Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Laski, apropo ostatnich spekulacji o terminach porodu i w ogóle wyznaczaniu sobie deadline, to znalazłam fajny podcast właśnie z Akademii Płodności. Może niektóre z Was go słuchały 😁 "Pozytywny test ciążowy na urodziny męża".
    Co do tytułu to przy pierwszym cyklu starań u mnie tak miało być 🙄
    Może coś w tym jest... nasze miało termin na 13 maja mąż urodził się 3 mają.... a synek urodził się 6 majavwiwc prawie... 🤣

CoffeeDream lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Ja zaczęłam mieć straszne PMSy po drugim poronieniu. Po owu mdłości, bóle głowy i piersi, ale w ostatnim cyklu zauważyłam mniejsze natężenie tych objawów :)

Wcześniej u mnie też czekolada zwiastowała @. Teraz już niekoniecznie - zazwyczaj staram się zjeść czekoladę (kilka kostek)) na pocieszenie przed przyjściem @, tak dla przyjemności. I wiecie co ostatnia małpa mnie zaskoczyła dwa dni wcześniej a ja nie zjadłam czekolady… także ja już nie ogarniam co z moimi PMSami się stało
    Ja też mam inny ten cykl I objawy , zawsze podbrzusze bolało mnie dwa dni przed owu I w dniu owu a teraz jestem 3 dni po i dalej boli podbrzusze I krzyż też boli 😳 no i czuje jajnik minimum raz dziennie od owu, wiem że na pewno lewy bo czuje.. ostatnio jak zaszłam w ciążę to też z lewego.

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zawsze można założyć nowy wątek dla tych które nie chcą się rozstawać 😁❤ mi też będzie przykro 🙄

No właśnie, jestem tutaj miesiąc i sobie nie wyobrażam, że niektóre zostaną, a niektóre przejdą na kolejny miesiąc. Najłatwiej by było gdybyśmy wszystkie zaszły w ciążę w tym samym miesiącu 🥲

Pati2804, damrade, notsobadd, CoffeeDream, ultramaryna_, Mikea, Zbuntowana, Leśneintro, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wykrakałam bo zaczął mnie boleć mocniej jajnik i plecy z tej samej strony.. 😪 coś okropnego i dziwnego.. zaczynam się bać bo nigdy tak nie miałam aż tak mocno

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Mniej niż tydzień i zabieramy się na sikanie 😍😍 Ach te długie cykle, najgorzej z tym czekaniem

Dokładnie, zwłaszcza ja z 32-34-dniowymi cyklami 😂

damrade lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Też masz ssanie? 😁

Zjadłam KFC, jestem u rodziców i będzie pizza, są gołąbki, orzechowiec 😂 jak o tym piszę to się głodna robię :D

elektro96, Pati2804, damrade, CoffeeDream, ultramaryna_, Zbuntowana, Leśneintro, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    I wykrakałam bo zaczął mnie boleć mocniej jajnik i plecy z tej samej strony.. 😪 coś okropnego i dziwnego.. zaczynam się bać bo nigdy tak nie miałam aż tak mocno

O kurde, brzmi słabo ;/

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Zjadłam KFC, jestem u rodziców i będzie pizza, są gołąbki, orzechowiec 😂 jak o tym piszę to się głodna robię :D
    O rany… proszę STOP! 🤣🤣🤣

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Zgłodniałam kurde na maxa ! 😏🤭 teraz proszę wysłać pocztą gołąbka 😅

Ból przeszedł, trwał kilka minut i przestało.. 😬🤔

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie, jestem tutaj miesiąc i sobie nie wyobrażam, że niektóre zostaną, a niektóre przejdą na kolejny miesiąc. Najłatwiej by było gdybyśmy wszystkie zaszły w ciążę w tym samym miesiącu 🥲
    To byłaby najlepsza opcja 😅 ale ja jestem za wątkiem stałym 😊😘 jak wrócę do pracy to pewnie będę nadrabiać Was w nocy ale i tak będę tutaj niezmiennie, może mniej intensywnie po prostu 🙂 aż nie padnę 😅

elektro96, Suzie, ultramaryna_, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, od poniedziałku wracasz do pracy? Jak się z tym czujesz?
    Czy na zwolnieniu zostałaś po stracie ciąży? Jeśli to za trudny temat, nie musisz odpowiadać.

Pati2804 lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lutego, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Pani tak ma :D
    Wiecie mojemu mężowi też tak mówili pewnie pan tak ma taką uroda.. tylko nie można wszystkich wrzucać do jednego worka... 5 lat chodzil do doktora który sądził ze wynik ferrytyny powyżej 700 i żelaza ponad 500 jest jego uroda... pacjent nie mógł dłużej stać bo wszystko mu wirowało- nie jest ćpunem alkoholikiem a pewnie nie jeden by tak pomyślał... potem stwierdzono u niego arytmie... hemoglobina poniżej normy... Since pod oczami... bol glowy migrenowy... my powiemy facet.. mało wytrzymuje... a tu zaczęło robić się poważnie na początku jakiś lekarz stwierdził jelito drażliwe... ponieważ wszystko co zjadł natychmiast się przerobiło i WC.. bardzo szybka przemiana materii... za dużo opisywać ktoś w końcu trafił badanie genetyczne diagnoza hh z mutacją jednego genu... po 5 latach trafiliśmy do gościa który w rok pomógł mu ... ale ile stresów. To nie jest chotoba wyleczalna da sie z nia zyc...tylko trzeba uwazac na duzo rzeczy... Nawet w i.zatoki jest zwiazek ktory podnosi mu zelazo...Ktoś się zastanawia co kiedy żelaza jest za dużo... w jego przypadku hh to przeladowanie powoduje że narządy miękkie czyli serce..wątroba stawy... przestają działać.. np. Mizd mieć marskość wątroby... hh prowadzi nawet do śmierci... mówię o przypadku męża bo akurat ten znam. Nie jestem lekarzem więc nie wiem jakie wartości mogą powodować coś więcej albo coś innego ... sama nawet u siebie nie badałam ferrytyny ale myślę że jednak warto sprawdzić patrzac co piszecie bo może to też przyczyną że poroniłam...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zgłodniałam kurde na maxa ! 😏🤭 teraz proszę wysłać pocztą gołąbka 😅

