekarza o tym nie słyszałam, ale na to zwracają uwagę głównie lekarze specjaliści od niepłodności oraz dietetycy kliniczni. Ferrytyna jest niejako magazynem dla żelaza, na które zapotrzebowanie w ciąży bardzo wzrasta i łatwo o anemię kobiety w ciąży i dziecka po urodzeniu też. Poza tym, jeśli organizm nie posiada odpowiedniego poziomu żelaza i ferrytyny to wywołuje to stres oksydacyjny, który wpływa na masę innych rzeczy, a mówiąc kolokwialnie to organizm nie czuję się odpowiednio zaopiekowany i skupi się na zaopiekowaniu się sobą, zamiast na ciążySperanza :) lubi tę wiadomość
-
@Beza27 trochę takie adhd w głowie, te nakręcające się myśli 😅 Choć myślę, że mało ludzi potrafi wyłączyć myślenie…
@Speranza są ważne i powinno się przed staraniami zadbać o dobry magazyn żelaza, bo w ciąży nie zawsze można go suplementowac, a dziecko dużo z matki zabiera i stąd potem łatwo o anemię 🙂
Speranza :) lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Bardzo dziękuję W takim razie zrobię sobie te badania, dodam jeszcze witaminę D3 i B12 - jak szaleć to szaleć Te badania chyba można w dowolnym dniu cyklu zrobić, prawda?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Bardzo dziękuję W takim razie zrobię sobie te badania, dodam jeszcze witaminę D3 i B12 - jak szaleć to szaleć Te badania chyba można w dowolnym dniu cyklu zrobić, prawda?
Ważne, żeby nie w trakcie miesiączki, a tak to w dowolnym -
Speranza :) wrote:Ojejj... Nie możesz się winić, to nie ma sensu. Trzeba patrzeć w przyszłość, oby tam na każdą z nas jakiś mały cud czekał
Prezesoowa wrote:Nie możesz sobie tak dobierać winy do głowy, bo się zamęczysz :* zrobiłaś wszystko co się dało, porobiłaś badania itp. Jakkolwiek bezsensownie i źle to brzmi, to jednak ponad 30% ciąż ulega poronieniu i niestety przytrafiło się też Tobie. Wierzę, że to był ostatni raz i teraz już tylko zdrowe bobaski
Wiem, że macie rację! Ostatanio mam gorszy czas.. miałam wielkie obawy aby podzielić się z Wami swoim dołkiem, a widzę że nie potrzebnie bo otrzymuje wsparcie, dziękuję! ❤️
-
Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim, które zobaczyły ⏸️ i tulę za wszystkie 🐒
Nie odzywam się, bo jestem na urlopie i odcinam się trochę od internetów. Ale wszystko u mnie dobrze, mdłości dają się we znaki, ale odpoczywamy i robimy tyle kroków ile sie da 😂
Nie jestem w stanie Was nadrobić, ale trzymam za Was wszystkie możliwe kciuki i lecę się ogarniać na urodzinową randkę z mężem ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 13:51
Prezesoowa, MummyYummy, pp2018, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, damrade, Gregorka, notsobadd, Kasia111, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Beza, przybijam piątkę z czytaniem i edytowaniem komentarzy 🤭 Ja to sobie tłumaczę zboczeniem zawodowym, ale pewnie po części się oszukuję 😁 Kochana, a z tym, że czujesz, że na coś nie zasługujesz albo że komuś przeszkadzasz, to nie myślałaś o rozmowie z psychologiem? Ja jest po terapii - poszłam z jednym problemem, którego nie mogłam sama przepracować, a wysypała się ich cała góra. I żeby nie było, znaczną część wizyt miałam na NFZ, więc to nie to, że psycholog szukał na siłę 😅 Momentami było ciężko w niektórych rzeczach grzebać, ale dziś naprawdę żyje mi się lepiej ♥️
Ja jeszcze z takich "zdolności" to mam skłonności do katastroficznego myślenia 🙄 Nawet nie zliczę, ile razy żegnałam swoich bliskich i działo się to poza mną... I to było jak ogień - wystarczyła iskra, że ktoś nie odebrał telefonu, a ja w dwóch myślach w ciągu kilku sekund zdążyłam stworzyć ognisty scenariusz od wypadku do cmentarza. Dopiero teraz wiem, jak bardzo siebie katowałam.
