Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do libido, to jak byłam w liceum to moja mama jadła jakieś "grzybki" (nie wiem dokładnie co to było) i proponowała to wszystkim moim kuzynkom i mojej siostrze, bo ponoć dobrze robiło na libido. 😂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A kto tu z dziewczyn miał odpuścić starania na 2 miesiące, bo że listopad i grudzień źle się kojarzy na poród? 🤔 Jestem ciekawa czy dalej podtrzymuje zdanie i czy będzie się starać 😁

Faktycznie była taka wzmianka, ale nie pamiętam kto to był. :D

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Wszystkiego najlepszego!!! I dużo zdrówka w ciąży :) Jesteście na urlopie w Tajlandii? :D
    Haha, nie, w Zakopanem 😂 dzięki ❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A trzymasz się tego, żeby pić kawkę 2h po jedzeniu i przed? Zaczęłam to stosować w tym tygodniu, ale ciężko ogólnie. Zawsze piłam kawkę do śniadania.

Pilnuję, żeby 2h po zażyciu letroxu pić kawę, nawet mam ustawione przypomnienie w telefonie, żeby po przebudzeniu nie zapomnieć :)

a czemu przed jedzeniem albo po? Ja piję kawę z mlekiem, więc nawet mam wskazane pić do posiłku ze względu na IO. Tę poranną to piję od razu po śniadaniu i zazwyczaj na tym kończę, ale dziś miałam ochotę na tę drugą :)

• damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Damrade kciuki oby to było to! Ja polecam herbaty sypane zwłaszcza białe i zielone 🤪
    Ja piję herbatkę miętowa, bardzo lubię i Na szczęście nadal smakuje

CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A kto tu z dziewczyn miał odpuścić starania na 2 miesiące, bo że listopad i grudzień źle się kojarzy na poród? 🤔 Jestem ciekawa czy dalej podtrzymuje zdanie i czy będzie się starać 😁
    Rodziłam w grudniu! Ejjj fajne te porody w zimie, nie umierasz z gorąca!

Sosenka93, CoffeeDream, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Szalona jesteś, że to pamiętasz 😁
    Ja tak pisałam i chyba jeszcze ktoś.
    I chyba zmieniłam zdanie 🙈 w gruncie rzeczy w lutym nie pyknie bo jak mąż wróci to już będzie po owulacji. Ale w marcu (o ile 🐒 przyjdzie regularnie) chyba podziałamy. Póki co apka idealnie pokazuje owulke na dzień przyjazdu starego 😛

Dzisiaj dowiedziałam się, że moja dobra koleżanka ma czerniaka złośliwego. Takie sytuacje zupełnie przewartościowują wszystko.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    PMS to kara dla mężczyzn za to, że nie mają okresu :D

Dobre to, muszę zanotować 😜✔️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pilnuję, żeby 2h po zażyciu letroxu pić kawę, nawet mam ustawione przypomnienie w telefonie, żeby po przebudzeniu nie zapomnieć :)

a czemu przed jedzeniem albo po? Ja piję kawę z mlekiem, więc nawet mam wskazane pić do posiłku ze względu na IO. Tę poranną to piję od razu po śniadaniu i zazwyczaj na tym kończę, ale dziś miałam ochotę na tę drugą :)

Bo gdzieś tu czytałam, że wtedy nie wchłania się tak dobrze żelazo z jedzenia 🤔 ale nie wiem ile w tym prawdy.

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tutaj też pisał o krwiaku w ciąży. Ja w ciąży z córka też miałam. Bardzo dużego od początku. Krwawiłam do 7msc ciąży bo w ten sposób się oczyszczał i właśnie do 7msc była możliwość poronienia z tego powodu. I zupełnie nie mamy na to wpływu. Może stres, może wysiłek, może coś tam ale to takie gdybanie bo ile kobiet się stresuje, jest przemęczone itd. i krwiaka nie mają. Mi np. lekarze nie byli w stanie powiedzieć skąd się wziął.

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Szalona jesteś, że to pamiętasz 😁
    Ja tak pisałam i chyba jeszcze ktoś.
    I chyba zmieniłam zdanie 🙈 w gruncie rzeczy w lutym nie pyknie bo jak mąż wróci to już będzie po owulacji. Ale w marcu (o ile 🐒 przyjdzie regularnie) chyba podziałamy. Póki co apka idealnie pokazuje owulke na dzień przyjazdu starego 😛

Dzisiaj dowiedziałam się, że moja dobra koleżanka ma czerniaka złośliwego. Takie sytuacje zupełnie przewartościowują wszystko.

Haha 😁 jakoś tak pomyślałam dziś, że następny cykl będzie wiązał się z terminem w grudniu i przypomniało mi się, że był taki temat 😄

Kurcze, tak współczuję koleżance... W ogóle to naprawdę zdrowie jest najważniejsze. Co by się nie działo to bez niego nie damy rady.

Sosenka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Bo gdzieś tu czytałam, że wtedy nie wchłania się tak dobrze żelazo z jedzenia 🤔 ale nie wiem ile w tym prawdy.