Ból przeszedł, trwał kilka minut i przestało.. 😬🤔

Może usłyszał gołąbka i się zaczął domagać 🤣

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @CoffeeDream, rozumiem Twój smutek... Moje trzy znajome zaszły w ciążę mniej więcej w tym samym momencie, a że dobrze się znamy, to wspólnie poszłyśmy na kawę. Dziewczyny, jak ja ryczałam na dziale dziecięcym, gdy kupowałam drobiazgi dla ich dzieci 😥 Najpierw że wzruszenia nad tym, jakie to wszystko malutkie, potem trochę z zazdrości, a na końcu z tego, że nie powinnam zazdrościć. I, co najlepsze, jeszcze wtedy się nie staraliśmy. Komedia, ale każdej z nas mają prawo zdarzać się takie sytuacje. Przytulam 🫂

Oj tak 🥹 też ostatnio w Pepco bez potrzeby poszłam na dział dziecięcy i sobie tak marzyłam.
    No wiadomo, że ja koleżance też życzę jak najlepiej. Jeszcze jakies pół roku temu nie ruszały mnie mocno takie rzeczy, ale teraz, jak już chcę, pragnę, to inaczej się odczuwa takie i jest nutka zazdrości, bólu.

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Możesz poczytać o szkodliwości nadmiaru żelaza, bo jego nadmiar jest chyba nawet bardziej szkodliwy niż niedobór :) ważne jest też poszukiwanie przyczyn niskiej ferrytyny i żelaza, bo bez tego to można suplementować bez końca :)
    Dokładnie...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Pati2804 a Ty nie robiłaś proga?

Wydaje mi się, że miało nas być więcej i dziewczyny się nie chwalą.

Powiedziałam mężowi, że wyniki się poprawiły i nie mam jakichś strasznych niedoborów i że może nawet coś by z tego wyszło, to od razu entuzjazm się w nim obudził: kiedy robimy bobasa? zaznacz mi w kalendarzu! i co to codziennie? nie no czemu co dwa dni! bez sensu!

haha popłakałam się przez niego ze śmiechu :P

Haha, dobrze go podeszlas 😄 To teraz trzymam kciuki 😁

Zbuntowana, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie znam nie słyszałam nic o tej książce. Dla mnie jeszcze trochę za ciężka tematyka :(

Ja również bym się na nią jeszcze nie skusiła 🙈 Ale to ja...

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Przytulam 🫂😘 można powiedzieć że wiem jak się czujesz bo moja przyjaciółka też jest w ciąży, dowiedziała się na początku lutego teraz 😘 ale bardzo się cieszę z tego i czekam cierpliwie na swoją kolej 😁
    Taaak, nie ma co się smucić. Pozostało nam wyczekiwać swojego Bąbla ❤️

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam Cię Kochana :* nie jest powiedziane, że już nic z tego cyklu nie będzie :)

Jak patrzę na takie małe ubranka to też mam łzy w oczach. Staram się to ukrywać, bo nie chcę, żeby mąż czuł jakąś presję czy coś, ale jest w tych maleńkich rzeczach coś magicznego :)
    Rozumiem cie też się na tym łapie... a szczególnie dla dziewczynek czasem wyrażę swój zachwyt... bo bardzo chciałam i liczyłam na to...od grudnia brak okresu testy byale to by wyszło już dawno że jestem 8tc a tu masz z liścia mimo delikatności gaka tylko mogła... torbiel i mini 2 mięśniaki I może szybsze wygaszanie... dala leki cocwywolaha @ podlecza ale pomogą a nie zaszkodzą...bo wie że jeszcze bardzo bym chciała i daje szansę... a w sercu ...bol... znów sie nie udało..przepraszam jeszcze nie przetrawiłam... choć moja znajoma urodziła nie dawno 2 dziecko córeczkę bardzo się cieszę ale u mnie pustka...ale jestem normalna bo Wam też przykro...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też mam inny ten cykl I objawy , zawsze podbrzusze bolało mnie dwa dni przed owu I w dniu owu a teraz jestem 3 dni po i dalej boli podbrzusze I krzyż też boli 😳 no i czuje jajnik minimum raz dziennie od owu, wiem że na pewno lewy bo czuje.. ostatnio jak zaszłam w ciążę to też z lewego.

Ja z kolei nic nie czuję 🫠 może faktycznie zrobię tego proga z ciekawości w poniedziałek. Tylko boję się jakoś. Nie chce się rozczarować.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