Byłam na terapii jako nastolatka, potem jako dorosła i bardzo się zraziłam ale wiem że pewnie źle trafiłam i muszę spróbować jeszcze raz ale ciężko z przekonaniem siebie że mi to pomoże po tych dwóch porażkach
A jest coś na libido przy staraniach o ciążę ? Bo mi by się przydało bo ja naprawdę mogłabym raz w miesiącu albo w ogóle. Często mamy zgrzyty o to z mężem 😕 (szczerze to miałam nadzieję że im będzie starszy tym mniej będzie chciał bo zawsze się tak słyszało że po latach małżeństwa to jest co raz gorzej 😅 a jemu ani trochę nie przechodzi, ja się często zmuszam ale on nie lubi jak się zmuszam, ja wolalabym po prostu mieć potrzeby, których nie mam 🤷🏻♀️)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 13:54
-
elektro96 wrote:Oj tak, znam to katastroficzne myślenie… odkąd zmarła moja babcia i mama zadzwoniła do mnie z tą wiadomością, przeżywam stres za każdym razem, kiedy teraz do mnie dzwoni. To się dzieje zupełnie niezależnie ode mnie, być może to jakiś rodzaj traumy, nie wiem…
Jeżeli ktoś bliski nie odbiera telefonu to też mam w głowie same czarne scenariusze 🙄 Panicznie boję się choroby i śmierci moich bliskich… chociaż wiem, że nie wszystiemu da się zapobiec.
Czy mogę zapytać, czy skierowanie na tą terapię na NFZ dostałaś od lekarza rodzinnego?
Bardzo Ci współczuję Twoich odczuć 🫂 Zdaje sobie sprawę, że to jest bardzo trudno, bo z jednej strony chcesz normalnie żyć, z drugiej masz z tyłu głowy jakieś myśli. A może zmiana dzwonka telefonu by pomogła? Czasem to kwestia skojarzeń, osobie z mojego otoczenia po trudnych wydarzeniach też to pomogło - za każdym razem wracały jej wspomnienia, kiedy ktoś dzwonił, a po jakimś czasie uświadomiła sobie, że tak działa na nią ten dźwięk.
Ja akurat trafiłam na moment, kiedy w moim mieście zaczynało działać Centrum Zdrowia Psychicznego - teraz takich placówek jest więcej w całej Polsce i w wielu z nich można uzyskać całodobową pomoc psychologiczną. Nie potrzebujesz żadnego skierowania 🙂 Wystarczy zadzwonić i umówić się na wizytę. W pierwszej kolejności miałam spotkanie z psychologiem, który zadecydował o konieczności terapii. Oczywiście na nic nie musisz się zgadzać, jeśli nie czujesz się gotowa 🙂Beza27, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Witamy Widzę, że też jesteś w podobnym wieku, AMH też podobne. W kupie raźniej Powodzonka w tym cyklu!
Fajnie! Zawsze to raźniej.
Dla mnie ciąża i rodzicielstwo jak do tej pory miało zbyt dużą barierę wejścia, ale wynik AMH chyba mnie zmotywował, choć obawiam się jednak.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
@Beza, to niekoniecznie coś musi być nie tak z Twoimi myśleniem 🙂 Kiedyś nawet czytałam, że wiele osób ma takie myśli, jak na przykład Ty z tym nożem i to jest trochę instynktowne. Natomiast jeśli to pojawia się coraz częściej, staje się uporczywe i negatywnie odbija się na Twoim samopoczuciu, to warto dla samej siebie coś z tym zrobić ♥️
Beza27 lubi tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim, które zobaczyły ⏸️ i tulę za wszystkie 🐒
Nie odzywam się, bo jestem na urlopie i odcinam się trochę od internetów. Ale wszystko u mnie dobrze, mdłości dają się we znaki, ale odpoczywamy i robimy tyle kroków ile sie da 😂
Nie jestem w stanie Was nadrobić, ale trzymam za Was wszystkie możliwe kciuki i lecę się ogarniać na urodzinową randkę z mężem ❤️
Tajlandia, wszystkiego najlepszego!!! 🥳🎂♥️ Dużo spokoju, odpoczynku i cudownego czasu z brzuszkiem 🤰♥️pp2018, Tajlandia22, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Wiem, że macie rację! Ostatanio mam gorszy czas.. miałam wielkie obawy aby podzielić się z Wami swoim dołkiem, a widzę że nie potrzebnie bo otrzymuje wsparcie, dziękuję! ❤️
Po to tu jesteśmy, jak w małżeństwie - na dobre i na złe :*Speranza :), pp2018, elektro96, Smerfetkaa, damrade, Gregorka, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804, ultramaryna_, KejtKa, Mikea lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Cześć, 🙋♀️ Witaj i powodzenia! 🤞
Będziesz jeszcze testować w lutym czy wpisać na wolnego strzelca?
Wolny strzelec!ultramaryna_ lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
MummyYummy wrote:Tajlandia, wszystkiego najlepszego!!! 🥳🎂♥️ Dużo spokoju, odpoczynku i cudownego czasu z brzuszkiem 🤰♥️
Dziękuję ❤️MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim, które zobaczyły ⏸️ i tulę za wszystkie 🐒
Nie jestem w stanie Was nadrobić, ale trzymam za Was wszystkie możliwe kciuki i lecę się ogarniać na urodzinową randkę z mężem ❤️
Wszystkiego najlepszego!!! I dużo zdrówka w ciąży Jesteście na urlopie w Tajlandii?Tajlandia22, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"