A to fakt, kawa zaburza wchłanianie wielu witamin i makro- i mikroelementów. Na razie nie wiem, czy mam problem z żelazem i ferrytyną, podejrzewam tylko po morfologii, więc szczerze mówiąc tego akurat nie pilnuje, ale jak to mówią - na jedno pomoże, na inne zaszkodzi :P

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale macie tempo! 😂😂🙈🙈 wróciłam właśnie z pracy, nadrobię po obiadku ;*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Haha 😁 jakoś tak pomyślałam dziś, że następny cykl będzie wiązał się z terminem w grudniu i przypomniało mi się, że był taki temat 😄

Kurcze, tak współczuję koleżance... W ogóle to naprawdę zdrowie jest najważniejsze. Co by się nie działo to bez niego nie damy rady.

Ale wiesz co, jakbyś mi w myślach czytała bo od kilku ładnych dni zastanawiam się czy to dobry pomysł z tym czekaniem. Ale to tak jest. Mama całe życie powtarzała w domu, że najgorzej jak dziecko urodzi się pod koniec roku bo potem "jest do tyłu". To tak nawiązując do traum z dzieciństwa. Chyba mi to zostało w głowie. Zupełnie bezsensu.

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ale wiesz co, jakbyś mi w myślach czytała bo od kilku ładnych dni zastanawiam się czy to dobry pomysł z tym czekaniem. Ale to tak jest. Mama całe życie powtarzała w domu, że najgorzej jak dziecko urodzi się pod koniec roku bo potem "jest do tyłu". To tak nawiązując do traum z dzieciństwa. Chyba mi to zostało w głowie. Zupełnie bezsensu.
    Jestem z grudnia i nigdy nie czułam, że „jestem do tyłu” 🤣

damrade, ultramaryna_, Karos31 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ktoś tutaj też pisał o krwiaku w ciąży. Ja w ciąży z córka też miałam. Bardzo dużego od początku. Krwawiłam do 7msc ciąży bo w ten sposób się oczyszczał i właśnie do 7msc była możliwość poronienia z tego powodu. I zupełnie nie mamy na to wpływu. Może stres, może wysiłek, może coś tam ale to takie gdybanie bo ile kobiet się stresuje, jest przemęczone itd. i krwiaka nie mają. Mi np. lekarze nie byli w stanie powiedzieć skąd się wziął.

Ja pisałam. Czyli nie ma reguły. Co ma być to bedzie.
    Ja podobno miałam małego krwiaka, ale zalecenie żeby jak najwięcej odpoczywać. Także i leżenie nie pomogło 😕 powinnam skupić się na przyszłości, ale jak nie przepracowałam do końca przeszłości to tak trochę ciężko iść do przodu. A czy jest tu ktoś kto bierze lek encorton?

damrade lubi tę wiadomość

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam nadzieję, że u Ciebie to zwiastun ciąży. Mi ostatnio też kawa zbrzydła, nie piłam 3 dni, co jest w moim przypadku nieprawdopodobne, ale dziś już pochłonęłam dwie :P
    Ja w poprzedniej ciąży piłam kawę bez przerwy 1-2 kubki dziennie 🥺 aż mi brakuje tego smaku niezależnie czy się udało. Może teź wróci jak u ciebie 🤞🏼

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A wiesz coś więcej o tym mumio? bo tak na szybko rzuciłam okiem to wygląda spoko, może nafaszeruję męża :P Mąż choruje na jakieś choroby przewlekłe jakieś nadciśnienie czy coś? Pytam, bo mój tak i panikuje, że suple mu zaszkodzą i ciśnienie mu będzie skakać.. ech :P

Nie wiem więcej, tyle co w internetach 😂 mój oficjalnie na nic nie choruje, bo panicznie boi się lekarza 😂 No trochę kg za dużo ma, to tyle do widać naocznie.
    Ogółem to mumio ponoć dobre na wszystko, jakaś przerwę sobie miesięczna niedawno zrobił. Ja mojemu kupiłam takie do rozpuszczania, a nie w tabletkach. Ponoć żywe mumio jest najlepsze. Niestety niesmaczne fest 😂😂 ale mój maz, jak już pisałam wielokrotnie okropnie boi się chodzić do lekarza, wiec wolał to brać; bo liczył l, ze to jakoś pomoże i uchroni go przed badaniem nasienia 😂 wiec pod katem supli to on bierze wszystko co mu daje.

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati badam to samo więc się interesuje interpretacją badań - i ta mutacja Czynnika V (R2) ma tylko znaczenie jak wyszedłby pozytywny Czynnik V Leiden. Także wygląda na to że metylowane witaminy i będzie git :)

Nie nadążam za Wami. Czekam niecierpliwie na wyniki badań, mam to z głowie, martwię się. Niby było ze 7 dni roboczych czyli wypadałoby na wtorek… niech ten czas przyspieszy do wtorku

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem z grudnia i nigdy nie czułam, że „jestem do tyłu” 🤣

Jeju, przepraszam Cię ♥️ Moja mama nie miała nic złego na myśli. Tutaj chodziło o to, że idąc do szkoły jest się od niektórych dużo młodszym, w sensie te kilka miesięcy dla przedszkolaka to czasem dużo. I tutaj ten głupi skrót myślowy 😬

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