Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Laski, apropo ostatnich spekulacji o terminach porodu i w ogóle wyznaczaniu sobie deadline, to znalazłam fajny podcast właśnie z Akademii Płodności. Może niektóre z Was go słuchały 😁 "Pozytywny test ciążowy na urodziny męża".
Co do tytułu to przy pierwszym cyklu starań u mnie tak miało być 🙄CoffeeDream lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ja zaczęłam mieć straszne PMSy po drugim poronieniu. Po owu mdłości, bóle głowy i piersi, ale w ostatnim cyklu zauważyłam mniejsze natężenie tych objawów
Wcześniej u mnie też czekolada zwiastowała @. Teraz już niekoniecznie - zazwyczaj staram się zjeść czekoladę (kilka kostek)) na pocieszenie przed przyjściem @, tak dla przyjemności. I wiecie co ostatnia małpa mnie zaskoczyła dwa dni wcześniej a ja nie zjadłam czekolady… także ja już nie ogarniam co z moimi PMSami się stało -
Pati2804 wrote:Zawsze można założyć nowy wątek dla tych które nie chcą się rozstawać 😁❤ mi też będzie przykro 🙄
No właśnie, jestem tutaj miesiąc i sobie nie wyobrażam, że niektóre zostaną, a niektóre przejdą na kolejny miesiąc. Najłatwiej by było gdybyśmy wszystkie zaszły w ciążę w tym samym miesiącu 🥲Pati2804, damrade, notsobadd, CoffeeDream, ultramaryna_, Mikea, Zbuntowana, Leśneintro, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
I wykrakałam bo zaczął mnie boleć mocniej jajnik i plecy z tej samej strony.. 😪 coś okropnego i dziwnego.. zaczynam się bać bo nigdy tak nie miałam aż tak mocno
-
damrade wrote:Mniej niż tydzień i zabieramy się na sikanie 😍😍 Ach te długie cykle, najgorzej z tym czekaniem
Dokładnie, zwłaszcza ja z 32-34-dniowymi cyklami 😂damrade lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
ultramaryna_ wrote:Też masz ssanie? 😁
Zjadłam KFC, jestem u rodziców i będzie pizza, są gołąbki, orzechowiec 😂 jak o tym piszę to się głodna robięelektro96, Pati2804, damrade, CoffeeDream, ultramaryna_, Zbuntowana, Leśneintro, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:I wykrakałam bo zaczął mnie boleć mocniej jajnik i plecy z tej samej strony.. 😪 coś okropnego i dziwnego.. zaczynam się bać bo nigdy tak nie miałam aż tak mocno
O kurde, brzmi słabo ;/👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Zjadłam KFC, jestem u rodziców i będzie pizza, są gołąbki, orzechowiec 😂 jak o tym piszę to się głodna robię
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ból przeszedł, trwał kilka minut i przestało.. 😬🤔Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:No właśnie, jestem tutaj miesiąc i sobie nie wyobrażam, że niektóre zostaną, a niektóre przejdą na kolejny miesiąc. Najłatwiej by było gdybyśmy wszystkie zaszły w ciążę w tym samym miesiącu 🥲
elektro96, Suzie, ultramaryna_, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati, od poniedziałku wracasz do pracy? Jak się z tym czujesz?
Czy na zwolnieniu zostałaś po stracie ciąży? Jeśli to za trudny temat, nie musisz odpowiadać.Pati2804 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Pati2804 wrote:Zgłodniałam kurde na maxa ! 😏🤭 teraz proszę wysłać pocztą gołąbka 😅
Ból przeszedł, trwał kilka minut i przestało.. 😬🤔
Może usłyszał gołąbka i się zaczął domagać 🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
MummyYummy wrote:@CoffeeDream, rozumiem Twój smutek... Moje trzy znajome zaszły w ciążę mniej więcej w tym samym momencie, a że dobrze się znamy, to wspólnie poszłyśmy na kawę. Dziewczyny, jak ja ryczałam na dziale dziecięcym, gdy kupowałam drobiazgi dla ich dzieci 😥 Najpierw że wzruszenia nad tym, jakie to wszystko malutkie, potem trochę z zazdrości, a na końcu z tego, że nie powinnam zazdrościć. I, co najlepsze, jeszcze wtedy się nie staraliśmy. Komedia, ale każdej z nas mają prawo zdarzać się takie sytuacje. Przytulam 🫂
Oj tak 🥹 też ostatnio w Pepco bez potrzeby poszłam na dział dziecięcy i sobie tak marzyłam.
No wiadomo, że ja koleżance też życzę jak najlepiej. Jeszcze jakies pół roku temu nie ruszały mnie mocno takie rzeczy, ale teraz, jak już chcę, pragnę, to inaczej się odczuwa takie i jest nutka zazdrości, bólu.
-
Prezesoowa wrote:Możesz poczytać o szkodliwości nadmiaru żelaza, bo jego nadmiar jest chyba nawet bardziej szkodliwy niż niedobór ważne jest też poszukiwanie przyczyn niskiej ferrytyny i żelaza, bo bez tego to można suplementować bez końcamięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Prezesoowa wrote:@Pati2804 a Ty nie robiłaś proga?
Wydaje mi się, że miało nas być więcej i dziewczyny się nie chwalą.
Powiedziałam mężowi, że wyniki się poprawiły i nie mam jakichś strasznych niedoborów i że może nawet coś by z tego wyszło, to od razu entuzjazm się w nim obudził: kiedy robimy bobasa? zaznacz mi w kalendarzu! i co to codziennie? nie no czemu co dwa dni! bez sensu!
haha popłakałam się przez niego ze śmiechu
Haha, dobrze go podeszlas 😄 To teraz trzymam kciuki 😁Zbuntowana, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Przytulam 🫂😘 można powiedzieć że wiem jak się czujesz bo moja przyjaciółka też jest w ciąży, dowiedziała się na początku lutego teraz 😘 ale bardzo się cieszę z tego i czekam cierpliwie na swoją kolej 😁
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię Kochana :* nie jest powiedziane, że już nic z tego cyklu nie będzie
Jak patrzę na takie małe ubranka to też mam łzy w oczach. Staram się to ukrywać, bo nie chcę, żeby mąż czuł jakąś presję czy coś, ale jest w tych maleńkich rzeczach coś magicznegomięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Pati2804 wrote:Ja też mam inny ten cykl I objawy , zawsze podbrzusze bolało mnie dwa dni przed owu I w dniu owu a teraz jestem 3 dni po i dalej boli podbrzusze I krzyż też boli 😳 no i czuje jajnik minimum raz dziennie od owu, wiem że na pewno lewy bo czuje.. ostatnio jak zaszłam w ciążę to też z lewego.
Ja z kolei nic nie czuję 🫠 może faktycznie zrobię tego proga z ciekawości w poniedziałek. Tylko boję się jakoś. Nie chce się rozczarować.